Találatok a következő kifejezésre: Mitől van hogy ha új (14 db)

Mitől van az, hogy ha új halat teszek a 96 literes, gondozott, növényes stb. aksimba, mindig kitör a darakór, vagy csak látható tünet nélkül pusztulnak a halak?

Unokatesómék 40 literes, növény nélküli, fél éve nem cserélt, zavaros víz? aksijába meg már a 20. halat tették bele, és semmi bajuk?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is volt már ilyen. Nem írtad hányszor fordult ez elõ. Lehet ,hogy már beteg halat vettél,csak még nem látszott rajta. Nagyon fontos,hogy a vett halat kb 5-10 percig zacskóstól lógasd a vízbe,még ki nem egyenlítõdik a hõmérséklet.Én szoktam ilyenkor metilén kék-et venni (elég olcsó) sok halas nem ajánlja,mert vegyszer,de nekem bevált.Abból cseppentek az új halra egy keveset,még külön van .10 perc után csak a halat teszem az akváriumba , a vizet amiben volt az nem. Ill.az akváriumba is teszek a metilénkékbõl. Remélem tudtam segíteni!

Szia! Nekem is volt már ilyen. Nem írtad hányszor fordult ez elõ. Lehet , hogy már beteg halat vettél, csak még nem látszott rajta. Nagyon fontos, hogy a vett halat kb 5-10 percig zacskóstól lógasd a vízbe, még ki nem egyenlítõdik a hõmérséklet.Én szoktam ilyenkor metilén kék-et venni (elég olcsó) sok halas nem ajánlja, mert vegyszer, de nekem bevált.Abból cseppentek az új halra egy keveset, még külön van .10 perc után csak a halat teszem az akváriumba , a vizet amiben volt az nem. Ill.az akváriumba is teszek a metilénkékbõl. Remélem tudtam segíteni!
A kérdező hozzászólása: 3 hónapos aksi. Elsõ alkalommal a 6 db neon lett pöttyös, majd meg is haltak. Aztán utoljára 4 mollit vettünk, amibõl a 2 fekete lett pöttyös, a fehéreknek semmi bajuk. Egyszer meggyógyultak, de hétvégén megint elõjött rajtuk. Kezelés során mára megint elmúlt náluk. Közben 3 db guppi és egy szifó "csak úgy" elpusztult. Egy hete pedig nem találok egy bóciát. Eddig már 3 különbözõ kereskedésbõl vettünk halat...
A kérdező hozzászólása: A zacskós szoktatást mi is meg szoktuk csinálni, de a vegyszert még csak akkor használtuk, ha már látszott rajtuk a betegség.
A kérdező hozzászólása: Ja, és köszi a választ! :-)
Én válaszoltam az elõbb is. Csak még annyi, hogy nekem 200 literes volt az akváriumom 25 hallal és mind elpusztult.Ugyanugy jártam , mint te.Ez még az elején volt.Most már minden rendben van. Nagyon fontos, hogy élõ növény is legyen az akváriumban , mert nekem nem volt és ez is gond volt.Gondolom vízcserét mindig csinálsz a gyógyszeres kezelések után. A metilénkék után nem kell. Most jutott eszembe:nem szabad sok eledelt adni a halnak, fõleg olyat ami lemegy az aljára, mert elbomlik. És nem ártana 2db alganyalót ill.2 db páncélos harcsát (házmestert)venni, mert minden kajamaradékot megesznek ami az akvárium alján van. Ne keseredj el , idõvel kitapasztalod majd , hogy mi a jó a halaknak.
A kérdező hozzászólása: Élõ növény van, részleges vízcserét 2 hetente + gyógyszeres kezelés után végzünk (malachitzöldet használtunk eddig, most Sera Costapurt próbálunk). Van egy plekónk, de nem merek venni még egyet, hátha nem jönnek ki egymással. A harcsát meggondolom, de félek, hogy megint felüti a fejét a betegség, ha újat veszek...
Szija! Én azt szoktam csinálni, hogy egy edénybe rakok az akváriumi vízbõl is meg egy kis langyos vizet is és belerakom a halat, hogy megszokja!!!És egyre több sima vizet rakok bele és egy óra múlva mikor tele van az edény akkor öntsd bele!!!Persze a töltögetést kb. negyed óránként végedz, hogy megszokja a vizet!!!Mi ezt szoktuk és tök jól beválik!!! :)

Mitől lehet, hogy ha leengedem a hűtőt, pár nap múlva ujra fél centis jég van rajta?

