Találatok a következő kifejezésre: Mitől van hogy a menzeszem (14 db)

Mitől van hogy ilyen fura a menzeszem?

Ez már a második alkalom hogy a menzeszem 3napig tart és nagyon kevés. Előtte 5napig tartott és normális volt. Terhes lehetek ? 16/L

Legjobb válasz: Nem, de mivel már másodszor ilyen, orvoshoz kell fordulni vele.

Nem, de mivel már másodszor ilyen, orvoshoz kell fordulni vele.
Akkor jó. De azért azt még elmondanám, mások kedvéért, hogy nincs olyan, hogy a menzesz csak úgy "átáll". A menstruáció jellegének megváltozása mindig intõ jel. Minden esetben ki kell vizsgáltatni, max. azt mondják, minden rendben. De lehet, hogy az életeteket menti meg egy idõben felfedezett betegség. MAgyarul: ha legközelebb sem lesz olyan, mint régen, akkor irány a doki. A másik: igen, menstruáció alatt is teherbe lehet esni. Akkor is védekezni kell. Viszont: nem tilos a szex, több nõgyógyászt kérdeztem, és nem akármilyeneket. Ha a felek egészségesek, nem undorodnak, és kívánják, nyugodtan lehet szexelni. Enyhíti a görcsöket pl. Akinem nem jön be, vagy fél, az ne csinálja. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: ma van a 3. nap és ma jóval több jött annyi mint máskor :)
Ha gyógyszert szedsz, attól is lehet, hogy megváltozik, sõt akár teljesen el is múlhat (bár azt azért érdemes kivizsgáltatni). Amúgy az is lehet, hogy most átállt másmilyen hosszúságúra és mennyiségûre, mert nem lesz életed végéig mindig egyforma, sok minden befolyásolhatja (stressz, fogyókúra, betegség, más gyógyszerek). És nem feltétlenül vagy terhes, mert ha menzesz közben szexeltetek, de esély van rá akkor is, ha nem védekeztetek megfelelõen...
Menzesz közben is teherbe lehet esni. Meg mellette nagyon jó kis fertõzéseket is össze lehet szedni. Alapból nem ajánlott olyankor a szex...
Persze hogy lehet!
A kérdező hozzászólása: és ez baj ?
A kérdező hozzászólása: attol lehet h a menzesz közben szexeltem ?
Ha szexeltél, akkor mindig benne van a pakliban a terhesség, fõleg akkor, ha nem védekeztél normálisan. A korai terhességnél pedig elõfordulhat menstruációszerû vérzés. Csinálj tesztet, aztán menj orvoshoz.
Ha esetleg fogyókúrázol, akkor lehet attól is, mert kevesebb a cukor a szervezetedbe.
Utolsó: Hát akkor erre annyit mondok, hogy a nõgyógyászok sem értenek mindenben egyet. Én sem egy orvossal beszéltem, és azt mondták, nem egészséges. Persze mindenki annak hisz, akinek akar, és azt csinál, amit akar. Csak azért írtam le, hogy nehogy azt hidd, hogy én a kisujjamból szoptam ki azt, amit írtam.

Az mitől van, hogy késik a menzeszem és akkor is csak egy kevés jön és rövid ideig tart?

Nem sportolók keményen, nem szedek fogamzásgátlót, nem koplalok.

Legjobb válasz: Terhes vagy.

Terhes vagy.
Hormon bibi, vagy terhesség...
A kérdező hozzászólása: biztos, hogy nem vagyok terhes.
szerintem menj el nõgyógyászhoz, õ pontosan meg tudja mondani, mi a gond

Mitől van az, hogy a menzeszem után 1 héttel olyan átlátszó, fehéres folyás van? Talán baktérium van a méhemben?

Legjobb válasz: Ha nincs különösebb szaga, és nem is viszketsz, akkor valószínûleg peteérés lehet.

Ha nincs különösebb szaga, és nem is viszketsz, akkor valószínûleg peteérés lehet.
Szerintem is peteérés. Ha nem sárga, nem szagos és nem éget, viszket a nemi szerved, akkor semmi különös.
ez a normális . ha nem sárga akkor nem kell aggódni!

Mitől van, hogy sárgás folyadékom van a menzeszem után? Részletek alul vannak!

A menzeszem id?ben megjön,nincs viszketés érzés a nemi szervem környékén,nincs b?zös szaga, nem is fáj.

Legjobb válasz: az a folyás úgy amúgyis sárgás, vagy csak a fehérnemûn sárgás? mert vhol olvastam h a folyás, a fehérnemûvel érintkezve sárgás színt vehet fel.

az a folyás úgy amúgyis sárgás, vagy csak a fehérnemûn sárgás? mert vhol olvastam h a folyás, a fehérnemûvel érintkezve sárgás színt vehet fel.
A kérdező hozzászólása: Ha nem használok tisztasági betétet, akkor is sárga, meg amikor használok. De nem használok tampont menzesz közben!!! Pamut alsónemût veszek fel, mindennap mesmosakszom, csak a saját törülközömet használom, a párommal óvszert használunk, de ez a problémám már régóta van

Mitől van az, hogy a menzeszem mindig 2-3-4 napos enyhe maszatolással kezdődik, és csak utána jön meg rendesen? Utalhat ez hormonháztartási problémákra?

