Találatok a következő kifejezésre: Mitől van valakinek és mi az (20 db)

Mitől van méhszájseb valakinek? és mi az?

Legjobb válasz: Képzeld el a méhszájat. Az egyik 'oldalán' van a hüvely, a másikon a méh. A hüvely nyálkahártyája teljesen más, mint a méhben lévõ (az olyasmi, mint a száj nyálkahártyája). A méhszájseb (a seb szó rá kicsit erõs megfogalmazás amúgy) az, mikor a méh nyálkahártyája kívülre jön, vagyis láthatóvá válik a méhszáj körül. Ezt okozhatja hormonális változás, tamponhasználat, fertõzés, stb. De elég sok nõt érint. Van, akinek elmúlik magától, van, akinek tünetmentes, van, akinek sajna muszáj mûteni (általában, ha vérzékeny lesz).

Képzeld el a méhszájat. Az egyik 'oldalán' van a hüvely, a másikon a méh. A hüvely nyálkahártyája teljesen más, mint a méhben lévõ (az olyasmi, mint a száj nyálkahártyája). A méhszájseb (a seb szó rá kicsit erõs megfogalmazás amúgy) az, mikor a méh nyálkahártyája kívülre jön, vagyis láthatóvá válik a méhszáj körül. Ezt okozhatja hormonális változás, tamponhasználat, fertõzés, stb. De elég sok nõt érint. Van, akinek elmúlik magától, van, akinek tünetmentes, van, akinek sajna muszáj mûteni (általában, ha vérzékeny lesz).
Nekem volt pár éve és a folyamatos gombás fertõzések hívták fel rá a figyelmet. Folyton visszaesetem, mikor az egyik dokim megtalálta az okát: szerinte a méhszájseb volt az oka. Megmûtötték és azóta semmi gondom nem volt gomba ügyben ... ((-:
(elõzõ válaszoló) ja és kb. 5 éve már ...
nekem is volt, de én úgy derítetem ki, hogy mondta a kozmetikusom, hogy menjek el nõdoki vizsgálatra, mert hihetetlenül pattanásos volt az állam...és fájtak is a ragyák...éselég sokáig volt...hát elmentem nõdokihoz és kiderült...amúgy semmi tünetem nem volt...kúppal kikezeltük, meg ittam pluszban a cicafarkfû teát és most voltam kontrollon(1 év után)és gyönyörûen elmúlt:) ))
Wiki elmagyarázza. http://hu.wikipedia.org/wiki/Sarki_fény "A töltött részecskéket a földi magnetoszféra nagyrészt eltéríti, a mágneses pólusok körüli tartományban azonban bejutnak a légkörbe. A részecskék ütköznek a légkör atomjaival, ionizálják és gerjesztik az atomokat, a gerjesztett atomok pedig fénykisugárzással térnek vissza alapállapotukba. A kibocsátott fény az atomra vagy molekulára jellemzõ színû. A színkép látható tartományában elsõsorban az oxigén zöld és vörös, valamint a nitrogénmolekulák kékesibolya vonalai jelentkeznek, a sarki fény az ultraibolya tartományban is erõs."
A kérdező hozzászólása: De ilyen kifejezéseket még nem értek és azért kértam h egyszerûbben 7.-es fejjel is megértsem.. O:)
Még jó hogy nyolcadikos vagy...
A kérdező hozzászólása: Akk nyolcadikos naa..
a légkörbe behatoló töltött részecskék (elsõsorban protonok és elektronok) által keltett idõleges fény­jelenség.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :) ) ennyi az egész??
nekünk csak ennyit kért a tanár. : )

Elmagyarazna nekem valaki, hogy miert szoktak az emberek almodni? Mitol van hogy idonkent emlekszunk az almainkra maskor meg nem? Mi a tudatos almodas es hogy lehet elerni? Esetleg valami tippek es otletek?

Elkezdtek erdekelni az alommal kapcsolatos dolgok rd halas lennek ha megmagyaraznatok egy nehany dolgot az almokkal kapcsolatban? Igaz, hogy mindig almodunk csak nem emlekszunk mindig ra? Befolyasoljak az eletunket az almaink vagy pont forditva igaz?

