Találatok a következő kifejezésre: Mitől zöldül az (41 db)

Mitől zöld az újszülött széklete ha anyatejes?

Szerintem keveset eszik 1 hónapos és 60 ml szopizik.

Legjobb válasz: Azt, hogy eleget eszik-e az mutatja, hogy mennyit hízik. Ha egyébként elégedett, nyugodt akkor nincs miért aggódnod. A zöld székletet okozhatja enyhe vírusfertõzés is. Mutasd meg a gyerekorvosnak a babát, majd õ eldönti, hogy vírus, vagy valami egyéb (erõs, zsírban gazdag anyatej ez magyarázhatja, hogy kevéstõl is jóllakik és hízik is) okozza.

Azt, hogy eleget eszik-e az mutatja, hogy mennyit hízik. Ha egyébként elégedett, nyugodt akkor nincs miért aggódnod. A zöld székletet okozhatja enyhe vírusfertõzés is. Mutasd meg a gyerekorvosnak a babát, majd õ eldönti, hogy vírus, vagy valami egyéb (erõs, zsírban gazdag anyatej ez magyarázhatja, hogy kevéstõl is jóllakik és hízik is) okozza.
Az nem baj ha nem tudsz fejni.Az a lényeg, h annyi legyen amennyi egy étkezésre mindig kell neki. Én se fejek (1hónapos a bébim). Beszélj a gyerek orvossal h csináljatok egy 24 órás mérést. (minden cici elõtt és után leméred 24 órán keresztûl és kijön, h egy nap mennyit eszik) De állandóan méricskélni se jó, mert attól meg fejjel megy a falnak az ember:) A teáztatást ki javasolta? 1. rengeteg az a 3 dl tea 2.tényleg ne adj neki, hanem tea helyett is cicztesd és meg fog indúlni a tejed minél többet teszed rá. Hidd el!! Nekem mûködött. Mi 1 hónaposak vagyunk és még soha nem kapott mást, még vizet se. Fejni én sem tudok, hanem ahányszor éhes v szomjas, mindig cicire rakom és nagyon elégedett.(1.5 kg-t hízott 1 hónap alatt) Hozzáteszem, nekem se volt rendesen tej, de minél többször ráraktam, beállt és most pont annyi van amennyi egy etetésre kell. Nagyon jó egészséget és kitartást Neked!
A kérdező hozzászólása: 33 dkg-ot hízott 1 hó alatt most 3750 g 3 óránként eszik és napi 3 dl teát iszik
33 dkg egy hó alatt????? Az nagyon kevés! Mit mondott erre a gyerek orvos? Nekünk is volt zöld... Ha teáztatod, lehet attól is és attól is h te eszel vmi olyat.
A kérdező hozzászólása: Nem lehet hogy kevés a tejem??
Kérdezd a védõnõt és gyerekorvost. Tudtommal lehet próbát csinálni, hogy jól szopik-e és eleget. Elég kevésnek tûnik a 33 dkg, heti 10-15 dkg az "elõírt", de ez gyerekenként változó szerintem. Nekem a 3 dl tea tûnik rengetegnek. Nem lehet, hogy ezzel eltelik és nem kell a tej neki? Fõleg, ha cukros a tea. Fejni tudsz/szoktál?
nekem a HA-s tápszertõl szokott zöld lenni. De mivel anyatejes...bocsi hogy írok de az én fiam másfél kilót hízott az elsõ hónapjában. Ez nem szabvány persze, de heti 20 dkg-t kell minimum hízni az újszülötteknek...Remélem minden rendben, jó egészséget nektek
A kérdező hozzászólása: nem tudok már fejni, mindet kiszívja, de van olyan nap hogy 50 mg-ot lefejek
Szerintem a tea helyett is szoptasd. Ilyen picinek az anytej mellé fölösleges más folyadék, ugyanis az anyatej a szomját is csillapítja. Ráadásul, ha többet szoptatod az az emlõt is serkenti és több tejed lesz.
valószinû egy kicsit epésebb a széklet!De én úgy tudom ha állandóan olyan a széklet az nem jó.azért mutasd meg a védõnõdnek, hogy õ mit szól hozzá.üdv a.ja! a 60 ml tejcsit hány óránként eszi?
tegnapi 22:04-es vagyok Igaza van az elõttem szólónak, csak anyatejet! De ha kevésnek érzed, akkor egynéhány hétig nyugodtan mérd, hogy tudd, eleget eszik. Engem megnyugtatott. Víz, tea csak akkor kell, ha nagyon igényli a baba (nekem eleinte kellett a víz, de szerintem csak a nagy melegek miatt.
A kérdező hozzászólása: Én mindig mérem mennyit szopizik úgy hogy nem kell próbamérés

Az utóbbi időben zöldet kakil 6 hetes kisfiam (csak szopik). Az első tejtől lehet, azt tudom. De van, hogy 70-90-110grammokat eszik meg egy etetés alatt - annyi első tej nem lehet. Akkor mitől zöld a széklete?

