Találatok a következő kifejezésre: Mitől változhatott a babám (4 db)

Mitől változhatott meg a babám mozgása?

35 hetes vagyok, a kisfiam sajnos farfekvéses. Eddig f?leg a kis buksiját nyomkodta ki a köldököm mellett, csak úgy hullámzott a hasam. Vagy két napja pedig inkább az oldalamat és a hasam alsó részét (na meg a hólyagomat) akarja szétrúgni, a fejét csak akkor dugja ki, ha a férjem vagy én odatesszük a kezünket. Vajon mit?l történt ez a változás?

Legjobb válasz: Szió!Az én babóm akkor válzoztatott a mozgásán,amikor megfordult.Mert õ az utolsó 4-5 hétben forgolodott sokat.Amikor a lábai voltak felfelé akkor nagyon intenziven éreztem a rugásokat.Amikor pedig csücsült akkor sokkal kevésbé.Már meg is ijedtem 1 kicsit.Tehát lehet,h neked is átfordult a baba.pussssz 25hetes kislány anyája

Szió!Az én babóm akkor válzoztatott a mozgásán, amikor megfordult.Mert õ az utolsó 4-5 hétben forgolodott sokat.Amikor a lábai voltak felfelé akkor nagyon intenziven éreztem a rugásokat.Amikor pedig csücsült akkor sokkal kevésbé.Már meg is ijedtem 1 kicsit.Tehát lehet, h neked is átfordult a baba.pussssz 25hetes kislány anyája
A kérdező hozzászólása: Szia! Jó lenne, de szerintem továbbra is csücsül, mert a fejecskéjét néha a szokott helyen kidugja. De ha esetleg így edz arra, hogy megforduljon, akkor nem bánom! :)
De azért van még neki ideje, h megforduljon.Biztasd rá õt:) )))))Mit mondtak ha nem fordul át akkor császár lesz?(1 vok)
A kérdező hozzászólása: Igen, sajna az lesz :( Szeretném elkerülni, de végülis mindegy, minden történjen úgy, ahogy a babának a legjobb.
Ez igy van engem is császároztak és minden ok.

Mitol változhatott meg a babám "illata"? Pár napja elég fura, csinálhatja ezt a Viburcol kúp?

Legjobb válasz: Konkrétan milyen illata van? Szerintem lehet a kúptól. Amikor az én babám antibiotikumot kapott annyira büdös volt szegényke, alig lehetett elviselni. Pedig maga a gyógyszer nem is volt nagyon büdös. Amikor abbahagytuk a gyógyszert, megint finom babaillata lett.

Konkrétan milyen illata van? Szerintem lehet a kúptól. Amikor az én babám antibiotikumot kapott annyira büdös volt szegényke, alig lehetett elviselni. Pedig maga a gyógyszer nem is volt nagyon büdös. Amikor abbahagytuk a gyógyszert, megint finom babaillata lett.
Szerintem biztos a kúptól van, a gyógyszerek hatással vannak az izzadság kémhatására, így a szagára is, és mindenki izzad 1 picit, tehát a babák is...jó ez a viburcol valamire? Nekem is van de nem mertem még használni.
A kérdező hozzászólása: nem tudom konkrétan, mihez hasonlítsam, de nem az az egészséges "babaillat". Mintha izzadt lenne, olyan "áporodott", mintha nem mosdatnám, pedig ez nem igaz, hisz ugyanúgy, mint eddig. Ezért gondoltam a kúpra, most kezdtuk használni. Remélem, csak errol van szo...Koszi:)
Nem hiszem hogy attol van.Én sokat használom mostanában, de nem vettem észre ilyen tünetet.A viburcol kip minden lázzla vagy láz nélküli nyugtalan állapotra jó.(etz az elõzõ válaszolónak írtam) :) 5 hós kisfiu anyukája
utolsó vagyok.Még annyit hogy ez nem gyógyszer.Homeopátiás alkati szer.
Sok babának szokott ilyen szaga lenni, általában a füleknél érzik az anyukák, és a "beposhadt" tejcsi okozza. A kicsiknél még könnyen folyik át akár a füljáratba is. Ha ez az, aggodalomra semmi ok, majd elmúlik.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat!