Legjobb válasz: Igen minden éjjel álmodunk, méghozzá többször is. Az alvás során ún. REM-fázisok (Rapid Eye Movement – gyors szemmozgás, ekkor álmodunk) és álomtalan alvási fázisok váltogatják egymást, a REM-fázisok egyre rövidülnek. Általában akkor emlékszünk az álmainkra, ha egy REM-fázis közben felébredünk. Tudatos álmodás az, hogy ráeszmélsz álmodban arra, hogy csak álmodsz, és megtanulod irányítani az álmaidat. Az elsõ lépés az, hogy naponta többször is megkérdezed magadtól, ezt: most álmodok-e? Visszaemlékezel arra, mit csináltál fél órája, mit két órája. Ha ezt megszokod, álmodban is fel fogod tenni ezt a kérdést, és öntudatra ébredsz az álmodban. Ha mélyebben érdekel a téma akkor Dr. Paul Tholey - Kaleb Utecht : Alkotó álom címû könyvét olvasd el (fenn van a scribd-en). És nézegesd a www.tudatos-alom.hu oldalt.

Igen minden éjjel álmodunk, méghozzá többször is. Az alvás során ún. REM-fázisok (Rapid Eye Movement – gyors szemmozgás, ekkor álmodunk) és álomtalan alvási fázisok váltogatják egymást, a REM-fázisok egyre rövidülnek. Általában akkor emlékszünk az álmainkra, ha egy REM-fázis közben felébredünk. Tudatos álmodás az, hogy ráeszmélsz álmodban arra, hogy csak álmodsz, és megtanulod irányítani az álmaidat. Az elsõ lépés az, hogy naponta többször is megkérdezed magadtól, ezt: most álmodok-e? Visszaemlékezel arra, mit csináltál fél órája, mit két órája. Ha ezt megszokod, álmodban is fel fogod tenni ezt a kérdést, és öntudatra ébredsz az álmodban. Ha mélyebben érdekel a téma akkor Dr. Paul Tholey - Kaleb Utecht : Alkotó álom címû könyvét olvasd el (fenn van a scribd-en). És nézegesd a http://www.tudatos-alom.hu oldalt.
Több féle álom is van, szimpla napi események feldolgozása a tudat alatti üzenetek, meg hát igazából ezt senki nem nagyon tudja neked tényszerüen. Az álmok egy azokból a dolgokból, amivel a tudomány nem nagyon tud mit kezdeni. http://www.youtube.com/watch?v=M0zPXudM8g4 Spirituális oldalról itt van egy videó, ebbõl kaphatsz egy képet.

Szárad nagyon a kezem az ujjaim hazsnálok testápolot de az van amikor segit és van amikor nem mitöl lehet ez és mit csináljak? Valaki valamit

Már a Nivea,kézkrémek nemváltak be se a kamillás kenöcsök mindegy hogy tél vagy nyár szárad de érdesre ki tud száradni segitsetek elöre is köszönöm

Legjobb válasz: Lehet hogy ekcéma mutasd meg bõrgyógyásznak! Jobbulást

Lehet hogy ekcéma mutasd meg bõrgyógyásznak! Jobbulást
Nekem is nagyon száraz a kezem, én Dove-t használok az bevált valamennyire.Nálam mindig van kézkrém a táskámban.Szerintem is menj el bõrgyógyászhoz, mert ha már tényleg érdesre szárad ott már átlag kézkrém nem igen segít.
Olivaolajat melegíts langyosra mikroban és tedd bele az egész kezed kihûlésig.Csodákra képes!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat csak akkor érdes hanem kenem be de ha kenemugy enyhül kicsit csak oan rossz hogy csunya...
Ez ismerõs nekem is. Az én kezeim is eléggé ki tudnak száradni (különösen télen), mert nagyon gyakran mosok kezet. Nekem az a módszer vált be, hogy rögtön kézmosás után kenem be a kezemet kézkrémmel, addig, amíg még vizes. Tehát csak annyira törlöm meg, hogy ne csöpögjön róla a víz és utána rögtön bekenem. Így sokkal jobban eloszlik rajta a krém és jobban beszívódik. Kis idõ múlva, amikor megszárad, sokkal jobb, puhább lesz, mintha szárazon, víz nélkül kentem volna be. Próbált meg így! Ezen a módon nekem mindegyik kézkrém hatásos volt, de ha annyira száraznak érzed a kezed, akkor próbáld meg ezt: http://www.c-sale.hu/images/webshop_termek/30545.gif
Utolsó vagyok. *Próbáld
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm:D

Miért baj, ha valaki keményedik? És a 36. hét után, ha már nem szedi a magnéziumot, és keményedik, az miért nem baj? Egyáltalán mitől van a keményedés, mit okoz?

Legjobb válasz: Azt mondjak kora szuleshez vezet. En sem szedtem mar magneziumot es szinte a 34. Hettol kemenyedtem. Engem is riogatott a vedono a koraszulessel, de tulhordtam a babam egy hettel. Volt hogy 5 percesek voltak a kemenyedesek a 36. heten.

