Találatok a következő kifejezésre: Mit érdemes akár (110 db)

Alkoholos fagylaltot akarok! Otlet hogy mit mivel erdemes "keverni"?

Pianak Angelli cherry-re gondoltam!Milyen izu fagyi legyen melle?

Legjobb válasz: Cherry ízt csokival, vaníliával, panna cottával érdemes. A klasszikusok még a csoki-baileys, kávé-baileys, citrom/lime-limoncello, de finom a cointreau-ribizli, vagy eper-csoki likõr is. Igazából a választéknak csak a fantáziád, és az italismereted szab határt.

Cherry ízt csokival, vaníliával, panna cottával érdemes. A klasszikusok még a csoki-baileys, kávé-baileys, citrom/lime-limoncello, de finom a cointreau-ribizli, vagy eper-csoki likõr is. Igazából a választéknak csak a fantáziád, és az italismereted szab határt.
Alkoholos fagylalt? Nem tudod hogy az alkoholtartalom miatt a fagyáspont alacsonyabb lesz?

Közel 800. 000 Foritnot mibe érdemes befektetni! Cégalapítás? Akkor esetleg valami ötlet, hogy mibe érdemes most befektetni, ami akár rövidtávon is megérné!

Legjobb válasz: Ez édeskevés cégalapításhoz.. Kösd le fix kamatra, meg gyûjts még hozzá pár milliót.. :)

Ez édeskevés cégalapításhoz.. Kösd le fix kamatra, meg gyûjts még hozzá pár milliót.. :)
Cégalapításhoz önmagában nem kevés, azt már 50 ezerbõl is lehet. Azon kell elgondolkozni, hogy milyen tevékenységet végezzen a cég, amihez elég a megmaradt pénz.
Te miben gondozol? Lehet tudnék ajánlani olyat amibe megérné csak meg van az esélye, hogy nem tetszene.

Kérdésem a következõ lenne: Fülöp-szigetekrõl mit érdemes Európába vagy akár Amerikába importálni, és melyik termékeket érdemes kint legyártatni:? A kapcsolati rendszer és tõke is adott hozzá.

Immáron 5 éve vezetem a cégemet melynek fõ tevékenysége Export Import kereskedelem

Legjobb válasz: Feltételezem, ha komoly vállalkozó lennél, akkor nem itt tennél fel ilyen kérdéseket. Ilyen kapcsolatokat helyben lehet építeni, az ottani üzletemberekkel. Mindenféle gazdasági konferenciákon, kiállításokon, üzleti találkozókon, vagy diplomáciai rendezvényeken kell megtudni, hogy milyen üzleti partneri kapcsolatnak lenne értelme.

Feltételezem, ha komoly vállalkozó lennél, akkor nem itt tennél fel ilyen kérdéseket. Ilyen kapcsolatokat helyben lehet építeni, az ottani üzletemberekkel. Mindenféle gazdasági konferenciákon, kiállításokon, üzleti találkozókon, vagy diplomáciai rendezvényeken kell megtudni, hogy milyen üzleti partneri kapcsolatnak lenne értelme.


Össze akarok rakni egy gépet kb 2, vagy max 3 hónap alatt. Hol tudok olvasni teszteket, vagy valamit hogy mit érdemes vennem? Többi lent.

Alaplapokhoz nem értek különösebben, meg táphoz. Proci, ram, ilyesmi nem gond.

Legjobb válasz: prohardver.hu-n sok hasznos infót találsz és kérdezhetsz is:) Mire akarod használni, játékra?? Mennyit szánsz rá??:) Segítek összerakni, vagy javaslatokat is szívesen adok:)

prohardver.hu-n sok hasznos infót találsz és kérdezhetsz is:) Mire akarod használni, játékra?? Mennyit szánsz rá??:) Segítek összerakni, vagy javaslatokat is szívesen adok:)
A kérdező hozzászólása: Játékra is akarom használni, de nem gamer gépet akarok. Ha pl a gta4 elfut rajta közepes beállításokon az már elég. Proci mondjuk 2 magos 3 ghz körüli megfelelne. Pl egy ilyen kártya lenne: http://www.aqua.hu/sapphire-radeon-hd6670-1gb-gddr5-pciexpre..
Összesen mennyit költenél a gépre, és pontosabban milyen dolgok kellenek bele??
peldaul Windows 7 Home Premium 64 bit 15, 6" WXGA HD LED (1366 x 768) Intel Core i5-460M 2, 8 GHz 8 GB DDR3 1333MHz 640 GB, 5400 RPM, SATA ATI Radeon HD5650 1GB

Mit érdemes kitanulni, ha Nyugaton akarok majd dolgozni?