Whirpool kombi h?t? és a hátsó fala jegesedik be nagyon gyorsan.Az oldalán a OK jelzés világit,tehát elvileg jó a h?tésfok.Olyan bosszantó,hogy 2 hét után már pár centis a jég rajta.

Legjobb válasz: nekünk már nem tudom milyen hûtõnk van, ezer éves. Nézd meg a direkt hûtõ gomb nincs-e felkapcsolva, nekünk a fagyi része jegesedet folyton emiatt.

nekünk már nem tudom milyen hûtõnk van, ezer éves. Nézd meg a direkt hûtõ gomb nincs-e felkapcsolva, nekünk a fagyi része jegesedet folyton emiatt.
A kérdező hozzászólása: A direkt hûtõ gomb hol van? :)
Szerintem valahol bejut a levegõ máshonnan honnan kapna vizet ami ráfagy, de aszondod h az oldala :S Hát nemtudom.
A hutot ne nyitogassatok sokszor, nem tesz neki egyaltalan jot!!!!!
Szia! Nekem is volt ilyen problémám, nekem Elektrolux kombim van. Akkor jelentkezik a probléma, ha sûrûn nyitogatom az ajtót, vagy pedig egyszerre sok dolgot teszek be hûteni. Viszont az enyém, le is olvasztaj magát néhány órán de legfeljebb egy napon belül. Ha a tiéd nem ezt teszi, és neked kell leszedni az baj, hívd a szervizet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! 7en vagyunk igy elég sürün van nyitogatva...:-/ de nem olvasztja le magát.:(
Valahol elöl a többi gombbal együtt szokott lenni a direkt gomb, de nem tudom, hogy az újabb hûtõkön is van-e.
Hat ha 7-en vagytok, akkor egyertelmu hogy a huto ajto nyitogatasatol jegesedik olyan hamar be a huto. Ha ezt is irod a kerdesben, akkor talan valasz sem erkezik, hiszen kerdesedben a valaszod. Vegyel onolvasztosat, es nagyon jo minosegut, pl. Bosch-t!
Talan nem zar legmentesen, nezd meg az ajton levö gumitömitest.
A kérdező hozzászólása: 13 hetes vagyok
szia 25hetes vagyok, a tüsszentést én se szeretem, olyan kellemetlen ahogy megfeszül a hasam. a pisilési inger meg sajna van.a furi érzés pedig nõ a méhed nyúlnak a szalagok, minden változik.azt mondják a míg nem görcsül, nem vérzik az ember minden rendben van. boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: Mindenkinél megcsinálják a toxoplazmára a vérvételt? Nálam nem volt még!
Nem csinálják meg mindenkinek csak aki kéri. Hogyha legközelebb adnak beutalót vérvételre kérd meg a dokidat, hogy arra is küldjön el.
nekem autómatikusan rajta volt az elsõ beutalón.mindenképp kérdezd meg, hogy rajta van-e és kérd ha nincs
Én is ugyan ezt érzem, remélem tényleg nem baj, alig várom, hogy menjek a dokihoz és mondjam neki, mindig elfelejtem...


gondolom be kéne neki állítani az elõgyújtást aztán megoldódna a probléma

Samsung Galaxy S Advance telefont vettem, és kaptam hozzá új sim kártyát, de ha hívnának azt mondja, hogy ideiglenesen nincs forgalomban vagy mi . Ez mitől van? Mit kell átállítanom a telefonon?

