Találatok a következő kifejezésre: Mitől sárgul és (42 db)

Mitől sárgul, és aztán hullik le a yukka pálmáim alsó levele? Sok vizet adok nekik, vagy keveset? Az egyik már szinte teljesen felkopaszodott.

Legjobb válasz: Szia! A yucca palmanak nem kell sok viz 2-3 hetente eleg ontozni, (foleg a teli idoszakban) bar ez attol is fugg hogy mekkora a noveny es mekkora edenyben van. Amugy jellemzo ra, hogy kopaszodik, hisz igy alakul ki a torzse. De ha rohamosan kopaszodik akkor valami nem jo.

Szia! A yucca palmanak nem kell sok viz 2-3 hetente eleg ontozni, (foleg a teli idoszakban) bar ez attol is fugg hogy mekkora a noveny es mekkora edenyben van. Amugy jellemzo ra, hogy kopaszodik, hisz igy alakul ki a torzse. De ha rohamosan kopaszodik akkor valami nem jo.
nekem is szokott Se most még apró magszerû rovarok is megjelentek rajta. Nem tudom, mi lehet!
Nekem is ugyanúgy barnultak az alsó levelek. Mikor jobban szemügyre vettem, láttam, hogy pajzstetvek vannak rajta. (Apró, barna pöttyök, amiket nehezen lehet lekaparni.Ez a tetû egy "pajzzsal" veszi körül magát, ezért lehet nehezen kiírtani.) Vettem egy sprayt erre a problémára, ezer egy-kétszáz Ft volt. Már egyszer lefújtam, még meg kell ismételni a kezelést. Remélem, eltûnnek!!
Van elég fénye??? Ha nics azt abból is megláthatod, ha a felsõ levelei világosabbak.

Mitöl sárga és homályos a 80 literes akváriumom vize, ha 3 hete cseréltem vizet és csak műnövényem van benne?

Legjobb válasz: 3 hetente cserélni a vizet nagyon kevés! Minimum 2, de inkább 1 hetente kéne, fõleg, hogy nincs benne igazi növény.

3 hetente cserélni a vizet nagyon kevés! Minimum 2, de inkább 1 hetente kéne, fõleg, hogy nincs benne igazi növény.
Én írtam, hogy hetente kell. A Duna (nagybetûvel!) vize magától cserélõdik és hát egy kicsit nagyobb mint az akváriumod és egy kicsit több élõ növény van benne! Az élõvilága sokkal változatosabb, ráadásul beleesik az esõ, tehát igenis cserélõdik a vize! De ha nem hiszed, kérdezd meg itt: http://www.akvarista.hu Nem értem, miért tartassz halakat, ha ennyivel sem vagy tisztában...Hány könyvet, cikket, vagy BÁRMIT olvastál el a haltartásról? Mert én elég sokat és sok éve tartok halakat.
Lehet hogy túl sok kaját adsz a halaknak és amit nem fogyasztanak el az a vízben bomlik le.Attól függ van e benne szürõ ha nincs 3-4 ezerért jót lehet kapni a fresnapf állat eledel boltban és ez levegõztet egyben is .Hal fajtól is függ.Szerintem vegyél bele élõ növényt.Én a 110 literesben 15 naponta cserélek kb 30-40 liter és van szûröm is meg levegõztetõ is .Kb 20 nap után az enyém is sárgúl ez a természetes.
Elsõ válaszoló -.- nincs is hala.... Lehet a mûnövényed ereszti a színét ( vagy nem tudom milyen növényed van bent!)
igen lehet a kajátol de csak akkor ha tápot adsz nekik, élö kajátol semmi képpen. de attol is függ hogy mi van az alapzaton kavics, soder vagy valami más.....Sokkal többet kéne irnod rola.
A kérdező hozzászólása: Színes kavics van allul és a mûnövények biztos nem engedik a színüket mert már egy éve benne vannak
A kérdező hozzászólása: hát ha csak ilyen értelmetlen válasz van mint az elözõ, akkor inkább hanyagoljuk a kérdést! ekkora nyomorultságot hogy hetente vizet cserélni! ha mindenki így tenne akkor már üres lenne a duna!
Szerintem amúgy a mûnõvény miatt. Lehet hogy nemtud kialakulni rendesen az élõflóra az akváriumodban, bár elvileg mûnövényel is mennie kéne. Próbáld meg a balansae nevû növényt, nekem az tökjó meg a halaim is birják, egy próbát megér az igazi növény :P (nameg szûrõ és levegõztetõ)
Nem kellcserélni hetente a vizet, mert ami kialakult az akváriumban élõflóra eltûnik és csak vacak klóros víz lesz benne!

