Találatok a következő kifejezésre: Mitől szakad az (20 db)

Samsung elöltöltős mosògépem van. Nem előszőr fordult már elő, hogy kiszakítja a ruhát. Mitől? Odafigyelek, hogy az ajtò ne csípje be a ruhát, de akkor mitől szakadnak ki a ruhák? Nagyon kellemetlen! :- (

Legjobb válasz: Vagy a dobon belül van valami, amiben elakadva ki tud szakadni a ruha, vagy a mosási folyamat nem túl kíméletes, esetleg olyan ruhával mostad együtt, amin kapocs, merevítõ drót (pl merevítõs melltartó), patent, stb van. Olyan eset is elõfordulhat, hogy nem a ruhának megfelelõ mosási programot / mosószert használsz. Célszerû ezeket a tényezõket kiszûrni, hogy betájolható legyen a probléma forrása. De nem volna haszontalan, ha felvennéd a kapcsolatot valamelyik szerzõdött márkaszervizzel ( a gép papírjai közt megtalálod ezt a listát, ha nem dobtad ki) és érdeklõdnél, hogy ilyen esettel találkoztak-e már?

Vagy a dobon belül van valami, amiben elakadva ki tud szakadni a ruha, vagy a mosási folyamat nem túl kíméletes, esetleg olyan ruhával mostad együtt, amin kapocs, merevítõ drót (pl merevítõs melltartó), patent, stb van. Olyan eset is elõfordulhat, hogy nem a ruhának megfelelõ mosási programot / mosószert használsz. Célszerû ezeket a tényezõket kiszûrni, hogy betájolható legyen a probléma forrása. De nem volna haszontalan, ha felvennéd a kapcsolatot valamelyik szerzõdött márkaszervizzel ( a gép papírjai közt megtalálod ezt a listát, ha nem dobtad ki) és érdeklõdnél, hogy ilyen esettel találkoztak-e már?

Mitől lehet az, hogy amióta megszületett a kisfiam sokkal izzadékonyabb vagyok? 20 fok körül már szakad rólam a víz. Mi lesz így nyáron.

Nagyon kellemetlenül érint és egyenl?re nem találtam hatékony ellenszert.

Legjobb válasz: mennyi ideje szültél? Nálam is ez volt pár hónapig, aztán elmúlt. A hormonok tombolnak ilyenkor.

mennyi ideje szültél? Nálam is ez volt pár hónapig, aztán elmúlt. A hormonok tombolnak ilyenkor.
Én terhesség alatt voltam így. Azóta megfagyok szinte :) Még nyáron is paplannal takarózom. Kicsit felborult a hõháztartásom. Gondolom Nálad is ez van. Ja! És másfél éve szültem, most vagyok 10 hetes terhes. Ki tudja, mi lesz még :)
A kérdező hozzászólása: 6, 5 hónapos a kisfiam. Terhesség alatt semmi problémám nem volt, nem volt soha melegem és nem is fáztam...
Ez hormonális, és majd szép lassan elmúlik. Gondolom szoptatsz. (Ha nem, akkor nem igazán tudom... :o) És hogy mi lesz? Hát még jobban fog szakadni... :o/
Én másfél éve szültem és még mindig nem múlt el, pedig már 10 hónapja nem is szoptatok. Csak enyhült talán egy kicsit. Szerintem ez már így marad. Nincs is egy vastagabb pulóverem, még mínuszokba is egy szál felsõ van a kabátom alatt.
Izzadékonyabb maradtam szülés után.Ki érti?Most vagyok 30 hetes, az elején sokat fáztam-de, ha olyanok a körülmények, most is jobban izzadok, mint lányként.

Mitől 'szakad le majdnem az ember dereka' ha terhes lesz? Többször olvasom itt ezt is, mint korai terhességi tünetet. Mi okozza (az elmaradt mensi idején)?