FONTOS!

Legjobb válasz: ??? A Sim kártyához (vagy ha egyben lett véve a telefon dobozában) van egy konkrét leírás mit kell csinálnod a kártya aktiválásához! Szépen fel kell hívni megadott számot, ott meg összes személyes adataidat meg kell adni, gyakorlatilag szerzõdést kötnek a SIM kártyához. Ezek után félig le lesz korlátozva és ha megkapod levélben a megerõsítést, abban szerepel általában egy kód, amivel véglegesen aktiválható a SIM. Már nem lehet játszani, hogy vesz valaki névtelenül feltöltõs kártyát és/vagy eladja másik személynek, mint régen.

??? A Sim kártyához (vagy ha egyben lett véve a telefon dobozában) van egy konkrét leírás mit kell csinálnod a kártya aktiválásához! Szépen fel kell hívni megadott számot, ott meg összes személyes adataidat meg kell adni, gyakorlatilag szerzõdést kötnek a SIM kártyához. Ezek után félig le lesz korlátozva és ha megkapod levélben a megerõsítést, abban szerepel általában egy kód, amivel véglegesen aktiválható a SIM. Már nem lehet játszani, hogy vesz valaki névtelenül feltöltõs kártyát és/vagy eladja másik személynek, mint régen.
A kérdező hozzászólása: értem! de a testvéremnek is ugyan így kapott egy galaxy-t és õ ahogy berakta a SIM kártyát, egybõl jó volt.. ezért is nem értem..:S de köszönöm!!
A kérdező hozzászólása: probléma * - idõnként * (gyorsan irtam )
Ha a router újraindításától megjavul, akkor nem a gépeddel van a baj, hanem a routered rossz. Ha az internet szolgáltató adta a routert, akkor õket kell felhívni, hogy csinálják meg. Ha saját, akkor hívj valakit aki ért hozzá. Ha te is értel hozzá, megpróbálhatod azt, hogy van rajta egy kis lyuk, ami kitörli a memóriáját (ami csak tollal lehet benyomni). Ezután mindent vissza kell rajta állítani úgy ahogy volt.
A kérdező hozzászólása: ez mar a masodik ruterem :/
szerintem ezért mert elõször nem ismeri fel a hangkártyát

Mitől van az hogy mától csak úgy jönnek be oldalak, ha az enterrel 2x kattintok rá? És amikor rákatt, akkor bal lent a sarokban egy új startlap oldal is bejön?

Legjobb válasz: a lényeg,hogy soha ne tudják meg mások,hogy milyen böngészõrõl beszélsz,mert akkor legalább nem is tudnak neked segíteni,

a lényeg, hogy soha ne tudják meg mások, hogy milyen böngészõrõl beszélsz, mert akkor legalább nem is tudnak neked segíteni,
A kérdező hozzászólása: Bocsi, a Firefox böngészõ!!

Mitől van az hogy ha beszélek az emberekkel akkor újra megkérdezem amit már elmondtak? 18/f

Például úgy értem hogy kérdezeke egy emebert?l valamit erre ? mondja a választ és legközelebbi beszélgetésnél újra megkérdezem és mindig lebasznak érte h. már 500-szo elmondták stb..

Legjobb válasz: Mert ebbõl látszik, hogy nem figyelsz a másikra. Én is utálok 5ször elmondani valamit.

Mert ebbõl látszik, hogy nem figyelsz a másikra. Én is utálok 5ször elmondani valamit.
honnan töltesz?
A kérdező hozzászólása: Nem tudok pontosat mondani, ez több helyen is elõfordult már.
A böngészõt kellett volna mondani. Új pluginok ugyanis a saját beállításaikkal felülbírálhatják a böngészõ beállítását, és letöltés helyett lejátszásra módosíthatják azt. Emiatt a böngészõ beállításaiban kell az alkalmazások listáját megnyitni, és az ahhoz társított mûveletet visszaállítani arra amit használtál.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!