Találatok a következő kifejezésre: Mitől van hogy egy uh-n (2 db)

Mitől van az, hogy egy uh-n azt mondják hogy kisebb a baba a koránál, nem fejlődik ugy a pociba ahogy kellene?

Nagyon félek t?lle hogy esetleg nekem is azt fogják mondani!

Legjobb válasz: Jaj, hát ezen elõre ne aggódj!!Persze, van olyan is, amikor valami baj van, de az a gyakoribb, hogy azért kisebb, mert valaki nem pont középidõben lett terhes.De ilyenre felesleges gondolni!!Csak pozitívan!A babának is az a jó! 17 hetes kismama

Jaj, hát ezen elõre ne aggódj!!Persze, van olyan is, amikor valami baj van, de az a gyakoribb, hogy azért kisebb, mert valaki nem pont középidõben lett terhes.De ilyenre felesleges gondolni!!Csak pozitívan!A babának is az a jó! 17 hetes kismama
Nekem a 38.heti uh-n azt mondták, hogy 34 hetesnek felel meg a baba. Rá 1 hétre azt mondták, hogy kb 2 kiló és azonnal menjek a kórházba, mert kevés a magzatvíz is és a pocim is kicsi / elõzõvel sem volt nagy/. A kórházban megint uh ugyan az nap 2200-2400 gr közötti lehet a baba. a kiírt idõpontkor este beindult a szülés és éjfél után 25 perccel meg volt a lányom 2600 gr és 50 centivel. A frászt meg rám hozták elõtte. Ennyit az uh megbízhatóságáról testsúly saccolásnál.
Nem kell sem hozzá adni, sem elvenni. Ha folyamatosan lenne eltérés és minden ultrahangon azt hozzák ki, hogy nagyobb/kisebb a baba, még akkor sem változtatnak a kiírt dátumon, maximum megjegyzik, hogy csúszás várható. Legalábbis nekem így volt, 12 hetes uh alapján megállapították a szülés várható idõpontját, a baba 14, 16 héten is nagyobb volt, mint az elméleti kora (sokat vizsgáltak, mert komplikáció volt), majd a 20. hetesen már három hét volt az eltérés és akkor mondta is a doki, hogy készüljek fel, hogy korábban jön a baba. De az eredeti dátum maradt, mert addig még sok minden történhet.
Szia! Nekem a terhesség alatt végig azt mondták, hogy nagyobb a baba és mégis csak a 41. hét gégn születm meg. Szóval ennek nincs jelentõsége, nem minden baba pont akkor fogan.
Nem kell sem hozzáadni, sem elvenni. Nagy eltérést semmiképp nem tapasztalhatsz majd, max. pár napos különbségeket. nekem pl. a 8. héttõl folyamatosan pár nappal idõsödött a kicsi. Mindig az utolsó UH-t nézd, és onnan számold majd a szülés várható idejét.
A kérdező hozzászólása: és akkor ha megyek a 18.uhra és azt mondják h fiatalabb vagy idõsebb a koránál akkor uhozzá kell adni vagy el kell belõlle venni? vagy marad ugy? bár remélem h pont a korának megfelelõ lesz:) )) Köszönöm szépen a válaszokat
Emiatt ne aggódj. Mikor elõször mentem UH-ra, akkor elviekben 7 hetesek voltunk, de a mérete szerint csak 5 hetesnek felelt meg. Ma vagyunk 15 hetesek és 3 naposak. :) És már nem 2 héttel van lemaradva, hanem csak 2 nappal. Amúgy nem mindegy, hogy milyen szögbõl nézik a babát. Nálunk volt olyan, hogy az egyik szögbõl 12 hetes 1 napos volt, másik szögbõl meg 12 hetes 6 napos. Emiatt ne aggódj!
Szó sincs ílyenrõl. Valószínû el van számolva. Ha rendellenesség lenne akkor azt mondják. Nekem azt mondták nagyobb a koránál, és 5 héttel elöbb is jött. Ne izgulj!! 3 hónapos kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszodat! Boldog babavárást 18Hetes kismami
Nekem végig azt mondták kicsi a baba mert kisebb volt a fejkörfogata.Még 40+9 naposan azt mondták kb.3kg.Délután megszületett(császárral) 3500g-al, csodálkoztak hogy ekkora lett mert kisebbre számítottak.

Mitől lehet hogy majd minden nap 15óra körül barnázok 1x, vagy esetleg utána van még egy pici folt? Most 8hetesen voltam UH-n, azóta. Röhej, de tényleg mindig délután van délelőtt nem.

Legjobb válasz: Nekem ugyanez volt. Én csak arra tudtam gondolni, hogy addigra fáradok el, megeröltettem magam. Amikor meg pihentem, akkor nem volt barnázás.

Nekem ugyanez volt. Én csak arra tudtam gondolni, hogy addigra fáradok el, megeröltettem magam. Amikor meg pihentem, akkor nem volt barnázás.
A kérdező hozzászólása: De a babával nem volt baj? ÉS mennyi barnázásod volt?
Dokinak azért említetted?
A kérdező hozzászólása: Már szedek 4x1 duphastont.
Elsö vagyok. A babával nem volt baj, bevérzés volt a petezsák mellett, ezért nekem is kellett duphastont szedni 3*1et. Meg magnéziumot a 16. hétig. De a gyógyszer és pihenés ellenére hetente kellett uh-ra járnom, mert mindig barnáztam. Nekem nemcsak folt volt a fehérnemün, kicsit több. Amúgy ez az elözö terhességemnél volt, most nem volt ilyen problémám eddig, remélem nem is lesz. 12+2hkm
A kérdező hozzászólása: Elõször nekem is nagyobb folt van, utána egyszer még egy pici, de tényleg nagyon pici. És sötét barna.
A kérdező hozzászólása: És a bevérzést mikor vették észre?
Már az elsö uh-on, amikor ezzel a panasszal mentem. Aztán minden héten mentem, mert féltem, h baja lesz a kicsinek. Mindig ott volt a bevérzés, és egyre nött. Aztán a 13. héttöl már nem volt baj, felszívódott.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!