Találatok a következő kifejezésre: Mitől van a (5849 db)

Mitől van a dízel motornak az a jellegzetes zakatoló hangja? és mitől van hogy a nagy prémium márkák AUDI BMW úgy zakatol a motorja mint egy "traktor" egy kisebb márkának pedig sokkal csendesebb kúltúráltabb a járása.

valamelyik autó márkának null kilométeres motorral nagyon szép szinte minimális "zakatolása van" pl induláskor gyorsításkor, de van amelyik ugyan így indulásnál gyorsításnál null kilométeres motorral úgy zörög mint egy traktor. múltkor egy új 520D BMW elment mellettem nagyon finoman, kis gyorsítással a városban, és nagyon hangosan zakatolt a motorja

Legjobb válasz: a kopogásos égés miatt.

a kopogásos égés miatt.
A dízel motornak ez a "traktorhang" a jellegzetességük. Minnél nagyobb a CCM annál erõsebb ez a hang. A nagyobb limuzínokban jellemzõen 2000 ccm feletti motorok vannak. Más "városi kisautó" márkáknál meg általában 1.4 - 1.5 - 1.6 motorok vannak.
baromság. az 1.8as bmw-nek is nagyobb hangja van mint a 2.5ös fiatnak pl. mert erre játszik a sok menõ, bár nem mindenki menõzik vele (nem mintha lenne mire) de pl. páromnak bmw-je van és egyfolytában elõzgeti a kocsikat mert õ a jani. a hajamat tépem tõle
A diesel motor jellemzoje az ongyulladas folytan bekovetkezo eges. A reggebi adagolos szemelyautokban ennek a hangjat egy elokamra nevezetu formedvennyel probaltak tompitani kisebb nagyobb sikerrel.A mai motorokban mar kozvetlen befecskendezes van tobb reszletben igy probaljak csokkenteni a zajokat. A masik jellegzetessege a hogy hosszu loketu vagyis a lokethossz hosszabb mint a dugattyu atmeroje es amikor a dugattyu a felso holtpontra er atvaltaskor nagyobbat csapodik. Ezenkivul a kompresszio viszony 30:1 vagy magasabb erteket kepvisel, a robbanasok ereje hatarozottan nagyobb vagyis erosebb anyagbol kell a hajtokart a dugattyut es az egyebb forgo tomeget kepviselo alakatreszeket kesziteni..nagyobb tehetetlenseg es ezaltal az illesztesekbol adodoan nagyobbak a az eggyes elemek holtjateka.
A kérdező hozzászólása: ladybird zöld kéz neked :) ))))
Koszonom...bar tudni kell hogy a Felesegem regisztralt fel es En is raleltem erre a gyongyszemre ahol segithetek az embereknek egy kicsit bban amiben jo vagyok :) Es ezert a megteveszto nev mert az En email cimemet hasznalta :)

Mitől vannak a kék, zöld, lila, barna foltok? (illetve az én esetemben mitől nincsenek)

Látom ismerőseimen hogy némelyik egy kis szellőtől is bekékül, engem meg bármekkora ütés ér semmi szín csak fáj. Meggugliztam a dolgot de nem találtam semmit ha esetleg linket küldenétek nekem az is megfelelne. (semmi betegségre nem gyanakszom csak érdekel a téma)

Legjobb válasz: ha a hajszálér elpattan, akkor a bõr alá vérzik, ettõl lesznek a foltok, a színe az ütés idõpontjától függ, elõször kék, majd halványodik, barnul, sárgul, majd eltûnik ha valakinek rossz az érhálózata, könnyen sérül, akkor gyakoribbak a foltok, rajtam mindig van 2-3, egyszerûen ha lábbal tolom be a széket, már attól is lesz akinek nincs, az szerencsés, erõsek az érfalai, ezért kevésbé sérülékeny az ér

ha a hajszálér elpattan, akkor a bõr alá vérzik, ettõl lesznek a foltok, a színe az ütés idõpontjától függ, elõször kék, majd halványodik, barnul, sárgul, majd eltûnik ha valakinek rossz az érhálózata, könnyen sérül, akkor gyakoribbak a foltok, rajtam mindig van 2-3, egyszerûen ha lábbal tolom be a széket, már attól is lesz akinek nincs, az szerencsés, erõsek az érfalai, ezért kevésbé sérülékeny az ér
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Mitől van a keményedés? Nekem még egyszer sem volt, az baj? 27 hetes vagyok, a lányom egészséges, de mindenki a keményedésről beszél ennyi idősen, nekem meg gőzöm sincs, hogy az mitől van

Legjobb válasz: A méhizmok szabályos összehúzódásai.Segítik a méh növekedését és megfelelõ keringést biztosítanak a méh vérereiben!Végigkísérik a terhességet csak eddig nem figyeltél fel ezekre:)Majd észre veszed ezt is ha erõsebbé válnak.Nem fáj inkább kellemetlen érzés lehet.

