Találatok a következő kifejezésre: Mit érez ember, (49 db)

Valaki aki már élt át ilyet, az magyarázza el nekem, hogy az ilyen emberek mit éreznek ilyenkor?

A minap (talán tegnap), hallottam a rádióban egy esetet, hogy egy csajt, gyerekkorában az apja rendszeresen bántalmazta, szomorú eset, de sajnos gyakran hallani ilyet. Viszont amire felkaptam a fejem, hogy az egész család az apát támogatta. Kitalált mindenféle hülye indokot, (pl. a 14 éves csaj a lerángatta a pincébe és nekitámadott, és ? csak önvédelemb?l verte agyon a lányát...) és minden esetben a faszinak hittek. Most komolyan... ki az a marha aki egy kicsi épp ésszel egy ilyen "seems legit" állításba belegondol és elhiszi?

Legjobb válasz: Igazság szerint nem tudom leírni, pedig én sem egy rózsaszín burokban nõttem fel. Poén, hogy mi is minden rokontól azt hallottuk vissza, milyen jó, tökéletes ember apám, mert elõttük tette a szépet, de egy idõ után rájuk hagytuk, gondoljanak, amit akarnak. Nem nekik, hanem nekem és anyámnak kellett vele élnünk. Azt sem tudom elmondani, mi játszódott le a fejemben, mikor 14 évesen neki löktem apám a tükörnek, miután nekem esett, de sosem felejtem el, ahogy védtem a fejem, miközben a sarokba húzódtam az ütései elõl, de csak nem akarta abba hagyni, akkor sem, mikor már a földön voltam... És, mikor végre leállt, utána mentem, és csak az vezetett, hogy érezze õ is az én fájdalmam... Mikor pár évvel késõbb eltörte a vállam, már csak szabadulni akartam tõle. Sosem nevelési célzattal bántott, hanem, mikor részeg volt, és éppen valami nem tetszett neki. Sokszor kellett menekülnöm az éjszaka közepén, sokszor kívántam, bár kihozna valaki onnan, de senki nem jött, mert csodák nincsenek... és mégis léteznek, mert itt vagyok, egy új életben, új emberekkel, ígéretes karrier elõtt, de csak és kizárólag a saját erõmbõl. Sokan, ahogy én is, csak akkor merünk beszélni róla, mikor már kitörtünk onnan. Sokan vagyunk, akiket megedzettek azok az évek, és, bár ott van a fájdalom, minden erõnkkel próbálunk felépíteni egy normális életet.

Igazság szerint nem tudom leírni, pedig én sem egy rózsaszín burokban nõttem fel. Poén, hogy mi is minden rokontól azt hallottuk vissza, milyen jó, tökéletes ember apám, mert elõttük tette a szépet, de egy idõ után rájuk hagytuk, gondoljanak, amit akarnak. Nem nekik, hanem nekem és anyámnak kellett vele élnünk. Azt sem tudom elmondani, mi játszódott le a fejemben, mikor 14 évesen neki löktem apám a tükörnek, miután nekem esett, de sosem felejtem el, ahogy védtem a fejem, miközben a sarokba húzódtam az ütései elõl, de csak nem akarta abba hagyni, akkor sem, mikor már a földön voltam... És, mikor végre leállt, utána mentem, és csak az vezetett, hogy érezze õ is az én fájdalmam... Mikor pár évvel késõbb eltörte a vállam, már csak szabadulni akartam tõle. Sosem nevelési célzattal bántott, hanem, mikor részeg volt, és éppen valami nem tetszett neki. Sokszor kellett menekülnöm az éjszaka közepén, sokszor kívántam, bár kihozna valaki onnan, de senki nem jött, mert csodák nincsenek... és mégis léteznek, mert itt vagyok, egy új életben, új emberekkel, ígéretes karrier elõtt, de csak és kizárólag a saját erõmbõl. Sokan, ahogy én is, csak akkor merünk beszélni róla, mikor már kitörtünk onnan. Sokan vagyunk, akiket megedzettek azok az évek, és, bár ott van a fájdalom, minden erõnkkel próbálunk felépíteni egy normális életet.
Ezeknek mind meg van a maga pszichológiai háttere. Én nem tudom neked kifejteni, magam is csak tanulok róla, de ahogy azok a nõk, akiket ver a férjük napi rendszerességgel, védig a pasit, úgy az ilyen emberek környezetében élõk is, és nem csak félelembõl. Sok más oka is lehet. Sajnos ez bonyolultabb ennél. Ebben a történetben a racionalitás az utolsó helyen áll, észérvekkel nem is lehet megmagyarázni, épp ezért.
"Sokan, ahogy én is, csak akkor merünk beszélni róla, mikor már kitörtünk onnan. Sokan vagyunk, akiket megedzettek azok az évek, és, bár ott van a fájdalom, minden erõnkkel próbálunk felépíteni egy normális életet." <3
Aki ilyet csinál a saját gyerekével, annak nincs lelke.

