Találatok a következő kifejezésre: Mit eszik a baba (312 db)

Mit eszik a baba ha nyaralni mentek?

Június végén szeretnénk egy hétre nyaralni menni itt Magyarországon.Kislányom akkor lesz 10 hónapos. Vigyek üveges bébiételeket?Vagy akkor már ehet abból, amit mi eszünk?(Gondolom nem mindent)

Legjobb válasz: Tavaly épp 10 hónapos volt a lányom, mikor nyaralni mentünk. Vegyesen evett, egyrészt vittem neki üveges bébiételeket (utazásokkor azt kapta, elfogadta úgyhogy nem volt vele gond), másrészt már pár dolgot megevett a mi ételeinkbõl is, úgyhogy vagy fõztem, vagy étteremben ettünk, és akkor is tudott majszolgatni. A bébiételeket viszont ne akkor kóstoltasd meg vele elõször, mert ha nem szereti, akkor nehogy a nyaraláskor jöjjetek rá.

Tavaly épp 10 hónapos volt a lányom, mikor nyaralni mentünk. Vegyesen evett, egyrészt vittem neki üveges bébiételeket (utazásokkor azt kapta, elfogadta úgyhogy nem volt vele gond), másrészt már pár dolgot megevett a mi ételeinkbõl is, úgyhogy vagy fõztem, vagy étteremben ettünk, és akkor is tudott majszolgatni. A bébiételeket viszont ne akkor kóstoltasd meg vele elõször, mert ha nem szereti, akkor nehogy a nyaraláskor jöjjetek rá.
Én fõztem is, meg vettem is - itthonról nem vittem, minek cipelni, Mo-n mindenhol van bolt normál közelségben, ahol tudok venni.
Pont mint elsõ. Gyümölcsöt frissen aprítottam, a többit üvegbõl vagy a miénkbõl kapta.
A kérdező hozzászólása: Köszi.

Mit eszik a baba amíg nem tudsz érte menni, mert császároztak?

Legjobb válasz: Délután 4-kor császároztak és este 8-kor már hozták is a babámat cicire tenni. Elég hamar be is indult a tejem, az elõtejjel meg elvolt addig a lányom. Ahol én szültem semmit sem adnak a babának, csak ha már nagy gáz van (túl sokat fogy). De alapesetben a babák tartalékokkal születnek, épp ezért bírják jól az elsõ napokat, amíg nem indul be a tej. S a gyomruk is nagyon pici, nagyon kevéssel is beérik.