A méhizmok szabályos összehúzódásai.Segítik a méh növekedését és megfelelõ keringést biztosítanak a méh vérereiben!Végigkísérik a terhességet csak eddig nem figyeltél fel ezekre:) Majd észre veszed ezt is ha erõsebbé válnak.Nem fáj inkább kellemetlen érzés lehet.

Lehet bajom belőle vagy mitől van a barna folyás?

Maszti után barna folyásom van ...mitől van az? megsértettem volna valamit bent ? segítség ...még női orvoshoz nem mehetek fiatal vagyok hozzá 15/L

Legjobb válasz: elõszöris nõgyógyászhoz lehet menni ennél fiatalabb korban is. nekem 12 évesen volt cisztám, akkor voltam elöször nõgyógyásznál, egy nõi gyermek nõgyógyásznál. Van hoyg ksilánynak van fertõzése akár 5-6 éves korban oylankor is el kell menni nõgyógyászhoz. Ennyi idõsen már simán lehet egy gombás fertõzés is igy azzal is orvoshoz kell menni. Szóval nem nem mehetsz csak gondolom nem akarsz amit meg is értek, de pár éven belül ugyis el kell majd menned. Hogy mitõl lehet abarna folyás? ha ujjaztad magad akkkor lehet attól hogy megsértetted de valószinübb az hogy meg fog jönni. Nincs még itt az ideje?

elõszöris nõgyógyászhoz lehet menni ennél fiatalabb korban is. nekem 12 évesen volt cisztám, akkor voltam elöször nõgyógyásznál, egy nõi gyermek nõgyógyásznál. Van hoyg ksilánynak van fertõzése akár 5-6 éves korban oylankor is el kell menni nõgyógyászhoz. Ennyi idõsen már simán lehet egy gombás fertõzés is igy azzal is orvoshoz kell menni. Szóval nem nem mehetsz csak gondolom nem akarsz amit meg is értek, de pár éven belül ugyis el kell majd menned. Hogy mitõl lehet abarna folyás? ha ujjaztad magad akkkor lehet attól hogy megsértetted de valószinübb az hogy meg fog jönni. Nincs még itt az ideje?
Olyan nincs, hogy valaki fiatal a nõgyógyászhoz ha baj van. Már egészen kislányokat is visznek oda.
Ezzel biztos, hogy nem kellene orvoshoz menned, valószínûleg felsértetted picit. Néhány nap alatt el fog múlni. Nõgyógyászhoz meg mehet 7-8 éves kislány is, ha valami problémája van, természetesen gyerek nõgyógyászhoz, ahol nõi orvosok vannak.
Igen, megsérthettél valamit, de semmi baj 1-2 nap és elmúlik magától.

17 hetes terhes vagyok. Tegnap este arra ébredtem fel hogy bekeményedett a hasam. Ez mitől lehet? Mitől van a hasbekeményedés?

Legjobb válasz: A méhed összehúzódását érzed. Ez természetes. Ahogy halad elõre a terhesség egyre többet fogod érezni, fõleg a harmadik harmadban.

A méhed összehúzódását érzed. Ez természetes. Ahogy halad elõre a terhesség egyre többet fogod érezni, fõleg a harmadik harmadban.
A kérdező hozzászólása: minden felé bevolt keményedve, a hasam alján is, oldalt is felül is....
Csatlakozom az elõttem szólóhoz!Próbálj meg magnéziumot szedni nekem az segített!
Teljesen normális. MagneB6. 22 hetes kismama
Én 3*1 MagneB6-ot szedek, és nagyon ritkán keményedek. 27 hetes kismama
hogy fagy le? num lockra se reagál? mert akkor valami hardveres gebasz lehet..
A kérdező hozzászólása: hogy hardver lehet vidikari mert az régi benne igaz 285gtx de réggi máár minden új benne?
Videókártya - nvidiák rendszeresen csinálják...

Mitől van a néha előjövő "stresszroham"?

17/f vagyok.

Legjobb válasz: Ilyen nekem is van, segíteni nem tudok, csak azért írtam, hátha kapsz választ.