Mitől sárga és vastag a lábujjköröm?

Legjobb válasz: Körömgombától.

Körömgombától.


Mitol sargul be a nagy labujj kormom? Nem gombas tudtommal, sarga es lemezes.

Legjobb válasz: Gombás. Tipikusan körömgomba tünetek a sárga szin +lmezesen szétváló,megvastagodó körmök.

Gombás. Tipikusan körömgomba tünetek a sárga szin +lmezesen szétváló, megvastagodó körmök.
Ez tipikusan a körömgomba tünete.

Mitől lehet? A szemem belül az orromnál sárga és lila.

A szemem belül az orromnál sárga és lila.Nem nagyon de azért látszik és néha ezért még nem is szoktam másokra rá nézni.

Legjobb válasz: Én nem akarlak megijeszteni... de ha tényleg sárga akkor ott komoly májproblémák lehetnek és mihamarabb menj el az orvoshoz!!

Én nem akarlak megijeszteni... de ha tényleg sárga akkor ott komoly májproblémák lehetnek és mihamarabb menj el az orvoshoz!!
A kérdező hozzászólása: Erre én is gondoltam és már gondolkodtam az orvoson is.

Mitől sárgul be és puhul el a virág levele? Mit tegyek?

mellesleg orchidea,de általánosságban is válaszoljatok légyszi!

Legjobb válasz: az orhidea levele a rohaastól, sok vizet kap. minden virágnak árt a pangó víz, ezért ne tedd olyan kaspóba amibe nem látod mennyi a zíz, vagy tegyél alá kis kavicsokat így ha túl öntözöd akkor sem álla pangó vízben. de a legjobb ha alátét van alatta így mindig mikor megöntözöd nem tudod túl öntözni, és ha másnap még van alatta akkor le kell önteni, és akkor kell megint megöntözni mikor már olyan szárazabb, soha ne álljon vízben. a puha levelüeket, mint a földiibolya, begónia... csak alulról mert ha levele vizet ér elrohad. szóval az öntözés lényege hogy annyi vizet kapjon amenyit a föld eliszik és nem áll alattta, de nem szabad hogy olyan sokáig n kapjon hogy kiszáradjon.negyed évenet minimum egy ilyen táp rudat nekik, és néha zuhiztatni, ha kicsi az edény átültetni.

az orhidea levele a rohaastól, sok vizet kap. minden virágnak árt a pangó víz, ezért ne tedd olyan kaspóba amibe nem látod mennyi a zíz, vagy tegyél alá kis kavicsokat így ha túl öntözöd akkor sem álla pangó vízben. de a legjobb ha alátét van alatta így mindig mikor megöntözöd nem tudod túl öntözni, és ha másnap még van alatta akkor le kell önteni, és akkor kell megint megöntözni mikor már olyan szárazabb, soha ne álljon vízben. a puha levelüeket, mint a földiibolya, begónia... csak alulról mert ha levele vizet ér elrohad. szóval az öntözés lényege hogy annyi vizet kapjon amenyit a föld eliszik és nem áll alattta, de nem szabad hogy olyan sokáig n kapjon hogy kiszáradjon.negyed évenet minimum egy ilyen táp rudat nekik, és néha zuhiztatni, ha kicsi az edény átültetni.

Mi lehet a baja a gépemnek? Sárga és kék kis képkockák jelennek meg és belassul, lefagy a gépem. Mitől lehet ez? :S

4hónapos új gépem van és mostanában időnként ez a probléma lépett fel:sárga és kék képkockák jönnek elő nagyon belassul a gép és van hogy lefagy teljesen és fekete lesz a képernyő...

Legjobb válasz: videokártya probléma lehet ha garanciális vidd vissza az egész gépet ahol veted és kicserélik amivel van a baj

videokártya probléma lehet ha garanciális vidd vissza az egész gépet ahol veted és kicserélik amivel van a baj

Barátommal együtt vagyok 4 hónapja. Az elején minden oké volt, aztán most valahogy mégsem olyan jó...Mitől sárga a nárcisz? És én miért nem vagyok boldog?