Mitől van az, hogy ha beszélgetek egy emberrel, tudom mit érez?

Ha beszélgetek valakivel elég pár szó, lehet, hogy ? végig nevet meg vidám de én tudom, hogy pl éppen szomorú vagy mérges és általában azt is tudom, hogy miért. Pedig még sosem beszélt róla.

Legjobb válasz: Erõsen empatikus vagy. "Vagy volt már olyan is, hogy az utcán csak simán elment elõttem valaki és tudtam mit érez." Utánamentél, és megkérdezted, vagy hogy ellenõrizted? :)

Szerintem is csak különlegesnek akarod hinni magad. Lehet a végén még sikerül is. Hajrá csak így tovább, képzelj még ennél is többet magadról.
Erõsen empatikus vagy. "Vagy volt már olyan is, hogy az utcán csak simán elment elõttem valaki és tudtam mit érez." Utánamentél, és megkérdezted, vagy hogy ellenõrizted? :)
Szerintem te jó pszichológus lennél! (:
Unatkozol és különlegesnek akarod hinni magad. Ennyi az egész :)
Jó a beleérzõképességed, és tudat alatt kiválóan mûködik a cold reaading.
A kérdező hozzászólása: Nem nem mentem utána. Konkrétan senkinek nem mondtam el h "Na hallod...ez meg ez a bajod?" de akiket ismertem pl osztálytársak nagyon sokszor utólag kiderült, hogy tényleg bántotta az a dolog vagy ilyesmi. Amikor meg valaki csak úgy megy az utcán egy teljesen ismeretlen ember persze nem fogok utána menni és kérdõre vonni, különben is letagadná, de egyszerûen tudom, mintha mondta volna, pedig még soha nem is láttam addig.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
EQ
A kérdező hozzászólása: hát azt nemhiszem XD
hát akkor te mentalista vagy xddd.

Az ilyen emberek mit éreznek? Hogy lehet valaki ilyen bátor?

A kocsmai vereked?sökre gondolok, akik egyedül felállnak 4-5 embernek és nem bánják, ha el lesznek verve, de igazából a poén az, h az én ismeretségi körömben az ilyen egyének nem, h kikapnak, még jól meg is gyaláznak egy társaságot egyedül.

Legjobb válasz: Kocsmában bárkit megölhetnek. Ha ide ír egy küzdõsportoló, akit bármikor leszúrhatnak egy kocsmában, annak miért érdekel a véleménye? (engem ez érdekel) Aki ok nélkül harcot vállal, kockáztatja a saját és mások egészségét, az egyszerûen lelkileg sérült, lapos, szegény. Találhatsz ilyet alkoholisták, drogosok között. Tönkre ment az életük, és teljesen beteg utakra tévednek.. amikbe talán belehalnak. Vagy lesérülnek annyira, hogy utána már nem tudnak kötekedni, és ezért nem ölik meg õket. Vagy idióta erõszakos emberek - szintén sérültek- akik tudják hol vannak gyengébb emberek, berúgott emberek és van egy kis küzdés múltjuk, 1-5 részeg embert le tudnak nyomni. Ezek nagyon komoly magyar férfiak, a kis titkolt "büszkeségeink".

