Találatok a következő kifejezésre: Mit érdemes megnézni (451 db)

Mit érdemes megnézni feltétlen észak-nyugat Franciaországban?

Itt a Loire-völgyére, Bretagne-re és Normandiára gondolok. Mennyi id?t érdemes ott eltölteni? Valaki járt már arrafele? Mi az amit nem szabad kihagyni?

Legjobb válasz: Szia, én ezek közül csak a Loire-nál meg Normandiában voltam, a Bretagne-nál még nem. A Loire-ra érdemes rászánni egy hosszú hétvégét, elég sok kastélyt meg lehet ott nézni. Mi egyénileg voltunk ott, nem szervezett úton. Lehet kapni olyan térképet, amin rajta vannak a kastélyok és felkutatni a legtöbbet. Vannak kisebbek-nagyobbak, van 4-5 híresebb ahova mindenképp érdemes elmenni, mert azok a legszebbek. Szerintem egyénileg sokkal jobb odamenni ha van rá lehetõség, mert akkor azt a kastélyt nézheted meg amelyiket szeretnéd, és nincs idõhöz kötve. Már tavasszal nagyon szép minden arrafelé, jó az idõ is, mi kétszer is voltunk, mindig húsvétkor. Normandiába viszont érdemesebb inkább nyáron menni, mert ott sûrûn esik az esõ. Ott a Mont Saint Michelli szigetet érdemes megnézni, egy kis sziget a La manche csatorna mellett és egy hegyre, vagy várra épült kolostor van rajta.

Szia, én ezek közül csak a Loire-nál meg Normandiában voltam, a Bretagne-nál még nem. A Loire-ra érdemes rászánni egy hosszú hétvégét, elég sok kastélyt meg lehet ott nézni. Mi egyénileg voltunk ott, nem szervezett úton. Lehet kapni olyan térképet, amin rajta vannak a kastélyok és felkutatni a legtöbbet. Vannak kisebbek-nagyobbak, van 4-5 híresebb ahova mindenképp érdemes elmenni, mert azok a legszebbek. Szerintem egyénileg sokkal jobb odamenni ha van rá lehetõség, mert akkor azt a kastélyt nézheted meg amelyiket szeretnéd, és nincs idõhöz kötve. Már tavasszal nagyon szép minden arrafelé, jó az idõ is, mi kétszer is voltunk, mindig húsvétkor. Normandiába viszont érdemesebb inkább nyáron menni, mert ott sûrûn esik az esõ. Ott a Mont Saint Michelli szigetet érdemes megnézni, egy kis sziget a La manche csatorna mellett és egy hegyre, vagy várra épült kolostor van rajta.

Hová érdemes ellátogatni, mit érdemes megnézni Balaton környékén 5 és 3 éves gyerekekkel?

Zamárdiba megyünk nyaralni, onnan szeretnénk ide-oda elmenni a gyerekekkel, ami ?ket is érdekelheti, nekik is élmény, mint pl. a vadaspark veszprémben.

Legjobb válasz: Érdemes ellátogatni Tapolcára a tavas barlangba, onnan Szigligetre, majd Tihany felé útba esik a Badacsony. Tihanyban megnézni a belsõtavat, az apátságot, majd komppal átmenni Zamárdiba. Mikor mi utoljára bejártuk ezt az útvonalat, Zamárdiban volt egy (talán) katonai jármû kiállítás! Mi nagyon élveztük ezt a kirándulást! Egy 3,5 éves kislány, és egy 28 hetes pocaklakó anyukája!

Érdemes ellátogatni Tapolcára a tavas barlangba, onnan Szigligetre, majd Tihany felé útba esik a Badacsony. Tihanyban megnézni a belsõtavat, az apátságot, majd komppal átmenni Zamárdiba. Mikor mi utoljára bejártuk ezt az útvonalat, Zamárdiban volt egy (talán) katonai jármû kiállítás! Mi nagyon élveztük ezt a kirándulást! Egy 3, 5 éves kislány, és egy 28 hetes pocaklakó anyukája!

Ha Mosonmagyaróvárra megyek, mit érdemes megnézni? Hova érdemes beülni?

Étterem, színvonalasabb kocsma, egyéb szórakozási lehetőségek érdekelnek.

