Találatok a következő kifejezésre: Mit érdemes egy (760 db)

Mikor érdemes egy függvényt helyben kifejtetté tenni c++ ban?

Ez a két megoldás létezik rá ugye? short Veves () const { return eves; } //inline //vagy pedig inline short Veves () const ; Mikor érdemes helyben kifejtetté tenni egy függvényt?

Legjobb válasz: Érdemes egy helyben kifejtetté tenni egy függvényt ha az kicsi csak pár sorból áll de viszont nagyon sokszor fog lefutni? És érdemes egy olyan méretû függvényt helyben kifejtetté tenni ami pl.. 20 sorból áll?

A kérdező hozzászólása: Érdemes egy helyben kifejtetté tenni egy függvényt ha az kicsi csak pár sorból áll de viszont nagyon sokszor fog lefutni? És érdemes egy olyan méretû függvényt helyben kifejtetté tenni ami pl.. 20 sorból áll?
A kérdező hozzászólása: véletlenül rosszul írtam bocsi (egy)

Üdv Mindenkinek! Egy ismerősöm tőlem kérdezte, hogy szerintem mostanában mikor érdemes egy nagyobb összegű Font-ot átváltania Forint-ra?

... Ha vár vele pár hetet, talán többet kaphat érte? Hol lehet ezt megnézni? Biztosan vannak grafikonok. Én nem igen kísérem figyelemmel az árfolyamok alakulását, de most már érdekelne engem is. Köszi a segítséget.

Legjobb válasz: most eurót érdemes váltani...

most eurót érdemes váltani...

Ha az anyuka otthon van, akkor szerintetek mikor érdemes egy gyereket bölcsibe vinni, érdemes-e egyáltalán, vagy csak az oviba?

Mármint egy gyerekkel van otthon, nem kell dolgoznia, stb. MIkortól van szüksége a gyereknek társaságra, esetleg, hogy pedagógusok is foglalkozzanak vele? Esetleg félnapos megoldás? Mi a véleményetek?

Legjobb válasz: Elméletileg nem is mehet bölcsibe annak a gyereke, aki nem dolgozik. Munkáltatói igazolást kell vinni. Persze biztos vannak kiskapuk, fõleg ott,ahol nincs teltház.

Elméletileg nem is mehet bölcsibe annak a gyereke, aki nem dolgozik. Munkáltatói igazolást kell vinni. Persze biztos vannak kiskapuk, fõleg ott, ahol nincs teltház.
Ismerek olyat, aki (igaz nem magán) bölcsibe járatja a gyereket, de csak délig. Így szabadidõ is van, és a gyerkõc is lehet társaságban. Nem biztos, hogy minden bacit el fog kapni, ez nagyon változó. Szerintem 2 éves korától nem baj, ha szocializálódik.
18 hónaposan legkésõbb.
Államiba nem mehet, max magán bölcsibe, de úgy gondolom a játszón és különbözõ programokon való részvétel is kielégíti az igényeit.
Bölcsire azért van szükség, mert sajnos sok anyuka rákényszerül hogy visszamenjen dolgozni.A gyermeknek valós igény a társaságra és a foglalkozásokra 3 év környékén van.Én csakis akkor adnám bölcsõdébe, ha muszáj lenne, ha olyan élet helyzet alakulna ki.két kisfiú anyukája vagyok, és többek között azért tolódott ki a szülés nálam hogy megtehessem hogy csak oviba adom õket
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, fõleg amit a hármas válaszoló írt, arra gondoltam. Magánbölcsire gondoltam, tudom, hogy államiba nem vennék föl. Nagyon nézelõdtem, be akartam adni, közben a sok betegség visszatartott, fõleg, hogy most mindenhol azt olvasom, hogy 1 hét bölcsi-ovi után már szinte minden gyerek beteg. Fõként a társaság miatt akartam beadni, hogy több idõm lenne néhány dologra, bár mellette is meg fogom tudni oldani, illetve, kistesót szeretnénk és a terhesség alatt talán könnyebb lett volna, bár eszembe jutottak a betegségek:) Szóval, érdekelne minden vélemény. Mondjuk, ha 3 éves korig egy gyereknek valóban elegendõ az, hogy nagyrészt csak a szüleivel, fõként az anyjával van, akkor talán várhat a dolog.