Mitől változhatott meg a babám széklete?

12 hetes, kizárólag anyatejes kisbabámnak eddig minden nap egyszer volt széklete, ma reggel azonban már 3* tele rakta a pelust, a széklete híg, barnás-zöld és darabos / túrós / az eddigi aranysárgával szemben, de a közérzete jó, nincs láza, jókedv?. Ez baj lehet? Nem szívesen viszem orvoshoz csak ha nagyon szükséges, mert mindig 20-30 beteg gyerek között kell várakoznunk, és félek, hogy elkap valamit. Légyszi segítsetek.

Legjobb válasz: A náthától lehet.Az elsõvel eggyetértek,miszerint a váladék lecsorog a baba torkán, esetleg a lerakódott slájmot nem köhögi fel így lent távozik.Akár az antibioikum, akár egy egyszerû gyógyszer megváltoztathatja.

A náthától lehet.Az elsõvel eggyetértek, miszerint a váladék lecsorog a baba torkán, esetleg a lerakódott slájmot nem köhögi fel így lent távozik.Akár az antibioikum, akár egy egyszerû gyógyszer megváltoztathatja.
Nem folyik az orra? Mert ha az lecsorog, attól lehet nyálkás, hígabb. Esetleg te nem ittál sok tejet?
Egy anyatejes babának az a normális, ha naponta 3-5x van széklete..Az állaga szerintem a te étrended miatt változhatott...Változtattál valamin?
Ilyen nálunk is volt, a doktornéni elküldette a székletmintát laborvizsgálatra, nem találtak semmit. Akkor azt monta, adjak neki pár kanál sárgarépa vagy almalét. Ez mûködött.
A kérdező hozzászólása: 2 hete meg van fázva, ezt kezeljük. Az étrendemen nem változtattam, viszont gombát ettem, ami mióta szültem még nem volt az étrendemben, lehet, hogy ez okozta?
Szoptatott babáknál néha elõfordul zöld színû széklet, ez semmi rosszat nem jelent, nem kell megijedni tõle. Nem igaz az a tévhit, hogy a túletetéstõl alakul ki, a hátterében az áll, hogy a tej zsírosabb, de okozhatja fogzás, vagy betegségek kísérõjelensége is lehet. Itt találtam:kismamablog.hu/babazas/hozzataplalas/csecsemo-szeklet


Mitől változhatott így meg a babám? Egy hete teljesen nyűgös, a napirendje teljesen felborult, éjjel ugyan alszik, de nappal nincs el magában.

Most is épp aludnia kéne, de röhögcsél a kiságyban, majd két pillanat múlva sír, ha odabújok hozzá megnyugszik, majd megint röhög, a hajam tépi, pedig ilyenkor már aludni szokott... Nem értem! 6 hós lesz, a fogára saccoltunk, de nem vörös neki, ugyan látni már régóta, hogy alul ott van két fog. Nem tudom mi lehet a gond, és félek, hogy a gyerekemb?l olyan gyerek válik, amilyet nem szerettem volna soha, egy nem önálló, folyton nyávogó, csak ölben ellev? baba. Viburcol kúpom van, de még nem mertem neki adni. nem biztos, hogy a \'legnyugtatózás\' jó megoldás szerintem.