Legjobb válasz: Mi akarsz lenni? Ha csak úgy 'nyugatra akarok menni, mert ott elméletileg hûdejó az élet' akkor sztem mehetsz au pairnek (bébicsõsz aki ott lakik a családdal külföldön, van ismerõsöm aki magyar családdal van kint németo-ban). amúgy meg ha bármit tanulsz rendesen, akkor próbálkozz jelentkezni egy külföldi egyetemre.

Mi akarsz lenni? Ha csak úgy 'nyugatra akarok menni, mert ott elméletileg hûdejó az élet' akkor sztem mehetsz au pairnek (bébicsõsz aki ott lakik a családdal külföldön, van ismerõsöm aki magyar családdal van kint németo-ban). amúgy meg ha bármit tanulsz rendesen, akkor próbálkozz jelentkezni egy külföldi egyetemre.

Mikor érdemes a babakádból áttérni a rendes kád használatára? Kisfiam most 9, 5 hónapos, és folyton álló helyzetbe akarja hozni magát, most már az állványos kádban is, azelőtt szépen csücsült.

Lehet kapni tappancsos babaültetőket kádba, meg csúszásgátló betéteket - ezek közül érdemes valamit venni, ha igen hol (Bp) és kb. mennyibe kerül? Bele lehet tenni rögtön egyedül vagy valakinek be kell vele ülnie? - mert ha én is beülök hogy oldjuk meg a kiszállást törülközést?

Legjobb válasz: Ilyen idõsen már nyugodtan lehet nagy kádban fürdeni. Lehet kapni csúszásgátló betétet bármelyik nagyobb áruházban, az árát nem tudom, de nem egy nagy összeg, mindenképp érdemes. A mienk az elsõ pár alkalommal félt,de hamar megbarátkozott vele. Soha nem ültünk be vele.

Ilyen idõsen már nyugodtan lehet nagy kádban fürdeni. Lehet kapni csúszásgátló betétet bármelyik nagyobb áruházban, az árát nem tudom, de nem egy nagy összeg, mindenképp érdemes. A mienk az elsõ pár alkalommal félt, de hamar megbarátkozott vele. Soha nem ültünk be vele.
Nálunk fél éves kora óta ül a gyerek, ezért a nagy kádban fürdött, mindig beraktam az apja mellé!!! Ha nem volt itthon, akkor vagy velem fürdött a nagy kádban, akkor elõ b én kiszálltam, ott megtörölköztem, utánna pedig õt vettem ki, vagy egyedül fürdött. Felesleges a csúszásgátló a kádba, egy nagy törölközõ kell a kád aljára, akkor Tuti nem csúszik!!!
Az én fiaim mindig is a nagy kádban fürödtek, sose volt babakádunk. Szóval simán átrakhatod.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!

Mit érdemes cserélni ebben a laptopba ha mondjuk full HD-és filmeket akarok vele szerkezgetni?

Leírás: Kijelző 15,6" HD LED kijelző (1366 x 768), tükröződés-mentes Grafika NVIDIAŸ GeForceŸ 610M Graphics, Optimus™ technology 1 GB gDDR3 adattárolás 750 GB S-ATA II meghajtó (5400 RPM) Super Multi Dual Layer Multimédia HD Audio SoundAlive™ 3 W sztereo hangszóró (1,5 W x 2) Webkamera I/O Port VGA elérhető HDMI elérhető Fülhallgató kimenet Mikrofon bemenet Belső mikrofon elérhető 3 USB 2.0 3-in-1 (SD, SDHC, SDXC) Processzor IntelŸ Core™ i3 Processor 2370M (2,4 GHz, 3 MB L3 Cache) Fizikai paraméterek 367,9 x 243 x 29 ~ 34,9 mm (14,4" x 9,5" x 1,14" ~ 1,37") 2,3 kg (5,07 lbs) Memória 4 GB DDR3 rendszermemória 1333 MHz (4 GB x 1) 2 DIMM Slots Fő lapkakészlet Intel HM75 Hálózat 10 / 100 / 1000 Gigabit Ethernet LAN 802.11b/g/n 1 x 1 Bluetooth v4.0

Legjobb válasz: Semmit nem érdemes cserélni. Vagy jó így, vagy lecseréled egy erõsebb PC-re.