Legjobb válasz: Ennyi információ alapján ugye nem vártad hogy itt érdemi segítséget fognak tudni nyújtani neked?:) Kicsit talán részletezhetnéd hogy mi az ami már nem ugyanaz? Milyen negatív változásokat vettél észre, milyen érzéseid vannak a barátoddal kapcsolatban? Ezek nélkül még csak találgatni sem tudunk.

Ennyi információ alapján ugye nem vártad hogy itt érdemi segítséget fognak tudni nyújtani neked?:) Kicsit talán részletezhetnéd hogy mi az ami már nem ugyanaz? Milyen negatív változásokat vettél észre, milyen érzéseid vannak a barátoddal kapcsolatban? Ezek nélkül még csak találgatni sem tudunk.
A kérdező hozzászólása: az a baj nem tudom megmondani, hogy mi a fene van... nagyon sok minden idegesít benne. és egyszerûen nem érzem már azt amit kellene. pedig komolyan gondoltam ezt a dolgot vele. lehet ez csak pillanatnyi elmezavar?
Szerintem 4 hónap még túl rövid idõ ahhoz hogy kihûljenek az érzelmek. Persze azt hogy mit érzel iránta azt csak te tudod igazából megmondani. A kérdés hogy összességében szereted, jól érzed-e magad vele, a fontosabb dolgokban megvan az összhang köztetek de mellette vannak idegesítõ dolgok is? Senki sem tökéletes, mindenkinek vannak hibái, olyan ami nem tetszik neked. Ha viszont úgy érzed hogy ez mégsem az amit vártál, ha nem vagy vele boldog akkor sajnos lépned kell, de ezt csak te tudhatod. Elsõ voltam:)
A kérdező hozzászólása: hát igen, tudnom kéne hogy mit érzek, de sajnos most nem tudom. össze vagyok zavarodva. próbálom tisztázni az érzéseim, de nem megy olyan könnyen. most nem érzem magam boldognak egyáltalán vele. de még nem is akarok lépni, mert félek, hogy hülyeséget csinálok, aztán meg a falba verem a fejem, jaj de hülye voltam :) köszi a válaszod :)
Ha ennyire bizonytalan vagy akkor kérj egy kis idõt, amit külön töltesz tõle. Ez idõ alatt le tudod magadban tisztázni hogy mit érzel, hogy hiányzik-e amikor nem vagytok együtt, milyen az életed nélküle. De lehet hogy csak rossz passzban vagy, egy kapcsolatban vannak hullámhegyek és völgyek, remélem hogy nálad is csak errõl van szó.:)
A kérdező hozzászólása: hát én is nagyon remélem. azon gondolkodtam, hogy lehet ezt az is okozza, pont hogy egy ideje nem vagyunk együtt, mert megmûtöttek, és most elég sok idõt töltünk külön, most másik városban tartózkodunk. nem tudunk annyit találkozni. de lassan most már jól vagyok és akkor ismét együtt leszünk. lehet hogy ez a gond?
király foltisztítóval!
Én úgy szoktam hogy bevizezem de csak a folt környékén forró vízzel és öntök rá valamilyen fehérítõt: domestos, floraszept stb. Rajta hagyom pár percig de figyelem közben ha látom hogy kifehéredett akkor forróvízben kiöblítem alaposan. Ezután mosom 40%-on a többi fehér babaruhával együtt. Persze van olyan folt ami így sem jön ki mert esetleg olyan régen benne van azzal már nem lehet mit kezdeni.
A kérdező hozzászólása: köszi.
Elöször is, a foltok az öblitötöl vannak, az kezd romlani. Másodszor, a foltokat vizezd be langyos vizzel (a forró csak beleégeti az anyagba a foltot), kend be szódabikarbónával és másnap mosd ki a szokott módon mosószerrel. Öblitöt nem használj, hanem inkabb ecetet (1-2EK egy géphez), az fertötlenit is, szagtalanit is, meg jó puha lesz töle a ruha.
Én be szoktam áztatni, utána szappannal bekenem és dürzsölöm, régi folt is kijön.
Vannak olyan foltok, amiket semmi nem hoz ki. Az ilyen ruhákat össze szoktam gyûjteni, és befestem :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm, és érdekes , hogy az öblítõtõl vannak a foltok.Az biztos hogy tiszta fehéren tettem el a szekrénybe.
A kérdező hozzászólása: azt hittem talán a moly rá szált és ezért sárgult be.
Citromlében beáztatni majd géppel kimosni.A vasaló okozta sárgás barna foltot is kihozza.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!