Ilyen nekem is van, segíteni nem tudok, csak azért írtam, hátha kapsz választ.
Pánikrohamod van. Menj vele orvoshoz mielött rosszabbodik.
Igen, pánik/szorongásos roham. Nekem is ilyen volt, én pszichológushoz mentem, mert az orvos által felírt gyógyszer semmit nem ért kb. Olyan fél évig jártam pszichológushoz, és már másfél éve minden ok velem Ha budapesti vagy, akkor ajánlom neked is Szokolai Árpád pszichológust.

Mitől van a fülzúgás?

Mostanában gyakran sípol a fülem szerencsére nem tart sokáig de zavar.Nem vagyok kövér és a vérnyomásom sem magas.

Legjobb válasz: Néha nekem is zúg..De szerintem ezzel mindenki(legalábbis sokan) így van/nak..Nem baj,engem pl. annyira nem zavar,nyugi,nem nagy baj ;)

Néha nekem is zúg..De szerintem ezzel mindenki(legalábbis sokan) így van/nak..Nem baj, engem pl. annyira nem zavar, nyugi, nem nagy baj ;)
A kérdező hozzászólása: oké köszi
.
Az idegtudomány mai állása szerint krónikus (6 hónapon túli) fülzúgás oka a halló agykéregben kialakult kóros együttmûködés (szinkronizáció), egyszerûen szólva annyi, hogy "az idegsejtek elkezdenek egymás között beszélni". Üdv! egy fül-orr-gégész

Mitől van a gravitáció?

Legjobb válasz: Az általános relativitáselmélet sem magyarázza, hogy mitõl van gravitáció, hanem leírja, hogy hogyan mûködik.

