Találatok a következő kifejezésre: Mitől van hogy a menzeszem (15 db)

Mitől van hogy ilyen fura a menzeszem?

Ez már a második alkalom hogy a menzeszem 3napig tart és nagyon kevés. Előtte 5napig tartott és normális volt. Terhes lehetek ? 16/L

Legjobb válasz: Nem, de mivel már másodszor ilyen, orvoshoz kell fordulni vele.

Nem, de mivel már másodszor ilyen, orvoshoz kell fordulni vele.
Akkor jó. De azért azt még elmondanám, mások kedvéért, hogy nincs olyan, hogy a menzesz csak úgy "átáll". A menstruáció jellegének megváltozása mindig intõ jel. Minden esetben ki kell vizsgáltatni, max. azt mondják, minden rendben. De lehet, hogy az életeteket menti meg egy idõben felfedezett betegség. MAgyarul: ha legközelebb sem lesz olyan, mint régen, akkor irány a doki. A másik: igen, menstruáció alatt is teherbe lehet esni. Akkor is védekezni kell. Viszont: nem tilos a szex, több nõgyógyászt kérdeztem, és nem akármilyeneket. Ha a felek egészségesek, nem undorodnak, és kívánják, nyugodtan lehet szexelni. Enyhíti a görcsöket pl. Akinem nem jön be, vagy fél, az ne csinálja. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: ma van a 3. nap és ma jóval több jött annyi mint máskor :)
Ha gyógyszert szedsz, attól is lehet, hogy megváltozik, sõt akár teljesen el is múlhat (bár azt azért érdemes kivizsgáltatni). Amúgy az is lehet, hogy most átállt másmilyen hosszúságúra és mennyiségûre, mert nem lesz életed végéig mindig egyforma, sok minden befolyásolhatja (stressz, fogyókúra, betegség, más gyógyszerek). És nem feltétlenül vagy terhes, mert ha menzesz közben szexeltetek, de esély van rá akkor is, ha nem védekeztetek megfelelõen...
Menzesz közben is teherbe lehet esni. Meg mellette nagyon jó kis fertõzéseket is össze lehet szedni. Alapból nem ajánlott olyankor a szex...
Persze hogy lehet!
A kérdező hozzászólása: és ez baj ?
A kérdező hozzászólása: attol lehet h a menzesz közben szexeltem ?
Ha szexeltél, akkor mindig benne van a pakliban a terhesség, fõleg akkor, ha nem védekeztél normálisan. A korai terhességnél pedig elõfordulhat menstruációszerû vérzés. Csinálj tesztet, aztán menj orvoshoz.
Ha esetleg fogyókúrázol, akkor lehet attól is, mert kevesebb a cukor a szervezetedbe.
Utolsó: Hát akkor erre annyit mondok, hogy a nõgyógyászok sem értenek mindenben egyet. Én sem egy orvossal beszéltem, és azt mondták, nem egészséges. Persze mindenki annak hisz, akinek akar, és azt csinál, amit akar. Csak azért írtam le, hogy nehogy azt hidd, hogy én a kisujjamból szoptam ki azt, amit írtam.

Az mitől van, hogy késik a menzeszem és akkor is csak egy kevés jön és rövid ideig tart?

Nem sportolók keményen, nem szedek fogamzásgátlót, nem koplalok.

Legjobb válasz: Terhes vagy.

Terhes vagy.
Hormon bibi, vagy terhesség...
A kérdező hozzászólása: biztos, hogy nem vagyok terhes.
szerintem menj el nõgyógyászhoz, õ pontosan meg tudja mondani, mi a gond

Mitől van az, hogy a menzeszem után 1 héttel olyan átlátszó, fehéres folyás van? Talán baktérium van a méhemben?

Legjobb válasz: Ha nincs különösebb szaga, és nem is viszketsz, akkor valószínûleg peteérés lehet.

