Találatok a következő kifejezésre: Mit érdemes megnézni Pécsen, egy (2 db)

Pécsen egy nap alatt mit érdemes megnézni?

Legjobb válasz: Attól függ mire vagytok kíváncsiak? Szimplán sétálgatnátok a városban, esetleg múzeumok, kilátók? Elsõ körben mindenképpen javasolnék egy sétát a belvárosban (Kossuth tér a zsinagógával, Széchényi tér a Dzsámival, Király utca, Színház tér, Jókai tér, Ferencesek utcája, Szent István tér, Dóm tér, Séta tér, Barbakán és környéke. Ezeket semmiképp nem szabad kihagyni. Aztán amit még javasolni tudok az a Tettye városrész az ott kialakított parkkal, várrommal, sétánnyal, a havi-hegyi templommal és a kilátókkal. Ha autóval mentek érdemes lehet még felmenni a TV-toronyba megnézni a kilátást, illetve útközben is van egy jó kilátó. Ha a múzeumok érdekelnek, akkor a Csontváry múzeum ami nagyobb szám.

Attól függ mire vagytok kíváncsiak? Szimplán sétálgatnátok a városban, esetleg múzeumok, kilátók? Elsõ körben mindenképpen javasolnék egy sétát a belvárosban (Kossuth tér a zsinagógával, Széchényi tér a Dzsámival, Király utca, Színház tér, Jókai tér, Ferencesek utcája, Szent István tér, Dóm tér, Séta tér, Barbakán és környéke. Ezeket semmiképp nem szabad kihagyni. Aztán amit még javasolni tudok az a Tettye városrész az ott kialakított parkkal, várrommal, sétánnyal, a havi-hegyi templommal és a kilátókkal. Ha autóval mentek érdemes lehet még felmenni a TV-toronyba megnézni a kilátást, illetve útközben is van egy jó kilátó. Ha a múzeumok érdekelnek, akkor a Csontváry múzeum ami nagyobb szám.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Múzeumok annyira nem vonzóak, inkább séta, mászkálás.

Mit érdemes feltétlenül megnézni Pécsen, egy hetes nyaralás során?

(50 év fölöttiek vagyunk)

Legjobb válasz: A Vasarely Múzeumot és az õskeresztény emlékhelyet, a dzsámit, a Barbakánt, a székesegyházat, a Janus Pannonius Múzeum kiállítóhelyeit, a szerelmesek lakattárát, a Zsolnay Múzeumot... és még egy seregnyi látnivalót

A Vasarely Múzeumot és az õskeresztény emlékhelyet, a dzsámit, a Barbakánt, a székesegyházat, a Janus Pannonius Múzeum kiállítóhelyeit, a szerelmesek lakattárát, a Zsolnay Múzeumot... és még egy seregnyi látnivalót
Igaz nem a kérdésre válaszolva, de ha Pécs környékén is terveznek kirándulni, feltétlen javaslom a Tenkes-Hegy lábánál fekvõ Tenkes Csárdát. Pécs és Harkány között kb. félúton van, a fõút mentén. Soha sehol ilyen finomat nem ettem még..
A Dzsámit minden féle képpen nézzék meg. Én 16 éves vagyok de engem elkápráztatott! Kellemes nyaralást! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!