Az általános relativitáselmélet sem magyarázza, hogy mitõl van gravitáció, hanem leírja, hogy hogyan mûködik.
Második vagyok. Igen, de ezt a fajta interpretációt én elfogadtam magyarázatnak, hiszen egy általánosabb szemlélet egyik speciális eseteként kerül elõ az, amit mi hétköznapilag gravitációként tapasztalunk, ami a tömeg hatásaként mutatkozik a téridõre nézve. De valóban nem igazi magyarázat, hiszen a hatás eredetére tényleg nem ad választ, viszont jól leírja a jelenséget.
Nem, az általános relativitáselmélet a gravitációt nem mint erõt interpretálja, hanem mint a téridõ torzulását. Azaz nem kell megmagyarázni, nincs mitõlje. Persze ez csak arrébbtolja a kérdést, a végén úgyis eljutunk Istenhez (vagy valamihez).
Az egyik alapvetõ kölcsönhatás. Nincs további "mitõl"-je.
Jó kérdés. De ennek tényleg nincs mitõlje. Egyszerûen tudjuk, hogy van és ezt az alapvetõ fizikai törvényt el kellett valahogy neveztünk. Azért jött létre, hogy létrejöhessen a világegyetm. De hogy mi okozza azt senki nem tudja. Valószínüleg nobel díjra jelölnék a válaszadóját ;)
Jelenlegi általánosan elfogadott tudományos magyarázatot az általános relativitáselmélet ad, de annak megértéséhez magas szintû matematikai ismeretekre van szükség, mint a nem-euklidészi terek, lineáris algebra ferdeszögû és görbevonalú koordináta-rendszerekben, parciális differenciálegyenletek stb.
Egyesek meg azt, hogy antropológikus elv: azért pont jók, mert itt vagyunk, ha nem lennének azok, nem kérdezhetnénk hülyeségeket a gyakorikérdésen.
Á, nobel-t sosem az elmélet kidolgozója hanem aki megméri kapja...
Fûtéstechnikában a sûrüségkülönbségen alapul.
Mert Newton feltalálta!
Nem kell ehhez Nobel-dij, közepiskolas anyag, a GRAVIONOKTÓL van, jopar evetizede tudnak erröl... Nem kell a fellengzös okoskodas, nem az a lenyeg, hogy irsz, hanem hogy mit! Es eddig erdemben senki nem valaszolt semmit! U.i.: a relativitaselmelet nem szol a gravitaciorol mint kölcsönhatasrol, olvassatok inkabb QED-t ;)
A gravitonok léte nem bizonyított, pusztán a Standard Modell miatt vezették be, hogy ez a kölcsönhatás is illeszkedjen a többihez. Mi az hogy az általános relativitáselmélet nem szól a gravitációról? Egyik legnagyobb érdeme a gravitációs kölcsönhatás eddigi legpontosabb leírása. És mi köze mindennek a kvantum-elektrodinamikához(QED)? Az meg aztán végképp nem szól gravitációról, benne van a nevében, hogy elektrodinamika, meg kvantum, ez a gravitációnál sokkalta erõsebb kölcsönhatásokkal foglalkozik. Valamit te nagyon összekeversz...
01:08 Te vagy az, aki fellengzõsen okoskodik, holott totál mellélõttél a dolognak. Attól még, hogy ismersz néhány idegen szót, még nem értesz a fizikához. Ha értenél, tudnád, hogy eddig nem született bizonyítható elmélet a négy alapvetõ kölcsönhatás eredetének megmagyarázására, csak feltételezéseink vannak, elfogadjuk a létezésüket, a törvények által pedig leírjuk õket.
Jah, a Nobelt a gravitonokért nem osztották még ki. Tudjátok miért? Mert a Nobelt mindig annak adják, aki KIMÉRI, amit az elmélet megjósol. A gravitonokat nem lehet mérni, ergo eleddig virtuális részecskék, azért vannak hogy kijöjjenek az egyenleteink.
Még valami ugyanettõl a tudomány-filozófustól. Gondolatai már fiatal koromban megragadtak bennem... Sir James Jeans: Fizika és filozófia 193-94. oldalakon: A valóság világát egy mély áramlat formájában képzelhetjük el; a megnyilvánuló világ a folyam felszíne, melynek mélységeit nem láthatjuk. A mélyben bekövetkezõ események buborékokat és örvényeket produkálnak a folyam felszínén. Ezek megszokott életünk energia áramlásai és kiterjedései, melyek hatást gyakorolnak érzékeinkre és így aktiválják elménket is; mindezek mögött mély víz rejlik, melyrõl csak közvetett feltételezésünk alakulhat ki. A buborékok és örvények atomszerûnek mutatják az áramlatot, de nem ismerjük ennek kapcsolatát a mélyben történõ folyamatokkal. Jól jegyezzük meg, hogy a modern tudomány által ismert atomok a világ felszínen megjelenõ részéhez tartoznak, nem a mély realitáshoz. James Jeans folytatja: A valóság és a megnyilvánulások kettõsége újra és újra megjelenik a filozófia történelmében visszamenõleg egészen Plátóig. Õ azt a képet festette elénk, hogy az emberiség egy barlang mélyén raboskodik úgy, hogy nem láthatja a kinti, változatos világot, csak annak árnyékát – a megnyilvánuló dolgokat. Ezek a napfény bevetülõ árnyékaként mint formákkal rendelkezõ tárgyak mozognak a barlang falain. A barlang foglyai számára az árnyak alkotják a teljes világ megnyilvánulását – azaz az anyagi világot –, míg a valóság világa felfogóképességük határain túl létezik. A mi anyagi világunk anyag- és foton-szerû dolgok mozgásából áll; e tevékenységek színpada a tér és az idõ. Így a minket börtönbe záró barlang fala a tér és az idõ; a valóság árnyékai – melyeket a kinti napfény bevetített formáiként látunk a falon – az anyagi részecskék mozgása a tér és idõ hátterén, miközben az ilyen árnyékokat létrehozó kinti valóság túl van a téren és idõn. Ahogy az új fizika megmutatta, minden korábbi fizikai rendszer, kezdve a newtoni mechanikával egészen a jó öreg kvantummechanikáig, beleesett abba a hibába, hogy azonosította a megjelenõ képet a valósággal; anélkül vetették figyelmüket kizárólag a barlang (tér és idõ) falára, hogy figyelembe vették volna az azon túl létezõ mélyebb valóságot. Az új kvantumelmélet megmutatta, hogy elõbb bizonyosságot kell szereznünk a létezés mélyebb valóságáról, majd csak ez után érthetjük meg a világon megnyilvánuló dolgokat, beleértve ebbe kísérleteink eredményeink megjósolhatóságát is.

Mitől van a gépemnek ilyen hangja?

Ilyen:

Legjobb válasz: milyen géped van? 98? xp? vista?

milyen géped van? 98? xp? vista?
elõzõ vaok, írj privátba... és megpróbáljuk kitalálni mi lehet az oka
A kérdező hozzászólása: Megoldódott !!! Azért volt ilyen hangos mert felhúztam a vga-t...
A kérdező hozzászólása: Visszaolvasva kicsit hülyén hangzik de komolyan kérdezem :)
A kérdező hozzászólása: Oks köszi! Amúgy xp
aDF_:a_F?.ad-SF?_ kinyírod vele:S:S:S

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!