Délután 4-kor császároztak és este 8-kor már hozták is a babámat cicire tenni. Elég hamar be is indult a tejem, az elõtejjel meg elvolt addig a lányom. Ahol én szültem semmit sem adnak a babának, csak ha már nagy gáz van (túl sokat fogy). De alapesetben a babák tartalékokkal születnek, épp ezért bírják jól az elsõ napokat, amíg nem indul be a tej. S a gyomruk is nagyon pici, nagyon kevéssel is beérik.
Szia! A császár után a baba általában a csecsemõsöknél marad, amíg nem mozoghatsz. Ez mondjuk kórházfüggõ. Az ennivaló még az elsõ két napban nem létfontosságú a picinek. Sokaknak nem is lövell még addigra be a tejük. Ilyenkor cukros vizet kapnak a csecsemõsöktõl. Mogyorónyi pici gyomruk van, amibe, ha belekerül 1-2 csepp cukros víz is megnyugszanak és bírják még egy darabig. Tehát mire a kezedbe tudod venni és cicire rakni kb. addigra lesz éhes. Az én fiam nem császárral született, de az elsõ 20 órát végigaludta. Nem volt tejem még, így a 3 napon evett elõször. (Addig csak cukros víz, meg az elõtej) A 4. naptól már volt tejem és onnantól cicizett. 16 hónapon keresztül. :)
Szerintem a lehetõ legrosszabbat azzal tehetsz, ha azt csinálod, amit az elsõ hozzászóló írt. Császár után 1 órával már mellre tettem a lányom. Végig velem volt a kórházban. Elsõ nap szinte végig aludt, második nap pedig egész nap a mellemen lógott. 3. nap lövellt be a mellem.
Elsõ válaszoló vagyok! Félreérthetõen írtam. Szó sincs arról, hogy ne kéne cicire rakni a babát, hisz ebben a csecsemõsök is segítenek, amikor még nem tudsz felkelni. Mi mástól indulna be a tej, ha nem raknád cicire a babát. Csak azt írtam, hogy az elsõ pár napban még nem éhes annyira a pici és elég neki a cukros víz, ha még nincs teje az embernek. Ugyanis a kérdés úgy hangzott, hogy mit eszik a baba? Szóval cicire kell rakni természetesen. Nekem is három napig rajta csüngött, amíg be nem indult a tejem. :) Elnézést , ha félreérthetõen fogalmaztam!
Ahogyan az elõzõ hozzászólók is írták, picike a gyomruk és pár csepp elõtej is elég. Én császárral szültem, spinális érzéstelenítéssel, de ahogy kitoltak a mûtõbõl a szobába, máris hozták a babát és tették cicire. Bababarát kórházban szültem, szinte végig mellettem volt, amíg nem tudtam mozogni, addig a csecsemõsök tették az ágyba mellém, de pl éjjel is ott volt.
Semmit. Olyankor még az anyukának sincs teje és a baba sem éhes. A hüvelyi úton szülõknek sincs teje szülés után, 2-3nap mire valami megindul, addig elvileg nem éhes a baba, ez így van kitalálva. Mellre lehet tenni attól, hogy nem jön semmi mert leginkább attól indul meg, hogy inger éri.
A kérdező hozzászólása: Azaz igazság, hogy én 2 éve szültem császárral és a kutya se adta oda nekem a gyereket.Nem is adták ki rögtön, mert nem volt jó a cukra és gépi megfigyelésen volt.Szerencsés voltam olyan téren, hogy nekem rögtön belövelt a tej és tudtam már fejni is nem csak szoptatni, de mivel alig volt velem ezért attól tartottam, h tápszerrel etették, mert én annak nagyon ellene vagyok.Most megint szülni fogok és ezért érdekel, hogy hogyan is lehetett az annak idején.Köszönöm a válaszokat, de igazából az érdekelt, h mit eszik a baba, ha nincs veled.Ezek szerint semmit, v infúziós vizet, mert azt láttam hogy adják nekik.
Nem kell neki cukros víz. Enyém sem halt éhen. Az elõtej éppen elég a kis meggymagnyi gyomrának. Nekem a nõvér kézzel fejte a mellem második nap és fecskendõbe gyûjtötte. Így adtuk a babának. Elég mennyiség jött le, úgyhogy utána már nem aggódtam, hogy nem kap sem vizet, sem cukros vizet. Ezek amúgy is csak telítik a gyomrát. Csak a tejtermelésednek ártasz, ha engeded, hogy adjanak neki. Most pedig ezt is le lehet pontozni.
Kétszer szültem császárral és mindkétszer megkaptam a babát elég hamar. Az elsõt 3-4 órával a szülés után, a másodikat kb. 10 órával utána, mert akkor altattak. Mindig cicire kell tenni, de amíg nem kap tejet, addig se hal éhen. Az a pár csepp is elég neki, amíg belövell a tej.

4 hónapos babám két napja jóval kevesebbet eszik, mint eddig. Mi lehet a baja?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem mindenkinél vannak ilyenek.Nálunk egyik nap kevesebbet a másiknap többet.Ha rendesen gyarapodik a súlya semmi baj, õ érzi és jelezni fogja mikor elég.Mi még mindíg 130ml iszünk 1 evésnél pedig már 180-at kéne, egyszerûen beéri kevesebbel.Nem is erõltetem annyit eszik amennyit õ kér. 4,5 hós baba

