Találatok a következő kifejezésre: Mitől van hogy a 4 hónapos (9 db)

Mitől van, hogy a 4 hónapos kislányom hajnalban óránként, 1, 5 óránként eszik, még ha van is tejem rendesen? Mit tegyek, hogy ne egyen ilyen sűrűen?

Napközben, ahogy reggel lesz, visszaáll a 3 óránkénti evésre éjjelig. És hajnalban már óránként eszik, pedig már én is eszem éjjel, hogy er?sebb legyen a tejem, de már az sem segít.

Legjobb válasz: Az én lányom már másfél éves, de ugyanezt csinálta, meguntam, igaz inkább kifáradtam és tápszert adtam neki este majd cumit és onnantól kezdve végig aludta az éjszakát. Elképzelhetõ az is, hogy csak a testközelséged hiányzik neki vagy fél a sötétben, a fiamnál ez volt.Ha sok a tejed érdemes lefejni és azt adni az utolsó evésnél, csak az a baj, nem biztos elfogadja leközelebb a melledet, sajnos csak türelemmel tudod megoldani ha egyiket sem vállalod, mert mindennek megvan a maga hátulütõje.

Az én lányom már másfél éves, de ugyanezt csinálta, meguntam, igaz inkább kifáradtam és tápszert adtam neki este majd cumit és onnantól kezdve végig aludta az éjszakát. Elképzelhetõ az is, hogy csak a testközelséged hiányzik neki vagy fél a sötétben, a fiamnál ez volt.Ha sok a tejed érdemes lefejni és azt adni az utolsó evésnél, csak az a baj, nem biztos elfogadja leközelebb a melledet, sajnos csak türelemmel tudod megoldani ha egyiket sem vállalod, mert mindennek megvan a maga hátulütõje.
ha van rendesen tejed és jóllakott, akkor ez szerintem csak rossz szokás, meg kellene próbálni megnyugtatni. felvenni, majd egy-két perc után visszatenni a kiságyba, ha nem sír. Esetleg cumit adni a szájába, ha elfogadja, lehet hogy csak szopizna egy kicsit.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Elõször is köszönöm a válaszokat. Az az igazság, hogy próbáltam mindent. Amikor hallom, hogy felkelt, az az elsõ, hogy odaadom a cumit neki. 1x-2x nyerek vele esetleg fél órát, aztán megint sír, és addig, amíg nem adok neki cicit. Lefejni nem fejem le, mert nem fogadja el a cumisüveget akármennyire éhes. Ez a "hobbi" kb. két hete van nála. Eddig bevált az éjjeli evés, most már nem.

Mitől van az, hogy a 4 hónapos babám mindig álomba sírja magát?

Látszik rajt, hogy fáradt, de sírás nélkül nem alszik el. F?leg este el?fordul, hogy fél órát is sír. Azt mondják hagyjam, de ez szerintem nem normális dolog. Már próbáltam villanyfénynél altatni, vagy bent maradtam vele a szobában, simogattam, de nem használt. S?t, még jobban sírt.

Legjobb válasz: Tulajdonképpen mégiscsak normális dolog ám ez, csak nekünk felnõtteknek furcsa. A gyerek ezzel vezeti le a megmaradt energiáját, azért is sír, mert fáradt, nyûgös. Az én fiam is négy hónapos, és õ is sírdogál elalvás elõtt. Szépen beteszem a kiságyba, simogatom a kezét, ott van mellette a hálóingem, és amikor már abba fúrja bele az arcát, akkor tudom, hogy el fog aludni. Ne aggódj, ez tényleg normális dolog, állítólag hamarosan el is múlik, de meg kell tanulnia elaltatni magát. Hát, õk még csak így tudják.