Azt mondjak kora szuleshez vezet. En sem szedtem mar magneziumot es szinte a 34. Hettol kemenyedtem. Engem is riogatott a vedono a koraszulessel, de tulhordtam a babam egy hettel. Volt hogy 5 percesek voltak a kemenyedesek a 36. heten.
Azért nem jó a keményedés, mert kinyílhat, vagy elkezdhet nyílni a méhszáj és ezért vezethet koraszüléshez. Nekem a 20. héttõl volt ilyen gondom, de a magnézium és a sok pihenés segített, a 39+6 héten szültem :) A 36. hét után éppen ezért nem gond, ha van keményedés, ami egyrészt természetes, mert a szervezet edz a szülésre, másrészt ha elkezd nyílni sem történik semmi gond, mivel akkor már teljesen életképes a baba, és valószínûleg nem lesz koraszülött emiatt, már csak azért is, mert ha a 36. héten abbahagyja a kismama, akkor ki kell ürülnie, tehát a 37. hétig nem lesz hatása. És pont ezért is kell leállni vele, hogy a szülésnél szépen tudjon tágulni a méhszáj...
nem baj. ugy hivjak hogy braxton hicks. en kulfoldon elek es egyaltalan nem szedtem magneziumot es voltak a terhesseg vege fele kemenyedeseim.Azt mondtak ez teljesen normalis a meh "gyakorol" a szulesre. 40+5 hetesen szuletett meg a fiam, pedig mar a 32. hettol voltak kemenyedeseim.
Hát nem is a 32 hét utáni keményedéseket szokás veszélyesnek tartani, hanem ha már valakinek mondjuk a 20. héttõl van, és a méhszáj nyílni kezd. Nekem is ki volt nyílva ujjkúpnyira miatta a méhszájam a 20. héten...magnézium és pihenés...
A kérdező hozzászólása: Túl vagyok a 36.héten, már 4napja nem szedem a magnéziumot.Nincs több keményedésem mint a magnéziumos idõszakban.Egyedül a vádlim görcsölget.Köszi a válaszokat.

Haskeményedés? Elmondaná valaki hogy mi az mitől van és milyen érzés, illetve hogy mikortól várható? 13. khm

Legjobb válasz: Szia! Igazából ezt így nem lehet leírni, de én kívülrõl is éreztem, hogy teljesen bekeményedett a pocim, olyan volt mint a kõ, belül meg nagyon feszült. Valami ilyesmi érzés. 16 hós kislány anyukája

Szia! Igazából ezt így nem lehet leírni, de én kívülrõl is éreztem, hogy teljesen bekeményedett a pocim, olyan volt mint a kõ, belül meg nagyon feszült. Valami ilyesmi érzés. 16 hós kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: köszönöm, és mikortól várhato és mitõlvan?
És ilyenkor az egész has bekeményedik egyébként? Elnézést hogy én is belekérdezek, de nekem ilyen foltokban elõforduló "keményedéseim" vannak amit nem tudok eldönteni hogy a baba nyomja ki magát, vagy ez már a keményedés. 31 hetes km
ja igen szerintem kedves kérdezõ hogy ez mikortól várható, nagyon egyéni lehet. Azt tudom hogy összefüggésben lehet azzal hogy nyílik-e a méhszáj vagy sem, mert amikor az orvos kérdezte hogy keményedek-e én közöltem hogy nem tudom :) õ pedig azt mondta, hogy a méhszáj állapotából kiindulva valószínûleg nem. Ezek az apróbb "keményedések" utána kezdõdtek. 31 hetes km
nekem olyan erzes, mintha behuznam a hasam, es probalom kiengedni, es nem megy ahogy tagul a meh, meg feszul nekem kb 5 hetes terhessegtol

Mitől lehet az hogy szedtem körülbelül egy évig a fogamzásgátlót. Most abbahagytam körülbelül 1 hónapja. és a homlokom tele van pöttyökkel. De nem pattanás hanem pöttyök. és elég ronda. Valaki valami tippet hogy mivel mulna el vagy mitől van?

Sose voltam hajlamos pattanásokra, pöttyökre.Nem akarom ujbol elkezdeni a gyogyszert csak azért hogy ne legyenek pöttyeim. Mert kicsit drága mulatság lenne azért.

Legjobb válasz: Elmúlik magától.A fogamzásgátló elhagyása okozza.De a szervezeted visszaáll és elmúlnak.

