Találatok a következő kifejezésre: Mitől van hogy most 5 (10 db)

Mitől van, hogy a kislányom göndör haja most 5 éves korára majdnem egyenes lett?

Legjobb válasz: Kiskorban ez természetes. Öcsémnek is göndör volt a haja, de egy alapos hajvágás után teljesen egyenes lett, pedig olyan szép volt a fürtökkel. Húgomnak pedig kb 5 évesen kezdett egy-két tincs göndörödni. Ilyenkor még annyit változnak a gyerekek...

Kiskorban ez természetes. Öcsémnek is göndör volt a haja, de egy alapos hajvágás után teljesen egyenes lett, pedig olyan szép volt a fürtökkel. Húgomnak pedig kb 5 évesen kezdett egy-két tincs göndörödni. Ilyenkor még annyit változnak a gyerekek...
Nálam is ez volt a helyzet. Göndör hajú baba voltam, az elsõ osztályos képen pedig teljesen egyenes volt a hajam. De érdekes. hogy mióta megnövesztettem, jó hullámos.
A kérdező hozzászólása: Nekem felnõtt koromra lett göndör, gyerekkoromban egyenes volt. Azt mondják ezt a hormonok befolyásolják, de mitõl változhat vajon egy gyerek hormonháztartása? Mert nem a szoptatás után lett egyenes, hanem úgy mostanra szép fokozatosan.
Hormonváltozás szerintem bármikor lehet. Kisgyermekkorban nem tudom, de ha a menstruáció megjön, vagy épp klimax jön, ezek mind erõs változások. És akkor vannak még azok, amiket észre sem veszünk. Mondjuk én nem hallottam, hogy hormonváltozás okozhatja, de soem lehet tudni.

Mitől van az, hogy most 5 hetes vagyok és van hogy 1 nap egyszer-kétszer a hasam benyilal és erősen görcsöl. Dokinál még nem voltam. Lehet valami bajom? Elvetélhetek?

Legjobb válasz: akkor enyél mielõbb dokihoz de nem kell nagyon aggódni lehet hogy csak méhösszehúzódásaid vannak de ezt adoki tudja majd pontosan megmondani addig is pihenj sokat az jót tesz gratula

akkor enyél mielõbb dokihoz de nem kell nagyon aggódni lehet hogy csak méhösszehúzódásaid vannak de ezt adoki tudja majd pontosan megmondani addig is pihenj sokat az jót tesz gratula
Nem hinném, azért pihenj sokat. Nekem is voltak görcseim egy-két nap, aztán elmúlt. Menj el lassan orvoshoz is. Jó babavárást! 6 hetes kismama
Ha erõsen görcsöl , én a helyedben mennék dokihoz, ne ijedj meg, de lehet többet kéne pihenned, meg írna fel magnéziumot amit amúgy vény nélkül is lehet kapni, de vele beszéld meg.
Szia, sztem ne aggódj igaz a dokit ne hagyd ki semmiképp.Nekem ebben az idõben azt mondta ez normális, tágul a méh és a szalagok is nyúlnak.Azt is mondta addig nincs baj amíg nem vérzek, Szval sztem addig semmi baj nincs és ne aggódj, mert attól csak rosszabb.nekem bejött, hogy olyankor kicsit simogatom ahol fáj és pár perc alatt elmúlik, és szerintem bármilyen kicsi is a babóca még gondolj rá sokat, beszélgess vele.Sokkal erõsebb lesz a kapocs kettõtök között.Gratulálok, egy 14 hetes kismama
Most nem lenne egyszerûbb még egyet tesztelni, mint megkérdezni?
Nekem dettó ilyen volt az utsó!ÉS alig volt a 2 nap alatt!Elõtte negatív teszt! Meg rá kb 8 napra újra negatív teszt! Én így jártam!Neked még lehet baba :) .Tesztelj pár nap múlva hátha :) !
Nekem 33-4 napos szokott lenni, a legutolsó kereken 2 napig tartott. Kérdeztem a nõgyógyászom, azt mondta ez nem baj. Ja, terhes nem voltam utána.
A kérdező hozzászólása: Elsõ: jobb lett volna, ha inkább megtartod magadnak a válaszodat! Nektek pedig köszönöm, persze majd megint tesztelek. Furcsa nekem, mert ilyen rövid nem volt soha, a lányommal való terhességem elõtt sem.

Hogy lehetek szerelmes egy olyan férfibe akit már 7 éve nem láttam? Előtte 5 évig együtt dolgoztunk, ő többször kikezdett velem de nekem nem kellett és most sem. Nem értem miért, mitől van bennem ez a rendkívül erős vágy.

Nem tudom mit kezdjek ezzel a jelenséggel. Mi lehet ez? Átok? Rontás? Büntetés? Vagy HAARP technológia?

