Találatok a következő kifejezésre: Mit érdemes a (3250 db)

Mit érdemes a mai világba csinálni?

Legjobb válasz: Pl. megtanulni helyesen írni, azt érdemes. De hogy válaszoljak is: Szerintem azt érdemes csinálni, amit élvezel.

Pl. megtanulni helyesen írni, azt érdemes. De hogy válaszoljak is: Szerintem azt érdemes csinálni, amit élvezel.
Úgy érted milyen munkát válassz? fiú vagy , vagy lány? akkor talán tudok segíteni

Elsõ út elõtt állok. 1. , Hogyan érdemes a csomagokat feladni (a csomag biztonsága, cimkézése stb)? 2. , Mit érdemes a kézi poggyászba magunknál tartani?

Legjobb válasz:
Talán mit nem érdemes a kézi poggyászban tartani? Semmit ami szúr, semmit ami nehéz és ütlegnek használható semmit ami folyékony és 100 ml-töl több. Kés, villa, olló, nem a kézi poggyászba való. Zsebkést vettek el töllem, mert 2-3 mm-rel Volt hosszabb a megengedetnél. Néhany gyermek-evöezköz-készletböl kiszedték a késeket. Nem tégy bele 0.5 l Unicumot még originál zárattal sem, de még 100 ml-töl kevesebb folyadékot se, ha azon a gyullékonyság jele van. 150 ml napolajat is eldobatják. Whisky-t akartam lezártan felvinni, nem megy. Azt modták, vegyen egy neki megfelelö nagyságú poggyászt és adja fel. De ezzel jönnek a további költségek. Nem! mi ezt most megisszuk. Persze! ketten. még felét sem. A többit kiöntöttem a WC-be. Na de mikor bejutottam a Duty Free térségbe, százával az üvegek. Csak ezeket nem én vittem be, ezeket már nem lehet áttölteni veszélyes folyadékkal. Még egy jó példa: Kamerunban akartam földimogyoró darálót felvinni, a kézi poggyászban, azt már nem! Nehéz mit egy húsdaráló, ütlegnek is lehet használni, ahogyan a csaj magyarázta kézzel-lábbal, mert nem érem a franziát meg az evondot sem. Nagyon vigyázz a feladandó poggyászok sulyára. Eszeveszetten drága a túlsúly.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Talán mit nem érdemes a kézi poggyászban tartani? Semmit ami szúr, semmit ami nehéz és ütlegnek használható semmit ami folyékony és 100 ml-töl több. Kés, villa, olló, nem a kézi poggyászba való. Zsebkést vettek el töllem, mert 2-3 mm-rel Volt hosszabb a megengedetnél. Néhany gyermek-evöezköz-készletböl kiszedték a késeket. Nem tégy bele 0.5 l Unicumot még originál zárattal sem, de még 100 ml-töl kevesebb folyadékot se, ha azon a gyullékonyság jele van. 150 ml napolajat is eldobatják. Whisky-t akartam lezártan felvinni, nem megy. Azt modták, vegyen egy neki megfelelö nagyságú poggyászt és adja fel. De ezzel jönnek a további költségek. Nem! mi ezt most megisszuk. Persze! ketten. még felét sem. A többit kiöntöttem a WC-be. Na de mikor bejutottam a Duty Free térségbe, százával az üvegek. Csak ezeket nem én vittem be, ezeket már nem lehet áttölteni veszélyes folyadékkal. Még egy jó példa: Kamerunban akartam földimogyoró darálót felvinni, a kézi poggyászban, azt már nem! Nehéz mit egy húsdaráló, ütlegnek is lehet használni, ahogyan a csaj magyarázta kézzel-lábbal, mert nem érem a franziát meg az evondot sem. Nagyon vigyázz a feladandó poggyászok sulyára. Eszeveszetten drága a túlsúly.
A kérdező hozzászólása: Nagyon kedves vagy! jegyzetelek.... Köszi! Van még v/mi jó tanács
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ja igen, a kézipoggyászba élelmiszer sem megy, legyen az csomagolt szendvics vagy gyümölcs, még hermetikussan zárt bármilyen üzleti árú sem. Azokat a olgokat amit vinni akarsz tedd a feladandó poggyászba, abba rakhatod a Csabait is meg a Gyulait is ne meg Tokajit is üvegszámra. De ne lakatol/zárd le mert ha éppen muszájnak tartják, mert a röntgen valami gyanússat mutat felszakitják. Amennyiben, az a valami csak gyanús volt de nem veszik ki mert nem veszélyes, akkor csak hijába csináltál nekik munkát magadnak meg kárt. Mielött elutaznál kérj a vámtol egy vámlistát, amelyen felvan tüntetve mivel és mennyivel jöhetsz vissza az országba. Az is meg van adva mi vámköteles és mi vámmentes. Az unios országok között nincs határ, de a levegöben igen, csak az ellenörzés történik majd leszálás után. Még egy jótanács: keményfedeles koffert, nagyon ajánlok. A kontainereket megtömik és ha a tiéd is legalul van, akkor csak függölegesen számitva van rajta huszon- ennyihány.

