Találatok a következő kifejezésre: Mitől van egyik mellbimbómon (13 db)

Mitől van ez? 10 hetes Terhes vagyok és azt vettem észre, h a mellbimbóm kivan száradva és a mellbimbó közepén van rajta egy kis fehér pötty. Ennyire ki lenne száradva? Mindig kenegetem.

Legjobb válasz: Nekem is van rajta egy pöttyöcske, de nincs kiszáradva. Én annyit vettem észre, hogy a bõröm itt gyorsabban "cserélõdik". Minden este fürdésnél, ahogy mosom olyan, mintha egy picit hámlana. Én is kenegetem rendesen a pocakommal együtt mamaolajjal. Ez jó a striák ellen is.

Nekem is van rajta egy pöttyöcske, de nincs kiszáradva. Én annyit vettem észre, hogy a bõröm itt gyorsabban "cserélõdik". Minden este fürdésnél, ahogy mosom olyan, mintha egy picit hámlana. Én is kenegetem rendesen a pocakommal együtt mamaolajjal. Ez jó a striák ellen is.
Ha sárgás-fehéres, kristályos pötty(ök) vannak a mellbimbón, az elõtej lehet. Óvatosan meg lehet tisztítani fürdéskor, de ne nyomogasd, mert a mellbimbó irritálása méhösszehúzódást okozhat.
Babaolajjal kenegesd a mellbimbót.Szépen felpuhul és lejön a rászáradt elõtej.Kiszáradva sem lesz.

Az mitől van, hogy a mellbimbóm befele van egy kicsit, és mit jelent?

Legjobb válasz: Azt jelenti, hogy befele forduló mellbimbód van. Semmi baj, van ez így másnak is, szoptatni is fogsz tudni, nem kell félni.

Azt jelenti, hogy befele forduló mellbimbód van. Semmi baj, van ez így másnak is, szoptatni is fogsz tudni, nem kell félni.
Menj el orvoshoz, kérdezd meg. Mellszívóval ki lehet fordítani - de a terhesség alatt, ahogy növekszik a mell, magától is ki szokott fordulni.

Szoptatok és nagyon fáj az egyik mellbimbóm. A bimbó tövénél olyan mintha kinyilt volna. Csíp és kissé nedvesedik néha. Mitől van ez?

nagyon fáj ha bekapja a babám. mondjuk jól kapja be, mert az egész bimbóudvart bekapja, de sajnos ez már így is fáj. Segítsetek mit csináljak vele, mert szoptatni akarok de így nagyon rossz. Köszönöm :)

Legjobb válasz: Szopi után kenj szét egy csepp anyatejet a bimbóudvaron, mellbimbón, és hagy rászáradni, plusz szellõztesd, amikor csak tudod (ne vegyél melltartót, és lehetõleg pólót sem). Szopi elõtt nem kell megmosni, és ne is nagyon mosogasd, mert kiszárad. Ami még fontos azon kívül, hogy bekapja e az egészet, az az, hogy kifele "biggyedjen" a felsõ, és az alsó ajka is. Sikeres szoptatást! :o)

Szopi után kenj szét egy csepp anyatejet a bimbóudvaron, mellbimbón, és hagy rászáradni, plusz szellõztesd, amikor csak tudod (ne vegyél melltartót, és lehetõleg pólót sem). Szopi elõtt nem kell megmosni, és ne is nagyon mosogasd, mert kiszárad. Ami még fontos azon kívül, hogy bekapja e az egészet, az az, hogy kifele "biggyedjen" a felsõ, és az alsó ajka is. Sikeres szoptatást! :o)
az elõzõ hozzá szólás nagyon igaz és pontos.de 2 szoptatás között kend be bepanten plusszal nekem ezt javasolta az orvosom és 2 np alatt segített.méreg anyagoktól mentes így nem kell lemosni sem így a babának sem okoz problémát.
Szia, ha az elõttem válaszolók tanácsai ellenére sem gyógyul be, akkor a Szoptatásért Magyar Egyesület, vagy az LLL.hu-n lehet segítséget kérni, akár személyesen is vagy emailen, vagy telefonon is. Én is sokat szenvedtem, a sebes mellbimbóm miatt, sokáig, és mindhárom gyerekemmel. Olyan egyéb okok is lehetnek, mint lenõtt nyelv, túl hosszú, vagy rövid nyelv, tónusos harapás, szájpadláshoz dörzsölés vagy teljesen valószerûtlen ok, amin csak szakember segíthet.
Szia!Én a természetes dolgok híve vagyok és a mellbimbóra kent és a rászáradt anyatej tökéletes megoldás, hidd el.Én is kipróbáltam és bevállt.Tényleg hadd aztán száradni, ne fedd le semmivel.Praktikus, mindig kéznél van:) Üdv!
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)
Az anyatej a legjobb.De ha az udvara körül "nedvesedik, " valószínû kirepsdt.Próbálj meg pár szopit kihagyni vele, míg a nyílt seb egy picit begyógyul.Az anyatejet mindenre lehet használni, még akkor is ha a baba szeme begyullad.