Semmit nem érdemes cserélni. Vagy jó így, vagy lecseréled egy erõsebb PC-re.
Ahogy elõttem írták. Ha ez a gép erre így nem alkalmas akkor vegyél másikat: 1. A laptop-ot nem erre találták ki, hogy erõforrásigényes progikat futtass 2. ... épp ezért nehezen vagy egyáltalán nem bõvíthetõek...

Valami tipp hogy mit érdemes megnézni ha az ember használt de jó állapotú iPhone 4S-t akar vásárolni?

Helló! Használt de új állapotú iPhone 4S-t szeretnék vásárolni természetesen élőbe na most azt szeretném ha a későbbiekben semmi gixer nem lenne vele élőbe megtudom nézni hogy kopott, törött, karcolt stb e plusz ki is tudom próbálni. Mit érdemes még megnézni rajta? Minél részletesebb leírást megköszönném! :)

Legjobb válasz: hívás - hogy mûködik-e egyáltalán fénykép - hogy a lencse nem karcos-poros (szabad szemmel nem nagyon látszik, de ha valami rossz, a képen elõjön) wifi - érdemes olyan helyre menni, ahol van erõs wifi vagy ha van hotspot képes telefonod, akkor vidd magaddal (csatlakozik-e egyáltalán wifihez, sok készülékben meghal a wifi vevõ) Ha független, mindenképp kérdezz rá, hogy gyárilag független-e vagy szoftveresen lett függetlenítve. Nem tudom a 4s-t lehet-e szoftveresen igazából, de ha lehet, akkor nem szabad frissíteni a szoftvert egy darabig, és amikor lesz kompatibilis iOS hozzá, akkor is olvasni kell elõtte jó sokat (egyébként a szoftveres függetlenítés nem feltétlenül rossz, csak erre kell ebben az esetben figyelni)

hívás - hogy mûködik-e egyáltalán fénykép - hogy a lencse nem karcos-poros (szabad szemmel nem nagyon látszik, de ha valami rossz, a képen elõjön) wifi - érdemes olyan helyre menni, ahol van erõs wifi vagy ha van hotspot képes telefonod, akkor vidd magaddal (csatlakozik-e egyáltalán wifihez, sok készülékben meghal a wifi vevõ) Ha független, mindenképp kérdezz rá, hogy gyárilag független-e vagy szoftveresen lett függetlenítve. Nem tudom a 4s-t lehet-e szoftveresen igazából, de ha lehet, akkor nem szabad frissíteni a szoftvert egy darabig, és amikor lesz kompatibilis iOS hozzá, akkor is olvasni kell elõtte jó sokat (egyébként a szoftveres függetlenítés nem feltétlenül rossz, csak erre kell ebben az esetben figyelni)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ezt mind megfogom nézni! Gyári vodás a teló.
A kérdező hozzászólása: Esetleg még valami?

Ha augusztus 15. -én született a kiscica akit lefoglaltunk, szerintetek mikor érdemes elhozni? A gazdi azt mondta akár október közepén is lehet már. Szerintetek?

és még.. Mire kell figyelni egy ilyen kicsi cicánál? Van már egy, de ? 4 hónaposan került hozzánk, szóval egyáltalán nem volt ilyen kicsi és emlékszem az elején 3 hétig nem is voltam vele, mert el kellett utaznom.. mindegy. Szóval összeszoktatnom is kell majd ?ket és mindenképp kellene pár hasznos tanács, hogy fel tudjunk rá készülni és mindenki jól érezze magát :D

Legjobb válasz: 8 hetesen érdemes elválasztani az anyjától! Ha elviszitek, mindenképpen ha a régi macskátokkal ismerkedik, legyetek ott. A "fõnök" úgy is az idõsebb macska lesz, ez egyértelmû. De idõvel megbarátkoznak. Figyeljetek a megfelelõ táplálásra, és persze hogy mindkét macskával foglalkozzatok és nem lesz féltékenykedés. Nekem is van 4 macskám, különbözõ idõközönként kerültek hozzám, na meg persze korban is eltérnek egymástól, de mindegyik jól beilleszkedett és aránylag hamar. Üdv.