Legjobb válasz: Vár és környékét érdemes megnézni, vannak múzeumok, érdemes elmenni a sétálóutcára, ott van jópár étterem,kávézó és kocsma is. Malomszer(üzletek) és Termálfürdõ, annak a közelében is van étterem (Hársfa) és kocsma (Kör büfé), amit ajánlani tudok. Duna-part, Itató büfé, ott bulik is szoktak lenni. M-Club, a legújabb disco a Vár mellett, nyáron Beach Club (disco) a Duna parton."Kocsmasor" több kocsmával a Városközpontban, oda is be lehet ülni. San Siro-bulizós hely fiataloknak...nem egy nyüzsgõ nagyváros, de azért vannak lehetõségek! :)

Vár és környékét érdemes megnézni, vannak múzeumok, érdemes elmenni a sétálóutcára, ott van jópár étterem, kávézó és kocsma is. Malomszer(üzletek) és Termálfürdõ, annak a közelében is van étterem (Hársfa) és kocsma (Kör büfé), amit ajánlani tudok. Duna-part, Itató büfé, ott bulik is szoktak lenni. M-Club, a legújabb disco a Vár mellett, nyáron Beach Club (disco) a Duna parton."Kocsmasor" több kocsmával a Városközpontban, oda is be lehet ülni. San Siro-bulizós hely fiataloknak...nem egy nyüzsgõ nagyváros, de azért vannak lehetõségek! :)
Megnézni a várat, meg a sétálóutcát, ott van elég étterem/kocsma is emlékeim szerint.


Pesten mit érdemes megnézni? Bővebben lent!

A barátommal tervezzük, hogy augusztus végén felmegyünk Pestre egy hétre végigjárunk egy két nevezetességet, esténkét bulizunk egy jót!:) Légyszíves írjatok, olyan helyeket amiket kár lenne kihagyni, valamint jó discokat (mait is meg retrosat is írhattok), pubokat, kávézókat, strandokat illetve kulturális helyeket is!:) Valamint tudtok róla, hogy augusztusban lesz valamilyen jó kis fesztivál vagy koncert Pesten?? Köszönöm a segítséget!Pussz

Legjobb válasz: Amit mindenképp nézzetek meg: Vár, Citadella, Állatkert (egész napos program, de komolyan), Vidámpark, vasúti múzeum a Nyugati mögött, Váci utca, Parlament... Rengeteg dolog van, amit még érdemes, pl. álomautó kiállítás budafokon, sétahajózzatok egyet, valamint sétáljatok egyet a rózsadombon, mert szép. Ha vásárolni szerettek, érdemes lehet megnézni az Arénát. Fesztivált, koncertet elõtte nézz mondjuk a port.hu-n. Kiülni érdemes a Ráday utcában, esetleg a szimpla kertben vagy a tûzraktérben. Bulizni szerintem jó hely e holdudvar, nem tudom, most lesz-e, a zp-t is szeretem. Óbuda fele van sok diszkó, azokról nincs sok infóm.