Kocsmában bárkit megölhetnek. Ha ide ír egy küzdõsportoló, akit bármikor leszúrhatnak egy kocsmában, annak miért érdekel a véleménye? (engem ez érdekel) Aki ok nélkül harcot vállal, kockáztatja a saját és mások egészségét, az egyszerûen lelkileg sérült, lapos, szegény. Találhatsz ilyet alkoholisták, drogosok között. Tönkre ment az életük, és teljesen beteg utakra tévednek.. amikbe talán belehalnak. Vagy lesérülnek annyira, hogy utána már nem tudnak kötekedni, és ezért nem ölik meg õket. Vagy idióta erõszakos emberek - szintén sérültek- akik tudják hol vannak gyengébb emberek, berúgott emberek és van egy kis küzdés múltjuk, 1-5 részeg embert le tudnak nyomni. Ezek nagyon komoly magyar férfiak, a kis titkolt "büszkeségeink".
Mindenki megijed, és fél - esetleg a már klinikailag is beteg, pszichopata emberek nem. De az embereket nem a félelmeik irányítják, többnyire. A félelmeket nem hagyjuk eluralkodni. Valaki ezt harcmûvészet edzésen tanulja meg, valaki a nehéz és fájdalmas élete során, valaki pedig sohasem.
A kérdező hozzászólása: Nagyon nem erre gondoltam, h valaki részegen részegeket ver kocsmában, hanem akik egyszerûen nem ijednek meg bármi legyen. Most így visszaolvasva kicsit félrevezetõ a megfogalmazásom, tekintsetek el a "kocsmai" szótól.
Én ismertem egy srácot, 65 kg lehetett a gyerek, nem is magas, és kocsmában nagydarab, kigyúrt emberekbe, bárkibe belekötött, és elég durva verekedések voltak, pohár tört, folyt a vér.Utána néztem egyszer a pszihopata személyiség jellemvonásainak, mintha csak a srácról írták volna.Vannak ilyen elvetemült állatok, ennyi a magyarázat.
hasonló ez mint a vezetés, vagy bármilyen összetettebb cselekvés. ha értesz hozzá, ismered, nem idegen számodra, akkor nem is annyira félelmetes. ilyen helyzetben meg két dolog indul be, a menekülõ reflex, vagy a támadó reflex. a helyzettõl függ.


Ha a magzatvíz nem otthon, hanem társaságban folyik el, olyankor mit érez az ember?

Olyankor nem érdekel vagy zavar, hogy sok idegen el?tt/között történik meg ez a dolog?

Legjobb válasz: Szerintem nem egy kismamával elõfordult már ez.Ha jól ismerem az embereket,akkor jobban meg lesznek rémülve,mint a kismama:):):)Hiszen úristen mit kell most csinálni helyzet ez...Segíteni fognak!Lehet azonnal kórházba kell menni.Tudom, ez olyan intim dolog,ami csak a babára,anyára és az apára tartozik.Ki tudja,ha éppen az ország másik végén jön rá,h õ most meg akar születni,akkor lehet,h egy vadidegen kórházban,egy vadidegen doktorral fogsz szülni. Mondjuk nálam vannak azért szemérmesebb emberek is. Mi még csak elsõ gyermekünket várjuk,de ez nekem is átfutott az agyamon,ugyanis május 21re vagyok kiírva,és akkoriban kezdõdik a tavaszi vizsgaidõszak,és az is elég nagy eséllyel játszik,h éppen vizsgázom,amikor megtörténik.Szerintem akkor éppen nem az lesz a legnagyobb probléma,h mennyi ismeretlen van körülöttem.:)