Szia! Szerintem mindenkinél vannak ilyenek.Nálunk egyik nap kevesebbet a másiknap többet.Ha rendesen gyarapodik a súlya semmi baj, õ érzi és jelezni fogja mikor elég.Mi még mindíg 130ml iszünk 1 evésnél pedig már 180-at kéne, egyszerûen beéri kevesebbel.Nem is erõltetem annyit eszik amennyit õ kér. 4, 5 hós baba
Nem lehet hogy a fogát érzi? Vagy csak ez egy ilyen idõszak nála. vagy ha tápszeresek vagytok, kezdi unni a megszokottat, ilyenkor szoktak váltani. Vagy még ami lehet, szájpenész.
szia mi tápszeresek vagyunk, 3.hónapban volt két hét mikor a napi 500ml-t alig ette meg (már 700-at kellett volna akkor)aztán egyszercsak visszajött az étvágya, és most megint nagyon jól eszik. ha jó kedélyû, a min.hízás megvan, nincs gond. nekünk is vannak "hullámaink" 4hónapos kisfiú anyukája
igen, igen mindenki nagyon jól mondja, nálunk is ez a helyzet, nem erõltetem. Van, hogy egy nap 450-et eszik másnap meg 750 pl. ez van, de gyarapszik és ez a lényeg.
pfúúú, ma 18-as etetésnél 10ml-t evett :( de most 21-kor 130ml-t tényleg változó lehet az étvágyuk. 4hónapos a fiam


Mi lehet a baja, ha sokat eszik?

Ford focus 1.8 TDci 2002-es 8-9 liter körül eszik most télen. Igaz nem hosszú távokat megyek vele kb 15 km-t, de az autót hagyom 10 percet ketyeregni melegedni mielõtt útnak indulok. Az utazás közben nem pörgetem nagyon 2000 fölé. Tudom tél van és nem melegszik be ekkora távon, de ennyivel többet eszik?

Legjobb válasz: nyáron mennyit szokott enni ugyan azon az utvonalon? ha 7 liter körül, akkor nincs semmi baja, egyszerüen nem melegszik be a rövid táv miatt és addig többet eszik.

nyáron mennyit szokott enni ugyan azon az utvonalon? ha 7 liter körül, akkor nincs semmi baja, egyszerüen nem melegszik be a rövid táv miatt és addig többet eszik.
Ha ez a 15 km ráadásul város, akkor szerintem teljesen jó fogyasztás. A 2005-ös 1.7 CDTI-m is ekörül van. Amúgy 1500 alatt se nagyon használd! Fõleg a hideg motornak nem tesz jót, ha nagy nyomatékkal erõlteted. Akkor már inkább a fordulat legyen magasabb, mint a nyomaték.
A kérdező hozzászólása: Igazság az hogy nemrég vettem és nem tudom a nyári adatait

Madárpókom nem eszik, és nem vedlik. Mi lehet a baja?

ezel?tt kb. 1 héttel 2-3 napig folyamatosan bent volt nála 1 tücsök, átmászott a pókot és nem érdekelte, max elmászott a közeléb?l, ezt akkor csinálta mikor vedlett, de eltelt már 1-másfél hét és nem vedlik, csak bújik és nem mozdul csak nagyon ritkán.

Legjobb válasz: Az 1-2 hét még teljesen normális, hogy vedlés elõtt nem eszik. Mikor vedlett utoljára, esedékes a következõ vedlés? Milyen idõs a pók? Egyébként ha 1-2 hónapig nem eszik, akkor kezdhetsz aggódni (akkor is csak akkor, ha fiatal az állat). Az, hogy bujkál kifejezetten vedlésre utal egyébként.

Az 1-2 hét még teljesen normális, hogy vedlés elõtt nem eszik. Mikor vedlett utoljára, esedékes a következõ vedlés? Milyen idõs a pók? Egyébként ha 1-2 hónapig nem eszik, akkor kezdhetsz aggódni (akkor is csak akkor, ha fiatal az állat). Az, hogy bujkál kifejezetten vedlésre utal egyébként.
A kérdező hozzászólása: Meg el is sötétült a kitinje ahogy látom és az is a vedlésre utal ha minden igaz. Még kicsike, alig nagyobb egy 200Ft-nél eddig (legalábbis nálam)2x vedlett és igen esedékes mert az utolsó vedlése olyan másfél-2hónapja volt, akkor meg nyugodtam, még van ideje, köszi a választ.

