Találatok a következő kifejezésre: Mitől zöldül az akváriumom vize (1 db)

Mitől zöldül be az akváriumom vize?

70 literes az akvárium és pár hét után bezöldül a vize, hiába cserélek hetente 20litert bel?le, meg rakok bele algagátlót, meg nem adok túl sokat enni sem nekik.

Legjobb válasz: Az egész vizet le kell cserélni, ha csak egy részét cseréled, nem ér semmit. Vízszûrõ kell, pl keringetõ. Ekkora akváriumhoz szénszûrõs sem ártana. Kérdezd meg az állatkereskedésben.

Az egész vizet le kell cserélni, ha csak egy részét cseréled, nem ér semmit. Vízszûrõ kell, pl keringetõ. Ekkora akváriumhoz szénszûrõs sem ártana. Kérdezd meg az állatkereskedésben.
Nagyon egyszerû!2 féle alga van:ha barba, az azt jelenti, hogy kevés fény éri az akváriumot.Ha zöld akkor pedig épp az ellenkezõje, sok fény éri.Csökkentsd a fény mennyiséget!Sok szerencsét!három aranyhal tulajdonosa :)
Algagátlót ne vegyél! semmit nem érnek, én is vettem minden félét(folyadékot, tablettát) de nem jó! A sok fénytõl és melegtõl alakulnak ki általában! Ha tisztítod az akváriumot, arra mindig figyelj, hogy az algát egy szivaccsal, vagy algakaparóval(díszhalkereskedésben lehet kapni) kapard le az üveg falairól! Ha sokszor lecseréled az összes vizet az nem tesz jót a halaknak, legyengülhet az immunrendszerük és mindenféle betegséget kapnak! De azért legalább 6-7 hetente csinálj teljes vízcserét! Sok szerencsét! Remélem segítettem egy kicsit!
Vegyel algaevo harcsakat!! Ok majd megoldjak...meg vegyel vitisztito szurofiltert (ha van akkor bocsi), de az algagatlo nem er semmit :(...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Elég lesz ennyi táptalaj?

120 literes aksim jövö héten lesz "összerakva". Ma vettem Sera floredepot talajt, 2,4 literes kiszerelésben. Az eladó szerint ennyi elég bele.szerintetek is?

2

A halak szeretik ha simogatjak oket?

6

Mi a legeredményesebb gyógyszer közepes testű sügéreknél, az uszonyrothadás kezelésére?

Sera baktopour-t használok,de szerintem nem nagyon használ.

1

Rami hímem orrán dudorok nőnek. Miféle nyavalya lehet ez és hogy lehet kezelni?

1

Tarthatok együtt aranyhalat dánióval?

4

Lenne egy nagy gondom az van egy ékszertekősöm és nem eszik semmit már több mint 5 napja most mit csináljak?

2

Mi a baja páncélos törpének? Már 2 hete ezt csinálja. Néha beindul de nagyon feljön viz tetejére gyorsan azt ott bukdácsol azt valamikor feje tetejére áll, azt utána magához tér. Eszik néha semmi baja megy a többiekkel. Csak néha csinálja.

5

Szifóhoz, Molly-hoz és Platti-hoz tanácsok?

Milyen gyorsan szaporodnak? Milyen kaját ajánlotok? Szifóval és molly-val megférnek? Pár dolgot írjatok légyszi :) köszönöm

3

Mi lehet a baja a black mollymnak?

Reggel látszólag semmi baja, mire hazajöttem a munkából, már csak a talajon "ül" mozdulatlanul a hím black molly. Más tünet külsőleg nincs.

3

Szülőszoba gyanánt tarthatom a szülni fogó guppimat és aztán a kicsiket egy 5 literes, élő növényes befőttesüvegben?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!