Legjobb válasz: Ezt is a terheshormonok okozzák, tágul a csípõd, hogy a baba jobban elférjen. Nekem az elsõ gyereknél fõleg az elsõ trimeszterben volt rettenetes. pedig azt olvastam, hogy inkább a 30. héttõl jellemzõ. Na, a 2. gyerekkel valóban akkor jelentkezett. Csinálhattam vele bármit, nem sokat segített. Masszázs, kismamatorna, stb. Végülis magától elmúlt egy idõ után. Most 39. hétben vagyok, most a combom fáj, azt nyomja nagyon a gyerek.

Ezt is a terheshormonok okozzák, tágul a csípõd, hogy a baba jobban elférjen. Nekem az elsõ gyereknél fõleg az elsõ trimeszterben volt rettenetes. pedig azt olvastam, hogy inkább a 30. héttõl jellemzõ. Na, a 2. gyerekkel valóban akkor jelentkezett. Csinálhattam vele bármit, nem sokat segített. Masszázs, kismamatorna, stb. Végülis magától elmúlt egy idõ után. Most 39. hétben vagyok, most a combom fáj, azt nyomja nagyon a gyerek.
Ez inkább kései terhességi tünet. Félidõ után a medenceövi csontok és kötõszövetek elkezdenek tágulni, hogy helyet adjanak a gyereknek, és majd könnyebben kiférjen a szülõcsatornán. Mit mondjak, kegyetlenül tud fájni... 31h km
A kérdező hozzászólása: köszönöm, én is így gondolom. Már van egy babám, vele nekem is csak a vége felé fájt a derekam, itt viszont sokszor olvasom a "szerintetek terhes vagyok?" típusú kérdéseknél, hogy már a nemvárt menses elõtt érzik többen és kora-terhességi tünetnek vélik.

Mitől szakad ki sok embernek az óvszer?

Sokan irják hogy kiszakadt mit csináljanak.. arra vagyok kiváncsi hogy hogyan és miért szakad ki..

Legjobb válasz: 1. Akkor mikor teszik fel és nem figyelnek oda arra hogyha véletlenül egy picit is nagyobb a körmük! 2. Kicsit durvábban csinálják mint ahogyan az "elõ van írva"! Lehet van még több oka is, azt én is szívesen olvasnám! Pl. a tapasztalatokat!

1. Akkor mikor teszik fel és nem figyelnek oda arra hogyha véletlenül egy picit is nagyobb a körmük! 2. Kicsit durvábban csinálják mint ahogyan az "elõ van írva"! Lehet van még több oka is, azt én is szívesen olvasnám! Pl. a tapasztalatokat!
Leginkább a helytelen használattól szakadhat ki.
Lehet pl hibás széria is. Nálunk volt, hogy háromból kettõ kiszakadt, pedig jól lett felhelyezve és nem is voltunk hevesek.
Közel 10 éve használunk óvszert, és eddig egyszer sem szakadt el. Nem évente 1x hanem heti 2-3 alkalommal :) Érdemes egy kis síkosítót használni, még akkor is ha elég nedves. Ha lazán csúszkál, akkor akár 20 percet is lehet fûrészelni keményen. Ha kezd száraz lenni meg kell kenni.
akkor is lehet, hogy kiszakad, ha kicsi. páromnál ez a helyzet, mivel elég vastag van neki meg nagy is... ezért aztán hüvelykúpra váltottunk, amit melegen ajánlok mindenkinek, aki nem akarja hormonokkal rongálni a szervezetét, de a gumit meg nem szereti.
Bocsánat, rosszul írtam: Nem hüvelykúpot használok, hanem hüvelygyûrût!!
A fog.gátló sem 100%-os, mert mindig ottvan a "Mivan ha mégis...?" Pharmatex hüvelykúp egymagában csak 85% körüli védelmet nyújt így ajánlatos gumival együtt használni, mert ha az ki is lyukad még mindig ott a másik. Viszont vannak olyanik akik hogyha a hüvelykúpot elõírás szerint használják, akkor sem lesznek terhesek, de sztem ez csak szerencse. Én hüvelykúpot használok, nem roncsolja a szervezetemet mint a tabletta. Igaz hormonokat bocsájt ki, de pont a megfelelõ helyen, így még a hasmenés után sem kell kiegészítõ védekezés. Szedhetek mellette bármilyen gyógyszert (persze ha petefészek gyulladásom van, akkor nyílván kell kiegészítõ védekezés). Én ajánlom a hüvelygyûrût. Igaz ez a téma nem ide tartozik, ezért ezer bocs :D
én patentexet használok, ami olyan mint a pharmatex, de nembízok benne 100%ékosan, egyikben sem...szóval gumival együtt használjuk a bizti kedvéért. igaz jobb lenne ha nem kéne gumi, de nembízik a társam sem benne 100%osan, és a gumiban sem...az egyetlen 100%os dolog a fog gátló.
A kérdező hozzászólása: És a hüvelykúp biztonságos?Hallotam már róla a pharmatexbe is van olyan, az mennyire jó?
A kérdező hozzászólása: És ha rendesen használjuk akkor mennyi az esély rá?
Baromi sok mostanság a szar széria :o( Sajnos. ezért szakadnak jobbra balra.Van 1 ismerõsöm akiknél a 10 darabosból 9 szakadt. Gondolhatjátok, hogy már a második után több mint "szabályosan" használták, mégis...