Szerintem nem egy kismamával elõfordult már ez.Ha jól ismerem az embereket, akkor jobban meg lesznek rémülve, mint a kismama:) :) :) Hiszen úristen mit kell most csinálni helyzet ez...Segíteni fognak!Lehet azonnal kórházba kell menni.Tudom, ez olyan intim dolog, ami csak a babára, anyára és az apára tartozik.Ki tudja, ha éppen az ország másik végén jön rá, h õ most meg akar születni, akkor lehet, h egy vadidegen kórházban, egy vadidegen doktorral fogsz szülni. Mondjuk nálam vannak azért szemérmesebb emberek is. Mi még csak elsõ gyermekünket várjuk, de ez nekem is átfutott az agyamon, ugyanis május 21re vagyok kiírva, és akkoriban kezdõdik a tavaszi vizsgaidõszak, és az is elég nagy eséllyel játszik, h éppen vizsgázom, amikor megtörténik.Szerintem akkor éppen nem az lesz a legnagyobb probléma, h mennyi ismeretlen van körülöttem.:)
Melegséget... :-) Engem tuti nem zavarna, miét is? Az élet természetes része... Gyorsan ülj kocsiba valakivel és vigyenek be a kórházba, és mosolyogva integess vissza.-) Ez ne frusztráljon!!!
Nem fog zavarni. Akkor már csak arra fogsz gondolni, hogy hamarosan látni fogod a babádat és semmi nem fog érdekelni azon kívül. Én rettegtem a szüléstõl, de amikor elfolyt a magzatvíz már nem jutott eszembe a félelem, hanem csak arra gondoltam, hogy megszületik hamarosan a csodalányom és próbáltam felkészülni a fájásokra. Hidd el semmi nem fog érdekelni abban a pillanatban, talán csak az hogy minél elõbb kórházba érj.

Tudom lehet hogy hülyének néztek de akkor is most én nem tudom hogy mi az a szerelem? Mit érez akkor az ember?

Hát én nem tudom. Nekem nincs ebben tapasztalatom. Bocs ha hülyének nézek ki de hát valamikor az vagyok és igen kábé. Köszi a válaszokat: Bea

Legjobb válasz: Elvileg olyan mintha drogozott volna az ember. Minden rózsaszín, nulla realitás vagy valóságérzékelés, tiszta bezívottak. Aztán mikor (általában) jön a kopp akkor olyanok mint mikor a drogost leválasztják az anyagról.

Elvileg olyan mintha drogozott volna az ember. Minden rózsaszín, nulla realitás vagy valóságérzékelés, tiszta bezívottak. Aztán mikor (általában) jön a kopp akkor olyanok mint mikor a drogost leválasztják az anyagról.
Nagyon sokan tévesztik össze a szerelmet a rajongással, ragaszkodással, vagy azzal az euforikus érzéssel, amikor valakitõl figyelmet, törõdést kapnak. Ilyenkor az ember magába az érzésbe "szerelmes", de nem a partnerébe. Ilyenkor van az, hogy amíg megkapjuk a törõdést, addig "szerelmesek vagyunk" utána meg jön a keserû csalódás és kiábrándulás, hogy ki a fene ez az "idegen" itt mellettünk, én nem is ilyen lovat akartam... A szerelem az én értelmezésemben az, amikor megismersz valakit, és a személyisége, a tulajdonságai alapján szeretsz bele. Ehhez elõször is önismeret kell, és az, hogy saját magadat tudd szeretni, legyen egészséges önértékelésed, és az alapján legyél azzal tisztában, hogy ki a megfelelõ partner számodra, milyen értékek azok, amiket a partneredben keresel és hosszú távon is értékelni tudsz. Ehhez pedig nyilvánvalóan meg kell ismerni a partnered, nem elég, hogy bárki betoppanjon az életedbe, akiért rajonghatsz, vagy aki érted rajong. A szerelem kialakulásához tehát idõ kell. Felfedezem a másikat, a létezõ tulajdonságait, kölcsönösen azt nyújtjuk egymásnak, amire vágyunk, szeretek neki örömet okozni és természetesen tombolnak a hormonok is, mert fizikailag is vonz. Ezek együttesen jelentik számomra a szerelmet. Amikor naponta rácsodálkozom, hogy milyen nagyszerû ember, amikor minden apró megnyilvánulása földöntúli boldogsággal tölt el, és nem akarom megváltoztatni, átformálni, mert olyannak szeretem, amilyen.
Igazán szerelmes még csak egyszer voltam és most próbálok felejteni. Valóban hasonlít egy kicsit ahhoz, amikor be van szívva az ember. Nem törõdök senkivel és semmive, boldognak érem magam. Nem fogadok el tanácsokat és véleményeket, mert úgy gondolom, hogy nekem biztosan igazam van. Csak õ létezik a számomra és minden pillanatban hiányzik. Mindegy milyen hülyeséget csinált és mivel bántott meg, mert nem tudok rá annyira haragudni, hogy elfelejtsem. Lehet körülöttem még legalább 5 helyes pasi, én akkor is csak õt tudom nézni. Más vele csókolózni, más vele lenni. Ez most csak 1-2 dolog, de sokmindent lehetne még mondani.
Amennyiben igazad van akkor mindenkinek kb. egéz életében nagyjából 3 lehetõége lesz a dologra, mert többre nemigen marad idõ. Ha ezeket benézte akkor nice try, de több szerencsét legközelebb.