6. hónapos kan macskám pár napja nem eszi meg a konzerv kaját. Pedig szereti. Csak azt eszi meg amit én főzök neki répapürét csirkehússal. Eddig megette a a konzervet. Mi lehet a baja? Nem vettem észre rajta hogy beteg lenne.

Legjobb válasz: Épp ezzel küzdök én is, illetve a cicóval, mert hasonlóképpen jártam (9 hónapos). Eddig imádta, most beleszagol, és otthagyja... Amíg eszik, addig nincs sztem miért aggódnod. Érdemes kipróbálni más fajtát,márkát,szárazat (jobb minõségût) illetve az alutasakosat is(az valamiért más, és az enyém is azt elnyamnyogja). Ezek a válogatós cicók :):):)

Épp ezzel küzdök én is, illetve a cicóval, mert hasonlóképpen jártam (9 hónapos). Eddig imádta, most beleszagol, és otthagyja... Amíg eszik, addig nincs sztem miért aggódnod. Érdemes kipróbálni más fajtát, márkát, szárazat (jobb minõségût) illetve az alutasakosat is(az valamiért más, és az enyém is azt elnyamnyogja). Ezek a válogatós cicók :) :) :)
Az enyém is ezt csinálja. Pedig 2 éves és ivartalanított. Amíg ketten voltak, falták a konzervet. Most a húsra is húzza a száját. Vettem neki cat chow-t (szárazat) na ez bejön neki, csak félek, mert ritkán látom inni, pedig mindig kínálom vele. A kiscica junor konzervjére viszont egybõl bukik, de hát azt nem gyõzöm...Ma mégis abból adtam neki:)
Most nem tudom, miért sértõdsz meg, az én kis tündérkém is ilyen elkényeztetett házi dög, és imádom!!! De a tényeken nem változtat, azt hiszi õ a herceg, és tényleg :DDD
A kérdező hozzászólása: Hát igen, ezzel a válasszal csak magadat minösited le...Többre becsülöm az állatot, mint egy olyan "embert" mint te!!
Elkényeztetett finnyás dög, mint a legtöbb házimacsek :DDD
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat...az a baj, hogy imádom a macsekot és ezért nagyon elkényeztetem...próbáltam hogy nem adok neki más kaját, de nem tudtam sokáig nézni, hogy éhes és nyávog:)
Mert te sem eszed meg a vajas kenyeret, ha van helyette paprikás krumpli. Tudja jól ha nem eszi meg, majd kap olyat amilyet szeret. Nincs semmi baja. Kihagysz 1-2 étkezést, hidd el utána már megfogja enni.
De aranyos, komolyan megeszi a répát?:D Enyém mikor kicsi volt a karalábét ette meg a kutya elõl, de már leszokott róla. Tényleg az lehet a baj, hogy már unja.. Kiskorától kezdve kellett volna rászoktatni mindenre, levesre, meg más kajákra, nem csak húst adni neki.. nekünk kutya olyan, hogy nem eszi meg a tésztát, mert már régóta azt kap, és örül, ha egy kis hús kerül bele.. Na és persze a cicák, akik nem esznek már mást, csak húst, de már azt is unják, nem tudom mit várnak már tõlem.:)
Válogatós, nem éhes igazán. Egy éhes macska ráveti magát, bármilyen ételre. Például a kóbor cicák, dobsz nekik valamit falják be. Simán el van kényeztetve és válogat. Ha nem eszi meg, vedd el tõle, aztán kapja meg újra és újra ameddig meg nem eszi. Meglátod, 1-2 nap és a tányért is kinyalja.
A kérdező hozzászólása: Igen, enyém is csak szagolgatja:) Kipróbálok neki más kaját is...mondjuk örülök, hogy megeszi azt amit fõzök neki...na meg a répát nagyon szereti...nem is macskám van hanem nyulam:D Köszönöm a válaszod!
A kérdező hozzászólása: Enyém is nagyon ritkát szokott inni..mondjuk én napi 1-szer, talán kétszer adok neki száraz kaját...de azt sem igazán eszi..szóval:D
Tüdõgyulladás? Vidd állatorvoshoz!
A kérdező hozzászólása: és mintha a száján venné a levegõt...komikat ha tudtok valamit. pedig nem tettük olyan helyre ahol huzatot kapott volna.
Nem nyelhetett le semmi neki valót? Almot rendszeresen takarítod? Állatorvosnak megmutathatnád, ha gondolod.
*nem neki valót
Mennyi idõs? Nem szeretnélek megijeszteni, de ma van három hete hogy az én hörcsögöm ilyen tünetek jelentkezése után 1 héttel meghalt. Valószínüleg a teüdejével van baj mert mivel az én hörim már 2 éves múlt az orvos lemondott róla ezért csak légzéskönnyítõt adott neki. Kérlek vidd orvoshoz, nehogy a tiéd is meghaljon!!
beteg. vidd állatorvoshoz.