Amit mindenképp nézzetek meg: Vár, Citadella, Állatkert (egész napos program, de komolyan), Vidámpark, vasúti múzeum a Nyugati mögött, Váci utca, Parlament... Rengeteg dolog van, amit még érdemes, pl. álomautó kiállítás budafokon, sétahajózzatok egyet, valamint sétáljatok egyet a rózsadombon, mert szép. Ha vásárolni szerettek, érdemes lehet megnézni az Arénát. Fesztivált, koncertet elõtte nézz mondjuk a port.hu-n. Kiülni érdemes a Ráday utcában, esetleg a szimpla kertben vagy a tûzraktérben. Bulizni szerintem jó hely e holdudvar, nem tudom, most lesz-e, a zp-t is szeretem. Óbuda fele van sok diszkó, azokról nincs sok infóm.
Szia! ha már Augusztus végén mentek, akkor szerintem érdemes választani augusztus.20át, mert Air race, és ha kibírjátok estig, akkor a tüzijáték is belefér, ami egész jól szokott sikerülni =) persze ez csak egy ötlet
János-hegyre menjetek fel a Libegõvel, azt én nagyon szeretem, gyönyörû a kilátás. Fel lehet menni a Szent István bazilika tetejére, szintén nagyon szép. Terror Háza, Szépmûvészeti Múzeum, Nemzeti Múzeum, mi voltunk a Nemzeti Bankban is, a látogatóközpontba bármikor lehet menni, de pl. a bank születésnapján, ami májusban van azt hiszem és az épületlátogató hétvégén végigvisznek. Széchenyi fürdõben is el lehet lenni, én imádom az úttörõvasutat (most nem tudom mi a neve). Gül Baba türbéje a Rózsadombon. Most más nem jutott az eszembe.
A kérdező hozzászólása: Nagyon jó programokat írtatok!!!Köszönöm szépen!:) Szép napot nektek!:)
A kérdező hozzászólása: És még annyit kérdeznék, hogy biciklivel jól lehet közlekedni a városban?Úgy tervezzük, hogy a bringákat is felvisszük, és majd azzal járjuk körbe a várost!:)
A bringa felejtõs!!! Nem vagytok hozzászokva, így nagyon-nagyon veszélyes!!! Programok még: Természettudományi múzeum, Vásárcsarnok (ott rétes), esetleg egy 3D mozi, Margitsziget bringóhintóval, siklózás. A kedvenc pubom: Silenius. Központi fekvés, 100-féle sör, mi kell még? Ha kell, akkor szállást is tudok ajánlani. Az augusztus 20.-ai Air Race-t és a tûzijátékot én sem hagynám ki. Egyébként mennyit szántok rá kb., ha nem túl indiszkrét?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm kedves utolsó válaszoló!:) Van benne valami, én hozzá vagyok szokva a vidéki bringázáshoz nagyjából ismerem a váron minden kis részét, de Pesten õrület van az utakon szóval a bringát lehet itthon hagyjuk!:) Igazából még konkrét összeget nem tudok mondani, amennyit sikerül félrerakni a fizumból (diákmunka) szóval ne gondolj nagy számra!:)
A kérdező hozzászólása: *város
Gödöllõn a királyi kastélyt ajánlom figyelmetekbe, nincs messze és nem egy mindennapi élmény. Szentendrén a Skanzen szintén jó, folyamatosan fejlesztik.

Mit érdemes megnézni Salzburg-ban?

Harmadszorra megyek oda de még szerintem nagyon sok mindent nem láttam mi az amit felfétlen érdemes megnézni?

Legjobb válasz: Szia! Érdemes sétálni a belvárosban. Siklóval felmenni a várba, és ott a kiállításokat megnézni. Szép a dóm, Mirabell kastély és kertje. Esetleg a Salzburgi Ünnepi Játékok helyszíneit: Festspielhaus, Felsenreitschule. Ami nagyon klassz a Hellbrunn kastély kertje (vízi trükkök vezetéssel. Mozart szülõháza nekünk csalódás volt, a lakóháza is inkább akkor, ha sok idõd marad. Mi voltunk a Stiegl sörgyárban is. Lehet, hogy érdemes kiváltani a Salburg Card-ot (sok látnivaló ingyenes vele).

Szia! Érdemes sétálni a belvárosban. Siklóval felmenni a várba, és ott a kiállításokat megnézni. Szép a dóm, Mirabell kastély és kertje. Esetleg a Salzburgi Ünnepi Játékok helyszíneit: Festspielhaus, Felsenreitschule. Ami nagyon klassz a Hellbrunn kastély kertje (vízi trükkök vezetéssel. Mozart szülõháza nekünk csalódás volt, a lakóháza is inkább akkor, ha sok idõd marad. Mi voltunk a Stiegl sörgyárban is. Lehet, hogy érdemes kiváltani a Salburg Card-ot (sok látnivaló ingyenes vele).
A kérdező hozzászólása: Szia Köszönöm a segítséget :)

Mit érdemes megnézni Amerikában? (Los Agneles környékén)

Nyáron, megyünk Amerikába és arra gondoltam, hogy aki volt vagy tud valamit az ottani helyekről légyszi írja már meg, hogy mit érdemes megnézni!

Legjobb válasz: Mit érdemes? Szerintem ez megint egy olyan hely, ahol ha 2 hónapot töltesz sima túrístaként is, akkor sem fogynál ki a néznivalóból. Fogd magad és fáradj be egy könyvesboltba, majd evgyél magadnak egy utikönyvet, és kezd el olvasgatni. Az utikönyvek a legkedveltebb célokat tartalmazzák, olyat amit érdemes megnézni.