Legjobb válasz: Sajna nekem is hathósan kezdte, most héthós mult, de még mindig tart:((( mondjuk egy héten egy-két nap aranyos, szépen játszunk, alszik napközben pontos rend szerint, a többi napon meg felteszi a nyûglõdõlemezt, ami egész nap tart:( enni eszik rendesen, neki van már alul ké foga, de többet jönni nem látok. Én sem adok semmilyen homeot neki, amikor jött a foga chamomila vulgarist adtam, de szerintem sincs amugy semmi baja, nem akarom tompítani. Szerintem itt 6-7 hó körül is van valami fordulás, mint 3-4 hó körül ami volt. Elég nehezen birom igy õszintén cérnával, mondjuk ugy a negyedik nyüglõdõ-semmi nem jó nap után. Ma egy kicsit jobban elvolt. Szerintem unatkozik. Nem tud elõre mászni, elérni a tárgyakat és tök ideges tõle! Te nem erre tippelsz? Unja a játékait a szobáját méginkább. Annyit találtam ki, hogy próbálok mást játszani vele és más helyszineken, igy egy kicsit jobb. Kitartás neked is!!

Sajna nekem is hathósan kezdte, most héthós mult, de még mindig tart:((( mondjuk egy héten egy-két nap aranyos, szépen játszunk, alszik napközben pontos rend szerint, a többi napon meg felteszi a nyûglõdõlemezt, ami egész nap tart:( enni eszik rendesen, neki van már alul ké foga, de többet jönni nem látok. Én sem adok semmilyen homeot neki, amikor jött a foga chamomila vulgarist adtam, de szerintem sincs amugy semmi baja, nem akarom tompítani. Szerintem itt 6-7 hó körül is van valami fordulás, mint 3-4 hó körül ami volt. Elég nehezen birom igy õszintén cérnával, mondjuk ugy a negyedik nyüglõdõ-semmi nem jó nap után. Ma egy kicsit jobban elvolt. Szerintem unatkozik. Nem tud elõre mászni, elérni a tárgyakat és tök ideges tõle! Te nem erre tippelsz? Unja a játékait a szobáját méginkább. Annyit találtam ki, hogy próbálok mást játszani vele és más helyszineken, igy egy kicsit jobb. Kitartás neked is!!
A kérdező hozzászólása: nem irigyellek Téged sem. az az igaszság, hogy hasra tud fordulni a babám, de már azt sem csinálja. Csak nyög, meg nyekeg. Nem tudom miért. A furcsa az, hogy egyik napról a másikra lett ilyen. Eddig az elalvással sem volt gond, most meg elmegyek mellõle és üvölt. Még a játszószõnyege mellõl sem akar elengedni. Pedig eddig sosem sírt. Valóban 3 hónapos korában is volt egy ilyen fázis, de nem tartott egy hónapig, mint nálad:( Egyébként enni sem eszik hû de sokat, viszont azt hogy beteg kizárnám, nem lázas, nem tortyog...Te adsz már neki gyümölcsöt? nem lehet, hogy a hozzátáplálás miatt ilyen? nálunk a hozzátáplálás után 1, 5 héttel kezdõdött. De igazából cicit sem kér, tápot sem, gyümölcsöt sem olyan vadul, mint ezelõtt. szóval a hozzátáplálást is kizárnám.
5, 5 hós kora óta szépen eszeget. 6 hósan már megevett 1 ü gyümit tizóraira, 1 ü fõzit ebédre simán. Tuti hogy nem éhes és a hasa sem fáj. Egyszerûen kínlódik, unatkozik. Persze ha hancúr van meg birkózás, mondókázás, kertben virágnézegetés, mama cipeli a karjában és magyaráz neki, akkor egy hangja sincs! De ennyi idõ nincs egy nap, képtelenség egész nap szórakoztatni! Tuti az a baja a bébidnek, hogy agyilag már ott tart, hogy haladna valahogy, de még a teste nem engedelmeskedik, ettõl baromi ideges. Figyeld meg, ha mászni/kúszni kezdenek, meg fog ez a kinlódás szûnni, nekem ezt irták itt az anyukák! Én bizakodom:) nekem kéne néha ez a viburcol kúp:) ))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!