Találatok a következő kifejezésre: Mitől piros baba (12 db)

Mostanában vettem észre, hogy az egyik tengerimalacom pirosat pisil. Sajnos nincs olyan gyümölcs amitől mostanság megszínezné. Miért pisilhet pirosat? Mitől? Mi baja lehet?

Legjobb válasz: El kellene menni állatorvoshoz, mert valószínûleg vért tartalmaz a pisije... Ha nem viszitek el, akkor pedig jó eséllyel el is pusztulhat.

El kellene menni állatorvoshoz, mert valószínûleg vért tartalmaz a pisije... Ha nem viszitek el, akkor pedig jó eséllyel el is pusztulhat.
A kérdező hozzászólása: Szóval vigyem orvoshoz. Hát nyilván. na majd beszámolok..:)
Rengeteg oka lehet, lehet vesekõ, vetélés(ha lány)stb. Mindenképpen orvoshoz kell fordulni!

Mitől piros a baba popsija, mit lehet tenni, mivel kell kenni?

Eddig gyógyszertári ken?csöt használtunk.

Legjobb válasz: Én a neogromormont ajánlanám, nekünk az jó volt eddig.

Én a neogromormont ajánlanám, nekünk az jó volt eddig.
Szerintem a sudocrem a legjobb, bár nem olcsó, de a kisebb kiszerelés megfizethetõ és nagyon hatásos, mindent elmúlaszt.
Azért piros, mert kieszi az érzékeny bõrét a pisi-kaki. Jó a neogranormon, a sudocrem (amit a többiek is írtak), de ha nagyon csúnya, írhat föl a doki cink-oxidos krémet, az pikk-pakk elmulasztja. Cserélj sûrûn pelust, ne hagyd állni a használtban, és naponta többször hagyd picit pelus nélkül, hadd szellõzzõn a bõre.
Így van, gyakori peluscsere, néha hagyd elvegõzni a bõrét, és én a Sudocrem-et ajánlom, nekünk nagyon jó volt.
Nekünk a bepanten jött be és a nagyobb kiszerelés csak 2000 ft.

Piros folt a babám melkasán és most a karján is észrevettem. Mitől lehet? 7 hós baba

Legjobb válasz: Hú ezer dolog miatt. Lehet hogy csak túl száraz a teste (nekünk napi 2 krémezés nem volt elég, most heit 1x fürdetük így állt helyre a böre, ugyan így kezdödött, elöször csak itt ott piros foltok, majd az egész testén) Elöször is gondold végig mi az amit újjat adtál neki enni, inni, vagy új kozmetikum. Ha semmi, akkor cseréld le elöször a mosoport, majd ha az sem segít, akkor a tusfürdöt. de kaja miatt is lehet, ha van benne paradicsom vagy más alergén növény akkor azt ne add neki. nekünk csak a heti 1x fürdetés segített, de most már szép a böre, lassan vissza állunk 2 naponta fürdetésre.

Hú ezer dolog miatt. Lehet hogy csak túl száraz a teste (nekünk napi 2 krémezés nem volt elég, most heit 1x fürdetük így állt helyre a böre, ugyan így kezdödött, elöször csak itt ott piros foltok, majd az egész testén) Elöször is gondold végig mi az amit újjat adtál neki enni, inni, vagy új kozmetikum. Ha semmi, akkor cseréld le elöször a mosoport, majd ha az sem segít, akkor a tusfürdöt. de kaja miatt is lehet, ha van benne paradicsom vagy más alergén növény akkor azt ne add neki. nekünk csak a heti 1x fürdetés segített, de most már szép a böre, lassan vissza állunk 2 naponta fürdetésre.
Kisfiamnak akkor szoktak foltjai lenni, ha túlöltöztetem, vagy sokat mozog. Ez már egészen kis izgõ-mozgó korától így van. Nagyon melege tud lenni és az izzadságtól lesz itt-ott foltos a bõre. Kisebb korában is volt bõrproblémája, de sosem jöttünk rá, hogy mitõl. Ilyenkor még egy puszi is foltot hagy.:) Most már egyre könnyebben elmúlnak, akár maguktól is. Lehet kaja, bár tapasztalatom szerint az más tünetekkel is jár vagy több folt lesz. Lehet fürdetõ, mosópor, ruha anyaga, túlöltöztetés... DM-ben kaphatók babylove fürdetõk, amik kímélik a bõrt. Ha nyáron melege lesz a pelusban, akkor esetleg próbáld meg a Pampers Premium Care pelenkát. Tavaly a gyerkõcöm popsija borzalmasan nézett ki, mert nyáron beizzadt a pelusba és amikor ezt használtuk, akkor helyre jött. Bocsi, csak azért adok tanácsokat, mert ha tényleg alapban érzékeny a bõre, akkor esetleg hasznos lehet. Minden jót!:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat

Mitől van egy kb.1 hónapos baba arca teljesen pirosan kipattogva?

Ma láttam egy babát a buszmegállóban kb. 1 hónapos lehetett és az arca totálisan tele volt apró duzzadt piros kiütésekkel. Szegénynek szinte egy szabad hely sem volt az arcán a sok kiütéstől. Nagyon meglepett mert még nem láttam ilyen babát. Mitől van ez?