Legjobb válasz: nem baj ha zöld és nyúlik.Ez arra utal hogy többet eszik mint amennyit kellemesen meg tud emészteni a pocakja vagy még az is lehet hogy hurutos egy kicsit,de akkor se aggodj mert az anyatejes babáknál ez noprmális.Ha többet meg akarsz tudni9 evvel kapcsolatban akkor a bal oldali keresõbe írd be a zöld kaki szót és több kérdést választ is kidob evvel kapcsolatban.

nem baj ha zöld és nyúlik.Ez arra utal hogy többet eszik mint amennyit kellemesen meg tud emészteni a pocakja vagy még az is lehet hogy hurutos egy kicsit, de akkor se aggodj mert az anyatejes babáknál ez noprmális.Ha többet meg akarsz tudni9 evvel kapcsolatban akkor a bal oldali keresõbe írd be a zöld kaki szót és több kérdést választ is kidob evvel kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!
Én is utánajártam ennek, 9 hetes lányom széklete is többször volt zöldes. Arra jutottam, hogy vagy túleszi magát, vagy sok elõtejet eszik vagy meg van fázva kicsit. Én személy szerint egyiket sem tapasztalom, de a baba jól van, vidám, nevet, nincs semmi baja:-) Így én sem nyugtalankodom. (a keresõbe zöld széklet-et írj)

Mitöl lehet az hogy a babóm nagyon sötét zöldet kakál? Bövebben lent.

5hetes a drágám és sajna magátol nem nagyon kakil csak ha segitek neki.Az elözö tápszer/mivel potolnom kell/nem volt jo neki,és visszaáltunk a régire/hipoallergénre/amitöl már tudott kakilni magátol de most megint nem megy neki.Már nem tudom mitévö legyek.

Legjobb válasz: Szia! A zöld széklettel kapcsolatban: ez akkor jelentkezhet, ha a baba egyik napról a másikra többet eszik valamivel, tehát megnõ a táplálékfelvétele, illetve ha tápszert váltunk. Ez a zöld szín az elsõ hónapokra jellemzõ. A széklettel kapcsolatban: Az általad leírtak alapján nem a bélgázokkal van a gond hanem a kakilással. A bélgázok távozására ajánlott az Infacol vagy az Espumizan szirup illetve az édeskömény tea. Arra pedig hogy széklete legyen a babának itass vele ánizsmag teát. Ezt már 1-2 hetes kortól lehet adni a babának és garantált a mindennapi kaki tõle. Alkalmazása: egy fél mokkáskanál ánizsmagot forrázz le 2.5 dl. vízzel, hagyd állni kb. 5 percig és langyosan itass vele lehetõleg éhgyomorra egy pár kortyot, de napközben is megkínálhatod vele amennyit elfogad. Hasfájást nem okoz! A hatása tuti!!! Remélem segítettem.

Szia! A zöld széklettel kapcsolatban: ez akkor jelentkezhet, ha a baba egyik napról a másikra többet eszik valamivel, tehát megnõ a táplálékfelvétele, illetve ha tápszert váltunk. Ez a zöld szín az elsõ hónapokra jellemzõ. A széklettel kapcsolatban: Az általad leírtak alapján nem a bélgázokkal van a gond hanem a kakilással. A bélgázok távozására ajánlott az Infacol vagy az Espumizan szirup illetve az édeskömény tea. Arra pedig hogy széklete legyen a babának itass vele ánizsmag teát. Ezt már 1-2 hetes kortól lehet adni a babának és garantált a mindennapi kaki tõle. Alkalmazása: egy fél mokkáskanál ánizsmagot forrázz le 2.5 dl. vízzel, hagyd állni kb. 5 percig és langyosan itass vele lehetõleg éhgyomorra egy pár kortyot, de napközben is megkínálhatod vele amennyit elfogad. Hasfájást nem okoz! A hatása tuti!!! Remélem segítettem.
Bár most pótolsz, én mindenképp a gyakori szoptatást javaslom, mert az anyatejnek természetes(!) hashajtó hatása van. A tápszerben a fajidegen (állati) fehérje nehezített feldolgozása az arra érzékeny babáknál gyakran okoz székrekedést. És ilyenkor rögtön a "mesterséges" hashajtókat szokták ajánlani... Ha szeretnél visszaállni a kizárólagos szoptatásra, szívesen segítek. Mindkettõtöknek az lenne a legjobb.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat, majd kiprobálok vmit ezek közül.Igen a gázokkal nincs gond csak a kakival:(Remélem megoldodik vhogy:)


Mitől függ, hogy megfázáskor átlátszós-fehéres, vagy zöld az orrváladék?

sajnálom ha kicsit undorító a kérdés :S

Legjobb válasz: Az átlátszo váladékot vízes orvojásnak nevezik.A zöld az pedig azt jelenti hogy valamilyen gyulladásos megfázásod volt,ezért zöld a színe.Azt ajánlatos minél többször kifujni,tisztitani.

Az átlátszo váladékot vízes orvojásnak nevezik.A zöld az pedig azt jelenti hogy valamilyen gyulladásos megfázásod volt, ezért zöld a színe.Azt ajánlatos minél többször kifujni, tisztitani.
Ha már sárágás, akkor már nem sokáig fog tartani, mert akkor már tisztulsz.

