Találatok a következő kifejezésre: Mitől repül repülő (1 db)

Mitől repül a repülő?

nagyon világosan, lassan, ovis szinten magyarázzátok el lécci:)

Legjobb válasz: ahogy elöttem leírták, ahogy a gép nekilódul és el kezd gyorsítani a "nyomás csökkenés" felemeli. de ehez kellett hogy megtalálják az egyensúlyt, mert nem elég hogy szárnyad legyen a gépnek megfelelö egyensúllyal kell rendelkeznie. a vitorlázó gépek és a madarak kiahsználják a felfele szálló meleg levegöt így azon vitorláznak.

ahogy elöttem leírták, ahogy a gép nekilódul és el kezd gyorsítani a "nyomás csökkenés" felemeli. de ehez kellett hogy megtalálják az egyensúlyt, mert nem elég hogy szárnyad legyen a gépnek megfelelö egyensúllyal kell rendelkeznie. a vitorlázó gépek és a madarak kiahsználják a felfele szálló meleg levegöt így azon vitorláznak.
Az "ovis szint" egyik fele, hogy a szárny fölött gyorsul a levegõ, alatta meg lassul - ez rendben. De: - a szárny ferde is. Tehát lefelé löki a levegõt. Akkor pedig a levegõ fölfelé a repülõt. Cserébe a vízszintes sebességét is csökkenti (fékezi a gépet). Ezen vagy egy motorral lehet segíteni - vagy úgy, hogy a gép alapvetõen lefelé megy. Vagy egy felszálló légáramlást keres. - a levegõ attól gyorsul (vagy lassul), hogy a szárny HAJLÍTOTT. Tehát fönt kevesebb hely van a levegõnek (gyorsabban kell mennie) - lent meg több (lassaban kell mennie). Egy normál repülõn mindkét hatás megvan, plusz még további (általában káros) hatások. A madarak még további hatásokat is kihasználnak (amikor nem vitorlázva repülnek).
Az elsõ válaszoló egy igazi köcsög
Emberek baromi okosan elõadjátok itt a szárnyszelvény formáját hogy így meg úgy asszimetrikus. . . Láttatok már mûrepülõgépet, aminek teljesen tengelyszimmetrikus a szárnyszelvénye??? Na azt most mivan elteszi a befõtt a nagymamát??? üdv!
Utolsónak: ha hallgattál volna - vagy legalább tudnál olvasni... leírtuk: TÖBB hatás van. A mûrepülõgép szárnya nem hajlított, mivel sûrûn repül fejen, és az olyankor igencsak zavarna. Tehát a mûrepülõgépnek a szárnya ferde: mindig "lógatja a farkát" repülés közben. Akkor is, ha fejen repül. Van benne egy baromi erõs motor, ami legyõzi a fékezõ erõket. Próbáld ki: vegyél egy A4-es kemény papírt, tedd be ferdén a kezed alá, és mozgasd a levegõben. Ugye, milyen szépen emeli?
olyan nincs hogy hajlított szárny, helyette van szimmetrikus és aszimmetrikus szárnyszelvény.
Attól függ hogy vizszintesen vagy függõlegesen repülõ gépet kérdeztél? Mert a vizszintes repüléshez felhajtóerõ a függõleges repüléshez meg tolóerõ kell csak, a kettõ között meg mindkettõ. Felhajtóerõ a szárnyon keletkezik, tolóerõt meg a motor adja.
"Az elsõ válaszoló egy igazi köcsög" ??? Az 1. válaszoló tökéletesen leírta. =D Sok értelme volt a válaszodnak... :D Amúgy nem nagyon értek egyet az 1. válaszoló 2. leírásával. Amit az a pszichológus ír... Sok év árán sikerült megfejteni azt, hogy mitõl repül a repülõ, és akkor õ kimondja, hogy nem is repül, csak azt hisszük... hát persze. A fizika olyan, hogy van, és kész. :D Meg lehet magyarázni, de megcáfolni nehéz.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ívhossz képletének és a körcikk terület képletének levezetésében valaki tud segíteni?

(linkek, képek, videók vagy bármilyen hasznos dolog)

1

Árforradalom = agrárkonjunktúra?

1

Gépészeti alapismeretek: Csavarás témakörben szeretnék segítséget kérni? Ha valaki tud segítsen már valami tipped, hogy hol találok olyan útmutatót ami elmondja hogyan számoljam ki az ehhez kapcsolódó feladatokat. Nádasdy Ferenc könyvéből tanulunk.

Ilyen dolgokat kell számolni: Csúsztató ruh. modolusz, véglap elcsavarodása, csavaró nyomaték, polár keresztmetszeti tényező, inercianyomatékok, Cső vagy rúd estében, nagyon jó lenne egy kis segítség!
Előre is köszönöm!
Üdv:István 18/F

0

Mik a tipikus vizsgálójelek (egységimpulzus, egységugrás, egységsebesség, egységgyorsulás) Laplace transzformáltjai?

1

Ha matek érettségin 22pontom lett szóbelivel együtt lehet még 3as?

22 pontom lett a matek írásbelin így mehetek szóbelizni. a szóbelin 50pontot lehet elérni lehet még 3as, hogy ennyire elrontottam az írásbelit?

2

Ti hogy oldanátok meg ezt a koordináta-rendszeres feladatot? /kép/

http://kepfeltoltes.hu/view/130528/koordin_ta_rendszer_www.k..

2

Mit jelent polimerek esetén a bimodális molekulatömeg-eloszlás?

1

A grafitot mire lehet házilag felhasználni a ceruzán kívül?

7

Elemek és telefon akumlátorok rendelkeznek radioaktiv anyaggal?

sziasztok érdekelne engemet hogy a telefon akumlátorok vagy a sima ceruza elemek és ennek egyéb formája rendelkezik e radioaktiv anyagokkal akár elenyésző mértékben is??

7

Foglalkozik itt valaki ballisztikaval?

Ha igen, szeretnek vele beszelgetni, akar itt, akar privatban.. Kivancsi vagyok miben hasznositja, hogy jutott el odaig vele, ahol van, hol van most, konkretan mit csinal, stb, mert engem mindig is foglalkoztatott/erdekelt, de, hogy oszinte legyek, fogalmam sincs, hol alljak neki..gondolom level high fizika, stb..

Koszonom!

18/F

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!