Tulajdonképpen mégiscsak normális dolog ám ez, csak nekünk felnõtteknek furcsa. A gyerek ezzel vezeti le a megmaradt energiáját, azért is sír, mert fáradt, nyûgös. Az én fiam is négy hónapos, és õ is sírdogál elalvás elõtt. Szépen beteszem a kiságyba, simogatom a kezét, ott van mellette a hálóingem, és amikor már abba fúrja bele az arcát, akkor tudom, hogy el fog aludni. Ne aggódj, ez tényleg normális dolog, állítólag hamarosan el is múlik, de meg kell tanulnia elaltatni magát. Hát, õk még csak így tudják.
növekedési ugrás! több szopizás többször ébred
Növekedési ugrás, kevés a tejed (?), beindult a fogzás, betegség bújkál benne, ezek lehetnek.
Nem akarlak nagyon elkeseríteni, de én is így jártam: 6 hetes korától négy hós koráig szépen átaludta az éjszakát , azóta 2-3-szor kel (ha jön a foga, többször is!), szopizik és alszik tovább. Nappal már szinte mindent eszik, éjjel meg csak a cici kell neki. És mindjárt 11 hónapos. nem tudom, miért kel, nem hiszem, hogy éhes, mert este bõségesen vacsizik, foga most nem nagyon zavarja, lehet, hogy csak anyahiány (három-négy óránként, mint a csecsemõknél:D).


Ha van teje, szoptassa minél tovább!!! :) Lehet csikizi az ínyét a fogacska, ezért harap. :)
A kérdező hozzászólása: ja ja én is ezt javasoltam ill. mondtam neki.... :)
Ezért nehogy áttérjen a tápszerre!
A harapásnak a fogon kívül lehet oka a nem megfelelõ mellre helyezés(lehet, hogy pont a fogak miatt veszi be másképp, kevésbé a bimbóudvart a baba, és kicsúszás ellen rátart az ínyével). Próbálja ki, hogy harapáskor kiveszi a pici szájából és jó nagyra nyitott szájnál teszi csak vissza. Az áll finom lefele húzásával lehet segíteni nagyra nyitni a száját. E mellett/ ezen kívül az is lehet gond, hogy több tejre van szüksége a babának és türelmetlenségében harap. Ezen is segíthet a fent leírtmódszer a gyakoribb mellretétel mellett(tejserkentés). Ha továbbra is fennáll a helyzet, javaslom, hogy az LLL honlapján keressetek szoptatási tanácsadót, aki készséggel, akár személyesen segít.
Az én fiam is ezt csinálta. Nála utánna nem sokkal megjelent egy fogacska. Sajnos amikor az elsñ ki bújt, volt úgy, hogy vérzett is. Amikor már abba akartam hagyni a szoptatást addigra ki bújt a másik fog is és nem harapott. De ha nagyott harapott rá, mondtam neki határozottan, hogy: Nem szabad! és egy kis idõre elvettem a cicit. Most már 8 hónapos és nem harap. Persze bele telett egy kis idõbe amíg rájött, hogy miért veszem el a cicit és mit jelent a nem. Türelem és kitartás!
A kislányomnak segített a Dentinox zselé (nem tudom, hogy létezik-e). Minden esetre lehet, hogy a foga jön, és jól esik a babának, ha valami dörzsöli az ínyét. Próbálja masszírozgatni ezzel a géllel (vagy amit a patikában adnak) Meg rá lehet szólni a babára, hogy fáj, elõbb utóbb meg fogja érteni.

4 es fel honapos länyom kb egy hete torokhangon kiabäl! Nem sir csak kiabäl! Eddig olyan edesen gügyögött! Neha mär fäj töle a fejem! Mäsnak is volt/van ilyen? Mitöl lehet? Hogy vegyem rä hogy abbahagyja?

Legjobb válasz: Szia! Semmi baja nincsen, próbálgatja a hangját. Az én 4,5 hónapos fiam is nagyon sokat "kiabál". Nem tudod rávenni, hogy hagyja abba, mert ez a fejlõdésének a része. Majd idõvel elmúlik, megszokja, hogy ezt is tudja.

