Találatok a következő kifejezésre: Mitől vannak vérdarabok (2 db)

Tampont használok. Csak van 1 olyan problémám, hogy van amikor ilyen alvadt vérdarabok vannak a tamponon. Amikor kihúzom. Mitől van ez? Ez normális? Jobb lenne ha nem tampont használnék.

Legjobb válasz: Szia! Nyugi, ez teljesen normális. Amúgy azok szerintem nem alvadt vér darabok, hanem szövet darabkák. Mert a menstruációs vér nemcsak vér, nagy része szövet, ami ugye a lebomló méh nyálkahártya... Amúgy szerintem a tampon használat higiénikusabb, mint a betét, mert gondolj bele, az sem egészséges, ha órákon át tocsogsz a vérben és a szövetekben! :S :)

Szia! Nyugi, ez teljesen normális. Amúgy azok szerintem nem alvadt vér darabok, hanem szövet darabkák. Mert a menstruációs vér nemcsak vér, nagy része szövet, ami ugye a lebomló méh nyálkahártya... Amúgy szerintem a tampon használat higiénikusabb, mint a betét, mert gondolj bele, az sem egészséges, ha órákon át tocsogsz a vérben és a szövetekben! :S :)
nyugodj meg teljesen normális! és egyetértek az elõttem szólóval. a betét sokkal macerásabb. elcsúszhat, kényelmetlen , nem jó szerintem. én mindenképp a tampont javasolom
Nekem a nõgyógyáészom mondta, h miért használok tampont, sokkal egészségesebb a betét, mert nem marad bennem a vér, hanem ki tud jönni?! Am meg mitõl lenne egészségesebb a tampon? Az igaz h a betéttel több a baj, de a te esetedben nincs aggodalomra ok sztem. Ha kétségeid vannak, akk menj el orvoshoz.

Mitől vannak összetapadt vérdarabok a menstruáció alatt?

Legjobb válasz: Mert az már megalvadt vér

Mert az már megalvadt vér
Megalvadt vér és a levált nyálkahártya! (ha mindig ilyen volt!) ha nem menjen orvoshoz!
Az nem összetapadt vér és nem is megalvadt vér....hanem az a méhnyálahártya.Az vastagszik meg és ha bekövetkezne a megtermékenyítés akkor abba ágyazódna bele a petesejt (benne a hímivarsejttel), de mivel ugye ez nem történt meg ezért megjön a menses és mivel a szervezetnek nincs rá szüksége ezért lelöki magáról a méh belsõ fala.és az méhnyálkahártya vérrel kísérve.Amikor a vérzés gyengül és már csak barna színû na az megalvadt vér (az meg a hüvelyválladdékkal van keveredve)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!