Találatok a következő kifejezésre: Mit érdemes Bécsben (29 db)

Mit érdemes Bécsben kipróbálni/megkóstolni?

Holnap egy iskolai kirándulás keretein belül egy napot kint töltünk Bécs valamelyik f?terén és nem akarunk nagyon költeni,viszont amit tényleg érdemes kipróbálni/megkóstolni,abból vennénk 1-2 egységet(Pl jó sör,jó dohányárú,esetleg édesség ami itt nincs.) természetesen magunkat lepnénk meg vele

Legjobb válasz: Próbálj ki egy Szûrös muffos sörszagú dagadt prostit!

Próbálj ki egy Szûrös muffos sörszagú dagadt prostit!
A kérdező hozzászólása: Még annyit hozzátennék: Mennyit lehet hazahozni pl sörbõl? Most idõszerû lenne meglepni egy két embert egy igazi, jó pofa sörrel :)
nagyon finom a forralt bor, speciális igazi osztrák mintázattal lehet venni sötétkék, piros, fehér, sötétzöld és mindenféle színben.1-1 pohárral talán megengedi az osztályfõnök.Aztán vannak finom ilyen-olyan ott helyben szeletelt édességek...
Wiener schnitzert egyetek :) nagyon finom, én a Vár mellett ettem. Illetve Zacher-tortát.
A kérdező hozzászólása: 07:33 Elmészanyádba Többiek: Köszi szépen, az osztályfõnök biztos megengedi :DD Egyébként 21 vagyok, elfelejtettem emliteni. Inkább a sörökre koncentrálnék, meg a dohányárukra.

Mit érdemes Bécsben 1 nap alatt megnézni/csinálni?

Szlovákiában lakom kb.2órányira Bécstól de még soha nem voltam ott.Tervezem ,hogy a 7végén elmegyek.Ebben szeretném a tanácsotokat kérni ,hogy mi az amit mindenképpen nézzek meg .Tudom ,hogy az egy nap kevés.De szerencsére nem kell sokat utaznom.Elore is koszonom:)

Legjobb válasz: A kastélyt nézzd meg és a hozzá tartozó hatalmas kertet, tök cuki mokusok rohangálnak mindenfelé és nem félnek az embertõl, vigyél mogyorót és a kezedbõl fogja kivenni! ott van az állatkert is, ami hatalmas. és már el is ment a nap akkora séta:) de megéri. vagy nézelõdés a belvárosban a várásló utcákon

A kastélyt nézzd meg és a hozzá tartozó hatalmas kertet, tök cuki mokusok rohangálnak mindenfelé és nem félnek az embertõl, vigyél mogyorót és a kezedbõl fogja kivenni! ott van az állatkert is, ami hatalmas. és már el is ment a nap akkora séta:) de megéri. vagy nézelõdés a belvárosban a várásló utcákon
A Schönbrunni kastélyt és a kertjében lévõ állatkertet mindenképpenérdemes megnézni, gyönyörû. Ez egy teljes napos program.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz, engem leginkább az állatkert fogott meg, bár a múzeumokat nem szeretem, ezért nem voltam bent a kastélyban. De az udvara... szavakban nem lehet leírni a látványt :)
A kérdező hozzászólása: Koszi szépen a választ mindenkinek.Kozben kinéztem pár dolgot ami érdekelne csak nem tudom mennyire fér bele az 1 napba.A Kastélyt mindenképpen szeretném megnézni én is.Majd probalom beazonositani, hogy mennyire vannak tavol egymastol.Remelem nem lesz ilyen rossz ido mint most mert akkor ugrik a terv...koszike mégegyszer:)
A belváros (Parlament, Városháza, Opera, Hofburg, stb.) és Schönbrunn belefér egy napba. Érdemes venni egy napijegyet tömegközlekedésre. Ha vonattal mész, indulj el a Mariahilfestrasse-n, így könnyen eljutsz minden nevezetességhez. Schönbrunnhoz metróval tudsz eljutni.
Az állatkert és a kastélyt körülvevõ erdõ nekünk egy nap volt. Reggel 9-re értünk oda, és délután négykor indultunk haza, mert jött a vihar. :( Így a kastély kimaradt sajnos. De bármikor tudjuk pótolni. Szerintem bármit nézel meg, olyan közel laksz te is, hogy ha tetszik a város, úgyis elmész majd még egy kirándulásra késõbb. :) )
Mókusoknak egész diót vigyél, nagyon imádják. Csöndesen mozogj, és ha nem látsz mókust, két diót ütögess egymáshoz, arra a hangra elõjönnek.

Bécsben hova érdemes elmenni az adventi időszak alatt, illetve mit érdemes megnézni?