Szia! Semmi baja nincsen, próbálgatja a hangját. Az én 4, 5 hónapos fiam is nagyon sokat "kiabál". Nem tudod rávenni, hogy hagyja abba, mert ez a fejlõdésének a része. Majd idõvel elmúlik, megszokja, hogy ezt is tudja.
A kérdező hozzászólása: En is erre gondoltam de mär "megörit"!Pedig zabälnivalo közben mert minnel jobb a kedve annäl hangosabb es eleg jo kedelyü baba!
Az én kislányom most 4 hónapos és pár napja õ is kiabál.Közbe nevet.
Az elsõ "miért" korszaknak is betudhatod:) Majd talál más izgit. Pl nyálzós berregést egész nap, amikor rendesen tud fogni, akkor kalapálni fog/dobolni és közben kiabálni:D Szerinted amikor a 9hónaposom egész nap csacsog és dammog, a 28hónaposom meg miértezik mennyire fáj a fejem?:D Kitartást:)
A kérdező hozzászólása: köszi a välaszokat!akkor kitartäs minanyiunknak! persze mindennek ellenere imädnivaloak! :-)

16 hónapos a kisfiam és van úgy, sőt szinte mindig, hogy 3-4 naponként kakil csak. Akkor is nem kemény, nem erölködik. Mitől lehet ez? Mit csináljak?

Ez így megy már jó pár hónapja. Létezik ilyen, hogy neki csak ilyen ritkán kell kakilnia?

Legjobb válasz: nem hiszem. étrendet kéne változtatnod, sok rostosat kéne adnod neki és több folyadékot. semmi kuki, keksz, csoki, kakaó. sok joghurt, rozskenyér, gyümölcs, tej, fõzelék fiam 2 éves, 2 naponta kakil :S múltkor napokig nem tudott, véres kaki lett a vége, azóta is szenvedünk vele :( kapja a hashajtót, így is 2 naponta kakil. de szerintem ez belefér, 4 nap az már nagyon sok :S

nem hiszem. étrendet kéne változtatnod, sok rostosat kéne adnod neki és több folyadékot. semmi kuki, keksz, csoki, kakaó. sok joghurt, rozskenyér, gyümölcs, tej, fõzelék fiam 2 éves, 2 naponta kakil :S múltkor napokig nem tudott, véres kaki lett a vége, azóta is szenvedünk vele :( kapja a hashajtót, így is 2 naponta kakil. de szerintem ez belefér, 4 nap az már nagyon sok :S
Szerintem ez nem egy egészséges állapot. Naponta 2-szer, de legalább 1-szer kellene kakilnia, vagyis nem hiszem, hogy az õ szervezete lenne speciális. A táplálással tudsz ezen segíteni. Adj neki minden nap pépesített gyümölcsöt, de abból is olyat, ami hajt, pl. almát (banánt pl. ne adj neki, megfogja), illetve probiotikus joghurtot minden nap (az én kicsim nagyon szereti az 1 dl-es kiszerelésû joghurt italokat, szívószállal egy húzásra is képes meginni 17 hónaposan), kefírt és pudingot tízóraira. Az ételek közül is a hígabbakat add neki szerintem, mondjuk fõzeléket tejföllel habarva (nem rántással) legalább hetente 2-szer vagy 3-szor. Ezekkel sokat segíthetsz neki, biztosan nem érzi komfortosan magát a ritka ürítés miatt a kicsid.
Lehet, hogy ilyen alkat, fõleg ha semmi panaszt nem okoz neki... Az én kislányommal is így volt de mivel engem aggasztott kerestünk rá megoldást a gyerekorvossal. Nekünk a BioGaia csepp kúra vált be... kb 3-4 hét alatt nagyon szépen rendbe hozta picikém bélmûködését... azóta kétnaponta biztos hogy mindíg kakil.