Elmúlik magától.A fogamzásgátló elhagyása okozza.De a szervezeted visszaáll és elmúlnak.
1. válaszolóval egyetértek, ha nem múlik el menj el orvoshoz!

Miutan megnyitom a mozillat, 2percenkent ugranak elo uj ablakok (az is mozilla), reklamoldalakkal. Nem csak mikor egy bizonyos oldalon vagyok, hanem mindig. Nagyon idegesito. Valaki meg tudja mondani, h ez mitol van es hogyan lehet megszuntetni?

peldaul gyakran elougrik :adserving. Cpxinteractive.com/st? Ad_type=iframe&ad_size=728x90§ion=671539 vagy a travians oldala es egyebek..

Legjobb válasz: Ez valami reklámprogram, kémprogram vagy trójai lehet. Töltsd le a Spyware Terminator vagy az AdAware nevû programot, ellenõriztesd vele végig a gépedet (lehetõleg csökkentett módban vagy boot-idejû kereséssel), tutira találni fog valamit. És lehetõleg minél hamarabb! Na és persze a Spyware Terminatort hagy fent ezután is, talán segít kcisit visszaszorítani a további fertõzéseket. Ezen kívül - ha még nem lenne - tegyél fel egy vírusirtót és egy valamire való tûzfalat is! És ezentúl ésszel netezz! Ne kattogass mindenhové; csak olyasmit telepíts, amirõl tudod, hogy mi; illetve msnen ne nyiss meg minden marhaságot csak azért, mert ismerõstõl jött. Pont így terjednek ezek a kártevõk.

Ez valami reklámprogram, kémprogram vagy trójai lehet. Töltsd le a Spyware Terminator vagy az AdAware nevû programot, ellenõriztesd vele végig a gépedet (lehetõleg csökkentett módban vagy boot-idejû kereséssel), tutira találni fog valamit. És lehetõleg minél hamarabb! Na és persze a Spyware Terminatort hagy fent ezután is, talán segít kcisit visszaszorítani a további fertõzéseket. Ezen kívül - ha még nem lenne - tegyél fel egy vírusirtót és egy valamire való tûzfalat is! És ezentúl ésszel netezz! Ne kattogass mindenhové; csak olyasmit telepíts, amirõl tudod, hogy mi; illetve msnen ne nyiss meg minden marhaságot csak azért, mert ismerõstõl jött. Pont így terjednek ezek a kártevõk.
Vírus?
Igen.A korábbi rendszer visszaállítási pontok törlõdnek.
A kérdező hozzászólása: es a rendszervisszaallitas eseten torlodik valami rendszerfajl a geprol?
19:54-es! De igen az SP3 fontos, hogy telepítve legyen. Csak így érhetõ el a belsõ hibák kijavítása. Persze HA! nem jogtiszta a Win akkor nem ér a nevem.
Az SP3 feltelepítése annyira nem életbevágóan fontos, ellenben az, hogy ne rendszergazdai fiókból netezz, az igen. Hozz létre egy korlátozott fiókot, és a rendszergazdát csak akkor használd, ha feltétlenül szükséges. (Ha meg valaminek az indításához rendeszergazda jog kell, akkor az ikonján jobb kattintás, futtatás más hitelesítõ adatokkal, és ott futtathatod rendszergazdaként.) És ahogy írták, összefér az Avast a Spyware Terminatorral, nekem is ez a kettõ van fent, no meg a ZoneAlarm tûzfal.
A kérdező hozzászólása: ees a winsp3-at hol lehet beallitani?:-S
A kérdező hozzászólása: kerlek, irjatok le, h kell csokkentett modban futtatni, vmint a rendszervisszaallitast kikapcsolni.. nem szeretnek tul bunkonak tunni, de tenyleg nem ertek ezekhez a dolgokhoz...:)
Igen. Összefér. De mindkettõt, csak csökkentett módban futtasd. Elõször pedig a rendszer visszaállítást kapcsold ki. És ami a legfontosabb! WinSP3 és nem rendszergazdai jogokkal netezni!
A kérdező hozzászólása: es a spyware terminator összefér az avasttal? koszonom a valaszokat
A kérdező hozzászólása: avast virusirtom van, ma vegigfuttattam, talalt virust, most a kovetkezo a kerdesem: miutan "karantenba" tettem a fertozott fajlokat, mit tegyek veluk? nem talaltam sehol egy leirast sem...
Mi akkor jártunk így, amikor a vezetékes egér és az infrás vevõje is be volt dugva, és ráesett egy magazin az infrás billentyûzetre, s nyomta! Talán beszorult a Windows gomb? Ott a Ctrl mellett! Vag ybármelyik másik? N gomb? Mertz a ctrl+n az új ablak
Helyesbítek! Csak akkor, ha kikapcsolod a rendszer visszaállítást. Egyébként meg készít a C:\-re, vagy ahol a win van egy újabb rendszer visszaállítási könyvtárat.