Legjobb válasz: Saját vélemény, de az adventi vásáron kívül bármit, ahol nincs tömeg. Pár éve voltunk kint, Bécs szép és érdekes, de maga a vásár nagy csalódás volt: iszonyú tolongás, és különösebben olcsó sem volt. Szép idõ volt, megnéztük még nappal az állatkertet, azt érdemes! :)

Saját vélemény, de az adventi vásáron kívül bármit, ahol nincs tömeg. Pár éve voltunk kint, Bécs szép és érdekes, de maga a vásár nagy csalódás volt: iszonyú tolongás, és különösebben olcsó sem volt. Szép idõ volt, megnéztük még nappal az állatkertet, azt érdemes! :)

Mit érdemes megnézni Bécsben Schönbrunn és a Mariahilfer Straßen kívül? (csak egy napra megyek)

Legjobb válasz: Hát, pl sétálni egy nagyot a belvárosban. (Én elfogult vagyok Béccsel, nagyon szeretem.) A Mariahilfer str. elején van a Múzeumi negyed, ha nem érdekel sétálsz tovább: Maria Theresien Platz megint két múzeummal, érdemes õket legalább kívülrõl megnézni. Eléred a Ringet, Opernring vagy Burgring a két irányba. Én az Operánál szoktam kezdeni (ott parkolok), Kartnerstr., Stephansplatz, onnan Graben és Kohlmarkt és a Burgnál vagy. Onnan el lehet sétálni az Albertina felé vagy a Burggartenbe, ott a pálmaház, lehet pihengetni. Útközben millió kávézó, fagyizó, üzlet, lehet csak nézelõdni. Vagy másik úticél a Prater és az óriáskerék. De csak Schönbrunnban is el lehet tölteni egy napot, nagyon szép az állatkert is!

Hát, pl sétálni egy nagyot a belvárosban. (Én elfogult vagyok Béccsel, nagyon szeretem.) A Mariahilfer str. elején van a Múzeumi negyed, ha nem érdekel sétálsz tovább: Maria Theresien Platz megint két múzeummal, érdemes õket legalább kívülrõl megnézni. Eléred a Ringet, Opernring vagy Burgring a két irányba. Én az Operánál szoktam kezdeni (ott parkolok), Kartnerstr., Stephansplatz, onnan Graben és Kohlmarkt és a Burgnál vagy. Onnan el lehet sétálni az Albertina felé vagy a Burggartenbe, ott a pálmaház, lehet pihengetni. Útközben millió kávézó, fagyizó, üzlet, lehet csak nézelõdni. Vagy másik úticél a Prater és az óriáskerék. De csak Schönbrunnban is el lehet tölteni egy napot, nagyon szép az állatkert is!
A Stephanskirche tornyába fel lehet menni, onnan egész jó a kilátás a városra. Mi a Hundertwasser-házat is megnéztük.
A Sacher cukrászdát, ez Bécs leghíresebb cukrászdája a Sacher torta errõl kapta a nevét. Ott nyomj be egy Sacher tortát, egy kávéval. Lehet, hogy sorba kell állni, de megéri.
A Schönbrunn-i állatkertet mindenképp nézd meg! Varázslatos, én imádtam :)

Mennnyi cigit lehet kivinni Bécsbe? Vannak tiltott dolgok amit nem lehet kivinni? Mit érdemes vinni itthonrol /ami ott drága/

Legjobb válasz: Bécsbe 200 száll cigit lehet vinni mint minden más eus országba. Ez kb egy karton. A jövedéki terméke le vannak korlátozva, így alkoholból is megvan mennyit vihestz. Amit tilos az káitószer. Amihez papírok kellenek, az élöállat, növény. Az élemiszerekböl olyat vihetsz ami boltban vásárolt és rajta van hogy miböl áll és meddig érvényes a szavatósága, pl nyershúst, tojást, anya csinálta ételt stb elvileg tilos, és meg is büntethetnek. Gyakorlatilag ritka az ellenörzés, rengeteg vendégmunkás nagy pakk kajával közlekedik a határokon. A drágaság változó, de ha hosszabb idöre mész nem érdemes felpakolnod magad, mert bécsböl a magyar határ egy köpésre van.

Bécsbe 200 száll cigit lehet vinni mint minden más eus országba. Ez kb egy karton. A jövedéki terméke le vannak korlátozva, így alkoholból is megvan mennyit vihestz. Amit tilos az káitószer. Amihez papírok kellenek, az élöállat, növény. Az élemiszerekböl olyat vihetsz ami boltban vásárolt és rajta van hogy miböl áll és meddig érvényes a szavatósága, pl nyershúst, tojást, anya csinálta ételt stb elvileg tilos, és meg is büntethetnek. Gyakorlatilag ritka az ellenörzés, rengeteg vendégmunkás nagy pakk kajával közlekedik a határokon. A drágaság változó, de ha hosszabb idöre mész nem érdemes felpakolnod magad, mert bécsböl a magyar határ egy köpésre van.

Mire számítsak a bécsi Adventi vásáron? Ki szeretnék idén menni Bécsbe az Adventi vásárba 15. -én. Mit lehet ott vásárolni, mit érdemes. Csoportosan mennénk. Még nem voltam.