A cicám nem eszik, csak iszik és azt is kihányja. Kedvtelen csak gubbaszt, mered maga elé. Mi lehet a baja?

Legjobb válasz: Imádom az ilyen kérdéseket! Szerinted mi honnan tudjuk, hogy mi baja?? VIDD ÁLLATORVOSHOZ!!!!!!

Imádom az ilyen kérdéseket! Szerinted mi honnan tudjuk, hogy mi baja?? VIDD ÁLLATORVOSHOZ!!!!!!
Ez sok mindenre utalhat, minél elõbb (mondjuk legkésõbb reggel) vidd orvoshoz.
Lehet h méhgyulladása van nekünk is így volt és sajnos meghalt hiába vittük orvoshoz.De nekemm még az elején vérzett is alul aztán elmúlt de rá 3 napra lefogyott és meghalt hiába a gyógyszerek.
Feltehetõleg gyomor és bélgyulladás. (fertõzõ) Mindenképpen vidd orvoshoz.
Figyelj vidd orvoshoz most!!! Mondd meg, hogy pár nap múlva tudsz fizetni ha rendes az orvos akkor megérti!
irtam privit
A kérdező hozzászólása: nagyon remélem hogy holnap már lesz fizu.., de most kiakadtam..éjszakai ügyelet alapból 20.000nél kezdõdik??????ez mia franc??????:(:(
Hát tudod ez veszélyes a macskáknál és nem is biztos, hogy túléli ha nem viszed dokihoz!
A kérdező hozzászólása: ez a magjegyzés annak szólt, aki "imádja az ilyen kérdéseket"
A kérdező hozzászólása: imádom az ilyen válaszokat....KÖSZÖNÖM ELVINNÉM HA NEM EGYEDÜL LENNÉK PESTEN NEM DIÁKMUNKÁBÓL ÉLNÉK VAGYIS LENNE PÉNZEM, DE ABBAN AZ ESETBEN IS ELVITTEM VOLNA MÁR HA EGYÁLTALÁN HAJLANDÓAK LETTEK VOLNA IDÕBEN KIFIZETNI igen lány cica!
Az enyém nem sokkal rá meghalt, ez komoly, lehet már az orvos késõ, de mindenképp menj el vele.Ne éld át azt amit én.
lány cica?
Orvos
na kiderült vmi?

Golden retriever 3 hónapos kan kiskutyám, 3 napja nem eszik, nem bír talpra állni, véres-híg széklete van, teát ha kap kihányja most már nagyon gyenge. Nem rég lett beoltva. Mi lehet a baja? És mit lehetne csinálni vele?

Legjobb válasz: Jesszus. Egy 3 hónapos kutyánál,ha nem eszik 1 napig, akkor rohanni kellett volna a dokihoz. Mire vártatok? Megvan minden oltása? Azonnal rohanjatok a dokihoz.