Mikor érdemes a babakocsit ülő helyzetbe állítani és mikortól érdemes esernyőkocsit használni?

A babám már majdnem 7 hós, stabilan ül, de még séta közben szinte mindig alszik. Ezért bizonytalan vagyok a kocsi átállításában.

Legjobb válasz: ha nem igényli, h üljön, akkor fektesd nyugodtan.

ha nem igényli, h üljön, akkor fektesd nyugodtan.
Kb 8 hósan állitottam félig ülöre.
Ha alszik, akkor maradhat fekve. Én 7 hósan állítottam félig ülõre, de ha elaludt akkor visszaengedtem.Sportkocsit illetve esernyõkocsit 10 hótol használtunk. Nekünk nincs külön esernyõkocsi.
Pénteken lesz 1 éves a lányom, 1 hete ül a kocsijában. Eddig nem igényelte, hason fekve nézelõdött, majd elaludt. 1 hete is beraktam hason, de feltérdelt, és felült. Na azóta ülve indulunk, nagyon élvezi, amikor elalszik lefektetem. Esernyõkocsit akkor használok, ha anyuékhoz megyünk Pestre, mert azt könnyebb betenni a kocsiba.


Mikor érdemes a banánfát kiültetni? (télre behoztuk)

A banánfánk egyelőre cserépben lakik, a telet az előtérben töltötte, ahol nincs fűtés ugyan, de nem is fagy. Tavaly nyáron még nem volt kiültetve, de idén tervezzük, hogy kiültetjük. Mikor érdemes kiültetni, és milyen helyre? (mennyi napfény érje stb.)

Legjobb válasz: Kiültetni nem érdemes, dézsába ültessétek, és csak akkor vigyétek ki, amikor már tutira nincsenek talaj menti fagyok sem. Mi május közepe körül szoktuk csak kitenni. Mindig egy pár napig árnyékban kell tartani (ez minden bent teleltetett növényre igaz), csak utána szabad kitenni a napra, különben leégnek a levelei.

Kiültetni nem érdemes, dézsába ültessétek, és csak akkor vigyétek ki, amikor már tutira nincsenek talaj menti fagyok sem. Mi május közepe körül szoktuk csak kitenni. Mindig egy pár napig árnyékban kell tartani (ez minden bent teleltetett növényre igaz), csak utána szabad kitenni a napra, különben leégnek a levelei.
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)

A Margit kórházban szülésre hogy érdemes pakolni? KÜlön pakoljam a szülőszobai csomagot? Ha igen mit érdemes a szülőszobai csomagba pakolni?

Legjobb válasz: Szülõszobára vizet vagy üditõt csokiszeletet apának valami harapnivalót estetleg könyvet v. rejtvényt vinni ha lehet zenét hallgatni cd-t és telefont meg fényképezõgépet tusfürdõ nem kell esetleg wc papír beöntés utánra. . Szülés után törölközni nem sok helyen lehet a sajátodba adnak kórházit és hálóinget is. érdemes külön pakolni mert a szüléshez ha rövid csak ez a pár dolog kell a kórházi napokra mehet egy nagyobb táska. A margit kórház szokásait pedig a szülésznõktõl vagy a felkészítõn is megmondják.