6 napra Párizsba valami jó utazási tervösszeállítás javaslat? Mit érdemes egy nap megnézni? Időbeosztás?

Úgy értem , mely nevezetességeket érdemes egy napon megnézni, mert közel vannak egymáshoz, és, hányat kellene naponta megnézni, úgy, hogy mindenre jusson idő? A Disneyland és Versailles nem érdekel annyira, tehát az nem baj a ha kimarad.

Legjobb válasz: na véletlen entert nyomtam :D Szoval, ez attol is fugg, hol van a szallasotok. Nehany dolog ami egyutt jar ( nevezetessegek, utcanevek, metromegallok mint negyedek) : Arc de Triomphe - Champs Elysées - Petit Palais/Grand Palais - Pont Alexandre III - Esplanade des Invalides - Musée de l'Armée - Musée Rodin / Assemblée Nationale - Szajna part Tour Eiffel / Champs de Mars / Trocadéro és kornyéke /Kisutcak / La Muette Tour Montparnasse es negyede, van ott egy bolhapiac is/ Jardin du Luxembourg / Panthéon / Cluny - A Sorbonne negyede, Quartier Latin / Place Monge - Rue Mouffetard / Jardin des Plantes aztan estere pl Saint-German des Prés / St -Michel / Notre Dame / Szajna part / Place de la Concorde / Jardin des Tuileries / Musée du Louvre ( még ha nem is mentek be, kivulrol megnezni) / Rue de Rivoli / Rue Saint-Honoré /Place Vendôme / Madeleine / Miromesnil / Boulevard Haussmann / Place de l'Opéra / Galeries Lafayette / Gare St-Lazare es negyede onnan esetleg a Montmartre --> Pigalle, Abbesses, Sacré Cœur ....stb Châtelet , Le Centre Pompidou, Hôtel de Ville, Szajna part a hidakkal, Bastille, Canal Saint Martin, Le Marais : Chemin Vert - Filles du Calvaire ( Marché des Enfants Rouges, etc ) Oberkampf - République - Square du Temple etc. és estére : Les Grands Boulevards Le Parc des Buttes Chaumont / Belleville most igy hirtelen ennyi jutott eszembe és a La Défense -t is megnézni amikor ido jut ra spontan

na véletlen entert nyomtam :D Szoval, ez attol is fugg, hol van a szallasotok. Nehany dolog ami egyutt jar ( nevezetessegek, utcanevek, metromegallok mint negyedek) : Arc de Triomphe - Champs Elysées - Petit Palais/Grand Palais - Pont Alexandre III - Esplanade des Invalides - Musée de l'Armée - Musée Rodin / Assemblée Nationale - Szajna part Tour Eiffel / Champs de Mars / Trocadéro és kornyéke /Kisutcak / La Muette Tour Montparnasse es negyede, van ott egy bolhapiac is/ Jardin du Luxembourg / Panthéon / Cluny - A Sorbonne negyede, Quartier Latin / Place Monge - Rue Mouffetard / Jardin des Plantes aztan estere pl Saint-German des Prés / St -Michel / Notre Dame / Szajna part / Place de la Concorde / Jardin des Tuileries / Musée du Louvre ( még ha nem is mentek be, kivulrol megnezni) / Rue de Rivoli / Rue Saint-Honoré /Place Vendôme / Madeleine / Miromesnil / Boulevard Haussmann / Place de l'Opéra / Galeries Lafayette / Gare St-Lazare es negyede onnan esetleg a Montmartre --> Pigalle, Abbesses, Sacré Cœur ....stb Châtelet , Le Centre Pompidou, Hôtel de Ville, Szajna part a hidakkal, Bastille, Canal Saint Martin, Le Marais : Chemin Vert - Filles du Calvaire ( Marché des Enfants Rouges, etc ) Oberkampf - République - Square du Temple etc. és estére : Les Grands Boulevards Le Parc des Buttes Chaumont / Belleville most igy hirtelen ennyi jutott eszembe és a La Défense -t is megnézni amikor ido jut ra spontan
ez attol is fugg, hol v
A kérdező hozzászólása: A Nation metrómegálló közelében.
A kérdező hozzászólása: Hû köszönöm, jó sokat tudsz Párizsról! Ilyen sok mindent soha nem tudnék összeszedni. :) A Louvre-ba mindenképp szeretnék bemenni. :)
Parizsban lakom, azert :) egyebkent jo, igy most mar nekem is van egy vazlatom, mert szuleimet hamarosan korbe kell vezetnem, jonnek latogatoba, es ugye turistaskodok majd veluk ... :D
A kérdező hozzászólása: Hú, jó a szüleidnek!!!
politikuspalántát
Fát
Gyümölcsfát. Amit szerettek hogy ne kelljen megvenni. Vagy dió mert az drága. Veteményest csinálni. De ez sok idõ és sok munka is :)
Fokhagymát, bár aztmár novemberben kellett volna..Most borsót, takard le akár szemeteszsákkal is, Ha leért, babot, vagy fûszerpaprikát.
Talajfüggõ !
Gyümölcsfát, /meggyet, öszibarackot, cseresznyét.Alatta sokáig lehet bármit vetni, borsó, bab, a bab közé csemege kukorica, a bab szereti.Ami felesleg azt eladni.Én is ezt teszem a 850m2-n.