Mitől zöld a széklete babámnak? ( 8hónapos, amúgy az állaga normális, zöldet se evett.

Legjobb válasz: Így van, túleszi magát, és a szervezete nem bírja a tápanyagokat lebontani, felhasználni, és így távozik. Nem kell megijedni emiatt. Csodálkozom, hogy még csak most találkoztál ezzel a jelenséggel. A fiam 3 hetes kora óta 1-2hetente produkál egyszer egy ilyet.

Így van, túleszi magát, és a szervezete nem bírja a tápanyagokat lebontani, felhasználni, és így távozik. Nem kell megijedni emiatt. Csodálkozom, hogy még csak most találkoztál ezzel a jelenséggel. A fiam 3 hetes kora óta 1-2hetente produkál egyszer egy ilyet.
Orvos véleménye: Kis csecsemõkorban a zöld székleteknek jó étvágy és jó gyarapodás mellett semmi jelentõsége nincs. Mint Önök is észlelték anyatejes és tápszeres babánál egyaránt elõfordul. Ez az egész csecsemõkor alatt megjelenhet, de inkább az elsõ hónapokra jellemzõ. Talán gyakrabban észleljük, ha a baba egyik napról a másikra jóval többet eszik, vagy esetleg új tápszert kap. Néha a zöldes széklet több nyákot is tartalmaz, a bélgáz képzõdés is fokozottabb lehet, amitõl a csecsemõ sírósabbá válhat.
Az én babámnak is zöld a széklete.Anyatejet és tápszert is eszik, a védõnõ szerint azért zöld mert túletetem a tápszerrel.Nem írtad, hogy a te babád mit eszik, de szerintem nem feltétlenül kell ahhoz zöld színût enni, hisz a tápszer sem zöld.
Az én babám anyatejes és kap tápszert kiegészítésnek, a kakija mindig sötétzöld színû és 3 naponta produkálja. A védõnõnk szerint a tápszer miatt van, nem túletetés.
Az én lányomnak is zöld volt a széklete, anyatejes volt, jó kedvû volt. Nekem is azt mondták semmi gond. Most derült ki (21 hónapos), hogy felszívódási zavarai vannak + gyulladás az emésztõrendszerében. Ha sokszor elõfordul azért figyelj rá.

Mitől van az hogy a kisfiamnak szabályosan zöld és híg a széklete? 10 éves.

Legjobb válasz: Nekem egyszer attól volt ilyen, hogy rengeteget ettem egy zöld színû fagyiból. Szal lehet itt is valamilyen mesterséges színezék a ludas.

Nekem egyszer attól volt ilyen, hogy rengeteget ettem egy zöld színû fagyiból. Szal lehet itt is valamilyen mesterséges színezék a ludas.
spenót vagy sóska?:D

Mitől van az hogy amikor belépek a Nedd For Speed:Most Wantedbe mért egy zöld képernyö fogad?

Ez a probléma kb 3 nappal ezelött fogadott amikor letöltöttem hozzá egy "underwanted"modot elötte szépen játszottam vele semmi baja nem akadt de lehet hogy az a baj hogy ott

Legjobb válasz: hát szépen elcseszte a játékodat a mod ez sajna sokszor megesik ez nagyon ciki mert a játékot ujra kell telepíteni :/

hát szépen elcseszte a játékodat a mod ez sajna sokszor megesik ez nagyon ciki mert a játékot ujra kell telepíteni :/

Google chorme-nál mitől lehet az hogy a videók tetején egy zöld sáv van és a színek is elvannak csúszva a képhez képest?

Már kétszer újraraktam de semmi változás.

Legjobb válasz: VGA? VGA driver? Egy pontos konfig sem jönne rosszul.

VGA? VGA driver? Egy pontos konfig sem jönne rosszul.
A kérdező hozzászólása: Asus n53s laptop, eddig nem volt ilyen csak most csináltam egy új felhasználói fiókot és azóta van ez a gond, a régiben is volt ilyen de valahogy megoldódott csak nem emlékszem hogy hogyan.

Mitől lett zöld az akvárium felszíne?

Vékony, zöld hártyás réteg van a tetején, helyenként kis habocskákkal.

Legjobb válasz: Szerintem egy rendes akvárium takarítás sem ártana. Aztán jöhetnek az algaevõk...

Szerintem egy rendes akvárium takarítás sem ártana. Aztán jöhetnek az algaevõk...
Felborult az ökológiai egyensúly, tegyél bele alga evõket, csigát, tapadó harcsát. A zöld habot meg sürgõsen távolítsd el! Lehet az is, hogy túleteted a halakat?
Szerintem is, elõször csinálj egy 30-50%-os vízcserét. Ez az alga egyébként a beállt, mocsaras vizekre jellemzõ, tehát adja magát egy kérdés: van belsõ szûrõd, és 24 órában üzemel? Mozog a vízfelszín?
Úgy-úgy, a pangó vizek tetején jelenik meg az un biológiai hártya.A habosodás pedig a felhalmozódott bomlástermékre utal.Ahogy már írták, szûrõ és rendszeres vízcsere, valamint talajtakarítás.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!