Találatok a következő kifejezésre: Mitől van mosogatógépben (5 db)

Mitől van hogy mosogatógépben való mosogatás után néha szennyes marad a lábas? Gép a rossz, vagy a szer?

Fagor, Calgonit, "er?sen szennyezett" program... és mégis. ?!

Legjobb válasz: Egyik sem. Én is sokszor járok így. Én azt csinálom, hogy a nagyja koszt elõtte kitörlöm, úgymond segítek a gépnek. Ha ezt elõre tudom, álmomba sem veszek mosogatógépet. Én is azt hittem, hogy rossz a gép, vagy a szer, én szóltam is szerelõnek, de õ azt mondta, nekem, hogy ez ilyen, a mosogatógépek ezt csinálják... nem tud vele mit kezdeni.

Egyik sem. Én is sokszor járok így. Én azt csinálom, hogy a nagyja koszt elõtte kitörlöm, úgymond segítek a gépnek. Ha ezt elõre tudom, álmomba sem veszek mosogatógépet. Én is azt hittem, hogy rossz a gép, vagy a szer, én szóltam is szerelõnek, de õ azt mondta, nekem, hogy ez ilyen, a mosogatógépek ezt csinálják... nem tud vele mit kezdeni.
Amit lehet, azt a csapnál öblíts ki belõle, és csak teljesen lefordítva tedd be a lábast. Tudom, sok helyet foglal :( Elõmosogatni nem szoktam, de ha ferdén rakom be, akkor gyakrabban marad koszos. A szûrõt is érdemes rendszeresen tisztítani.

Mitől van víz a mosogatógép sóadagolójában?

Még enm használtam soha,de mivel opálosak a poharak, a szerel? ezt a tanácsot adta..hogy vegyek és használjak sót.vettem,letekertem a sóadagoló tetejét,de színültig van vízzel.Most mit tegyek?

Legjobb válasz: Öntsd bele. Szerinted miben fog feloldódni a só. A só azért kell bele , hogy meglágyítsa a vizet amivel mosogatni fog a gép. Víz pedig azért van a tartályba , hogy már elõre fel oldja.

Öntsd bele. Szerinted miben fog feloldódni a só. A só azért kell bele , hogy meglágyítsa a vizet amivel mosogatni fog a gép. Víz pedig azért van a tartályba , hogy már elõre fel oldja.
úristen második válaszoló Te mekkora baromságokat írsz. És még lehurrogod az elsõt, aki teljesen korrekt, jó választ adott. Kérdezõ remélem nem próbáltad meg a második ötletét!!!
A nagy fityfenét azért, h kioldja a sót. Azért mert eddig nem volt benne só, és a mosogatáshoz a víz ottmaradt. Amúgy egy minimális mindig lesz az alján, ha kiürül a tároló, hasonló okokból.Én azt tenném, h elindítanám mosogatást, menjen egy 1-2 percig egy progin, aztán kinyomnám a ki/be kapcsoló gombot. Ekkor -legalábbis a miénk- automatikusan leengedi a vizet. Akkor az a víz eltûnik és fel lehet tölteni sóval.

Whirlpool mosogatógépem a mosogatotablettát ha vége a mosásnak egybe találom a gépbe. Mitől van ez?

Legjobb válasz: Kicsit értetlenül irtam.Ha vége a mosogatásnak,egybe van a gépbe,és ez nem az elsõ eset.Pedig berakom rendesen a tartójába.