Szülõszobára vizet vagy üditõt csokiszeletet apának valami harapnivalót estetleg könyvet v. rejtvényt vinni ha lehet zenét hallgatni cd-t és telefont meg fényképezõgépet tusfürdõ nem kell esetleg wc papír beöntés utánra. . Szülés után törölközni nem sok helyen lehet a sajátodba adnak kórházit és hálóinget is. érdemes külön pakolni mert a szüléshez ha rövid csak ez a pár dolog kell a kórházi napokra mehet egy nagyobb táska. A margit kórház szokásait pedig a szülésznõktõl vagy a felkészítõn is megmondják.
A Margitban szültem 2 hónapja, én nem pakoltam külön. A szülõszobán neked a következõk fognak kelleni: víz, esetleg szõlõcukor, vagy vmi ennivaló, tusfürdõ, wc papír, törülközõ, hálóing, bugyi, betét, papucs. Azt hiszem ennyi, és persze a párodnak vmi ennivaló, papucs, és a lényeg a fényképezõgép! Nem adnak kórházi hálóinget, úgyhogy kettõ fog kelleni, valószínûleg a szülés közben koszos lesz és a fürdés után már nyilván nem azt veszed vissza. Én egyébként olyan betétet vettem, ami bugyi is egyben, kicsit olyan mint a pelenka, de nagyon jó. Kettõ darab elég volt belõle, gyógyszertárban tudsz venni. Remélem segítettem. Könnyû szülést!

Mikor érdemes a babakádból áttérni a rendes kád használatára? Kisfiam most 9, 5 hónapos, és folyton álló helyzetbe akarja hozni magát, most már az állványos kádban is, azelőtt szépen csücsült.

Lehet kapni tappancsos babaültetőket kádba, meg csúszásgátló betéteket - ezek közül érdemes valamit venni, ha igen hol (Bp) és kb. mennyibe kerül? Bele lehet tenni rögtön egyedül vagy valakinek be kell vele ülnie? - mert ha én is beülök hogy oldjuk meg a kiszállást törülközést?

Legjobb válasz: Ilyen idõsen már nyugodtan lehet nagy kádban fürdeni. Lehet kapni csúszásgátló betétet bármelyik nagyobb áruházban, az árát nem tudom, de nem egy nagy összeg, mindenképp érdemes. A mienk az elsõ pár alkalommal félt,de hamar megbarátkozott vele. Soha nem ültünk be vele.

Ilyen idõsen már nyugodtan lehet nagy kádban fürdeni. Lehet kapni csúszásgátló betétet bármelyik nagyobb áruházban, az árát nem tudom, de nem egy nagy összeg, mindenképp érdemes. A mienk az elsõ pár alkalommal félt, de hamar megbarátkozott vele. Soha nem ültünk be vele.
Nálunk fél éves kora óta ül a gyerek, ezért a nagy kádban fürdött, mindig beraktam az apja mellé!!! Ha nem volt itthon, akkor vagy velem fürdött a nagy kádban, akkor elõ b én kiszálltam, ott megtörölköztem, utánna pedig õt vettem ki, vagy egyedül fürdött. Felesleges a csúszásgátló a kádba, egy nagy törölközõ kell a kád aljára, akkor Tuti nem csúszik!!!
Az én fiaim mindig is a nagy kádban fürödtek, sose volt babakádunk. Szóval simán átrakhatod.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!

Mit érdemes a mai világba tanulni, hogy a jövőbe rendesen meg tudj élni?