8 hetesen érdemes elválasztani az anyjától! Ha elviszitek, mindenképpen ha a régi macskátokkal ismerkedik, legyetek ott. A "fõnök" úgy is az idõsebb macska lesz, ez egyértelmû. De idõvel megbarátkoznak. Figyeljetek a megfelelõ táplálásra, és persze hogy mindkét macskával foglalkozzatok és nem lesz féltékenykedés. Nekem is van 4 macskám, különbözõ idõközönként kerültek hozzám, na meg persze korban is eltérnek egymástól, de mindegyik jól beilleszkedett és aránylag hamar. Üdv.
10 hetes kora elõtt semmiképpen se hozd el. Milyen cicáról lenne szó? Fajtatiszta vagy keverék? Mert ha tenyésztõtöl hozod, akkor õ úgy is tudja, hogy mikor van ott az ideje, de ha egy "tapasztalatlantól" hoznád, akkor mond meg neki, hogy szeretnéd megvárni, hogy 10 hetes legyen. (valamelyik tenyésztõ csak 12 hetes korában engedi a cicust új otthonába) Az összeszoktatásról: elõször legyenek külön szobában, hogy az új cicus is átvegye a ti szagotokat, s napjában többször is vigyétek át a kicsit a nagyhoz a ti felügyeletetek alatt. Ha minden okés, néhány napon belül már együtt is lehetnek. :)
7 hetesen kell elhozni. ez biztos mert apukám állatorvos anyukám meg állatmenhelyen dolgozik
A mi tenyésztõnktõl 3 hónap elteltével lehetett elhozni.
A kérdező hozzászólása: Nem tenyésztõtöl hozzuk a cicát, ma reggel találtam a hirdetést, delhívtuk, odamentünk, lefoglaltuk és várunk. Azt beszéltük most, hogy október 15.-én fogjuk elhozni, bár ez még nem biztos. utána héten van a szülinapom, és dátum szerint 2 hónapos lesz a cica ugye, de hetekben számolva már majdnem 9 hetes lesz :D itt egy kép róla :D http://kepfeltoltes.hu/110917/2011-09-17_15.47.47_www.kepfel..
Hát ez a cicamica nagyon nagy, én többnek mondanám, mint egy hónaposnak. Gyönyörû : ) Minél többet van anyucival, annál jobb, az október 15. pedig reális dátum.
A kérdező hozzászólása: Ign, nekem is szokatlanul nagynak tûntek a picik és a hirdetésben az volt hogy már most két hónaposak, de az csak arra vonatkozott, hogy majd akkor lehet õket elhozni, mindenesetre csak napról napra jobban erõsödik a tudat, hogy lesz egy új cicánk, nem bizonytalanodunk el, hogy még egy hónapot várni kell, szóval nem csak hirtelen felindulás, amit késõbb megbánunk. Õ, aki a képen van párom tenyerében, volt a legaktívabb, a legbolondosabb, játszadozott, "megtámadta" a kishugait is meg anyucit is.. Egybõl látszott rajta, hogy életrevaló cica és talán a mi kis egyke utolsóként elhozott, annak ellenére igen karakán másfél éves nõstényünkkel jól kijönnek majd, felvidítják egymást. Én azt gondolom, de lehet hogy tévedek, hgy jobb ha ketten vannak, mintha egyedül van bezárva délelõtt. Jujj alig várom már. Ugye milyen édi?
Bocsi én ugy tudom hogy a gyermek 12 éves korától megválaszthatja hogy kivel szeretne élni
Jogi ügyekben én sem vagyok otthon. Egy ismerõsömtõl szedte el az élettársa a 6 éves gyereküket, mert a pasinak jómódú volt a családja. A nõ próbálta megakadályozni, de sajnos a pénz beszélt, ekkor valaki mondott valamit a nõnek, amit megszívlelt. Hagyja a gyerekét menni, ne szidja az apát és amikor a gyerek vele van, akkor hozza ki a legjobbat az együttöltött idõbõl (pl. kirándulás, vidámpark). Lehet, h a gyerek fejét eleinte teletömik marhaságokkal az anyával kapcsolatban, de 10 év múlva rájön majd, h az anya az, aki mindig ottvolt, ha kellett és õ mindig törõdött.
