Találatok a következő kifejezésre: Mitől zöldül az akváriumom (3 db)

Mitől lesznek szép egészségesek az akváriumi vizinövényeim? Kicsit sárgák élettelennek tünnek. Hogy lesz szép zőld? Hogyan tud gyorsan nőni? Van jávai mohám, szinte semmit nem nől.

Legjobb válasz: Lehet hogy több fény kell nekik és tápozás, pl easy-life profito folyékony táp, vagy bedobhatsz egy panzi aquaplantot is a vízbe, mind1

Lehet hogy több fény kell nekik és tápozás, pl easy-life profito folyékony táp, vagy bedobhatsz egy panzi aquaplantot is a vízbe, mind1
Fény kell nekik, CO2, meg mikro és makro elemek.
Táptalaj és folyamatos növénytápozás valamint elég fény. A jó biológiai szûrés is sokat számít. Az igény növényenként változik.
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítségeket.

Zold alga lepte el az akvariumom aljzatat es oldalfalat mitol lehet es mit tehetek ellene?

Alga,akvarium,zold

Legjobb válasz: Erõs fény, sok tápanyag. Javíts a biológiai szûrésen, és kevesebb órát világíts, ha nap süti az akváriumot, akkor költöztesd el onnan.

Erõs fény, sok tápanyag. Javíts a biológiai szûrésen, és kevesebb órát világíts, ha nap süti az akváriumot, akkor költöztesd el onnan.
Már hogy érted, hogy zold? Nem inkább zord?
Okok: közvetlen napfény, túl erõs világítás és túl kevés növény, túl hosszú ideig tartó világítás, gyenge szûrés, sok hal, sok tápanyag.
túl nagy fény, stb. leírták, ismételni tudom csak

Mitől zöldül be az akváriumom vize?

70 literes az akvárium és pár hét után bezöldül a vize, hiába cserélek hetente 20litert bel?le, meg rakok bele algagátlót, meg nem adok túl sokat enni sem nekik.

Legjobb válasz: Az egész vizet le kell cserélni, ha csak egy részét cseréled, nem ér semmit. Vízszûrõ kell, pl keringetõ. Ekkora akváriumhoz szénszûrõs sem ártana. Kérdezd meg az állatkereskedésben.

Az egész vizet le kell cserélni, ha csak egy részét cseréled, nem ér semmit. Vízszûrõ kell, pl keringetõ. Ekkora akváriumhoz szénszûrõs sem ártana. Kérdezd meg az állatkereskedésben.
Nagyon egyszerû!2 féle alga van:ha barba, az azt jelenti, hogy kevés fény éri az akváriumot.Ha zöld akkor pedig épp az ellenkezõje, sok fény éri.Csökkentsd a fény mennyiséget!Sok szerencsét!három aranyhal tulajdonosa :)
Algagátlót ne vegyél! semmit nem érnek, én is vettem minden félét(folyadékot, tablettát) de nem jó! A sok fénytõl és melegtõl alakulnak ki általában! Ha tisztítod az akváriumot, arra mindig figyelj, hogy az algát egy szivaccsal, vagy algakaparóval(díszhalkereskedésben lehet kapni) kapard le az üveg falairól! Ha sokszor lecseréled az összes vizet az nem tesz jót a halaknak, legyengülhet az immunrendszerük és mindenféle betegséget kapnak! De azért legalább 6-7 hetente csinálj teljes vízcserét! Sok szerencsét! Remélem segítettem egy kicsit!
Vegyel algaevo harcsakat!! Ok majd megoldjak...meg vegyel vitisztito szurofiltert (ha van akkor bocsi), de az algagatlo nem er semmit :(...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!