Legjobb válasz: "..de nekem nem kellett és most sem." Szerelmes vagy de nem kell? Nem ellentmondásos ez egy kicsit?

"..de nekem nem kellett és most sem." Szerelmes vagy de nem kell? Nem ellentmondásos ez egy kicsit?
Kedves Cecile, kommentjeid fényében-árnyékában módosítom romantikus 3-as bejegyzésem: ez a jelenség bizony bizony: átok-rontás-büntetés-HAARP-technológia- +mûanyag-fröccsöntés-prototípusgyártás-technológia. Aludj egy jót, reggel fordulj körbe 3x és igyál 1 jó teát - elmúlik.
A kérdező hozzászólása: doktorrossz.Köszönöm a szakértõ válaszodat. Lelki segély szolgálatnál lenne a helyed.Ezzel aztán sokat segítettél , hogy lehülyézel.Össze vagyok törve és te még egyet belém rúgsz!
Gátlástalan szemét, de azért oda vagy érte 7 év után is. Nincs itt semmiféle rontás meg ilyen-olyan technológia, lányom, ez egész egyszerûen azért van, mert egy hülye p*csa vagy!
A kérdező hozzászólása: Hát lehet , hogy igazad van és csak szimplán pasi hiányom van.
Ez számomra szimpla kémiának, meg pszichológiának tûnik. Hiányzik "vmi" az életedbõl ezért vágyakozol erre a pasira, de ez nem összekeverendõ a Szerelemmel!! Azon meg kár filózni h mi lett volna ha kell, bár azt írtad most se kéne... Lényeg a lényeg h sztem kéne neked egy helyes, jól szituált pasi. :) Sok szerencsét a megtaláláshoz!
A kérdező hozzászólása: Igen tudom, hogy megtalálta a párját és kívánok nekik sok boldogságot.De ha nem szerelem akkor mi? Igen erõs médiumi képességekkel rendelkezem , de nem fejlesztettem mert így is belelátok emberek életébe akkor is ha nem akarom.Ez nagyon zavaró tud lenni fõleg amikor az érzelmeik is átjönnek.Lehet, hogy megint csak errõl lenne szó?Tudom, hogy ez milyen hülyén hangzik de ha tud valaki akkor segítsen megszabadulni tõle.
Ezt nevezik vágynak, de ezt ne keverd össze a szerelemmel. Kár lenne bármit is kezdened, hiszen ez a férfi már megtalálta a boldogságát és éli világát.
A kérdező hozzászólása: Azért nem kell mert tudom , hogy egy gátlástalan , szemét. Amúgy mint azóta megtudtam , nõs és boldogan élnek. Az gond, hogy 7 éve még csak nem is gondoltam rá , fõleg így.Aztán egyik pillanatról a másikra halálosan szerelmes lettem belé.Ez számomra nagyon értelmetlen.Azért gondoltam, hogy nem természetesen alakult ki. Az erõs vágyon természetesen azt értem, hogy a szívem vágyik a közelségére és megszeretném õt kapni de az eszem ennek ellent mond.Hallottatok már ilyesmirõl máshol?
Nem kellett? És most sem kell? Akkor nem vagy szerelmes!:)
A szerelem örök. Az a nagyszerû érzés... Ha beteljesül: akkor viszont át megy, át KELL hogy menjen egy olyan "egy vagyunk" érzésbe -ami már más.. (nem kellett és most sem: ez jó, nem akartad "birtokolni" mert az is más, nem szerelem, birtoklás, sajnos, nagyon más..) Szerinted, mit jelent Adynak ez a pár sora: "Meg akarlak tartani téged, Ezért választom õrödül A megszépítõ messzeséget. Maradjon meg az én nagy álmom" Így van ez. Jó neked, Cecile, nem büntetés ez.
Az ellentmondáson kívül még: "Nem értem miért, mitõl van bennem ez a rendkívül erõs vágy." Milyen vágyad van? A társaságára vágysz, vagy a testére, vagy arra hogy irigykedjenek rád az emberek? Így hogy semmit nem mondtál róla, biztos mi se fogjuk tudni hogy miért van benned. :-)
A kérdező hozzászólása: Rendben. XD

Mitől lehet, hogy alacsony az alaphőm? Még mensi előtt, és most is, hogy késik, 36.5! a hónap elejét nem mértem, így sajnos nem tudom, akkor mennyi volt! Van még más is így ezzel?