A kérdező hozzászólása: Kicsit értetlenül irtam.Ha vége a mosogatásnak, egybe van a gépbe, és ez nem az elsõ eset.Pedig berakom rendesen a tartójába.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek:)
"Kicsit értetlenül irtam.Ha vége a mosogatásnak, egybe van a gépbe, és ez nem az elsõ eset.Pedig berakom rendesen a tartójába." Egyben van a gépben. Na nem számít. Amúgy tedd bele a gép aljára, onnan is fel tudja oldani, sõt, talán még jobban is fog dogozni. Mi így szoktuk, és teljesen jól mûködik.
Szia! Nekem akkor csinálja ezt a gép, ha arra az oldalra, ahol az adagoló van, nagy edényt, vagy nagy tányért rakok, vagy mikor már ráfér egy nagymosás.Lehet kapni a Lidl-ben mosogatógép tisztiítót, w5 kék doboza van.Azt be kell rakni az üres gépbe, és menetni a legmagasabb hõfokon.Nagyon bevált nekem, és akcióba 600 ft szokott lenni a 2 adag.Na utána nem szokott maradni tablatta...
Ha csak "alkalmanként" jelentkezik a tünet akkor a köv. játszódik le: A mosogató program közben a megfelelõ idõben nyílna a mosogatószer adagoló ajtó. De egy nagyobb edény vagy fedõ miatt nem tud teljesen kinyílni, résnyire nyílik csak ki. A program közben a felspriccenõ víz éri ugyan a tablettát de nem oldódik fel megfelelõen. Amikor Te a program lejártakor kinyitod az ajtót még hallhatod is, hogy nyitás közben pattan fel teljesen az ajtócska és a tabletta ekkor hullik a gép aljába. A figyelmetlen felhasználó csak azt láthatja, hogy a tabletta adagolásra került ugyan de nem oldódott fel és természetesen ennek következtében nem megfelelõ a mosogatás minõsége sem. Remélem segítettem!
Valószínûleg késõn nyílik ki a tablettatartó ajtaja. Dobd be az aljába nyugodtan, én kb. 8 éve így használom.
Mosogatóport oda ahová a tablettát teszed! a mosopor tartóba! ha ez nincs közvetlen a mosótérbe is de akkor ne használj elõmosogatást!
Sok embertõl hallottam, hogy gond volt ez nekik, és egyszerüen csak beteszik a tablettát, azóta nincs bajuk.
A kérdező hozzászólása: Értem köszönöm a válaszokat.
de arra is figyelj hogy semmi sem akadájozza a tartó kinyílásást
nekem mindig akkor csinálja ezt, amikor el van dugulva a szûrõ. Elsõ körben azt takarítsd ki, moss még egyet és nézd meg, hogy felhasználta-e a tablettát. Ha igen, ez volt a gond, ha nem, lehet tovább gondolkodni.
A kérdező hozzászólása: Utolsó azt hova kell önteni???
A kérdező hozzászólása: Igen a zacsiból kiveszem:) ))Nem hiszem , hogy lejárt 1 hónapja vettem Finisht.Lehet megkéne próbálnom a folyékonyat?Azt hova kell önteni?Még nem nagyon értek hozzá:(
Igazad van!! A tabletták rosszak!! Próbáld ki a DM-nél kapható mosogatógépbe való port 20 éve használom 1kg kb 1000 Ft másfél hónapra elég napi 2-3 mosogatással!
Több dolog miatt lehet. 1. Szar (vagy régi, lejárt szavatosságú) a tabletta. Próbáld ki más típussal. 2. A mosogatógéped nem melegíti a vizet rendesen. Vagy nagyon alacsony hõfokon mosogatsz vele. Elvileg a hõmérséklettõl nyílik ki a kis ajtó. Én elsõként az 1. verziót próbálnám ki.
Nem gúnyolódok, komolyan kérdezem: a kis zacsiból kicsomagoltad a tablettát? :) Vízcsapja nincs elzárva?
Velem is elõfordult.Arra ügyelek, hogy ne akadhasson fel az edényre.Menet közben megnéztem és ott csücsült a fazék tetején.


Mosogass kézzel te lusta disz....
Nem minden üveg elég kemény ahhoz, hogy a mosószer ne karcolja meg. A legokosabb, ha ezeket a poharakat elteszed, esetleg odaadod valakinek, akinek nincs mosogatógépe (már ha még vállalható állapotúak), és veszel olyan poharakat, amikre ráírják, hogy mosogatógépben moshatók.
szedd ki belõle a kavicsokat amiket pistike belerakott
Például elmosogatod kézzel. Vagy ez szentségtörõ ötlet?......:)
Elsõnél a pont!

Naponta 1 alkalommal megy a mosogatógépem, nem szoktam kézzel mosogatni. Somat tablettát használok, és ha lejárt a gép, sűrűn van olyan, hogy az edényeken kajamaradék van rászáradva. Mitől lehet?

A tablettától? Vagy kéne még más a tabletta mellé? Mindig normálisan belepakolok, és mivel naponta bekapcsolom, annyira nem szárad az étel az edényekre mosogatás el?tt.

Legjobb válasz: só van a gépben? nem rakod egymás hegyére-hátára a cuccot? szûrõt tisztítod? gépet mosogatógép tisztítóval takarítod?

só van a gépben? nem rakod egymás hegyére-hátára a cuccot? szûrõt tisztítod? gépet mosogatógép tisztítóval takarítod?
Nézd meg, hogy a spriccelõkar nincs e eldugulva étalmaradéktól? A szûrõt is nézd meg, az is hajlamos bedugulni. A tabletta nem ok, mert én a Lidl-s használom évek óta és tiszták az edények. Azt is próbáld valahogy kitapasztalni, hogy idõben kinyit e a tablettarekesz ajtaja? Mosogass úgy legközelebb, hogy dobd be a gép aljába a tablettát, akkor kiderül. Nekem nem nyit ki idõben, úgyhogy hosszú ideje csak behajítom az aljába.
Én a necces edényeket el szoktam öblíteni elõtte.Pl mákos tányér, cérnametélt stb, mert ezeket tuti mindig viszontlátom. de egyébként tényleg akkor szokott koszos maradni benne edény, ha nagyon meg van tömve, vagy összecsúsznak az edények.Sztem próbálj meg "szellõsebben" pakolni bele.:)
bizonyos idõközönként érdemes mosogatógép tisztító anyagot is használnod, hogy a gép csöveiben lerakódott maradványokat, amiket visszaáramoltat, eltüntesse. a szûrõt is ellenõrizd. Ezek szoktak lenni az okok, egyébként meg lehet pakolni, amennyiben marad hely, hogy az edényeket érje a víz rendese. Tányérokat pl egy-egy közt kihagyva pakold.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!