Most ha magadhoz kényszeríted az remek lesz mindenkinek. Nem hülye 13 évesen, pontosan tudni fogja, hogy te fúrtad meg, hogy az apjával legyen. Veszekedések (meg fogod kapni tõle, hogy apával ez így lenne, úgy lenne), meg úgyis át fog járkálni jóval többször mint szeretnéd. Aztán kezdõdik a verseny, hogy ki tudja megvásárolni a gyerek szeretetét, vagy ki tudja jobban befeketíteni a másikat... Nekem nincs gyerekem, így csak sejthetem, hogy a szíved szakad bele, ha nem hozzád kerül, de biztos, hogy minden áron kényszeríteni kell rá? Ülj le vele és kérdezd meg, hogy miért szeretne inkább az apjával lenni, nem leszel rá mérges, csak tudni szeretnéd. Próbáld megérteni õt is, biztos van valami oka.
És miért az apjához akar kerülni?
Barátnõm szülei mikor elváltak 13 évesek voltunk. Õ is az apjával akart maradni, mert õket az anya hagyta ott, éveken át csalta a férjét, aztán egyik nap átcuccolt a másik pasihoz. Azóta a barátnõm látni sem akarja. A bíróság simán az apához ítélte. Szerintem nem 14 a korhatár. Eltartani az anyja is el tudta volna, volt munkája, lett volna hova költözni, stb. Biztos számít az, amit a gyermek szeretne.
szia! én 13 voltam én anyumnak mondtam meg az ügyvédjének hogy vele akarok lenni, engem nem hívattak be! Öcsém is anyumhoz ítélték õ 7 éves volt, nõvérem meg faternál akart maradni... Én úgy tudom 14 évesnek kell lenni hogy dönthessen... Amúgy úgy kezdtek hogy békítõ tárgyalás mondjuk októberben, kb. januárban bontó, rá pár hónap a gyerek, és rá pár hónap a vagyon megosztás. Addigra lehet simán betölti a 14 et. Amúgy azt is csinálhatod amit apum csinált... Nem ment el a tárgyalásra és akkor egy fél év múlva kapta meg a következõ idõpontot mert a bíróságon teljes nyáriszünet van! Anyámék 4 évig váltak! 13 voltam mikor anyuval eljöttünk és 17 mire elváltak... El lehet húzni a végtelenségig is! És addigra betölti a 14 et
A bíróság nem feltétlenül kérdezi meg a gyereket, de ha megkérdezi is se döntõ a véleménye, mert a gyerekek többsége nem úgy dönt, ahogy az a nevelése miatt megfelelõ lenne. Nyilván a laza, mindent lehet, mindent megkapsz szülõt választja, nem a szabályok vannak és megszorítások szülõt. Amire a bíróság alapoz az a környezettanulmány és a pedagógiai szakvélemény
Nem vagyok jártas a témában, de én úgy tudom a bróság az anyának ítéli a gyereket, kivéve, ha az anyának alkohol, ill. droproblémái vannak, vagy nem tudja ellátni a gyermeket. Ez sem 100%, de szerintem a gyermek csak 14 éves kora után dönthet, hogy kivel szeretne tovább együtt élni.
Nem kisgyerek, meg fogják kérdezni õt is. Olyan esetrõl is tudok, ahol nem foglalkoztak a gyerek kérésével, az anya lemondott a nagyobbikról, a kisebbiket követelte, az az apánál akart maradni, hát mégis az anya kapta, pedig annál szemetebb embert a világon nem láttam. Le is mondott a kisgyerekrõl is nem sokkal az ítélet után. Undorító. Miért akar a fiad az apjával maradni? És te miért akarod megakadályozni? Azt írod egyértelmûen az apát akarja. Akkor? Az én anyukám tiszteletben tartotta volna a kérésemet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat! De a kérdés második fele is érdekelne.
Hogyha az apjához akar menni és õ nincs túl jó anyagi helyzetben akkor érvelj ezzel és a bíróság nem az apához fogja rakni a fiút mert nem élne jó környezetben.(ha ingerlékeny ezt is említsd meg)
Hogy mire érdemes felkészülni? Tanukat fognak meghallgatni (barátok, rokonok, ha van új élettárs neked vagy az apának akkor õket biztos), kérdezni fognak mindenkit az elmúlt 13 évrõl, rólad, az apáról, a gyerek nevelésérõl, a jelen körülményeitekrõl (anyagi helyzet, saját lakás, van-e lakótárs, stb.). Szükség esetén a szülõket pszichológiai vizsgálatnak is alávetik. És készülhetsz rá, hogy 1-2 év is lesz, mire megszületik az eredmény. Az nagy segítéség, ha az ideiglenes elhelyezést neked ítélik meg a per végéig. Addig sok minden változhat, a gyerek is idõsebb lesz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!