Találatok a következő kifejezésre: Mitől repül repülő (1 db)

Mitől repül a repülő?

nagyon világosan, lassan, ovis szinten magyarázzátok el lécci:)

Legjobb válasz: ahogy elöttem leírták, ahogy a gép nekilódul és el kezd gyorsítani a "nyomás csökkenés" felemeli. de ehez kellett hogy megtalálják az egyensúlyt, mert nem elég hogy szárnyad legyen a gépnek megfelelö egyensúllyal kell rendelkeznie. a vitorlázó gépek és a madarak kiahsználják a felfele szálló meleg levegöt így azon vitorláznak.

ahogy elöttem leírták, ahogy a gép nekilódul és el kezd gyorsítani a "nyomás csökkenés" felemeli. de ehez kellett hogy megtalálják az egyensúlyt, mert nem elég hogy szárnyad legyen a gépnek megfelelö egyensúllyal kell rendelkeznie. a vitorlázó gépek és a madarak kiahsználják a felfele szálló meleg levegöt így azon vitorláznak.
Az "ovis szint" egyik fele, hogy a szárny fölött gyorsul a levegõ, alatta meg lassul - ez rendben. De: - a szárny ferde is. Tehát lefelé löki a levegõt. Akkor pedig a levegõ fölfelé a repülõt. Cserébe a vízszintes sebességét is csökkenti (fékezi a gépet). Ezen vagy egy motorral lehet segíteni - vagy úgy, hogy a gép alapvetõen lefelé megy. Vagy egy felszálló légáramlást keres. - a levegõ attól gyorsul (vagy lassul), hogy a szárny HAJLÍTOTT. Tehát fönt kevesebb hely van a levegõnek (gyorsabban kell mennie) - lent meg több (lassaban kell mennie). Egy normál repülõn mindkét hatás megvan, plusz még további (általában káros) hatások. A madarak még további hatásokat is kihasználnak (amikor nem vitorlázva repülnek).
Az elsõ válaszoló egy igazi köcsög
Emberek baromi okosan elõadjátok itt a szárnyszelvény formáját hogy így meg úgy asszimetrikus. . . Láttatok már mûrepülõgépet, aminek teljesen tengelyszimmetrikus a szárnyszelvénye??? Na azt most mivan elteszi a befõtt a nagymamát??? üdv!
Utolsónak: ha hallgattál volna - vagy legalább tudnál olvasni... leírtuk: TÖBB hatás van. A mûrepülõgép szárnya nem hajlított, mivel sûrûn repül fejen, és az olyankor igencsak zavarna. Tehát a mûrepülõgépnek a szárnya ferde: mindig "lógatja a farkát" repülés közben. Akkor is, ha fejen repül. Van benne egy baromi erõs motor, ami legyõzi a fékezõ erõket. Próbáld ki: vegyél egy A4-es kemény papírt, tedd be ferdén a kezed alá, és mozgasd a levegõben. Ugye, milyen szépen emeli?
olyan nincs hogy hajlított szárny, helyette van szimmetrikus és aszimmetrikus szárnyszelvény.
Attól függ hogy vizszintesen vagy függõlegesen repülõ gépet kérdeztél? Mert a vizszintes repüléshez felhajtóerõ a függõleges repüléshez meg tolóerõ kell csak, a kettõ között meg mindkettõ. Felhajtóerõ a szárnyon keletkezik, tolóerõt meg a motor adja.
"Az elsõ válaszoló egy igazi köcsög" ??? Az 1. válaszoló tökéletesen leírta. =D Sok értelme volt a válaszodnak... :D Amúgy nem nagyon értek egyet az 1. válaszoló 2. leírásával. Amit az a pszichológus ír... Sok év árán sikerült megfejteni azt, hogy mitõl repül a repülõ, és akkor õ kimondja, hogy nem is repül, csak azt hisszük... hát persze. A fizika olyan, hogy van, és kész. :D Meg lehet magyarázni, de megcáfolni nehéz.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha egy 1:500000 méretarányú térképre nem férnek rá újabb tereppontok a zsúfoltság veszélye nélkül, akkor mit kell tennie a térképrajzolónak, hogy mégis feltüntesse atokat?

2

Plusz 15 próbaérettségi matematikából középszint - ennek valahol megtalálhatóak a megoldásai? Nagyon kellene.

3

Aminok sóját 37%sósavval?

Aminok sóját ki lehet-e alakítani 37%-os sósav hozzáadásával?:) köszi

2

Erre van valamilyen tudományos válasz hogy miért van?

http://lajkold.hu/flash-jatekok/mind-reader/
50-ből 47X eltalálta! Ez nem lehet véletlen...
Arra gyanakszom, hogy ez lehet a megoldás, ami ebben a videóban van:
13:35 és 13:47 között.

15

A 0.99999 végtelen tizedestört egyenlő 1-el, vagy nem?

23

Fizikásoknak szóló kérdés. Ha megvan adva hogy a hálózati áramforrás 230V és a játék csak 46V-tal működtethető akkor ebben az esetben a 230V az Up és a 46V az micsoda?

2

Csonkagúla. Elég összetett feladat. Van megoldásom, de nem vagyok benne biztos. Megoldaná valaki?

65 méter magas gúla. A 3/5-énél elvágjuk. Oldalélei 41 méteresek, alapélei 50 méteresek, fedőélei 10 méteresek. Színaranyból van. Mekkora a tömege? Az arany sűrűsége 19300 kg/köbméter. Leakarjuk festeni kívülről az egészet. Hány liter festék kell, ha 1 négyzetméterre 2,5 liter kell? Mennyibe kerül ez az egész, ha 1 liter festék 320 FT? Az összes arany hány százaléka veszett el azután hogy elvágtuk a 3/5-énél?

2

Mennyi a maradék, ha a 2012^2013+2013^2012 összeget elosztjuk 2012*2013-mal?

4

Miért lesz a konvex négyszögek külső szögeinek összege 360 fok?

4

Pakli magyar kártyából húzunk lapokat, egyesével, visszatevés nélkül. Addig húzunk, amig pirosat nem kapunk, de legfeljebb 3-szor. Adjuk meg a kihúzott lapok számának eloszlását, várható értékét. Levezetést kérhetnék?

Pici magyarázatot, segítséget kérnék ehhez, mert ez nekem nem nagyon megy.....

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!