Találatok a következő kifejezésre: Mitől van hogy inkább olyan (5 db)

Az mitől van, hogy néha alváz előtt, vagy inkább már félálomba "megrándul" az ember teste vagy valamelyik testrésze? Olyan mintha felriadna

Legjobb válasz: Mikor alszol, akkor az agyad leblokkolja a tested. Ezzel megóv téged attól, hogy úgy mozogj, mint az álmodban, így nem tudsz magadban kárt tenni. (Valakinél nem mûködik ez a mechanizmus, õk az alvajárók.) Na, a lényeg. Félálomban, még nem vagy teljesen leblokkolva, és pl. ha azt kezded álmodni, hogy mész, és megbotlasz, akkor meg is rándul a tested. Illetve, ha még nincs álom, akkor lehet csak egy szimpla idegrángás.

Mikor alszol, akkor az agyad leblokkolja a tested. Ezzel megóv téged attól, hogy úgy mozogj, mint az álmodban, így nem tudsz magadban kárt tenni. (Valakinél nem mûködik ez a mechanizmus, õk az alvajárók.) Na, a lényeg. Félálomban, még nem vagy teljesen leblokkolva, és pl. ha azt kezded álmodni, hogy mész, és megbotlasz, akkor meg is rándul a tested. Illetve, ha még nincs álom, akkor lehet csak egy szimpla idegrángás.
Ahogy az elõzõ mondja, elalváskor még nincs teljesen blokkolva a izomzat akkor álom hatására megmozdulhat, a másik izomrángást pedig mioclonusnak hívják, és szintén természetes dolog.

Mitől van az, hogy inkább olyan barnás a menszeszem, mint véres. Már csináltam tesztet is, terhes nem lehetek. Valami fertőzés?

Legjobb válasz: Egyszerûen csak kissebb a vérzésed. Nemtudom mitõl barnás, de szerintem, mert nem friss a vér... A nõi szervezet ilyen, nem kell aggódni, ha most ilyen a vérzés!

Egyszerûen csak kissebb a vérzésed. Nemtudom mitõl barnás, de szerintem, mert nem friss a vér... A nõi szervezet ilyen, nem kell aggódni, ha most ilyen a vérzés!
Szia! Valószinû, hogy hormonális oka van. A nõdokitól kérhetsz beutalót vérvételre, abból kiderül.
Tulajdonképpen több oka is lehet, akár a fogamzásgátló hatása. Fontos orvoshoz menni és a rákszûrést elvégeztetni. Ha nem szed fogamzásgátlót, lehet, hogy a barnás folyás a peteérést kíséri. Néha a méhszáj felületén van kisebb gyulladt terület. Sokszor méhnyálkahártya-gyulladás okozza az enyhe barnás folyást, ilyenkor antibiotikumot szoktunk adni (pl Cifran) De a vizsgálatot nem mulassza el! Dr.Bóday
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!

Mitől van az, hogy egyik tükörbe olyan hosszúkásnak tűnik az arcom, a másikba meg inkább szélesebb? Most akkor melyik az igazi?

Legjobb válasz: A tükrök szerintem nem rendes tükrök, hanem ilyen homorú vagy domorúak. Arra van, hogy nagyítani lehessen a tükörképeden. Tehát vagy egyik sem rendes tükör, vagy csak az egyik normális. Egyébként máshoz meg nem létezik, hogy a tükörképed más legyen két rendes tükörben. Szerintem.

A tükrök szerintem nem rendes tükrök, hanem ilyen homorú vagy domorúak. Arra van, hogy nagyítani lehessen a tükörképeden. Tehát vagy egyik sem rendes tükör, vagy csak az egyik normális. Egyébként máshoz meg nem létezik, hogy a tükörképed más legyen két rendes tükörben. Szerintem.
Hány éves vagy? Menstruálsz már? Ha nem, akkor lehet, hogy rövid idõn belül meg fog jönni.
A kérdező hozzászólása: 21ëves vagyok!hát már rég menstruálok.:)
Na én is épp most evvel a problémával küzdök + még enyhe görcseim is vannak. :/
A kérdező hozzászólása: háát igen azok nekem is meg a sok hajfásáj :( :/
nekem is igy van

Van olyan, hogy valakinek a hőmérséklete menstruáció előtt nem leesik, hanem inkább nől? Vajon ez mitől lehet?

Szeptember 1-én kellett volna jönni. H?mér?zök és tegnap óta nagyon gyenge kis vérzésem van a h?m 36,5.

Legjobb válasz: Ha a hõmérséklet nõ, akkor az terhességet jelent(het) még menstruáció megléte esetén is. Szorítok!

Ha a hõmérséklet nõ, akkor az terhességet jelent(het) még menstruáció megléte esetén is. Szorítok!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!