Ha nincs különösebb szaga, és nem is viszketsz, akkor valószínûleg peteérés lehet.
Szerintem is peteérés. Ha nem sárga, nem szagos és nem éget, viszket a nemi szerved, akkor semmi különös.
ez a normális . ha nem sárga akkor nem kell aggódni!

Mitől van, hogy sárgás folyadékom van a menzeszem után? Részletek alul vannak!

A menzeszem id?ben megjön,nincs viszketés érzés a nemi szervem környékén,nincs b?zös szaga, nem is fáj.

Legjobb válasz: az a folyás úgy amúgyis sárgás, vagy csak a fehérnemûn sárgás? mert vhol olvastam h a folyás, a fehérnemûvel érintkezve sárgás színt vehet fel.

az a folyás úgy amúgyis sárgás, vagy csak a fehérnemûn sárgás? mert vhol olvastam h a folyás, a fehérnemûvel érintkezve sárgás színt vehet fel.
A kérdező hozzászólása: Ha nem használok tisztasági betétet, akkor is sárga, meg amikor használok. De nem használok tampont menzesz közben!!! Pamut alsónemût veszek fel, mindennap mesmosakszom, csak a saját törülközömet használom, a párommal óvszert használunk, de ez a problémám már régóta van

Mitől van az, hogy a menzeszem mindig 2-3-4 napos enyhe maszatolással kezdődik, és csak utána jön meg rendesen? Utalhat ez hormonháztartási problémákra?

Legjobb válasz: Igen utalhat,nekem fog.gátló rendezte,van rá vizsgálat is hogy megnézzék a hormonszintedet,beszélj a dokiddal.Nekem még a vége is 3-4 nap maszat,így 10 napig is eltartott.Ne szenvedj tõle,beszélj orvossal.

Igen utalhat, nekem fog.gátló rendezte, van rá vizsgálat is hogy megnézzék a hormonszintedet, beszélj a dokiddal.Nekem még a vége is 3-4 nap maszat, így 10 napig is eltartott.Ne szenvedj tõle, beszélj orvossal.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ :) Nem szenvedek, szerencsére nem durva, csak nem sikerült eddig teherbe esnem. A doki pont ma adott beutalókat hormonszint-mérésre.
A kérdező hozzászólása: Most sem kicsik a melleim de szeretném ha még nõnének. Szerintetek?
A kérdező hozzászólása: Na most teljesen át lett variálva a kérdésem. Az elején volt az a kérdés hogy "Miért fáj mindkét mellem". Evvel kezdtem és csak utána volt a többi.... remélem értitek így is

Két napja barnás folyâsom van. Ebben a hònapban mâr volt menzeszem a hò elején. Ebből gondolom, hogy nem vagyok terhes. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Szia nekem is menzesz után volt a barna folyás, és én sem tudtam hogy miért van ez! De én el mentem nõ dikohoz és õ elküldött vérvételre meg le vette a citológiát, meg vizsgált! majd2 hét múlva lejön az eredmény. Ha úgy gondolod hogy ez nem jó szerintem menj el minél hamar orvoshoz! Szia

Szia nekem is menzesz után volt a barna folyás, és én sem tudtam hogy miért van ez! De én el mentem nõ dikohoz és õ elküldött vérvételre meg le vette a citológiát, meg vizsgált! majd2 hét múlva lejön az eredmény. Ha úgy gondolod hogy ez nem jó szerintem menj el minél hamar orvoshoz! Szia
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsot.
A kérdező hozzászólása: lehet h csak a megfázás vagy más miatt...:/
Azért a felfázástól nem kellene menstruációs vérzésnek jelentkeznie. Az igaz, hogy a szüzesség elvesztése megkavarja a hormonrendszert, de ez már sok. Keresd fel a nõgyógyászodat holnap. Ne ijedj meg, nem feltétlenül van bármi baj, de jó lenne, ha látna orvos.
Tényleg el kéne menned dokihoz, és neki is mondd el ezeket..
Menj el a nõgyógyászhoz, meséld el ezeket neki. Dupla haszon: azt is kideríti, hogy milyen betegséget szedtél össze - és azt is, hogy terhes lettél-e. Addig meg keress valami jó nevet neki.
A kérdező hozzászólása: hát amikor írtam a kérdést azt hittem menstruáció de igazából már rájöttem hogy csak véreset pisilok...az pedig lehet egy felfázástól ugye?
Még mindig nem mentél orvoshoz? Te meddõ akarsz lenni? Mert simán lehetsz, ha nem figyelsz ilyen jelekre sem.
A kérdező hozzászólása: holnap megyek barátnõmmel..

