Találatok a következő kifejezésre: Mitől repül repülő (1 db)

Mitől repül a repülő?

nagyon világosan, lassan, ovis szinten magyarázzátok el lécci:)

Legjobb válasz: ahogy elöttem leírták, ahogy a gép nekilódul és el kezd gyorsítani a "nyomás csökkenés" felemeli. de ehez kellett hogy megtalálják az egyensúlyt, mert nem elég hogy szárnyad legyen a gépnek megfelelö egyensúllyal kell rendelkeznie. a vitorlázó gépek és a madarak kiahsználják a felfele szálló meleg levegöt így azon vitorláznak.

ahogy elöttem leírták, ahogy a gép nekilódul és el kezd gyorsítani a "nyomás csökkenés" felemeli. de ehez kellett hogy megtalálják az egyensúlyt, mert nem elég hogy szárnyad legyen a gépnek megfelelö egyensúllyal kell rendelkeznie. a vitorlázó gépek és a madarak kiahsználják a felfele szálló meleg levegöt így azon vitorláznak.
Az "ovis szint" egyik fele, hogy a szárny fölött gyorsul a levegõ, alatta meg lassul - ez rendben. De: - a szárny ferde is. Tehát lefelé löki a levegõt. Akkor pedig a levegõ fölfelé a repülõt. Cserébe a vízszintes sebességét is csökkenti (fékezi a gépet). Ezen vagy egy motorral lehet segíteni - vagy úgy, hogy a gép alapvetõen lefelé megy. Vagy egy felszálló légáramlást keres. - a levegõ attól gyorsul (vagy lassul), hogy a szárny HAJLÍTOTT. Tehát fönt kevesebb hely van a levegõnek (gyorsabban kell mennie) - lent meg több (lassaban kell mennie). Egy normál repülõn mindkét hatás megvan, plusz még további (általában káros) hatások. A madarak még további hatásokat is kihasználnak (amikor nem vitorlázva repülnek).
Az elsõ válaszoló egy igazi köcsög
Emberek baromi okosan elõadjátok itt a szárnyszelvény formáját hogy így meg úgy asszimetrikus. . . Láttatok már mûrepülõgépet, aminek teljesen tengelyszimmetrikus a szárnyszelvénye??? Na azt most mivan elteszi a befõtt a nagymamát??? üdv!
Utolsónak: ha hallgattál volna - vagy legalább tudnál olvasni... leírtuk: TÖBB hatás van. A mûrepülõgép szárnya nem hajlított, mivel sûrûn repül fejen, és az olyankor igencsak zavarna. Tehát a mûrepülõgépnek a szárnya ferde: mindig "lógatja a farkát" repülés közben. Akkor is, ha fejen repül. Van benne egy baromi erõs motor, ami legyõzi a fékezõ erõket. Próbáld ki: vegyél egy A4-es kemény papírt, tedd be ferdén a kezed alá, és mozgasd a levegõben. Ugye, milyen szépen emeli?
olyan nincs hogy hajlított szárny, helyette van szimmetrikus és aszimmetrikus szárnyszelvény.
Attól függ hogy vizszintesen vagy függõlegesen repülõ gépet kérdeztél? Mert a vizszintes repüléshez felhajtóerõ a függõleges repüléshez meg tolóerõ kell csak, a kettõ között meg mindkettõ. Felhajtóerõ a szárnyon keletkezik, tolóerõt meg a motor adja.
"Az elsõ válaszoló egy igazi köcsög" ??? Az 1. válaszoló tökéletesen leírta. =D Sok értelme volt a válaszodnak... :D Amúgy nem nagyon értek egyet az 1. válaszoló 2. leírásával. Amit az a pszichológus ír... Sok év árán sikerült megfejteni azt, hogy mitõl repül a repülõ, és akkor õ kimondja, hogy nem is repül, csak azt hisszük... hát persze. A fizika olyan, hogy van, és kész. :D Meg lehet magyarázni, de megcáfolni nehéz.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Pál 800 ausztrál dollárt (AUD) átváltott USA-dollárba, és 450 $-t kapott, Péter mennyi ausztrál dollárt kapna ugyanolyan árfolyamon 560$-ért?

Vezessétek légyszi le nekem, ne csak az eredményt írjátok le!

2

Az a, b, c, d, e öt növekedő sorrendben felsorolt, egymást követő egész szám. Egy téglatest éleinek mérőszáma: a, b, c?

Milyen értékek esetén fordulhat elő, hogy a téglatest testátlója egy derékszögű háromszög átfogója lesz, a d és az e pedig a befogók hossza?A gondolatmenet is érdekelne.

1

VALAKI SEGÍTENE EBBE A MATEK FELADATBAN?

cos6x=sin(3x-20°)

előre is köszi:) valamint annyi még a kérdésem még, habár tudom hogy a cosinusnál ilyenkor ha nem egyezik a szögfügvény akkor a pótszögből kell kivonni azaz a 90fokból. De sinusnál hogy kell? ugyanígy vagy..?

2

Egy kerékpáros 20 mp alatt felgyorsul 57.6 km/h-ra. Mekkora volt a gyorsulása, mekkora utat tett meg?

Kérlek segítsetek, írjátok le a gondolatmenetet érthetően. Köszi!

2

Az italautomatából Bálint egy pohár szörpöt szeretne vásárolni 60 forintért. A zsebében 5 db 10 Ft-os és 4 db 20 Ft-os van. Véletlenszerűen kivesz egy-egy érmét?

Mekkora annak a valószínűsége, hogy 4 húzással pontosan 60 Ft-ot sikerül kivennie? A gondolatmenet is érdekelne.

1

Igaz hogy a nitrogén térfogata/nyomása messze nem változik annyit hő hatására mint az oxigéné?

1

A fény hány %-át veri vissza a fehér papír?

4

Az ABC tompaszögű háromszögben az A csúcsnál van a tompaszög. A háromszög beírható körének középpontja legyen S. Az S-en át AB-vel húzott párhuzamos messe az AC oldalt D-ben és a BC oldalt E-ben. Bizonyítsuk be, hogy DE=AD+BE?

3

Ha egy egyenletesen haladó vonat 1 óra 4 perc alatt 80 km-t tesz meg, mekkora utat tesz meg 3 óra alatt? _ 5

Légyszi, vezessétek le nekem és írjátok le, hogy hogyan jön ki az eredmény! Egyébként a feladatban az egy tört.

4

Egy kerekedő egy terméket 20%-os árengedménnyel árul, és a beszerzési árhoz képest még így is 20% a haszna. Hány százalékos volt a haszna az árleszállítás előtt? A gondolatmenet is érdekelne.

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!