Mit érdemes? Szerintem ez megint egy olyan hely, ahol ha 2 hónapot töltesz sima túrístaként is, akkor sem fogynál ki a néznivalóból. Fogd magad és fáradj be egy könyvesboltba, majd evgyél magadnak egy utikönyvet, és kezd el olvasgatni. Az utikönyvek a legkedveltebb célokat tartalmazzák, olyat amit érdemes megnézni.
Mennyi idõre mész? Hány km-es körzetben érdekel?
Universal Studios Hollywood Las Vegas

Van itt olyan ember, aki volt már Rómában? Miket érdemes megnézni?

Milyen volt ott lenni? Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Egy-egy napra voltam már. Csak a leghíresebb dolgokra jutott idõnk, de az is nagyon jó volt: Vatikán Szent Péter Bazilika. Colosseum, Forum Romanum, Pantheon, Trevi kút, Spanyol lépcsõ. Amúgy kb. úgy éreztük, hogy a városban minden sarkon van valami szép, amit érdemes megnézni, lefotózni. :) Nekünk nagyon tetszett, szerintem érdemes oda ellátogatni!

Egy-egy napra voltam már. Csak a leghíresebb dolgokra jutott idõnk, de az is nagyon jó volt: Vatikán Szent Péter Bazilika. Colosseum, Forum Romanum, Pantheon, Trevi kút, Spanyol lépcsõ. Amúgy kb. úgy éreztük, hogy a városban minden sarkon van valami szép, amit érdemes megnézni, lefotózni. :) Nekünk nagyon tetszett, szerintem érdemes oda ellátogatni!
Róma egy csoda. Eddig 4x voltam, 1 napra is, meg hosszabban is. De bármikor mennék megint! :) Mennyi idõre mennél, mikor? Érdemes lenne egy jó útikönyvet venni, mert a kötelezõ dolgokon kívül (elõbb felsorolva) tényleg egy csomó mindent érdemes még megnézni. Én az elsõ alkalommal utánaolvastam, sokat, aztán cetliztem, hozzánéztük a térképet és 4 nap alatt a felét se sikerült megnézni. itt van egy csomó infó: http://roma-szenvedely.eu/
A legfontosabb, hogy egyél igyál! Rómában nekem az éttermek tetszettek legjobban :D
én már többször is voltam, mindig 4-5 napra, és remélem sokszor eljutok még oda....egyszerûen imádom!! gyönyörû város!!! National Geographic útikönyvet szerezd be, nagyon hasznos:) ha hosszabb idõre mentek érdemes megvenni a Roma Pass-t, ami 3 napig érvényes, 2 múzeum vagy hely ingyen megnézhetõ vele, a többire kedvezményt ad, illetve metróra, buszokra is érvényes (városnézõ buszra ill. a tengerpartra menõ kisbuszra azt hiszem csak kedvezményt ad)

Mit érdemes megnézni Luxembourgban?

Latnivalokra erdekessegekre gondolok a fővárosban es a környéken

Legjobb válasz: Viandent ajánlom. Van libegõ, szép vár, sok múzeum. Luxembourgbol egy vonat és busz odavisz(magyar viszonyokhoz vagyok szokva így megdöbbentõ volt milyen pontosan csatlakozik busz és vonat egymáshoz). Luxemburg kártyát érdemes kiváltani, azzal ez mind igénybe vehetõ, utazás, múzeumok, libegõ. De Luxembourgban is érdemes megnézni a katakombákat illetve csak úgy sétálgatni a városban.

Viandent ajánlom. Van libegõ, szép vár, sok múzeum. Luxembourgbol egy vonat és busz odavisz(magyar viszonyokhoz vagyok szokva így megdöbbentõ volt milyen pontosan csatlakozik busz és vonat egymáshoz). Luxemburg kártyát érdemes kiváltani, azzal ez mind igénybe vehetõ, utazás, múzeumok, libegõ. De Luxembourgban is érdemes megnézni a katakombákat illetve csak úgy sétálgatni a városban.
De amúgy Luxemburg card weboldalán érdemes körülnézni, mert sok jó célpontra lelhetsz. A fentieket is ott találtam mielõtt voltunk.