Szikrázik a levegő két ember között, az milyen érzés, mit érez abban a pillanatban ket ember?

Legjobb válasz: szikrázik, és ebbõl lesznek a szerencsétlen tûz balesetek. javaslom, hogy legyen nálad poroltó

szikrázik, és ebbõl lesznek a szerencsétlen tûz balesetek. javaslom, hogy legyen nálad poroltó
Elektromos töltöttségûek!
Olyan érzés, hogyha társadalmilag és szociálisan elfogadott lenne akkor ott helyben letepernétek egymást.
A kérdező hozzászólása: még a levego is más lesz olyankor bent pl a helyiségben?
Szerintem olyan leírhatatlan érzés.
A kérdező hozzászólása: 20éves vagyok
14 körül vagy?
A kérdező hozzászólása: de ha csak ketten vannak egy helyiségben, akkor ok ketten ezt mibol tudják leszurni?
Ha mind a ketten vonzódnak egymáshoz, és ez a külsõ szemlélõk elõtt nyilvánvaló is pl. értem itt testi gesztusokra.
valósznûsithetõ hogy meleget
a szikra mindenképp meleg , izzik én éreztem ilyet vajon a másik igen?,

Mit érez egy skizofrén ember?

Mármint amikor még nem kattant be teljesen.Vannak tervei,érzelmei?Vagy csak elviseli,ami történik és próbál nem figyelni a hangokra,amiket hall?

Legjobb válasz: Ezt egészséges ember nehezen értheti meg; hatalmas empátiával hosszú gyakorat után egy jó pszichiáter is csak nehezen. Van, aki kifejezetten erre születik, és nagyon jól rájuk tud hangolódni, de a legtöbb szakorvos sem képes arra, hogy átérezze egy skizo világát. Nagyon nehéz.

Ezt egészséges ember nehezen értheti meg; hatalmas empátiával hosszú gyakorat után egy jó pszichiáter is csak nehezen. Van, aki kifejezetten erre születik, és nagyon jól rájuk tud hangolódni, de a legtöbb szakorvos sem képes arra, hogy átérezze egy skizo világát. Nagyon nehéz.
Sztem teljesen valóságosnak éli meg az egészet.
Egy ismerõsöm teljesen be volt kattanva, állandóan vigyorgott, himbálta magát, és kizárólag rímben beszélt, szabályos, egyforma hosszú verssorokban... Évekig tartott, míg kikezelték. Most úgy emlékszik vissza a betegségére, hogy tudja, hogy zizi volt, de nagyon jól érezte magát. Persze nem mindenki így éli meg. Amikor voltam benn nála a kórházban, láttam, hogy kevesen vidámak, a többség búskomornak vagy gondterheltnek tûnt.

Ilyenkor mit éreznek ezek az emberek? ( lehet rossz a kategória)

Mivel anyukámnak ma szülinapja van egy étterembe mentünk. Jövünk ki és egy luxuskocsi beáll a tilosba. A parkoló?r szól neki, és a pasas ezt válaszolja: "Van pénzem, megtehetem". Aki fültanúja volt mindenki akkorát képedt. Hogy lehet ilyen elkényeztetett bunkó valaki.. Ezek az emberek mit éreznek, hogy a világ urai vagy mi?

Legjobb válasz: Sok ilyen ember van,de majd kerül õ is ilyen helyzetben,csak más szemszögbõl.

Sok ilyen ember van, de majd kerül õ is ilyen helyzetben, csak más szemszögbõl.
Így csak egy "újgazdag" viselkedik, aki hamar pofára fog esni.