Mivel érdemes egy kisebb mérető plakátot felragasztani a falra?

Úgy szeretném ragasztani hogy sokáig tartson, és az egész felületén ragadjon.

Milyen népszerű társkereső oldalakat ajánlotok? Kérlek írjatok néhány példát, hogy mit érdemes egy lánynak az első levélben írni, hogy választ is kapjak rá.

Legjobb válasz: Én már feladtam a társkeresõ oldalakat, elég durva a felhozatal, teli van igénytelen emberekkel meg ilyen felvágós 0iq-sokkal, legalábbis a közelben. 19/F Amúgy én a helyedben kezdetnek rákérdeznék, hogy aktív-e a profilja vagy csak meghagyta az utókornak. Erre már tud annyit válaszolni hogy könnyen belelendülj a beszélgetésbe.

Én már feladtam a társkeresõ oldalakat, elég durva a felhozatal, teli van igénytelen emberekkel meg ilyen felvágós 0iq-sokkal, legalábbis a közelben. 19/F Amúgy én a helyedben kezdetnek rákérdeznék, hogy aktív-e a profilja vagy csak meghagyta az utókornak. Erre már tud annyit válaszolni hogy könnyen belelendülj a beszélgetésbe.
ilyen oldal nincs! Kár is keresni!

Mit érdemes egy vizslának tanítani?

a vadászaton kívül, mivel Pesten élünk:)

Legjobb válasz: Egyébként nem gondolkoztál még el azon, hogy pl. miér tis van az, hogy kutyaiskolában is mindenféle fajta, sõt (uram bocsá') még keverék is van...?