Legjobb válasz: Igen utalhat,nekem fog.gátló rendezte,van rá vizsgálat is hogy megnézzék a hormonszintedet,beszélj a dokiddal.Nekem még a vége is 3-4 nap maszat,így 10 napig is eltartott.Ne szenvedj tõle,beszélj orvossal.

Igen utalhat, nekem fog.gátló rendezte, van rá vizsgálat is hogy megnézzék a hormonszintedet, beszélj a dokiddal.Nekem még a vége is 3-4 nap maszat, így 10 napig is eltartott.Ne szenvedj tõle, beszélj orvossal.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ :) Nem szenvedek, szerencsére nem durva, csak nem sikerült eddig teherbe esnem. A doki pont ma adott beutalókat hormonszint-mérésre.
A kérdező hozzászólása: Most sem kicsik a melleim de szeretném ha még nõnének. Szerintetek?
A kérdező hozzászólása: Na most teljesen át lett variálva a kérdésem. Az elején volt az a kérdés hogy "Miért fáj mindkét mellem". Evvel kezdtem és csak utána volt a többi.... remélem értitek így is

Két napja barnás folyâsom van. Ebben a hònapban mâr volt menzeszem a hò elején. Ebből gondolom, hogy nem vagyok terhes. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Szia nekem is menzesz után volt a barna folyás, és én sem tudtam hogy miért van ez! De én el mentem nõ dikohoz és õ elküldött vérvételre meg le vette a citológiát, meg vizsgált! majd2 hét múlva lejön az eredmény. Ha úgy gondolod hogy ez nem jó szerintem menj el minél hamar orvoshoz! Szia

Szia nekem is menzesz után volt a barna folyás, és én sem tudtam hogy miért van ez! De én el mentem nõ dikohoz és õ elküldött vérvételre meg le vette a citológiát, meg vizsgált! majd2 hét múlva lejön az eredmény. Ha úgy gondolod hogy ez nem jó szerintem menj el minél hamar orvoshoz! Szia
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsot.
A kérdező hozzászólása: lehet h csak a megfázás vagy más miatt...:/
Azért a felfázástól nem kellene menstruációs vérzésnek jelentkeznie. Az igaz, hogy a szüzesség elvesztése megkavarja a hormonrendszert, de ez már sok. Keresd fel a nõgyógyászodat holnap. Ne ijedj meg, nem feltétlenül van bármi baj, de jó lenne, ha látna orvos.
Tényleg el kéne menned dokihoz, és neki is mondd el ezeket..
Menj el a nõgyógyászhoz, meséld el ezeket neki. Dupla haszon: azt is kideríti, hogy milyen betegséget szedtél össze - és azt is, hogy terhes lettél-e. Addig meg keress valami jó nevet neki.
A kérdező hozzászólása: hát amikor írtam a kérdést azt hittem menstruáció de igazából már rájöttem hogy csak véreset pisilok...az pedig lehet egy felfázástól ugye?
Még mindig nem mentél orvoshoz? Te meddõ akarsz lenni? Mert simán lehetsz, ha nem figyelsz ilyen jelekre sem.
A kérdező hozzászólása: holnap megyek barátnõmmel..

Más is volt úgy, hogy egy hónapban kétszer jött meg a menzesze? Mitől van ez? Az utolsó napján szexeltünk az okozhatja? Nem szedek fogamzásgátlót.

Legjobb válasz: Hát nem sértésbõl mondom de lehet,hogy hormonzavaros vagy ! Szerintem menj el orvoshoz. :)

Hát nem sértésbõl mondom de lehet, hogy hormonzavaros vagy ! Szerintem menj el orvoshoz. :)
A kérdező hozzászólása: Most egyszer volt csak ilyen. Azért azt nem hinném, hogy hormonzavar.
2x ugyan olyan erõsen? Amúgy, figyelj, mi ezt sosem fogjuk tudni neked megmondani, ha legközelebb is elõfordul, fordulj vele nõgyógyászhoz! Biztos nem azért, mert az utolsó napján szexeltetek. Semmi köze hozzá.
A kérdező hozzászólása: Amikor rendesen megjött gyengébb volt, mint szokott. 1 hét szünet és megjött rendesen. Tudom, hogy nem vagytok orvosok csak hátha valakivel történt már ilyen.
Velem állandòan megesik. Van, hogy egyik hònap kimarad, aztán a következõben 2x, akár 3x megjön, van, hogy rendesen megjön, köetkzezõ hònapban mégis megjön 2x, nekem tök rendszertelen mindig, teljesen kiszàmíthatatlan, sosem tudom, mikor fog megjönni, pedig elmùltam 19. Eleinte vezettem naptárat de rájöttem, hogy felesleges. Meg nekem nem 1 hétig szokott tartani, minimum 2-ig, van, hogy 20 napnál is tovább. Elõször nagyon aggòdtam, hogy valami baj van, de kiderült, hogy egyszerûen csak vérzékeny vagyok, ahogy a családban mindenki.
hat ha logikusan nézzuk, egy honap 30, 31 napbol áll, 28.napjára ha megjon pontosan van úgy hogy hónap elején és hónap végén eppen ugy jön ki, vagyis nálam...