Mi a szerelem? Mit érez az ember olyankor, mikor szerelmes?

Legjobb válasz: Nagyon rossz érzés; mármint a viszonzatlan. A viszonzottról nem tudok nyilatkozni.

Nagyon rossz érzés; mármint a viszonzatlan. A viszonzottról nem tudok nyilatkozni.
Addig örülj amíg nem érezted. Aztán bekerülsz egy ördögi körbe, aminek soha nem lesz vége.
no kezdjük: Olyan, mint amikor elindul a repülõ, olyan, mint a legjobb orgazmus, a kedvenc kajád és piád, a kedvenc zenéd és filmed együtt. No, ezt szorozd meg 100-al. Kábé olyan.
fingasz egy nagyot és büfögsz egy jó kolbászosat
Mindenkinek más. Mindenesetre fantasztikus, felemelõ, kihagyhatatlan.
A viszonzott leírhatatlanul, nagyon-nagyon jó, elmagyarázni lehetetlen. A viszonzatlan pedig szép lassan megöl. :'(
Százhúszas pulzus, pillangók repkedése gyomortájékon, föld felett repdesés, annak érzése, mintha kilõttek volna a Marsra és Föld körüli pályára állnál - ha viszonzott, vagy legalább reményt keltõ. Pincemély letargia, lelked apró részletekben felzokogása, szuicid gondolatok, ha viszonzatlan.
Szerintem mindenkinél mást, de olyankor...ha meglátom, hevesebben ver a szívem és alig kapok levegõt. Nem érdekel senki, csak õ, nem tudok semmi másra gondolni egész nap csak rá, úgy érzem, hogy õ különleges és senki más nem olyan izgalmas és érdekes mint õ. Nem zavarnak a hülyeségei és állandóan nagyon hiányzik...A szerelem a legszebb érzés a világon szerintem :) Most ennyi jutott eszembe.
Elsõ második válaszoló válaszát adom. :/

Igaz-e, hogy epidurál után jól elvagy és nincsenek őrült fájdalmak? Egyáltalán mit érez olyankor az ember?

Legjobb válasz: Na akkor a pozitiv tapasztalat: nekem ejjel kezdodtek a fajasok, reggel 9-kor mentunk akorhazba, addigra mar 3-4 perces fajasaim voltak. 11-kor en magam kertem az epiduralt. 3-szor szurnak, abbol csak az elsot erzed (kulonben is, addigra a fajasok mar annyira fajnak, hogy azt se nagyon). Nekem 5 perc alatt elmult minden "fajdalom", csak az a nyomas erzes maradt meg. Szepen megreggeliztem, meg egy fel orat dumaltunk a szulesznovel. Aztan erezni kezdtem (mivel ez az epidural nem ugyanaz mint amit mutetekhez adnak, tehat jarkalni is tudsz vele.. kvazi valoban erzed, hogy mikor kell nyomni) hogy nyomnom kell. Na ezt a szakaszt valoban biztosan lassitotta valamennyire az epidural, 50 percig tartott.. bar kozben egy fel adagot kaptam meg. Az erzestelenito szepen fokozatosan megy ki, nem tort ram orult fajdalom, amikor megszunt a hatasa. Ettol a kitolasi szakasz meg a par oltes sem fajt. Abszolut nem bantam meg, hogy kertem.. igy szep emlek az egesz szules.