Egyébként nem gondolkoztál még el azon, hogy pl. miér tis van az, hogy kutyaiskolában is mindenféle fajta, sõt (uram bocsá') még keverék is van...?
A vizsláknak hatalmas nagy a mozgásigényük. fõleg ha az németvizsla. Épp ezért anyányszor csak lehetõség van rá, menjetek parkba. Nagyon szerti a visszahozósdi játékot. mielõtt eldobod, leülteted, és csak akkor mehessen érte, ha te arra engedélyt adsz. amikor visszahozza, adja kézbe, kerüljön meg téged hátulról és üljön le a másik oldaladra. és így tovább. tanítsd meg az önfegyelemre, és arra, h idegenektõl ne fogadjon el kaját. ne szedjen föl a földrõl sem. rendszeresen kullancstalanítsd, hiszen nagyvárosokban is felszedheti ezeket a szépségeket, amik késöbb komoly gondot okozhatnak neki.
Ez a miért pont vadászkutyát választottál kérdés elég furcsa... Nekem is Magyar Vizslám van. De nem vagyok vadász. Erdõ mellett lakunk de senki se vadászik a családban mégis ez a fajta fogott meg a legjobban. És aki Német Juhászkutyát választ az mért pont azt választja? Vagy aki pulit választ mért pont azt választja? Vagy aki Bernáthegyit választ mért pont azt választja. Sorolhatnánk... Mert az fogta meg! Külsõleg belsõleg stb stb. Nem csak az tart vadászkutyát aki vadászik, nem csak az tart juhászkutyákat aki valódi céljára használja. stb stb Lehet, hogy az lenne neki a legmegfelelõbb de szerintem egy "szimpla házi kedvenc titulussal" is nagyon boldog kutya lehet. Persze mozgás és egyéb igényeit kielégítve.
Igen, Sziklainé kicsit túlzásokba esik. Mindegy, hagyom is a francba, az engedelmest, meg az örzõ védõt, és megyek keresek a bulldognak néhány bikát. Remélem a gazdáik nem fognak megharagudni, ha kicsit gyakorolunk rajtuk. Jajj igen, Kata, egy kérdés: a Pit Bullokat akkor harcoltatni kell?
Igen, érdekelne, hogy aki kedvtelésbõl, családtagnak akar kutyát, miért is választ munkakutyát? Van egy szuper tenyésztõtõl egy vizslája, akinek talán sok õse vadászott, õ meg agilytizik vele... Az emberek zöme külsõ megjelenés alapján választ kutyát. Az egész olyan, mintha valaki orvosi diplomával elmegy könyvelõnek. De kutyánál az ilyen természetes, mert olyan cuki...
Ezeknek a kutyáknak a nagyrészébõl (sajnos) nincs is már munkaváltozat. Csak show vonalon tenyésztik õket. A német juhász, mailnois, dobbermann, border collie más tészta, de a legtöbb fajtából már csak a show vonal létezik. Próbálj meg egy mai német boxerrel dolgozni. Amúgy pedig, ha mindennek az õsi feladatát nézed, akkor mi marad? Bichonok? Tudom, te nagy barátja vagy a keverékeknek. Egy németjuhász keverék, vagy egy pumi keverék szerinted mennyivel másabb? Nekik nem kell az elfoglaltság? Pumi keverék nem lehet ugyanolyan tehetséges terelésben? A lényeg, hogy kapja meg a megfelelõ ösztönkielégülést, és megfelelõ mennyiségû mozgást. Ezt pedig egyáltalán nem csak vadászattal lehet megoldani. Az agility ugyanúgy nagy pontosságot, magas szintû irányítást igénylõ munka, mint a vadászat, van benne sok-sok mozgás is. Ha magyar vizslát csak munkára lehetne tartani, akkor nem nagyon lennének magyar vizslák. És mi van a beagle-lel? Õket úgy ahogy vannak be kéne tiltani, mert tilos falkával vadászni, õk meg arra lettek kitalálva?
A kérdező hozzászólása: Mi is erdõ szélén lakunk:) rengeteget sétálunk, de szívesen sportolnék vele olyat, ami az õ ösztöneinek is jó. vadász soha nem leszek, nem érdekel a dolog. és miért õt választottam?mert amikor mentünk egyik barátomnak a vizsla kiskutyáért, meglátott engem odajött és megnyalta a kezemet. szóval szerelem elsõ látásra...
Ez baromság, hogy a vizslák nem jeleskednek agility ben. Kiváló ugró és futó kutyák. Fürgék, elegánsak és mozgékonyak. Ahhoz, hogy jeleskedjenek a gazdáik akaratán és kitartásán múlik. Egy Border sem fog jeleskedni, ha nem járatják rendszeres edzésre.
Azt nem hinném, hogy a szegény kérdezõ vadászni szeretne tanulni a kutyával.
És akkor mégis mit tartsunk?! Csivavát? Yorkit meg más társasági kutyát?! Én IMÁDOM A KUTYÁKAT! De nem tudnék elképzelni magam mellett egy kistestût. Ez van. Ez nem bántás van nem egy ismerõsömnek kiskutyája szeretem imádom, De nem magam mellett! Ez van!