Legjobb válasz: És kifelejtettem az ügyvédet, mert hogy amíg ember az ember addig nézeteltérés is lesz és a demokratikus jogállamunkban az ügyvéd szükséges, mint falat kenyér az éhes szájnak :) Az olajipar összeomlik, az alternatív zöldenergiával is érdemes lehet foglalkozni, bár ez nem tudom milyen szakma. Esetleg Egely György porfúziós eljárásával a szénbõl vas készítése során felszabaduló szuperenergia hasznosítására épített szerkezet kifejlesztését megvalósíthatnád, és akkor nekünk magyaroknak is lehetne filléres villanyszámlánk, mint a kanadaiaknak a Niagara vízesés miatt és végre lenne egy olyan világszabadalmunk amivel a gazdaságunk egekbe szökne. Szegény arabok meg rághatnák az aranyozott csaptelepeiket, mi meg a Dubajozást visszakeresztelhetnénk Budapestezésre.

És kifelejtettem az ügyvédet, mert hogy amíg ember az ember addig nézeteltérés is lesz és a demokratikus jogállamunkban az ügyvéd szükséges, mint falat kenyér az éhes szájnak :) Az olajipar összeomlik, az alternatív zöldenergiával is érdemes lehet foglalkozni, bár ez nem tudom milyen szakma. Esetleg Egely György porfúziós eljárásával a szénbõl vas készítése során felszabaduló szuperenergia hasznosítására épített szerkezet kifejlesztését megvalósíthatnád, és akkor nekünk magyaroknak is lehetne filléres villanyszámlánk, mint a kanadaiaknak a Niagara vízesés miatt és végre lenne egy olyan világszabadalmunk amivel a gazdaságunk egekbe szökne. Szegény arabok meg rághatnák az aranyozott csaptelepeiket, mi meg a Dubajozást visszakeresztelhetnénk Budapestezésre.
Angolt+bármi szakmát (tényleg ami csak eszedbe jut)
jó a fizetés. És egy hónapban forgalmistának 14 napot kell dolgoznia
A kérdező hozzászólása: Ez egész jól hangzik.Átgondolom alaposabban ezt a munkát.
Igen nagyon jó, ingyen utazol a vonaton is. Nagyon megéri, csak ha a mai diszkriminációt bírod, akkor jó leszel vasutasnak. mert a maiak többsége gimnáziumba megy aki nem az informatikus lesz. A többit kicsúfolják. Az informatikával nem lehet elhelyezkedni. Mert már annyi van.
A kérdező hozzászólása: De milyen szakmunkásba tanitják?
Közlekedési szakmacsoportban tanítják, szakközép rész, utána két év a képzés. Csak sokan lehülyézik a vasutasokat , hogy õk szakmunkások és ezért is sokan nem lesznek vasutasok mert lealázzák õket.
Több diplomával és több szakmával azt ajánlom neked, hogy jelenleg a szerkezetlakatosokat gyakran keresik tisztességes fizetéssel. Bár nem kezdõket keresnek, de úgy is több esélyt adok neked, mint bármi mással. A MÁV-ot ajánlókhoz megjegyzés: nagyon nehéz oda bekerülni, fõleg úgy, hogy jelentõs elbocsátások várhatók. Egyik ismerõsöm kapcsolatokkal évekig próbálkozott sikertelenül még a válság elõtt.
És minden munkakörben próbálkozott a MÁV-val, tehát ne írjátok, hogy biztos végzettség nélkül akart mozdonyvezetõ lenni.
Én a válság elején lettem forgalmista.
A kérdező hozzászólása: Vasutas?Nem gondolkoztam még rajta, mert úgy hallottam hogy egész nap dolgoznak és ahhoz képest ez nem nagy fizetés.Tényleg igy van?
Ez nem így van, van lány forgalmista is, meg jegyellenõr is. Biztos 130 ezer forintos fizetés.
A kérdező hozzászólása: Angolt fogok is tanulni, de az a baj (vagy legalábbis ezt szürtem le a hallottakból) hogy ma már tényleg nem mindegy melyik szakot tanulod meg.Tanulhatsz bármit ugyan, de ehet hogy azzal semmit se fogsz érni vagy ha igen az is nagyon kevés lesz.
Ez csak Magyarországon igaz.
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt én is igy hallottam.De én ha nem muszáj, nem költöznék külföldre.
Ha itthon szeretnél élni több lehetõséged is van. Ha okos vagy és szeretsz tanulni, mehetsz valami mérnöknek, vegyésznek, vagy az egészségügybe(orvos, gyógyszerész, ápoló). Ha nem szeretnél egyetemet végezni, akkor tanulhatsz szakmunkásnak azokból van talán a legnagyobb hiány Magyarországon.
Legyél vasutas Egy mozdonyvezetõ megkeres 190 ezret.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Megfontolom
Szia! Egy Mozdony vezetõ 190 ezret keres. Nagyon jó fizetés. Én forgalmista vagyok egy állomásos 139ezer forint a fizetés. És nagyon jó. Még egy a vasutas is szakmunkának számít , ezért szinte mindenkit hányinger kerüli mikor meghallja , hogy szakmunkás. Kevesen jelentkeznek , mert szégyen a munka. A mai világban a gimnázium a menõ, ezért kevesen jelentkeznek vasutasnak, meg az egyetem és a fõiskola, utána nem tudnak elhelyezkedni, sírnak rínak. Utána meg mennek egy gyárba 70 ezer forintért.
Elözö: ez mind szuper, de csak egy fiúnak! Egy lány mit tanuljon? Minden jó szakma csak a pasiknak van :S
Nem csak a MÁV-nál vannak forgalmisták.A lakatos meló annak jó aki szereti a terhelést én géplakatos vagyok, de utálom a szakmám.

