Találatok a következő kifejezésre: Mitől repül repülő (1 db)

Mitől repül a repülő?

nagyon világosan, lassan, ovis szinten magyarázzátok el lécci:)

Legjobb válasz: ahogy elöttem leírták, ahogy a gép nekilódul és el kezd gyorsítani a "nyomás csökkenés" felemeli. de ehez kellett hogy megtalálják az egyensúlyt, mert nem elég hogy szárnyad legyen a gépnek megfelelö egyensúllyal kell rendelkeznie. a vitorlázó gépek és a madarak kiahsználják a felfele szálló meleg levegöt így azon vitorláznak.

ahogy elöttem leírták, ahogy a gép nekilódul és el kezd gyorsítani a "nyomás csökkenés" felemeli. de ehez kellett hogy megtalálják az egyensúlyt, mert nem elég hogy szárnyad legyen a gépnek megfelelö egyensúllyal kell rendelkeznie. a vitorlázó gépek és a madarak kiahsználják a felfele szálló meleg levegöt így azon vitorláznak.
Az "ovis szint" egyik fele, hogy a szárny fölött gyorsul a levegõ, alatta meg lassul - ez rendben. De: - a szárny ferde is. Tehát lefelé löki a levegõt. Akkor pedig a levegõ fölfelé a repülõt. Cserébe a vízszintes sebességét is csökkenti (fékezi a gépet). Ezen vagy egy motorral lehet segíteni - vagy úgy, hogy a gép alapvetõen lefelé megy. Vagy egy felszálló légáramlást keres. - a levegõ attól gyorsul (vagy lassul), hogy a szárny HAJLÍTOTT. Tehát fönt kevesebb hely van a levegõnek (gyorsabban kell mennie) - lent meg több (lassaban kell mennie). Egy normál repülõn mindkét hatás megvan, plusz még további (általában káros) hatások. A madarak még további hatásokat is kihasználnak (amikor nem vitorlázva repülnek).
Az elsõ válaszoló egy igazi köcsög
Emberek baromi okosan elõadjátok itt a szárnyszelvény formáját hogy így meg úgy asszimetrikus. . . Láttatok már mûrepülõgépet, aminek teljesen tengelyszimmetrikus a szárnyszelvénye??? Na azt most mivan elteszi a befõtt a nagymamát??? üdv!
Utolsónak: ha hallgattál volna - vagy legalább tudnál olvasni... leírtuk: TÖBB hatás van. A mûrepülõgép szárnya nem hajlított, mivel sûrûn repül fejen, és az olyankor igencsak zavarna. Tehát a mûrepülõgépnek a szárnya ferde: mindig "lógatja a farkát" repülés közben. Akkor is, ha fejen repül. Van benne egy baromi erõs motor, ami legyõzi a fékezõ erõket. Próbáld ki: vegyél egy A4-es kemény papírt, tedd be ferdén a kezed alá, és mozgasd a levegõben. Ugye, milyen szépen emeli?
olyan nincs hogy hajlított szárny, helyette van szimmetrikus és aszimmetrikus szárnyszelvény.
Attól függ hogy vizszintesen vagy függõlegesen repülõ gépet kérdeztél? Mert a vizszintes repüléshez felhajtóerõ a függõleges repüléshez meg tolóerõ kell csak, a kettõ között meg mindkettõ. Felhajtóerõ a szárnyon keletkezik, tolóerõt meg a motor adja.
"Az elsõ válaszoló egy igazi köcsög" ??? Az 1. válaszoló tökéletesen leírta. =D Sok értelme volt a válaszodnak... :D Amúgy nem nagyon értek egyet az 1. válaszoló 2. leírásával. Amit az a pszichológus ír... Sok év árán sikerült megfejteni azt, hogy mitõl repül a repülõ, és akkor õ kimondja, hogy nem is repül, csak azt hisszük... hát persze. A fizika olyan, hogy van, és kész. :D Meg lehet magyarázni, de megcáfolni nehéz.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Lennétek kedvesek egy kis információval szolgálni?

Az uncia mértékegység eredetéről és arról hogy mi alapján kapta a nevét, meg mióta használják - erről kell gyűjtőmunkát csinálnom.. nem találtam sehol semmi érdemes dolgot, szóval jól jönne egy kis segítség..

0

Az lehetséges hogy egy 1 cm eres golyó nyomjon 1 tonnát?

9

Hogy számítjuk ki egy amorf dolog pl. újonnan felfedezett sziget területét?

2

Elo lehet allitani korlatlan energiaforrast? Marmint kis mennyisegben korlatlan

6

MCP73832T-2ACI/OT ez az ic beállítja magának az aksihoz a feszültséget és az áramerőséget? Vagy kell még módosítani az alapkapcsolást?

2

Milyen legfejletebb eszközöket használtak azok az emberek akik nem homo sapiensek voltak? Hanem pl. a neandervölgyi? Volt amelyik használt kőbaltát? Ismerték a tűzet? Esetleg foglalkoztak fém öntéssel?

11

Mi az a legrégebbi idő amióta az ember foglalkozik fém öntéssel?

5

Ha beraknak valami tárgyat egy gömbbe, aminek a fala tele van égökkel, úgy hogy minden irányból, minden szögböl fény jön, lesz árnyéka a tárgynak?

2

Van olyan anyag ami elnyeli a ráeső fényt? Esetleg megoldható hogy csak elektromos áram hatására nyelje el?

6

Humphry Davy melyik elemeket fedezte fel?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!