Legjobb válasz: http://babatervezok.otthona.net/homerseklet.shtml Itt sok mindenre választ kaphatsz. Plusz rengeteg infot olvashatsz még a hõmérzõzésrõl. Amúgy nem lehet hogy csak annyiról van szó hogy digitálissal mérsz, és nem mérsz csipogás után hanem egybõl kiveszed? Vagy ha merül az elem, akkor is csinálhat ilyen.

http://babatervezok.otthona.net/homerseklet.shtml Itt sok mindenre választ kaphatsz. Plusz rengeteg infot olvashatsz még a hõmérzõzésrõl. Amúgy nem lehet hogy csak annyiról van szó hogy digitálissal mérsz, és nem mérsz csipogás után hanem egybõl kiveszed? Vagy ha merül az elem, akkor is csinálhat ilyen.
Ez tényleg alacsony, de nem hinném hogy ez az alaphõd. Az alaphõ az a ciklus elsõ felébe látszik inkább és a lényeg hogy a pé után magasabb lenyen. Mivel nem mérted ezért nem tudhatod, de akár lehetett 35. valamennyi is. Úgyhogy a hõt mindig magadhoz kell viszonyítani. A következõ ciklusban mérd végig és akkor látni fogod a különbséget.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!:)
A kérdező hozzászólása: nem, higyanyossal, 5 percig reggel, alig mozdulok ébredés után, nehogy fals legyen az eredmény:)
A kérdező hozzászólása: bocsi, higanyos :D
Ugy tudom ahogy az elozo is irta, az idegrendszer fejlodesehez tartozik az ijen reszketes, vagy ....
Az én fiam is csinálja, igaz, még csak hét hetes. Nekem a doki azt mondta, hogy azért van, mert az idegrendszerük még nem elég kifejlett és ha nagyon koncentrálnak valamire, vagy néha csak úgy spontán, akkor remeghetnek. De még nem kell aggódni, elmúlik.
Lehet hogy a peteéréseddel van valami gubanc. Mindenképpen a kivizsgálást ajánlom!
Szerintem keress fel mihamarabb egy dokit! Nem lehet, hogy mégis terhes vagy?

Miért van az hogy multkor fájt a torkom 5 napig szedtem rá Augmentint most meg már megint fáj. Mitöl lehet ez?

4 naptelt el azota

Legjobb válasz: Nem írtad, hogy melyik Augmentint szedted 5 napig, ha az Augmentin DUO 875mg/125 mg-ost, amit a legtöbbször írnak, akor azért, mert azt 7 napig kell szedni. Lehet, hogy te az ötödik napon már teljesen jól vagy, de a baktériumaid még mindig ott vannak a torkodban, csak épp jóval kevesebben, mint az 5 napnyi antibiotikum után. A 4 nap kb. pont elég arra, hogy egy fertõzés kiújuljon (ál.t ez 2-3 nap). Szerintem nem kezelték ki megfelelõen az elõzõ fertõzésedet és így kiújult, de persze simán "peches" i slehetsz és összeszedhettél egy teljesen új fertõzést is, de ebben az esetben viszont érdemes megvizsgálni, hogy vajon miért van ennyire legyengülve az immunrendszered.

Nem írtad, hogy melyik Augmentint szedted 5 napig, ha az Augmentin DUO 875mg/125 mg-ost, amit a legtöbbször írnak, akor azért, mert azt 7 napig kell szedni. Lehet, hogy te az ötödik napon már teljesen jól vagy, de a baktériumaid még mindig ott vannak a torkodban, csak épp jóval kevesebben, mint az 5 napnyi antibiotikum után. A 4 nap kb. pont elég arra, hogy egy fertõzés kiújuljon (ál.t ez 2-3 nap). Szerintem nem kezelték ki megfelelõen az elõzõ fertõzésedet és így kiújult, de persze simán "peches" i slehetsz és összeszedhettél egy teljesen új fertõzést is, de ebben az esetben viszont érdemes megvizsgálni, hogy vajon miért van ennyire legyengülve az immunrendszered.
teljesen jól írta az elsõ, valószínûleg nem kezelted ki teljesen az elõzõt!

Most került hozzánk egy 4-5 hetes cicus, tegnap óta megy a hasa. Nem tudom megállapítani, hogy mitől, eddig csak tasakos Whiskas Juniort adtunk neki + a Rossmannból vettünk neki macskatejet. Lehetséges, hogy ezektől van a probléma?

Legjobb válasz: Normális körülmények között egy 4-5 hetes cicának még anyatejre van szüksége. Ennek híján tejpótló tápszerrel kellene etetni. Ezt lehet kapni állatos boltokban, állatgyógyszertárban vagy állatorvosnál. A tápszert cumisüveg vagy fecskendõ segítségével tudod vele megitatni. A tápszer mellett már kaphat szilárd ételt is, de ilyenkor még nem ez a fõ tápláléka. Az anyacica kb. 7-8 hetes korukig szoptatja a kicsiket, ekkor lehet teljesen áttérni a junior tápra. Lehet, hogy az eledeltõl van hasmenése, de lehet más oka is pl. paraziták vagy vírusos fertõzés. Mindenképpen nézesd meg egy állatorvossal. Õ majd bõvebb információval tud szolgálni.

