Találatok a következő kifejezésre: Mitől van hogy a testhőmérsékletem (4 db)

Mitől van az hogy a testhőmérsékletem 36-9 és 37 kközött mozog? lehet hogy terhes vagyok?

ár nem tudom nem vagyok annyira tapasztalt ilyen téren de azóta már 3alkalommal is megjött miel?tt a kis "baleset" történt ugyanis kiszakadt a gumi:( de ha már 3szor megjött és a dolog 2 és fél hónapja volt akkor már észrevettem volna korábban nem? vagy már lehet h a hasam is n?ne. SEGÍTSETETK kérlek

Legjobb válasz: Biztos, hogy nem vagy az. nyugi. biztos csak újra pé-d van.

Biztos, hogy nem vagy az. nyugi. biztos csak újra pé-d van.
A kérdező hozzászólása: de most múlt el éppen a mensim. múlt héten hétfõn jött meg. ilyenkor lehet pé-m már? amúgy általában 28 és 33 nap közt szokott megjönni

Az normális, hogy a testhőmérsékletem 35fok körül van? Mitől lehet?

Nem a hőmérővel van a baj, mert már többször is mértem. A legmagasabb érték 35.7 volt, a legalacsonyabb meg 33.9. Emellett mindig jéghideg a kezem és fázom, akármit veszek fel. Mi bajom lehet?

Legjobb válasz: rossz a lázmérõ :D

rossz a lázmérõ :D
Ez nagyon különös, mert az ember akkor szokott fázni ha magas a testhõmérséklete (pl. Lázas). Amúgy ha eddig nem volt ez akkor menj el orvoshoz. Amúgy biztosan jól méred ? 33.9 az [email protected] kevés.
A kérdező hozzászólása: Igen, meg nem csak egy hõmérõvel mértem. Lehet, tényleg el kéne mennem orvoshoz, mert ez csak egy pár hete kezdõdött. De mitõl lehet ez? Mert amúgy meg teljesen jól vagyok.
Digitális hõmérõvel mérted? Azok közt van olyan fajta, amelyik eleve jóval alacsonyabb hõfokot mér, de a láz is alacsonyabb tartománytól van.
A kérdező hozzászólása: nem hagyományossal, és többször is, de mondom, h nem a hõmérõvel van baj, mert én is érzem magamon, csak azt nem tudom, hogy ez mitõl van, vagy hogy van-e valami más bajom, vagy csak ne is törõdjek vele. Am meg 18éves lány vagyok
Élõ ember megfelelõ, száraz ruhában, normál hõmérsékletû szobában (min. 19-20 fok) nem tud kihûlni. Az, hogy a hónaljadban alacsonyabb hõmérsékletet mérsz, nem jeleni azt, hogy a maghõmérsékleted is alacsony. Érdemes a szájban is mérni, végsõ kétségbeesésbõl akár a végbélben is. Az jobban közelít a maghõmérséklethez. Szerintem semmi bajod.
Különbség van a köpenyhõmérséklet (pl. hónalji mérés) és a maghõmérséklet (a szervezet belsejének hõmérséklete) között. Bizonyos esetekben a kettõ meglepõen eltérhet (pl. shock, keringési zavarok esetén). Érdemes lenne kipróbálni a szádban megmérni a testhõt.
A kérdező hozzászólása: utolsó 2, köszi:) megpróbálom. Am szerintem sincs bajom, mert jól érzem magam, a fázást leszámítva.

Rendszeresen 36 fok alatt, 35 valamennyi a testhőmérsékletem, a családból én vagyok így egyedül, a többiek 36-37 között vannak, igazából megvagyok, nem érzek különösebben problémát magamon, de érdekelne, hogy ez mitől van így?

alacsony, 151cm magas, vékony, 42kg huszonéves n? vagyok, mindig ilyen volt az alkatom, ezt a testh?mérsékleti dolgot már általános iskola vége felé észrevettem

Legjobb válasz: Szerintem nem öltözöl fel rendesen, vagy rossz helyen, ill. rosszul méred magad. Ha csak egy póló van rajtam akkor nekem is 35, 36. Ha pulóverben vagy egy darabig és azt leveszed és úgy méred akkor szerintem jó lesz.

Szerintem nem öltözöl fel rendesen, vagy rossz helyen, ill. rosszul méred magad. Ha csak egy póló van rajtam akkor nekem is 35, 36. Ha pulóverben vagy egy darabig és azt leveszed és úgy méred akkor szerintem jó lesz.
A kérdező hozzászólása: Fel vagyok öltözve rendesen általában, annak ellenére ennyi. Tény, hogy a családom nem a legnyugodtabb, illetve hát rengeteg a gond, szóval valóban nem érzem jól magam a körükben, de akkor is ennyi, ha nem itt vagyok, hanem huzamosabb ideig máshol, de a család többi tagja se érzi jól magát, mégse ilyen alacsony nekik.
A testhõmérséklet nem állandó. Hajnalban és reggel mindenkinél alacsonyabb- ekkor lehet akár - 35-36 Celsius körüli. Este 22 óra körül megy fel, és 01 óra körül van a maximum. A másik: Hol méred? A hónaljban 10 percig kell mérni. A végbélben 2 percig. Az utóbbi 0, 5-08Celsiussal magasabb. Fontos a hõmérõ pontossága is. Sok elektromos hõmérõ gagyi. A maghõmérséklet, a máj kapuvénában van, itt a legmagasabb, ezt közelíti a végbél hõmérséklet. Fontos, hogy a hónaljban, ha izzadt, akkor érvénytelen a mért eredmény.


Mitol van az hogy mensi utan, de elotte is és kozben is, de foleg utanna 3 nappal 37, 5 a testhomersekletem, ugy erzem mintha lazas volnek (úgy erzem mintha a huvelyem is lazban volna)?

tudom vicces ez igy, de fokent alul erzem a forrosagot. Nem kellene alacsonyabbnak lennie a testhomersekletenek mensi utan kozvetlenul?ez nem influenza vagy hasonlo. Lehet terhesseg miatt?

Legjobb válasz: Lehet gyulladás miatt is vagy épp valami ellen küzd a szervezeted,viszont terhesség is elképzelhetõ ha nem jött meg a havid!Addig jó míg van hõemelkedésed!38 fölé menne akkor viszont vegyél be lázcsillapítót szívnek sem jó ,ha baba van neki meg pláne nem jó!Algopirin,rubophen nem árt a magzatnak sem! ui:csinálj azért egy tesztet is!

Lehet gyulladás miatt is vagy épp valami ellen küzd a szervezeted, viszont terhesség is elképzelhetõ ha nem jött meg a havid!Addig jó míg van hõemelkedésed!38 fölé menne akkor viszont vegyél be lázcsillapítót szívnek sem jó , ha baba van neki meg pláne nem jó!Algopirin, rubophen nem árt a magzatnak sem! ui:csinálj azért egy tesztet is!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!