Találatok a következő kifejezésre: Mitől repül repülő (1 db)

Mitől repül a repülő?

nagyon világosan, lassan, ovis szinten magyarázzátok el lécci:)

Legjobb válasz: ahogy elöttem leírták, ahogy a gép nekilódul és el kezd gyorsítani a "nyomás csökkenés" felemeli. de ehez kellett hogy megtalálják az egyensúlyt, mert nem elég hogy szárnyad legyen a gépnek megfelelö egyensúllyal kell rendelkeznie. a vitorlázó gépek és a madarak kiahsználják a felfele szálló meleg levegöt így azon vitorláznak.

ahogy elöttem leírták, ahogy a gép nekilódul és el kezd gyorsítani a "nyomás csökkenés" felemeli. de ehez kellett hogy megtalálják az egyensúlyt, mert nem elég hogy szárnyad legyen a gépnek megfelelö egyensúllyal kell rendelkeznie. a vitorlázó gépek és a madarak kiahsználják a felfele szálló meleg levegöt így azon vitorláznak.
Az "ovis szint" egyik fele, hogy a szárny fölött gyorsul a levegõ, alatta meg lassul - ez rendben. De: - a szárny ferde is. Tehát lefelé löki a levegõt. Akkor pedig a levegõ fölfelé a repülõt. Cserébe a vízszintes sebességét is csökkenti (fékezi a gépet). Ezen vagy egy motorral lehet segíteni - vagy úgy, hogy a gép alapvetõen lefelé megy. Vagy egy felszálló légáramlást keres. - a levegõ attól gyorsul (vagy lassul), hogy a szárny HAJLÍTOTT. Tehát fönt kevesebb hely van a levegõnek (gyorsabban kell mennie) - lent meg több (lassaban kell mennie). Egy normál repülõn mindkét hatás megvan, plusz még további (általában káros) hatások. A madarak még további hatásokat is kihasználnak (amikor nem vitorlázva repülnek).
Az elsõ válaszoló egy igazi köcsög
Emberek baromi okosan elõadjátok itt a szárnyszelvény formáját hogy így meg úgy asszimetrikus. . . Láttatok már mûrepülõgépet, aminek teljesen tengelyszimmetrikus a szárnyszelvénye??? Na azt most mivan elteszi a befõtt a nagymamát??? üdv!
Utolsónak: ha hallgattál volna - vagy legalább tudnál olvasni... leírtuk: TÖBB hatás van. A mûrepülõgép szárnya nem hajlított, mivel sûrûn repül fejen, és az olyankor igencsak zavarna. Tehát a mûrepülõgépnek a szárnya ferde: mindig "lógatja a farkát" repülés közben. Akkor is, ha fejen repül. Van benne egy baromi erõs motor, ami legyõzi a fékezõ erõket. Próbáld ki: vegyél egy A4-es kemény papírt, tedd be ferdén a kezed alá, és mozgasd a levegõben. Ugye, milyen szépen emeli?
olyan nincs hogy hajlított szárny, helyette van szimmetrikus és aszimmetrikus szárnyszelvény.
Attól függ hogy vizszintesen vagy függõlegesen repülõ gépet kérdeztél? Mert a vizszintes repüléshez felhajtóerõ a függõleges repüléshez meg tolóerõ kell csak, a kettõ között meg mindkettõ. Felhajtóerõ a szárnyon keletkezik, tolóerõt meg a motor adja.
"Az elsõ válaszoló egy igazi köcsög" ??? Az 1. válaszoló tökéletesen leírta. =D Sok értelme volt a válaszodnak... :D Amúgy nem nagyon értek egyet az 1. válaszoló 2. leírásával. Amit az a pszichológus ír... Sok év árán sikerült megfejteni azt, hogy mitõl repül a repülõ, és akkor õ kimondja, hogy nem is repül, csak azt hisszük... hát persze. A fizika olyan, hogy van, és kész. :D Meg lehet magyarázni, de megcáfolni nehéz.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

20% sósav és 35%-os hidrogén peroxid keveréke reagál -e és ha igen hogyan a kővetkező fémekkel: ezüst, higany, ólom-?

ha igen akkor kloridok kellenének hogy keletkezzenek.

2

MATEKOSOK! Adott egy kör és annak középpontja (innentől NEM lehet körzőt használni! ) CSAK vonalzót! A megadott feltételekkel hogyan lehet a körbe szerkeszten egy négyzetet?

A VONALZÓ csak olyan lehet amin NINCSENEK számok és CSAK az egyik oldal egyenes(PL:a másik oldala hullámos)SEgítsetek légyszi! Úgy magyarázzátok h bárki megértse lehetőleg szakszavak nélkül. Aki tud rajzolhat szerkesztést az írás MELLÉ. Köszönöm :)

15

Hogy értsem meg a fizikát?

16 éves vagyok,9-be járok.Az a gondom,hogy nem tudom megérteni a fizikát.Első félévben átmentem,most elég rosszúl állok.Tudom,hogy gyakorolni kell,de nemtudom hogyan kezdjek neki a feladatnak.Pl a mateket is komolyan veszik,abból nagyón jól állok.Valami tipp,hogyan értsem meg a fizikát? :S

8

Hogyan kell kiszámolni egy csonka henger oldalának magasságát? Ismerem az átmérőt ami 100 mm, magasság a henget közepén 100 mm és a vágás szöge 45° Linkelek egy képet is. Mert az többet mond ezer szónál.

https://www.dropbox.com/s/spjraxz8xxgv4g0/henger. Png Érthető, hogy mire gondolok?

1

Magyarország a 2008-2009-es gazdasági válság alatt?

Dolgozathoz keresek anyagot, de ebben a témában annyira más-más képet kapok, egy olyan oldal, vagy könyv kellene nekem,amiben tények vannak, okok,és magyarázatok. Tud valaki ilyet?

1

Hogyan kell kiszámítani? Egy egyenes henger síkba kiterített palástja téglalap, amelynek oldalai: 31, 4 cm és 15, 7 cm? Mekkora a henger alapkörének a sugara?

Vezessétek le nekem,nem csak az eredményt kérem!

1

Az alef-null végtelen elvileg a megszámlálható végtelen. Ez ugyanaz mint amit suliban fektetett nyolcassal jelölünk?

Ha mondjuk [2; +végtelen[ intervallum akkor ez megszámlálható végtelen ugye? Illetve ha a(n) sorozat +végtelenhez divergál ez is megszámlálható végtelen?

3

Hogyan kell méretarányt számolni? (help! )

14

Mi a kővetkező reagció egyenlete:higkénsav és 35%-os hidrogén -peroxid keverékébe rezet teszünk-?

végtermékek?

1

Háromszögbe írható kör egyenlete?

Sziasztok, hogyan tudom felírni a háromszögbe írható kör egyenletét, ha csak annak a sugarát ismerem, meg vannak adva a háromszög csúcsainak a koordinátái?? A válaszokat előre is köszönöm!

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!