Jesszus. Egy 3 hónapos kutyánál, ha nem eszik 1 napig, akkor rohanni kellett volna a dokihoz. Mire vártatok? Megvan minden oltása? Azonnal rohanjatok a dokihoz.
Te normális vagy? Mégis mit csinálnál vele? VIDD ORVOSHOZ! Vagy végignézed hogy meghal és majd itt megmondják neked mi a baja? Jézusom... -.-
Akkor rohanás vissza az orvoshoz. Legalább infúziót kéne kapnia. A székletbõl vett mintát az orvos tenyésztésre?
másik orvoshoz!
Éppen most ölöd meg a kiskutyádat, szóval ne sértõdj meg, ha leszúrnak. Továbbá legalább így névtelenül ne hazudj, egyetlen állatorvos sem hagyná, hogy kiszáradjon a kutya. Jó eséllyel 1-3 nap alatt meg fog halni, méghozzá fájdalmak között, szóval ne itt flegmáskodj, hanem hívd fel az állatorvosi ügyeletet MOST.
Hogy van a kutyus?
Ha hány meg hasmenõs, az egy dolog, kiheverheti, de könyörgöm, véres székletet vettél észre és nem vitted azonnal dokihoz? Ha az egyik doki rálegyint, akkor másikhoz, azonnal! :(((( Szerencsétlen állat. :(((
Valószínû parvo, szóval ilyen felelõtlen, idióta gazda mellett kizárt, hogy megéli a holnapot. Remélem soha a büdös életben nem jut eszedbe újabb kutyát venni, mert az ilyennek plüsskutya sem való. Gratulálok, a felelõtlenséged, tudatlanságod miatt fog elpusztulni kínok között az a szegény kiskutya... Azonnal rohanjatok vele az ügyeletre, ahol infúziót meg gyógyszert kap, hátha meg lehetne menteni, bár a leírás alapján ez csodával határos lenne.
Mindenhol van állatorvosi ügyelet. Ha 3 napja ez van én nem kockáztatnék. Itt van a lista keresd ki nálatok ki ügyeletes http://www.maok.hu/allatorvosi_ugyeletek_1
A kérdező hozzászólása: Mivel orvos a közelben nincs ezért csak hétfõn tudom bevinni sajnos. Vizet, teát meg kapja minden fél órába legalább kiszáradni nem hiszem fog.
Mi is jártunk így a kutyámmal kb 3 hónapos lehetett, szerintem koronavírusról van szó, az elõjelei azok amiket leírtál és ijesztõbbek a jelek mint maga a betegség. Vannak kutyák amelyek 3-4 nap alatt kiheverik maguktól de nem ártana orvoshoz vinni.
Ha az oltás lett volna, az másnapo elõjön. Voltál már vele orvosnál? Kapott már infúziót? mert 2 órája irogatunk és a kutyád szárad ki
A kérdező hozzászólása: Most kapott egy hete kombinált védõ oltást.
Nem mostanában kapott egész "véletlenül" parvo v. coronavírus elleni védõoltást? Mert könnyen lehet, hogy nem bír a gyengített vírussal az immunrendszere. (mondjuk ez oltás nélkül is kijöhet ha már alapból fertõzött volt a kutyus vagy fertõzött de tünetmentes kutyával találkozott vagy, ha az elmúlt fél évben volt ilyen betegségben szenvedõ - és esetleg kimúló- kutyátok) Azonnal vidd másik orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Volt már állatorvosnál az volt az elsõ! Megvan minden oltása korának megfelelõen! Kapott antibiotikumot és még gyógyszereket. Egyik napról a másikra lett rosszul. Az orvos diétát mondott de hasztalan.
Tuti h parvó én önkénteskedem menhelyen egy csomó ilyent láttam sajnos tapasztaltam is drága elhunyt kiskutyámon nem bírta a szervezete...és 3 nap alatt elvitte szegény pedig fél napokat az orvosnál voltunk vele infúzión de hiába azt monda az orvos is h kiskutyákat nagyon sokszor elvis a parvó de te nagyon hülye vagy ha kell és ha pici már pedig nem lehet a legnagyobb 3 hónaposan gyalogolj be vele vagy kocsi busz amivel akarsz ..nem hiszem h nagyopn érdekelhet a kutyád ha nem tudsz valamit kitalálnni...már az elsõ tüneteknél elkellett volna vinni orvoshoz mint mi és látod mi is megjártuk pedig mi nem voltunk felelõtlenek..:\\

Mit jelent az ebben az esetben, hogy azt eszi a baba amit ti?