Mikor érdemes a kutyaknak fereg hajtot adni akkor mikor még nem férgesek vagy akkor mikor férgesek? Ugy halottam hogy mikor meg nem fergesek ez igaz?

Legjobb válasz: 3 havonta, rendszeresen, az ebek sújjától függõ, mennyiségben. Teljesen mind 1, hogy férgesek, vagy nem férgesek akkor is adni kell rendszeresen!

3 havonta, rendszeresen, az ebek sújjától függõ, mennyiségben. Teljesen mind 1, hogy férgesek, vagy nem férgesek akkor is adni kell rendszeresen!
Azt, hogy a kutya férges-e vagy sem, Te nem tudod megállapítani. Egyébként kicsi az esélye annak, hogy egy kutya nem férges. A kölyökkutyák az anyjuktól kapják el a fertõzöttséget, ezért õket születésüktõl fogva 2 hetente (a mama kutyával együtt) féregteleníteni kell. Majd, ha a kölykök gazdihoz kerültek, érdemes folytatni a gyakoribb, havonta-két havonta esedékes féregtelenítést. Egészséges, tünetmentes felnõtt kutyánál egyébként érdemes negyedévente, félévente elvégezni a féregtelenítést. A féreghajtóknak éppen az a hatása, hogy "kihajtja" a kutya bélrendszerébõl a férgeket. Tehát leggyakrabban csak féregtelenítés után jelennek meg a kutya székletében. Súlyos fertõzöttség esetén a féregtelenítést felnõtt kutyánál is meg kell ismételni két hét különbséggel. És fontos odafigyelni a féreghajtó minõségére és fajtájára is. Ezért mindenképpen kérd ki állatorvos véleményét, ha féregtelenítés után nem javul a kutya állapota (fénytelen szõr, rossz kondíció, stb.). Ha még nem volt féregtelenítve kutyád, azonnal tedd meg, és figyelj arra, hogy a székletét szedd össze, és ártalmatlanítsd.
Negyed évente kell adni féreghajtót, rendszeresen.
A kérdező hozzászólása: mar volt feregtelenitve.

Mikor mentetek vásárolni babás dolgokat? Mikor érdemes a babaszoba filinget kialakítani?