Az egyik mellbimbóm szélén van egy pirosas kiszáradt rész. Vékony varréteg van a tetején, mitől lehet? Mivel tüntessem el?

Testápolóval kenjem? nem fáj, meg semmi, csak piros és kicsit keményebb mint a többi rész (varr).

Legjobb válasz: Konkrétan nem tudom... Ha kicsit viszket sömör is lehet,de ha csak kiszáradásról van szó,akkor: Ajánlom,hogy a fürdövizbe tegyél egy kevés babaolajat,és a piros részt kend is be olajjal. Ha kiszáradt,akkor az olaj gyorsan pótolja a nedvességhiányt. Én pl.minden fürdéskor teszek pár csepp babaolajat a vizbe,nagyon hidratáló és kellemes is. Ezenkívül a testápoló is jó. Olaj plussz testápoló és pár nap alatt eltünik. Ha mégsem,akkor menj vele esetleg börgyógyászhoz...

Konkrétan nem tudom... Ha kicsit viszket sömör is lehet, de ha csak kiszáradásról van szó, akkor: Ajánlom, hogy a fürdövizbe tegyél egy kevés babaolajat, és a piros részt kend is be olajjal. Ha kiszáradt, akkor az olaj gyorsan pótolja a nedvességhiányt. Én pl.minden fürdéskor teszek pár csepp babaolajat a vizbe, nagyon hidratáló és kellemes is. Ezenkívül a testápoló is jó. Olaj plussz testápoló és pár nap alatt eltünik. Ha mégsem, akkor menj vele esetleg börgyógyászhoz...

Kirepedt kicsit az egyik mellbimbóm. Mitől lehet ez? Kicsit véres is volt. Most egy kicsit viszket? Van valami bajom? Csak a bal.

Legjobb válasz: AZONNAL DOKI! Nagy baj jele is lehet, de drukkolok, hogy az elsõnek legyen igaza. De mondom, mindenképpen kell egy ellenõrzés.

AZONNAL DOKI! Nagy baj jele is lehet, de drukkolok, hogy az elsõnek legyen igaza. De mondom, mindenképpen kell egy ellenõrzés.
A kérdező hozzászólása: 16 éves lány vagyok.
A kérdező hozzászólása: "Most egy kicsit viszket" után nincs kérdõjel, elnézést!
"látatlanba" arra tippelnék, hogy melltartó nélkül vettél fel egy felsõt, és érzékeny a bõröd. Én is volt már, hogy így jártam (itthon voltam melltartó nélkül), kidörzsölte, nagyon fájt, égett, vörös volt, azóta itthonra is használok melltartót. Ha nem ez, akkor tippem sincs:S
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Mint pl? Milyen nagy gond? :-O Igen , voltam többször melltartó nélkül, de ez olyan mintha valamivel megvágtam volna.
körmöddel nem kaphattál bele? megoldódott már ondolo, mert elmentél dokihoz.mi volt vele?

Mitől késhet egy hetet? Még nem teszteltem, mert nem merek. Mennyi az esélye hogy nem baba van a dolgban? Tüneteim: mellbimbó érzékenység, hányinger, mindjárt megjön érzés

Legjobb válasz: Szia, vegyél gyorsan egy tesztet, mert biztiosan terhes vagy! Ha mégsem írd meg a címed, küldök egy doboz bonbont vigasztalásul. Én nem szoktam tévedni, 100%-ig biztos vagyok a terhességedben. Vedd meg hamar a tesztet és írd meg gyosan az öröteli eseményt.

Szia, vegyél gyorsan egy tesztet, mert biztiosan terhes vagy! Ha mégsem írd meg a címed, küldök egy doboz bonbont vigasztalásul. Én nem szoktam tévedni, 100%-ig biztos vagyok a terhességedben. Vedd meg hamar a tesztet és írd meg gyosan az öröteli eseményt.
A kérdező hozzászólása: Egyébként nagyon szeretnék babát csak félek hogy most sem sikerült, tudom a teszt megmutatná csak nem is tudom és mi van ha negatív akkor miért nem jön meg?
Szia! Nyugodtan vegyél egy tesztet, ha esetleg negatív, akkor is tudnod kell, hamarabb jutsz el orvoshoz.Egyébként tényleg sokminden miatt késhet, stressz, felfázás is lehet.Nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni.Ha egyébblént pontos a mensesed, szerintem bébi lesz a dologban:) )
Ha késik egy hetet, úgy gondolom hogy meg kéne nõnie a bátorságnak. Vagy minden reggel azt nézed hogy megjött-e? Ez így nem jó. Bizonyosodj meg. Bármi történjék is, a legrosszabb a bizonytalanság.
A kérdező hozzászólása: Sikerült + a teszt :)
Gratulálok! Na végre bizonyos vagy benne! Juhhuj!
Gratulálok! Vigyázz magadra!
Látod?!Tényleg nem kellett volna félned.Gratulálok!!!