Nem is tudom mennyi pénzt váltsak be. Idén még nem vettem semmit esetleg majd ott. Biztosan megyünk majd valamilyen bevásárlóközpontba is. Az árak milyenek? Aki volt kérem írjon. Köszönöm el?re is

Legjobb válasz: én itt élek már egy ideje. a vásár szebb mint a pesti. szinte minden második ember magyar szóval ha nem is bezéled a nyelvet , megoldod. az árak nem vészesek de drágább minden mint otthon. föleg kézzel készített dolgokat lehet a vásáron venni , na meg persze forraltbor puncs és egy csomo más pia kaja:)

én itt élek már egy ideje. a vásár szebb mint a pesti. szinte minden második ember magyar szóval ha nem is bezéled a nyelvet , megoldod. az árak nem vészesek de drágább minden mint otthon. föleg kézzel készített dolgokat lehet a vásáron venni , na meg persze forraltbor puncs és egy csomo más pia kaja:)
Kb. olyan, mint Pesten a Vörösmarty tér. Külföldi szót nem is hallasz, csak magyart...
A kérdező hozzászólása: Nagy a tömeg? Dugó? Félek egy kicsit...
reggel megyek, ha nem felejtem el majd irok. Csak legyen konkret kerdes.
Röviden? Dugó, Tömeg, Drága. Viszont hangulata van!

Érdemes Bécs belvárosába bemenni autóval vagy inkább egy külső kerületben leparkolni? Mire kell figyelni Bécsben egy autósnak?

Arra gondolok, vannak-e olyan korlátozások vagy bármi ami Magyarországon nincs. Parkolás, büntetés, árak stb. Normális válaszokat kérnék!

Legjobb válasz: A parkolás drága, elvontatnak, a büntetés eszméletlen. De korlátozás semmi kiugró. Mi megállunk a nagy temetõnél, és elõtte felszállunk a villamosra, bevisz a központig. Sokkal olcsóbb és kényelmesebb.

A parkolás drága, elvontatnak, a büntetés eszméletlen. De korlátozás semmi kiugró. Mi megállunk a nagy temetõnél, és elõtte felszállunk a villamosra, bevisz a központig. Sokkal olcsóbb és kényelmesebb.
A parkolas 2 euro/ora egesz varosba, van 10 perc turelmi ido.Ha elviszik az autod mert tilosban parkoltal stb, kb 150 euro, egy tomegkozlekedesi jegyi 2 euro 10, napijegy olyan 7euro korul van.A belvarosa nagyon zsufolt, nehezen tudsz bekerulni kocsival, a reggeli meg esti orakban surun elofordulnak torlodasok.
Mi mindig a belvárosban parkolunk, mélygarázsban. Drága, de jó helyen van. Operánál úgy emlékszem, h az elsõ óra talán 1€, a többi már olyan 3-4€.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Sok hasznos dolog van az oldalon. Bár nem találtam a nevezetességek között a Csokigyárt, szerintem annak is ott lenne a helye. Így nehéz bármiféle támpontot találni ha megakarnánk nézni...

Bécsben mit érdemes megnézni?

Magyarország északnyugati részében lakok és a családdal megyünk majd kocsival Bécsbe. A legfontosabb cél Schönbrunn lesz, de szeretnénk ezenkívül is még megnézni pár helyet. Viszont csak egy napra megyünk, tehát kora reggel indulás, aztán este haza. Néztem már neten pár célt, de inkább kikérném pár ember véleményét a dologgal kapcsolatban, hogy melyikek azok a helyek, amik id?ben és pénzben is beleférnek egy egynapos bécsi túrába. Összesen egy emberre olyan 10 ezer forintnál többet nem nagyon szeretnénk költeni, a benzinpénz ebbe nem számít bele. Egyébként Schönbrunnhoz kell id?pontot kérni? Mert úgy hallottam, hogy nagy ott a tömeg, vagy várni kell, valaki err?l is felvilágosíthatna. És csoportos jegy hány f?t?l van?

Legjobb válasz: Szia szerintem bécsben nézd meg a tudományi múzeumot és nézd meg a vidámparkot is soksikert a nyaraláshoz. :) :-)

Szia szerintem bécsben nézd meg a tudományi múzeumot és nézd meg a vidámparkot is soksikert a nyaraláshoz. :) :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, szívesen várom a további válaszokat.
A Schönnbrunn-i kastélyt mindnképp! (nem tudom, hogy kell pontosan írni :D)

Érdemes Bécsbe menni orvosira? Mi szükséges hozzá? Van tandíj? Mennyibe kerül a szállás?

Magasabb színvonalú-e a Bécsi Orvosi Egyetem, mint a Semmelweis? Azt hallottam, hogy mivel mi felzárkózó EU tagországok vagyunk, nekünk nem kell tandíjat fizetni. Igaz-e?

Legjobb válasz: Kb. havi 6-700 euróból tudsz megélni Bécsben (szállással együtt értem).

Kb. havi 6-700 euróból tudsz megélni Bécsben (szállással együtt értem).
A Semmelweisz Egyetem orvosi diplomája ér annyit, mint a Bécsi Egyetemé. Mivel Ausztria gazdagabb ország, valószínûleg a szállás és az ellátás is elég drága.
Ugye legelõször is kell nyelvtudás, és felvételizned is kell erre a szakra.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!