Kőszeg és környékén mit érdemes megnézni? Érdemes onnan átnézni valahova Ausztriába?

Legjobb válasz: Sokmindent! Igen! Pl. Léka (Lockenhaus) várát érdemes pl. megnézni. Meg Felsõpulyán olcsóbb sok kaja, mint idehaza! Vagy lehet Locsmándon (Lutzannsburg) fürödni. (Ilyen kánikulában ajánlott is vizes helyet keresni, mert Kõszegen ha jól tudom nincs strand.) Na de visszatérve Kõszegre: http://www.koszeg.hu/idegenforgalom/turak/ Túrák! http://www.koszeg.hu//varos/varosnezes/ Vár, templomok, patikamúzeumok, Hõsök kapuja, Tábornokház, Marcipánmúzeum (nem tudom most nyitva van-e, mert a vár felújítás alatt áll), Postamúzeum, Kõszegi Borok Háza... Viszatérve Kõszegre

Sokmindent! Igen! Pl. Léka (Lockenhaus) várát érdemes pl. megnézni. Meg Felsõpulyán olcsóbb sok kaja, mint idehaza! Vagy lehet Locsmándon (Lutzannsburg) fürödni. (Ilyen kánikulában ajánlott is vizes helyet keresni, mert Kõszegen ha jól tudom nincs strand.) Na de visszatérve Kõszegre: http://www.koszeg.hu/idegenforgalom/turak/ Túrák! http://www.koszeg.hu//varos/varosnezes/ Vár, templomok, patikamúzeumok, Hõsök kapuja, Tábornokház, Marcipánmúzeum (nem tudom most nyitva van-e, mert a vár felújítás alatt áll), Postamúzeum, Kõszegi Borok Háza... Viszatérve Kõszegre
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen :)
Amúgy ha most hétvégén jössz vagy jöttök, akkor ugorj át Szombathelyre a Savaria karneválra, megéri!

Mit érdemes megnézni a Tisza-tó környékén? Program?

3 kisgyermekkel Tiszasz?l?s, Tiszafüred és környékén mit érdemes megnézni??? Autóval.

Legjobb válasz: Tiszafüreden fõként a Tisza környékén érdemes szétnézni. Most nyílik hamarosan egy ártéri kalandpark, ahol elvileg mindenféle játék és sportlehetõség van/lesz. (Mászófal, kötélcsúszda, akadály pálya stb.) Azt hiszem a nyitás elvileg aug 1-re van kiírva, de úgy tudom, hogy már most is lehet menni. Ezenkívül van a strand rész mellett egy szintén most épült pihenõpark. Ott is van csomó minden, játszótér, magasles, kialakított fõzõhelyek, stb. Ha természet barátok vagytok, akkor érdemes még megnézni a Vizi Sétányt és a Tanösvényt, ez azt hiszem Poroszlóról indul. Vagy bérelhettek mindenféle vizi jármûvet (kajak, kenu, vizibicikli, csónak, motorcsónak). Júli 8-10-e között lesz a Halas Napok. A programokról itt egy lista: http://www.tiszafured.hu/program.php?id=401 Más most nem nagyon jut eszembe. Esteleg jobb idõben strandolás (termál fürdõ).

Tiszafüreden fõként a Tisza környékén érdemes szétnézni. Most nyílik hamarosan egy ártéri kalandpark, ahol elvileg mindenféle játék és sportlehetõség van/lesz. (Mászófal, kötélcsúszda, akadály pálya stb.) Azt hiszem a nyitás elvileg aug 1-re van kiírva, de úgy tudom, hogy már most is lehet menni. Ezenkívül van a strand rész mellett egy szintén most épült pihenõpark. Ott is van csomó minden, játszótér, magasles, kialakított fõzõhelyek, stb. Ha természet barátok vagytok, akkor érdemes még megnézni a Vizi Sétányt és a Tanösvényt, ez azt hiszem Poroszlóról indul. Vagy bérelhettek mindenféle vizi jármûvet (kajak, kenu, vizibicikli, csónak, motorcsónak). Júli 8-10-e között lesz a Halas Napok. A programokról itt egy lista: http://www.tiszafured.hu/program.php?id=401 Más most nem nagyon jut eszembe. Esteleg jobb idõben strandolás (termál fürdõ).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!