Ha tésztás ételt esztek, akkor azt a tésztát eszi amit ti, vagy f?ztök ki neki külön tojásmenteset? (Már ha ti nem tojásnélkülit esztek). És a borsóf?zeléket is úgy héjastul eszi lisztes s?rítéssel? 10 hónapos a babám, már sokmindent evett a miénkb?l, de ezzel nem vagyok tisztában.

Legjobb válasz: Nálunk szó szerint eszi azt amit mi!Ma pl sárgaborsó fõzeléket csináltam fasírttal,és együtt ebédeltünk :) Hétvégén pörkölt volt nokedlivel, "Ez a kedvence" :) Most jöhet a lepontozás.... 9 hónapos...

Nálunk szó szerint eszi azt amit mi!Ma pl sárgaborsó fõzeléket csináltam fasírttal, és együtt ebédeltünk :) Hétvégén pörkölt volt nokedlivel, "Ez a kedvence" :) Most jöhet a lepontozás.... 9 hónapos...
A konkrét példákra válaszolva, ha tésztát eszünk, akkor õ tojás nélkülit eszik (pl van tönkölybúza tészta tojás nélkül), a borsófõzeléket héjastúl eszi , de én sosem csinálok magamnak sem lisztes sürítést, így põ sem ezt eszi (önmagával vagy krumplival sürítek magunknak is)
Fõzés után kell elvileg szûrõn áttörni és akkor a héja nem megy ágy csak a zöldség husa. MI kipróbáltunk héjjal rögtön és mivel nem volt gond, így folytattuk tovább. Ha fájt volna hasa tõle, akkor természetesen mi is héj nélkül ettük volna.,
Hogy lehet a borsót héjazni? Már bocsi, hogy belekérdezek, de én ezt nem értem. Most elképzeltem, hogy egyesével a borsószemeket lehámozza az ember, vagy hogy? Nekem még kicsik a babáim, a hozzátáplásnál tartunk, de a testvérem gyerekei ennyi idõsen már tényleg azt ették amit õk, nem fõztek nekik külön.
Eheti a borsót héjastól, ha nem bántja a hasát, max egy kicsit többet fog pukizni.Lisztes dolgokat ehet fokozatosan, már 6 hó után érdemes bevezetni.Mi 8 körül vezettük be.Tojás meg csak direktbe nem ehet, mert úgy allergizálhat.A feldolgozott tojást már kaphatja ( tészta, babapiskóta, keksz), de ezeket is csak fokozatosan.
1 év után eheti azt, amit te, addig lehet ilyesmivel "játszani". Tésztát én fõztem neki elõtte külön, de pl a borsót már 9 hótól eheti héjasan is. Én csak tejszines, tejfölös kaját nem adok neki, mert tejcukorérzékeny, mást mindent eszik, amit mi.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Persze nem adnám sûrûn a tésztát hetente, kéthetente. Annyira nem is szereti.
Én rántást és habarást is teszek a fõzelékekbe, 10-11 hótól nem fõztem külön a fõziket. De ilyenkor még nem adtam neki mindenfélét a miénkbõl. Inkább üveges bébikaja. 16 hónapos, 2-3 hónapja, hogy tényleg mindent azt eszi amit mi. A tésztákban amennyi tojás van!!!:) Adhatod neki nyugodtan, sokat úgysem eszik, egy héten csak 1-2x kap, nem?
A kérdező hozzászólása: Én nem pontozlak le, csupán azért érdekelt, mert a tésztában ugye tojás van. Egyébként az én fiam is sok mindent evett már. Pörkölt, leves, paprikás krumpli. Szerinted ha eddig a borsót héj nélkül ette, akkor bevezetést igényel a héjával készült borsó, vagy adhatom egész adagban?
A kérdező hozzászólása: Én úgy készítettem a borsót kedves utolsó elõtti, ahogy felvázoltad. Szemenként a még nyers borsó héjból kinyomtam a belsejét. Nagyon gyors eljárás ez, rettentõ hamar megvan, és csak látszatra pepecs munka. Leülök a tévé elé, és egy mûsor nézése közben megpucolom mindet. :) Ez nem fáradtság nekem, csak annyit akartam tudni, hogy ezt még meddig kell csinálom. Köszönöm mindenkinek!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!