Hogyan, mitől szakad el az óvszer?

Legjobb válasz: egyébként... elszakadhat mindentõl ami éles... akár körömmel sértitek fel...akár foggal...ha rosszul helyezed fel akkor esteleg az együttlét során is elszakadhat. Óvatosnak kell lenni, de egyébként biztonságos :)

egyébként... elszakadhat mindentõl ami éles... akár körömmel sértitek fel...akár foggal...ha rosszul helyezed fel akkor esteleg az együttlét során is elszakadhat. Óvatosnak kell lenni, de egyébként biztonságos :)
lifestyles vált be nálunk... Egyébként körülbelül ugyanolyan jók
Nekünk pl a zöld masculan szakadt ki.. amúgy meg tényleg bármitõl kiszakadhat. Vagy alapból lyukas, vagy vmi éles dologtól is kiszakadhat.
a legtöbbször rosszul huzzák fel és levegõ megy alá..mindenki azt irja hogy alapból lyukas, meg gyári hibás.Na ilyen nincsen, hogy a gumi alapból lyukas ugyanis anyaga lévén nem tud "lyukadni" csak széthasadni, apró lyukat nem fogsz rajta találni.Ezeket a megbizható márkákat meg ezer féle módon tesztelik mielõtt ti leveszitek a polcrol
szerintem a durex ... mi azt használunk és semmi gond... egyébként a masculan is jó
Az óvszer (ha pont olyat fogsz ki) általában alapból rossz és esetleg 1 pici szakadás tágul tovább
A kérdező hozzászólása: és melyik a megbízhatóbb durex vagy a lifestyles?
na és ha egy kis levegõ marad alatta akkor 100% hogy kiszakad?
Látom, hogy már nagyon régi kérdés, de azért ideírom hátha valaki majd elolvassa :) a következõre reagálnék *Na ilyen nincsen, hogy a gumi alapból lyukas ugyanis anyaga lévén nem tud "lyukadni" csak széthasadni, apró lyukat nem fogsz rajta találni.Ezeket a megbizható márkákat meg ezer féle módon tesztelik mielõtt ti leveszitek a polcrol* Lehet, de azt hiszem volt egy doboz ami nem ment volna át a rostán mégis kiadták forgalomba, mert a saját szememmel láttam hogy volt rajta középen egy lyuk ez a márka nem más mint a masculan, már többször volt vele problémánk, én nem ajánlom senkinek a használatát. (:

Mitől szakad ki az óvszer? Melyik a legbiztonságosabb?

