Találatok a következő kifejezésre: Mitől zöldül az akváriumom vize (1 db)

Mitől zöldül be az akváriumom vize?

70 literes az akvárium és pár hét után bezöldül a vize, hiába cserélek hetente 20litert bel?le, meg rakok bele algagátlót, meg nem adok túl sokat enni sem nekik.

Legjobb válasz: Az egész vizet le kell cserélni, ha csak egy részét cseréled, nem ér semmit. Vízszûrõ kell, pl keringetõ. Ekkora akváriumhoz szénszûrõs sem ártana. Kérdezd meg az állatkereskedésben.

Az egész vizet le kell cserélni, ha csak egy részét cseréled, nem ér semmit. Vízszûrõ kell, pl keringetõ. Ekkora akváriumhoz szénszûrõs sem ártana. Kérdezd meg az állatkereskedésben.
Nagyon egyszerû!2 féle alga van:ha barba, az azt jelenti, hogy kevés fény éri az akváriumot.Ha zöld akkor pedig épp az ellenkezõje, sok fény éri.Csökkentsd a fény mennyiséget!Sok szerencsét!három aranyhal tulajdonosa :)
Algagátlót ne vegyél! semmit nem érnek, én is vettem minden félét(folyadékot, tablettát) de nem jó! A sok fénytõl és melegtõl alakulnak ki általában! Ha tisztítod az akváriumot, arra mindig figyelj, hogy az algát egy szivaccsal, vagy algakaparóval(díszhalkereskedésben lehet kapni) kapard le az üveg falairól! Ha sokszor lecseréled az összes vizet az nem tesz jót a halaknak, legyengülhet az immunrendszerük és mindenféle betegséget kapnak! De azért legalább 6-7 hetente csinálj teljes vízcserét! Sok szerencsét! Remélem segítettem egy kicsit!
Vegyel algaevo harcsakat!! Ok majd megoldjak...meg vegyel vitisztito szurofiltert (ha van akkor bocsi), de az algagatlo nem er semmit :(...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Aranyhal vízhólyag?

Pár napja aranyhalam feje búbján vízhólyag szerű képződmény jelent meg, étvágytalan, kedvetlen. Ma estére a vízhólyag vérhólyaggá alakult. Mi lehet a baja? A neten semmit nem találtam... :-(

2

Van egy bártomnak egy 20literes terráriuma?

és van benne 6 neon hal és két páncélos harcsa már 5év és még élnek mitöl lehet ez hogy még élnek ? és szaporod nak csak megeszik a halak

4

Plattik mellé milyen élő növényeket javasoltok?

Ugye csipkedik a növényeket és valami keményebb levelű kevés fényigenyű fajtát tudtok mondani?

1

Hogyan lehet megkötni az akváriumban a szőlő tőke által okozott színanyagot?

4

A kőre rá lehet tenni a vízi növényt?

Nincs fám de van olyan növényem amit elvileg fára kellene rakni.A növényt kaptam.

6

Most ha a fagyasztott eleség kiolvad megromlik?

Mert 30km re lakom állatostól és mire hazaérek kiolvad akkor az már használhatatlan? Szomszédom pedig sokat hozott szunyilárvát és gondolom neki is kiolvadt de nem lett baja halainak tőle.Egyébként fagyasztottból és persze szárítottból is veszélyes csigasügerekre tubifex szunyoglárva?

5

Mire van szükségük az akváriumba guppiknak?

3

Zebradánió ikrák vannak, mit kell velük csinálnom, a kicsikkel majd mit foglalkozzak stb?

1

A kerti tónál hogy van ez? Az akváriumban ugye aljzatporszívózással tűntetjük el az ürüléket és vízcserékkel frissítjük a vizüket.

Na most a hal ürüléket hogyan tüntetjük el a tóból? Vagy azt nem szokták?

6

Apró fehér élőlények jelentek meg az akváriumonban. Mik lehetnek ezek?

2 hete tettem tele vizzel és ültettem bele néhány növényt, halak még nincsenek benne. Néhány napja azonban megjelentek benne ezek az élőlények.

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!