Na akkor a pozitiv tapasztalat: nekem ejjel kezdodtek a fajasok, reggel 9-kor mentunk akorhazba, addigra mar 3-4 perces fajasaim voltak. 11-kor en magam kertem az epiduralt. 3-szor szurnak, abbol csak az elsot erzed (kulonben is, addigra a fajasok mar annyira fajnak, hogy azt se nagyon). Nekem 5 perc alatt elmult minden "fajdalom", csak az a nyomas erzes maradt meg. Szepen megreggeliztem, meg egy fel orat dumaltunk a szulesznovel. Aztan erezni kezdtem (mivel ez az epidural nem ugyanaz mint amit mutetekhez adnak, tehat jarkalni is tudsz vele.. kvazi valoban erzed, hogy mikor kell nyomni) hogy nyomnom kell. Na ezt a szakaszt valoban biztosan lassitotta valamennyire az epidural, 50 percig tartott.. bar kozben egy fel adagot kaptam meg. Az erzestelenito szepen fokozatosan megy ki, nem tort ram orult fajdalom, amikor megszunt a hatasa. Ettol a kitolasi szakasz meg a par oltes sem fajt. Abszolut nem bantam meg, hogy kertem.. igy szep emlek az egesz szules.
Sajnos én ezt nem tudom alátámasztani. Az én érzéstelenítésem nem volt sikeres (császáros voltam), ezért utána engem elaltattak. Az elõkészületek nem fájdalmasak, csak egy tûszúrást érzel a gerincednél. Utána melegséget kell érezni, majd fél óra múlva már semmit. Érzéketlenné válik az ember hastól lefele, majd amikor kimegy a hatása, újra érezni fogod a lábad (ez egy kicsit furcsa érzés). Utána elõfordulhat fejfájás, émelygés. Nálam egyik sem volt, sok infúziót kaptam pont ezek elkerülése miatt. Az én példám ne ijesszen meg, nagyon ritka, hogy nem sikerül, de jobb, ha tudsz ilyenrõl is.
Szia. Nekem nagyon hosszú, e´s nehéz szülésem volt.38óra.Végén már nem bírtam tovább, és túl fáradt is voltam, (borzasztó fájásaim volta´k, és a végén szünet nélkül)ezért kaptam, pedig nem akartam.Kikell töltened egy adatlapot, alái´rni, majd jönnek beadni.Mikor beszúrják a tüt, enyhe szu´rás, e´s érzed ahogy a meleg végig megy a hátadon.majd kezdesz ellazulni, e´s nyugodni.Kezd zsibbadni a lábad, e´s fura érze´s a gyomorban.(nekem)Utánna nem érzed a tested deréktól lefelé.Elmúlt minden fájás, elálmosodtam, még besze´lni is alig tudtam.A`ldom az Istent, hogy megkaptam, mert a dokira, és a szülésznöre hallgattam végre.(A férjem már régóta mondta, csak féltem töle.)2 o´ra múlva kinyílt teljesen a méhsza´j, csak várni kellett me´g, hogy múljon a hatása.Eltelt 5óra, átraktak a szülöa´gyra, e´s mikor éreztem, hogy most jön tolófájás, (fájdalom nélkül)akkor nyomtam, és gyorsan meglett a lányom.Aztán lassan elkezdtem érezni a lábaimat, és ennyi. Ne félj töle, ha nem lessz más megoldás, akkor ke´rjed.
Nekem amikor bevezették a kanült pár másodpercig gyökérkezelésre emlékeztetõ fájdalom szaladt át a derekamon. Aztán elnehezültek a lábaim, zsibbadtak, de elmúltak a fájások és a "derekammindjártleszakad" érzés is elmúlt kb. 10 percen belül. Császároztak, és sajnos nálam sem sikerült jól az érzéstelenítés, mert belül mindent éreztem, tehát engem is gyorsan elaltattak. De mivel bent volt a kanül, így kaptam mûtét után egy 24 h-ás érzéstelenítõt, így könnyebb volt, mint a többi császárosnak.
Én is kaptam ilyet. De azt tudni kell, hogy csak a tágulási szakasznál adják, a kitolásinál nem , és nem is hatna akkor. Szóval egy fél óra hosszat tényleg nagyn jól elvoltam, anyukámmal jól eldumáltunk, de amikor jöttek a tolófájások, az bizony piszokul fájt, fõleg mert rá volt tekeredve a köldökzsinór a babára és elég nehezen tudodt kijutni.
az elözö válaszolónak. Te milyen epidurált kaptál, ha járkálni tudtál vele?? Én 6 óráig a lábaimat sem éreztem.engem úgy kellett emelni, mikor átkerültem a szülöa´gyra. Èn a 2.válaszoló vagyok.
Van sétálós EDA és van a sima fekvõs. Sajnos utóbbi van a legtöbb kórházban, legalábbis nálunk csak az volt. A 3. válaszoló.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!