Legjobb válasz: *Levegõ kerül bele-- azért kell felhelyezéskor a tetején lévõ kis "zsacsit" összenyomni *Felbontáskor is megsérülhet--körmöddel, vagy a száddal felsértheted *Alapból hibás

*Levegõ kerül bele-- azért kell felhelyezéskor a tetején lévõ kis "zsacsit" összenyomni *Felbontáskor is megsérülhet--körmöddel, vagy a száddal felsértheted *Alapból hibás
a durexet sokan nem ajánlják, inkább a rako, vagy a life stylest ajánlják.
Sok barátnõmnél halottam(lány vagyok, és pletyitünk. és a 2. választ is én irtam), hogy kiszakadt, vagy eleve hibás volt. egyik barátnõm és párja inkább kihagyják a sex-et ha csak az van. nekem nem igazán volt vele problémám, vagy a páromnak, csak egyszer lecsúszott, nem tudjuk, hogy történhetett, pedig minden ugyan ugy volt.
Uhha ismerõs!Én írtam januéárban hogy a Lifestyles spermicides óvszer lecsúszott....húú nem volt kellemes..
Nekem is Durex ovszer csuszott le, azota nem hasznalok olyant. Love plus, Protex ovszert hasznaltam meg. A Protex jo volt. Most Masculant vettem, azt olvastam, hogy jo. Kivancsi vagyok
a durexet miért nem? kíváncsiságból kérdem. nekem a lifestyle nem jött be. csípett, mart.
a rako-ról milyen tapasztalataitok vannak?
rako-t soha. Ne spórolj már az óvszeren
nekem a durex nem jött be ... már 2xer szakadt ki ... azóta romantic ovszert használok már kb 1 féléve és még egyszer nem szakadt ki olcsó és biztonságos
kiszakadhat, ha nincs megfelelõen felhelyezve, vagy a partnered nem elég nedves, és az eröltetéstõl megsérülhet a gumi
hát én nemtudom.. nekem a rako meg az ilyenek szoritják a P*csömet.. ezért vagy durex, vagy lifestyle

Mitől függ, hogy költségtérítéses vagy államilag támogatott szakra tudok bekerülni az egyetemen/főiskolán?

Legjobb válasz: attól, hogy melyikre jelentkezel wazze... ezek külön vannak. a szakok mögött biztos látsz ilyen 3 betûs kódot. ANA, meg ANK. az utolsó betûbe az A jelenti a támogatottat, K a fizetõset. te döntöd el, hogy mire jelentkezel. ha mindkettõt jelölöd, ugyanazon egyetem, ugyanazon szakán az is két külön jelölésnek számít.

attól, hogy melyikre jelentkezel wazze... ezek külön vannak. a szakok mögött biztos látsz ilyen 3 betûs kódot. ANA, meg ANK. az utolsó betûbe az A jelenti a támogatottat, K a fizetõset. te döntöd el, hogy mire jelentkezel. ha mindkettõt jelölöd, ugyanazon egyetem, ugyanazon szakán az is két külön jelölésnek számít.
attól, hogy melyikre lesz elég pontod. külön jelentkezési helynek számít, tehát pl. biológia szakot bejelölheted államin, vagy költségtérítésesen, esetleg mindkettõn. természetesen az államin magasabb a ponthatár, a költségesen pedig alacsonyabb, de nem mindig sokkal, szakfüggõ.
Attól, hogy melyik ponthatárt éred el, és hogy melyiket jelölöd be. Én pl be sem jelöltem költségtérítéses helyet.
A kérdező hozzászólása: Értem, nagyon szépen köszönöm! :D
A kérdező hozzászólása: jó, ennyire ne nézz bolondnak, ezt mind tudtam amit írtál:D csak gondoltam biztos van valami különbség a kettõ között, mert nem olyan egyszerû, hogy arra mész amelyikre akarsz, mert akkor mindenki az államilag támogatottra menne.. de most már tudom, hogy a pontszámtól függ
Pedig pont az az 1% az, amikor elszakad például. És nem feltétlen a helytelen használat miatt szakad el.
Ja vagy ha használat után kifordítod és újrahasznosítod.
Az az egy százalék arra vonatkozik, hogy ha étkezés elõtt veszed be.
Elszakad, lecsúszik...ezekre az esetekre vonatkozik a 99%
A kérdező hozzászólása: köszi
"nem kerül a közeledbe elõváladék" ??????
Nekem egyszer volt egy olyan gumim, aminek az oldalán volt egy szabályos, kör alakú kis lyuk, kb tûszúrásnyi... gyártási hiba

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!