4 honaposan elöfordulhat hogy még fáj a hasam alja. Nem tudom mitől van lehet attol hogy nől a kicsi?

Legjobb válasz: Folyamatosan tágulsz, a méhszalagok nyúlnak,ezt lehet érezni,de Te érzed FÁJÁS erõsségét,ha nagyon fáj,inkább nézesd meg,de lehetnek kis görcsök,fájások természetesen .

Folyamatosan tágulsz, a méhszalagok nyúlnak, ezt lehet érezni, de Te érzed FÁJÁS erõsségét, ha nagyon fáj, inkább nézesd meg, de lehetnek kis görcsök, fájások természetesen .
Ez a terhesség velejárója. A baba növekedésével párhuzamosan növekedik a méh is, nyúlhatnak az tartó szalagok. Ezt ha nem is kifejezett fájdalom, inkább húzó, feszítõ érzés kíséri.
A kérdező hozzászólása: Igen tényleg nem fájdalomnak érzem hanem olyan mint amikor izomláza van az embernek!!Föleg esténként szokott jelenkezni de napközbe is van egy kicsi!!Nem hiszem hogy görcs lenne mert szedem magnerotont is!!Köszönöm a válaszotokat most azért megnyugottam!!!
Szia! Én 18+4 vagyok! Nekem is fáj mindig a hasam az a ritka ha nem fáj! Mindig aggódva mondom a dokinak de mindig mondja hogy természetes! És ha jobban fáj szedjek be több MAgne B 6ot! Csak nõl a picink :) !

Még csak a 10. hét végefelé járok, de akkorára fel van puffadva a hasam, hogy mindenki észreveszi rajtam, s legalább 4-5 hónapos terhesnek nézek ki. Mitől van ez? S el fog múlni valamikor? Van ellene valami megoldás?

Legjobb válasz: Ez a terhességgel jár, ne félj. Nekem is 10 hetesen kezdett "nõni" a hasam, de most 20 hetesen is ugyanakkora, mérni szoktam. Valószínû, akkor még én is felfujódva voltam, most meg a baba tölti inkább ki.-) Lehet olyan ételeket kerülni, ami fúj, ez mindenkinél más (nálam a hagyma és a párolt káposzta), és vehetsz be Espumisant, azt szabad terhesen. De igazán egyénenként változó, nagyobb bajod ne legyen, fõleg ha nem okoz fájdalmat:-)

Ez a terhességgel jár, ne félj. Nekem is 10 hetesen kezdett "nõni" a hasam, de most 20 hetesen is ugyanakkora, mérni szoktam. Valószínû, akkor még én is felfujódva voltam, most meg a baba tölti inkább ki.-) Lehet olyan ételeket kerülni, ami fúj, ez mindenkinél más (nálam a hagyma és a párolt káposzta), és vehetsz be Espumisant, azt szabad terhesen. De igazán egyénenként változó, nagyobb bajod ne legyen, fõleg ha nem okoz fájdalmat:-)
Én is fel voltam fúfódva, és most is nagyjából akkora a pocim, mint a 10-11. héten.A rendes babapocak nekem a 17.-18. héten kezdett látszani.Kerülheted a puffasztó ételeket, de nekem nem nagyon vált be.
Én 4 hetesen látványos pocakot növesztettem már. Semmi baj, most 36 hetes vagyok, hááát iszonyú nagy a hasam:)
Szia En meg csak a 7 het vegen jarok, de ugyan ez a problemam, borzalmas nagy a pocakom, es termeszetesen nem a babatol, hanem h fel vagyok puffadva.Nekem azt mondtak sokan, h ez a terhesseggel jar , es van akinel jobban kijon ez a "problema".De szerintem ez legyen az egesz 9 honap alatt a legnagyobb gondunk. Egeszsegess babavarast kivanok
Fúha akkor már elég régóta van ez nálad. Nõgyógyásznál még nem voltál?Szerintem érdemes lenne elmenned.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!