Akkor már csak az érdekelne, hogy miért pont vadászkutyát választottál?
Ha csak a boldogságáról van szó, akkor nyugodtan mehetsz vele agilityre, dogdancingre is, nyomkövetésre sõt nálunk ÖV-re is lehet menni bármilyen kutyával. Ha nincs komolyabb célod vele, csak az, hogy a mozgását és az ösztöneit kielégítsd, akkor kóstolj bele mindenbe ami tetszik, és válaszd azt, amit mindketten a legjobban élveztek. Nálunk a sulin vannak csomóan, mindenféle kutyákkal, akik hétvégén hajnalban nyomon vannak, onnan egyenesen mennek ÖV-re, aztán klubra, ahol ügyességi feladatokat gyakorolnak. Egyik ágazatban sincs fajtamegkötés, mopsz is van nyomkövetésen, és uszkár is ÖV-n. Ha valamit versenyezni is akarsz, akkor nehezebb a kérdés, mert akkor ki kellene tapasztalni, hogy miben a legügyesebb, és azon a vonalon elindulni.
Ül, fekszik, marad, lábhoz szóval az alapok, utána mehet az apportots játék, amit az elõzõ ajánlott. ha igazán fegyelmezett kutyát akarsz, akkor variálhatod olyannal is, hogy miközben fut a labdáért le kell feküdnie, stb.
Tulajdonképpen mindent ami nem õrzõ-védõvel kapcsolatos.
Bármit, amit minden más kutyának, aki városban él. Sosem értettem, hogy az ilyen fajta kérdések miért fajtához vannak kötve, fõleg ha nem arra vonatkozik, amire tenyésztették...
A kérdező hozzászólása: Ez fajtától függ. Egy labradorból nem lesz pl õrzõ-védõ. egy yorkiból nem lesz vadászkutya. Az én kutyám egy magyar vizsla. A kérdést azért tettem fel, mert én ráérek és szeretnék is a kutyámmal foglalkozik és azt olvastam, hogy agilityben nem igazán jeleskednek. Dogdancinget is kipróbálnám és bármit, azt legszívesebben, ami neki, ennek a fajtának jól fekszik, mert gondolom én, hogy azt élvezné a legjobban.
Ugye tudod te, hogy mit is érdemes tanítani a kutyádnak. A kérdés most már csak az, te mire vagy képes! Ha már vadászkutyát vettél magadhoz...
Ha már vadászkutyád van, és kedved van valamilyen kutyás sporthoz, akkor a vércsapa versenyeket, nyomkövetést tudom ajánlani. Keresd meg a netboard fórumon a vizslásokat, õk szerintem minden információval ellátnak. Idézet egy vizsla kennel honlapról: VÉRCSAPA esetében a vizsla vagy véreb már nem az állat kipárolgása által keletkezett szagot követi, hanem a talajra, növényzetre cseppent vér szagát - ezért halad ilyenkor a kutya sokkal lassabban, egészen mélyen tartott orral. Megkülönböztetünk 'hideg' és 'meleg' nyomot: ez utóbbi 3-4 órás, az elõbbi 1-2 napos is lehet.
És honnan szedik hozzá a vért...?
A kérdező hozzászólása: köszönöm, megnézem akkor ezen a vizslafórumon. kedves Sziklainé: bármire képes vagyok a kutyám boldogságáért, és még mindig nem vagyok vadász.
Amúgy meg kb a kutyafajták fele kihalt volna ha csak az tartaná aki az eredeti feladatára használná. És akkor mért tartanak vadászgörényt? Papagájt? Macskát? stb stb.
Papírból.
Game maker
fa játék nagyon kapós mostanság, én mindenhol vadászok rájuk
A kérdező hozzászólása: Remek, szellemes hozzászólások!Csak a probléma, hogy nem barkács kérdéskategóriában tettem fel elég egyszerûnek mondható kérdésemet.Kijavítanátok magatokat? Másodiknak köszönöm!
Attól függ, mit akar. Van, amire a game maker is megfelel, de ha komolyabb dolgokat akarsz, akkor meg kell tanulni programozni. Nincs mese. Esetleg kezdhetsz flash/actionscript kombóval.
A kérdező hozzászólása: A Game Maker megyeget, csak nem értem a scriptek filozófiáját.Egyébként 3d-s, de egyszerûbb játékot szeretnék.
Silent Walk FPS creador 2
Most kezdted a programozást, és már 3d engine-t akarsz fejleszteni? Sztem kezdd az alapoknál (C vagy C++ beginner) aztán majd pár év tapasztalat után gondolkozz ilyenben...

Mikor érdemes egy router firmware-ét frissíteni?

Legjobb válasz: Talán akkor, ha valami gond van a routerrel, értelmetlen dolgokat mûvel. A firmware frissítésben általában hibajavítások vannak, tehát ilyeneket telepítesz, amikor frissítesz.

Talán akkor, ha valami gond van a routerrel, értelmetlen dolgokat mûvel. A firmware frissítésben általában hibajavítások vannak, tehát ilyeneket telepítesz, amikor frissítesz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!