Mitől van az, hogy valakinek nagyon görcsöl a hasa menzeszkor, másnak egyáltalán nem?

Akinek nem fáj annak könnyebben kijön a cucc és nem kell olyan er?s összehúzódás? vagy miért? ezt nem értem!!

Legjobb válasz: Hát nem vagyunk egyformák és igazság sincs. Valszeg genetika, vagy aki nem görcsöl az fogamzás gátló miatt nem görcsöl.

Hát nem vagyunk egyformák és igazság sincs. Valszeg genetika, vagy aki nem görcsöl az fogamzás gátló miatt nem görcsöl.
Akinek nem görcsöl általában, annak is van néha fájdalmas menzesze. Több oka lehet szerintem: - nem mindenkinek egyformán erõsek a méhösszehúzódásai (ez okozza a görcsöket), ez lehet alkati, vagy hormonális adottság is, - és hát nem is egyformán éljük meg ugyanazokat a fájdalmakat. Egyik falfehéren, hányingerrel, szédelegve is teszi csendben a dolgát, dolgozik, tanul, tornázik (az ilyen lányok, nõk szoktak késõbb csendben, méltósággal szülni), a másik pedig kisebb fájdalommal, még pozsgás arccal is otthon gubbaszt vagy éppen napközben mindenkinek panaszkodik (az ilyenek pedig hangosan jajveszékelnek szülés közben is). Az biztos, hogy az erõs fizikai igénybevétel, vagy pl. felfázás erõsebb menstruációs görcsöket okoz. De más okai is lehetnek ennek (pl.ciszta, gyulladás, hormonok, stb), amit nõgyógyász tud megállapítani.
A kérdező hozzászólása: Jó de itt vagyok én. SEMMI bajom nincs. Több orvosnál is voltam már, mindenhogyan megvizsgáltak, semmi. Mégis majd belepusztulok a fájdalomba. És igen, van hogy ilyenkor hazajövök suliból, mert nincs értelme ott szenvedni, úgyis hazaküldenek. Nem mondanám alacsonynak a fájdalomküszöbömet. Na és akkor ha semmi bajom nincs és nem rinyálok feleslegesen, miért van ez a kibírhatatlan fájdalom? Már a napi 3 cataflam se elég! Másnak meg miért nincs? Tényleg nem értem!
Szia! Sok helyen olvastam, hogy az erõs mensesfájdalmak hátterében sokszor endometriózist találtak. Ezt viszont egy normál vizsgálattal nem tudják megállapítani. Ugyan hallottam már olyat, hogy ultrahanggal állapították meg, de többnyire csak laparoszkópos mûtéttel derítették ki. De ez nam azt jelenti, hogy mindenki, akinek erõs görcsei vannak, ebben szenved. Mivel nem érezzük egymás fájdalmát, szerintem nem igazán lehet nyilatkozni arról, hogy a másiknak mennyire erõsek a görcsei. Arra pedig még a dokik sem tudnak válaszolni, hogy miért éljük meg ennyire másképp. Nem hiszem, hogy mindenki hisztizne, akinek jobban fáj.
11-26.07:12 vagyok. Ezért is írtam, hogy van, akinek erõsebbek a méhösszehúzódásai, másoknak gyengébb (valahol az elsõ mondatok egyike volt). Sajnos én is szenvedek, pedig nem vagyok már fiatal. Tinikoromban rettenetes rosszullétek, ájulás kísérte az elsõ két napomat, most, sok évvel a szülés után is hányok a görcsöktõl, de szerencsére már nem ájuldozok. Én is voltam sok orvosnál, vizsgáltak mindenhogyan, de mindent rendben találtak. Viszont tény, hogy az idõ múlásával megtanultam jobban kezelni, elviselni a rosszulléteket: alig 1-2 ember veszi észre, hogy valami bajom van. Valahogy úgy tudnám megfogalmazni, hogy - mivel minden hónapban ugyanolyan pokolian éreztem magam - nõtt a tûrõképességem. Mindenesetre nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy kisfiam lesz, mert nem akartam, hogy a lányom ugyanennyit szenvedjen :(
A kérdező hozzászólása: Hát igen, én anyukám meg annak örült hogy másodiknak lettem lány, így hátha nem öröklöm, de mégis így lett...Amúgy rajtam se veszik észre, legnagyobb fájdalmamban is én csinálom meg leggyorsabban a feladatokat suliban, de ettõl még semmi sincs rendben. A gyógyszerek meg tönkreteszik a gyomromat, és van hogy mér így sem hatnak:( Olyan igazságtalan!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!