Mitől van az egyik mellbimbómon egy barna színű, gyufafejnyi sebszerű pont? Ez a terhességtől van?

25 hetes kismama vagyok. Nem fáj és nem viszket, nem váladékozik csak egyszer?en ott van...

Legjobb válasz: Igen, a terhességtõl :) teljesen normális dolog, ne aggódj :)

Igen, a terhességtõl :) teljesen normális dolog, ne aggódj :)
Holyagok? nem pattanas felek ha olyan akkor lehet hogy leizatal!
Mutasd meg bõrgyógyásznak.
véraláfutás
A kérdező hozzászólása: okés köszi :D nemtudod mennyi idõ alatt múlik el?
Véraláfutás valóban és egy hét legalább kell.

Mitől van az, hogy csak az egyik mellbimbóm látszik?

Csak a bal mellemen van "kint" mindig, a jobbon teljesen be van esve, csak akkor látszik ha fázom. Nemigazán értem ezt, hogy lehet az hogy csak az egyik látszik, a másik nem. Eléggé rám hozza a frászt, másrészt pedig nagyon kellemetlenül érzem magam emiatt :( Nem nagyon szeretnék m?tétet, elég félelmetesen hangzik.

Legjobb válasz: A bal mell mindig picivel nagyobb mivel azon az oldalon van a szív is. Érdekesnek találom a problémád, de így tudatlanul/látatlnul azt is el tudom képzelni, hogy még nem vagy teljes mértékben kifejlõdve.

A bal mell mindig picivel nagyobb mivel azon az oldalon van a szív is. Érdekesnek találom a problémád, de így tudatlanul/látatlnul azt is el tudom képzelni, hogy még nem vagy teljes mértékben kifejlõdve.
Ha ez mindig így volt, akkor valószínûleg nincs bajod, de ajánlott megnézetne egy nõgyógyásszal (ha nõ vagy - ha férfi, akkor házidoki). Ha ez mostanában alakult ki, akkor nem ajánlott, hanem KÖTELEZÕ és AZONNAL, mert nagy baj jele is lehet.
A kérdező hozzászólása: Néhány éve alakult ez ki. Serdülõkor elején még minden rendben volt, de aztán valahogy felborult ez a harmónia. 19/L
Ez egy legtöbbször ártalmatlan jelenség, de okozhatja sokminden, genetika, szoptatás, sérülés, gyulladás, terhesség. Ha hirtelen alakul ki a behúzódás, akkor rák elõjele is lehet. De nálad gondolom nem pár hónap alatt lett ilyen. Ez általában csak esztétikai probléma, ami kisebb plasztikai mûtéttel korrigálható. De ezt inkább csak terhesség után célszerû megcsináltatni. Amúgy terhesség után az is lehet, hogy visszaáll szimmetrikus állapotba.
Semmi baj, ez egy ártalmatlan dolog.
Utolsó, te ezt honnan tudod? Nõgyógyász vagy és megvizsgáltad a kérdezõt? Mert máshonnan nem igazán tudhatod. Kérdezõ, a SAJÁT érdekedben fordulj orvoshoz. LEHET, hogy teljesen feleslegesen teszed, és azt fogja mondani, hogy esztétikai probléma, de az is lehet, hogy az életedet menti meg a vizsgálat.
Az elsõ hülyeséget írt, mert nekem a jobb oldali a nagyobb, semmi köze a szívhez. Én a helyedben elmennék dokihoz, és õ megmondja mit lehet tenni vele, szerintem egy kis mûtéttel rendbe lehet hozni.
az elsõ válaszolóval nem értek egyet nekem a jobb mellem nagyobb mint a másik
Ha elolvasnátok a kérdést hasznosabb választ adnátok: NEM AKAR MÛTÉTET!!! Amúgy elvileg a mell kb 21 éves köorig nõ, szóval emiatt egyenlõre nem kell aggódnod.Minden az agyban dõl el, szóval ha elhiszed, hogy ez korrigálódni fog, akkor fog. Viszont a biztonság kedvéért menj el nõgyógyászhoz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!