Valaki (k) tudna értelmes választ adni? Az van hogy van egy francia ágyunk durván 4hónapos. Nagyon nyikorog ez mitől van? és mit lehet vele kezdeni? épp hogy a lábamat arrébb csúsztatom és már nyekereg.

Legjobb válasz: Az illesztéseknél szokott nyekeregni. Gondolom lapra szerelt volt és ti raktátok össze. Egy idõ után érdemes utána húzni a csavaroknak, de legjobb lenne szétkapni, és az illesztéseknél megszórni hintõporral, majd megint összerakni.

Az illesztéseknél szokott nyekeregni. Gondolom lapra szerelt volt és ti raktátok össze. Egy idõ után érdemes utána húzni a csavaroknak, de legjobb lenne szétkapni, és az illesztéseknél megszórni hintõporral, majd megint összerakni.
A kérdező hozzászólása: Nem nem mi raktuk össze.ez sima francia ágy amibe kb 2rugó van, az is azért hogy feltudjuk nyitni könnyedén.(ágynemû tartós) 2részre lehet szét"kapni".megpróbálok keresni egy képet hogy milyen ágy.köszönöm a választ!
A kérdező hozzászólása: http://aprod.hu/hirdetes/zebra-mintas-agynemutartos-franciaa.. egy ugyanilyen ágy csak, nem Gyõzike mintás.!
Én WD-40-nel fújtam be a fém részeknél, azóta nem nyikorog.
A kérdező hozzászólása: de nekünk sima fa minden csak a rugók vannak vasból..:( de az meg sem "szólalnak".:(
Attól nyikorog, ahogy a sarkoknál, illesztéseknél a mozgástól a fa a fán dörzsölõdik. TALÁN segít, ha egy injekciós fecskendõvel és tûvel megpróbálsz olajat juttatni a fa illesztéseibe. Az esély nem sok. Ha a faszerkezet szétszedhetõ, akkor szétszedett állapotban vastagon be kell kenni, dörzsölni viasszal, ennek hiányában szappannal (szárazon rádörzsölve egy vastag réteget) az összeszerelés során egymásnak feszülõ, egymásra szoruló részeket. Ez egy jó ideig segít.
Még esetleg az is segíthet, hogy a faszerkezetet belülrõl, -ahol nem látszik az utólagos manipuláció- megmerevíted, hogy a te mozgásodat ne vegye át maga az ágy. Ezt masszív, vastag anyagú L formájú acél sarokrögzítõkkel megteheted, amiket a sarkokhoz csavarozol belülrõl, sarkonként kettõt. TALÁN segít.
Tegyél bõrt az illesztésekhez (vagy mûbõrt).

World of tanks-ban hd 7790 oc-val felére csökkent az fps-em mitől lehet eddig volt 60-70 most van 35-45 és nem tudok rá jönni mi lehet a probléma?

Legjobb válasz: Nem tudom, melyik módban van a grafikája, de ha fejlesztett módban van, vedd normálra. Másrészt a grafikai beállításoknál az utólagos feldolgozást vedd lejjebb, az ATI kártyák (észrevételem szerint) nem nagyon bírják. Harmadrészt: 35-45 fps is bõven elég, a monitor általában 30-at jelenít meg, másrészt én is kibírom a csatákat, pedig 15 fps-em van sajnos.

Nem tudom, melyik módban van a grafikája, de ha fejlesztett módban van, vedd normálra. Másrészt a grafikai beállításoknál az utólagos feldolgozást vedd lejjebb, az ATI kártyák (észrevételem szerint) nem nagyon bírják. Harmadrészt: 35-45 fps is bõven elég, a monitor általában 30-at jelenít meg, másrészt én is kibírom a csatákat, pedig 15 fps-em van sajnos.
A kérdező hozzászólása: normálon kevesebb fps-van mind fejlesztetten.
Már bocsánat, de mi az, hogy a monitor 30fps-t jelenít meg? A monitorok 90%-a 60fps-t és vannak, amik 120-144fps-t is megjelenítenek-
A monitorok 90%-a nem 60 fps-t, hanem 60 Hz-en jelenítenek meg, ami mivel váltottsoros, pont a felét eredményezi képkockaszámban (30-at). Ha nekem nem hiszel, nézz utána.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!