Más is volt úgy, hogy egy hónapban kétszer jött meg a menzesze? Mitől van ez? Az utolsó napján szexeltünk az okozhatja? Nem szedek fogamzásgátlót.

Legjobb válasz: Hát nem sértésbõl mondom de lehet,hogy hormonzavaros vagy ! Szerintem menj el orvoshoz. :)

Hát nem sértésbõl mondom de lehet, hogy hormonzavaros vagy ! Szerintem menj el orvoshoz. :)
A kérdező hozzászólása: Most egyszer volt csak ilyen. Azért azt nem hinném, hogy hormonzavar.
2x ugyan olyan erõsen? Amúgy, figyelj, mi ezt sosem fogjuk tudni neked megmondani, ha legközelebb is elõfordul, fordulj vele nõgyógyászhoz! Biztos nem azért, mert az utolsó napján szexeltetek. Semmi köze hozzá.
A kérdező hozzászólása: Amikor rendesen megjött gyengébb volt, mint szokott. 1 hét szünet és megjött rendesen. Tudom, hogy nem vagytok orvosok csak hátha valakivel történt már ilyen.
Velem állandòan megesik. Van, hogy egyik hònap kimarad, aztán a következõben 2x, akár 3x megjön, van, hogy rendesen megjön, köetkzezõ hònapban mégis megjön 2x, nekem tök rendszertelen mindig, teljesen kiszàmíthatatlan, sosem tudom, mikor fog megjönni, pedig elmùltam 19. Eleinte vezettem naptárat de rájöttem, hogy felesleges. Meg nekem nem 1 hétig szokott tartani, minimum 2-ig, van, hogy 20 napnál is tovább. Elõször nagyon aggòdtam, hogy valami baj van, de kiderült, hogy egyszerûen csak vérzékeny vagyok, ahogy a családban mindenki.
hat ha logikusan nézzuk, egy honap 30, 31 napbol áll, 28.napjára ha megjon pontosan van úgy hogy hónap elején és hónap végén eppen ugy jön ki, vagyis nálam...

Mitöl van ez? Normális az, hogy ennyire rendszertelen a menzeszem?

Augusztusban volt egy nagy vérfolt a bugyimban , decemberben is volt , januárban megjött rendesen a menstruációm , egy hétig tartott , tegnap meg barnáztam , de ma már semmi... Ez normális ? Miert nem áll be rendesen a menstruációm ? 13/l

Legjobb válasz: Mert 13 vagy csak. Majd 17 éves korra illik beállnia, addig szinte minden elõfordulhat.

Mert 13 vagy csak. Majd 17 éves korra illik beállnia, addig szinte minden elõfordulhat.
igen ennyi idösen és igy az elején ez teljesen normális.
Sokaknak nem áll be azonnal, ez normális. Kis neszeszerben tarts magadnál vészhelyzet esetére betétet/tampont, amelyiket használod és váltóbugyit.
Ez így rendben van a korodban, ne izgulj!
Nekem 13 évesen jött meg elsõnek.16 vagyok de még most se állt be teljesen és nem is stresszelek rajta
Ez természetes :) általában 1 év után áll be rendesen de attól még kimaradhat :) Nekem januárban jött meg és 3x kimaradt én is kicsit féltem de anyám megnyugtatott és mostújra megjött szóval ne félj! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!