Normális körülmények között egy 4-5 hetes cicának még anyatejre van szüksége. Ennek híján tejpótló tápszerrel kellene etetni. Ezt lehet kapni állatos boltokban, állatgyógyszertárban vagy állatorvosnál. A tápszert cumisüveg vagy fecskendõ segítségével tudod vele megitatni. A tápszer mellett már kaphat szilárd ételt is, de ilyenkor még nem ez a fõ tápláléka. Az anyacica kb. 7-8 hetes korukig szoptatja a kicsiket, ekkor lehet teljesen áttérni a junior tápra. Lehet, hogy az eledeltõl van hasmenése, de lehet más oka is pl. paraziták vagy vírusos fertõzés. Mindenképpen nézesd meg egy állatorvossal. Õ majd bõvebb információval tud szolgálni.
A kérdező hozzászólása: Mi is úgy gondoltuk, hogy ott kéne maradnia még az anyukájánál, de sajnos meghalt, és mivel már ettek is, ezért ideadták már most. Köszönöm szépen a választ, mindenképp utána járok! :)
Egyenlõre én is fecskendõvel etetném cicatápszerrel. Majd 7 hetes korától ráérsz neki adni száraztápot és alutasakost!
Én is kb. ilyen idõs korában kaptam a cicusomat.Pot ugyan ez volt:hányt az elsõ napokban, de ez nem vírus vagy betegség, csak simán megviselte az, hogy mégcsak most vált el az anyukájától meg a tesóitól.Tehát nem kell izgulni és nem kell egybõl az állatorvoshoz rohanni.A gyomrát is megviselte a kaja váltás.Csak arra ügyelj, hogy nehogy kiszáradjon.Inkább gyakrabban itasd a macskatejjel+azért rakj ki vizet is.Nem kell aggódnod, pár napig még tuti ilyen lesz, de amint beilleszkedik, ez is elfog múlni:)
Elõzõ vagok: Hoppá, azt akartam írni, hogy hányt és hasmenés is volt, szóval ugyanúgy igaz a hasmenésre is, csak azr elfelejtettem írni...Bocsi!:)
Féreghajtót kapot? Az is okozhat ilyesmit. Meg a hirtelen eledelváltás. Még nagyon kicsi és érzékeny.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :) Nem kapott féreghajtót, de várok még vele 1-2 napot, hátha tényleg csak az eledelváltás, és az új környezet miatt rossz a gyomra. Szegénykémnek még ma is ment a hasa, remélem megoldódik, ha pedig nem elviszem állatorvoshoz!
Azt ugye tudod hogy féreghajtó mindenképpen kell neki. Már csak azért is mert az emberre is veszélyes lehet.
A kérdező hozzászólása: Nem gondoltam, hogy szükséges, de akkor kapni fog! Köszönöm az értesítést!

A menstruációmnak a héten kellett volna megjönnie, de most hogy már kb.4-5 napja késik. Félek baj van.2 hónapja vagyok együtt a barátommal, előtte soha nem volt pontos a menszeszem, amióta vele vagyok, igen. Óvszerrel védekeztünk. Mitől késhet még?

2 hónapja vagyok együtt a barátommal, el?tte soha nem volt pontos a menszeszem, amióta vele vagyok, igen. Óvszerrel védekeztünk. Szexuális kapcsolatból ez az els? nekem, 19 éves vagyok, az utóbbi hónapban stresszes a vizsgaid?szak miatt, illetve most fogok el?ször fogamzásgátlót szedni és ett?l is félek. Lehet hogy csak ez a baj? Amint tudok veszek terhességi tesztet!

Legjobb válasz: Ha nem volt semmi probléma az óvszerrel (nem csúszott le, nem lyukadt ki), akkor nyugodj meg, nem lesz semmi probléma. Természetesen a vizsgaidõszak , stressz meg minden kis apróság befolyásolhatja! Várj még pár napot, ha nagyon izgulsz, csinálj késõbb tesztet.

Ha nem volt semmi probléma az óvszerrel (nem csúszott le, nem lyukadt ki), akkor nyugodj meg, nem lesz semmi probléma. Természetesen a vizsgaidõszak , stressz meg minden kis apróság befolyásolhatja! Várj még pár napot, ha nagyon izgulsz, csinálj késõbb tesztet.
A kérdező hozzászólása: Elég ideges vagyok mostanság, viszont az óvszerrel nem volt probléma, minden jól ment. Szerintem is inkább stress, csak kicsit beparáztam. Köszi hogy válaszoltál :)
Elsõ vagyok. Velem is ez szokott lenni :) Aztán átgondolom, van-e okom aggódni, aztán rájövök, hogy minden okés volt :) Nyugodj meg tényleg! 21/ egyetemista stresszes L :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!