28 hetes vagyok. :D

Legjobb válasz: Ilyenkor már mehetsz és jól körülnézhetsz. Ami olyan azt vedd meg, ami nem olyan, azt nézd meg máshol, pl színe , ára miatt, esetleg az anyaga miatt. A babaszobát is érdemes már elkezdeni, attól függ mekkora fád van amibe vágod a fejszéd, mert késõbb a nagy poci miatt nem biztos, hogy részt tudsz venni a dolgok élményében, mert csak mutogatni leszel képes. Babaszoba feeling-et pedig amikor érzed az az, és akkor kell kialakítani, viszont vigyázz, mert ha elkap a vásárlási láz, akkor jobb ha magaddal viszel valakit, aki segít dönteni, mert hajlamosak vagyunk mindent betenni a kosárba.

Ilyenkor már mehetsz és jól körülnézhetsz. Ami olyan azt vedd meg, ami nem olyan, azt nézd meg máshol, pl színe , ára miatt, esetleg az anyaga miatt. A babaszobát is érdemes már elkezdeni, attól függ mekkora fád van amibe vágod a fejszéd, mert késõbb a nagy poci miatt nem biztos, hogy részt tudsz venni a dolgok élményében, mert csak mutogatni leszel képes. Babaszoba feeling-et pedig amikor érzed az az, és akkor kell kialakítani, viszont vigyázz, mert ha elkap a vásárlási láz, akkor jobb ha magaddal viszel valakit, aki segít dönteni, mert hajlamosak vagyunk mindent betenni a kosárba.
Szia! Egyetértek az elöttem szólóval. Még csak annyit, ha bútort (gondolok itt kiságyra stb.) vagy babakocsit vesztek, elöfordulhat, hogy meg kell rendelni. Mi pl. 8 hetet vártunk a babakocsira, mert osztrák gyártmány!
Én a 32. hét környékén elkészítettem mindent, kimostam és kivasaltam a ruhácskáit és másnap pedig megszültem. :) Úgyhogy sztem is nyugodtan kezdj el! Inkább, minthogy a párodra bízod, ha neked már nem lesz rá lehetõséged!
Most már érdemes elkezdeni! Nem tudhatod, mekkora pockod lesz, hogy bírsz majd járkálni. Én nyomtattam babaoldalakról mindenféle babakelengye listákat, meg kérdezgettem 1-2 kismamát, hogy miket kell venni, és úgy mentem vásárolni, hogy semmiképpen ne vegyek felesleges dolgokat. Fõleg a ruhácskákat lehet eltúlozni, annyira aranyosak, hogy "na még ezt az egyet megveszem". Nna ami ilyen volt, hogy nem tudtam otthagyni a boltban, abból már igyekeztem inkább nagyobb méretet venni, hogy ne minden újszülött méretû legyen. Üdv, 38h.
Mindenkeppen erdeklodjetek, hogy a kiszemelt butordarabok, babakocsi vannak-e raktaron, vagy meg kell-e rendelni. En a 30. hetben vagyok, es a mult hetvegen felraktuk a diszcsikot a falra, osszeszereltuk a kisagyat es a pelenkazos komodot. Kaptunk egy csomo babaholmit, azok egyelore a szekrenyben varatnak magukra, csak 2-3 het mulva szeretnem elkezdeni a mosasukat, vasalasukat. Meg mindig egy csomo mindent kell vennunk, de nem rohanok fejvesztve a boltokba egyelore. Itt most eppen akciok vannak, talan majd most megveszem a tobbi nagyobb dolgot, ami kell. Szoval most mar elkezdhetsz vasarolni. A szepen aprankent teszed, tovabb tart az elvezet. :o)
Kb. a 25. héttõl kezdtem el vásárolgatni és a betöltött 36. héten azt mondtam: mivel most már bármikor jöhet a baba, elkészítek mindent, tehát kimostam, kivasaltam, felállítottuk a kiságyat, bababútort. 37 hetes
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Igen most már nekem is érdemes apránként beszerezni a babadolgokat! Boldog babavárást mindenkinek!

Mikor érdemes a Premier Outlet Center-be vásárolni, mikor érkezik általában új áru?

Párszor már megjártam és potyára utaztam ki odáig, mert le voltak fosztva a polcok. Ezért érdekel, hogy van-e olyan nap mikor érdemesebb menni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!