Legjobb válasz: 1 hónapos kora körül minden Anyatejes baba ilyen pattanásos lesz! 1-3 hét alatt elmúlik.

1 hónapos kora körül minden Anyatejes baba ilyen pattanásos lesz! 1-3 hét alatt elmúlik.
kiütnek rajta az anyai hormonok, hamarosan elmúlik
A kérdező hozzászólása: Nem egy ismerõsömnek van babája és egynek sem volt ilyen az arca, sõt tesóm babájának sem márpedig õt gyakran látom. Szóval én még nem is láttam ilyen babát. Szerintem ez nem egy általános dolog hogy anyatejesnek ilyennek kell lenni, vagy ilyen lesz.
Mindd a két gyermekem tele volt anyatejes pöttyökkel, ez természetes...
Lehet anyatejes kiütés is. Az én kisfiamnak is volt, de csak nagyon enyhe mértékben. Csak pár pöttye volt.Szóval lehet az is, de simán lehet (erre is láttam már példát sajnos), hogy a kedves anyuka nem foglalkozott azzal, hogy mit eszik szoptatás alatt, és teljesen kicsapta a gyerek bõrét. Nem mondom, hogy akit te láttál, nála is ez van, de ez is egy lehetõség.
A kérdező hozzászólása: Értem, engem csak azért lepett meg mert én még nem láttam ilyen babát.
A kislányom bõre 3-6 hetes kora között ilyen volt, fotózni sem mertem:) 6. hét végére el is múlt:) Az anyai hormonok jönnek ki a babán. Kisfiam pedig ekcémás, az õ pofija 5 hónapos korában nagyon nagyon csúnya volt:(
Az én kisfiam (gyerekorvos diagnozisa alapján) tejfehérje-allergiás! Mielõtt ez kiderült , vagyis úgy 3 hetes korában, az.õ.pofija is tele volt apró tuszuras szerû kiutesekkel, amik szinte teljesen egybefuggtek. :-( Azóta szojas tápszert eszik, így a kiutesek elmúltak, igaz elõtte hullám szerûen visszatértek 2x. Úgy 7 hetes korára lett teljesen tiszta a pofija. Szóval lehetséges h egy hasonló babát lathattal!
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi :)

Piros foltok a babán, lehet ekcéma? Mitől lehet ekcémás a baba?

Mik lehetnek az okai? Melegtől lehet? Hasán, lábán. Hajlatokban nincs.

Legjobb válasz: Mennyi idõs?

Mennyi idõs?
A kérdező hozzászólása: 9 hónapos.
Folt és folt közt is van különbség. Lehet ekcéma, bõrgomba, melegkiütés, rózsahámlás stb. A lányomon pl. az almától jönnek ki ekcémás foltok, így azt egyáltalán nem adok neki. A hasán, lábán, karján jönnek ki tõle, de a hajlatokban is jellemzõ (térd, boka, könyök).
elsõ vagyok anyatejes vagy tápszeres?mert lehet tejérzékenység, miket eszik?stb mivel fürdik.Az én kisfiam 3 éves és ekcémás.Most nyáron nagyon durva, ha nagyon kimelegszik elborítja a testét és pár nap alatt visszahúzódik, de a foltok megmaradnak, csak nem piros.

Egy nappal elöbb jött meg a mensim. Ez volt az elsö a gyogyszer abbahagyása óta. Eléggé élénk piros volt ma viszont már csak egy két csepp van. Mitől lehet ez? Igy már baba nem lehet? Gondolom.

Legjobb válasz: nem lehet baba, ha vér volt. szerintem wz simán belefér abba, hogy még nem állt be 100%-ig a mensid, lehet, hogy a következõ hónapban megint egy kicsit más lesz, de ne aggódj, ez belefér abba, hogy újdonság a hormonháztartásodnak, hogy nincs gyógyszer. egy-két hónapot várjatok és utána indulhat a babaprojekt!

nem lehet baba, ha vér volt. szerintem wz simán belefér abba, hogy még nem állt be 100%-ig a mensid, lehet, hogy a következõ hónapban megint egy kicsit más lesz, de ne aggódj, ez belefér abba, hogy újdonság a hormonháztartásodnak, hogy nincs gyógyszer. egy-két hónapot várjatok és utána indulhat a babaprojekt!
Az egy napos vérzés, utalhat terhességre attól függetlenül nem hiszem. Lehet hogy csak köztes vérzés olt. Kérdezd meg a nõgyógyászod!
Lehet hogy a gyógyszer abbahagyása miatt reagál igy a szervezeted, fõleg hogy azóta ez az elsõ menzeszed! ha meg úgy gondolod baba van a dologban akkor csinálj reggel egy tesztet, igy hamar megtudod majd hogy mi a helyzet. sok sikert!

6 napja babám egy nap-5-6x kakil és néha-néha hígat. Már nagyon piros a popója is. Mitől lehet ez? Amúgy semmi más baja nincs.8 hós

Legjobb válasz: Több dolog állhat a háttérben: - fogzás - táplálékallergia - megváltozott hozzátáplálás (új ételféleség, vmi olyan, amit nem kíván a szervezete) Én a biztonság kedvéért a védõnõt/gyermekorvost kérdezném meg, mert mi nem ismerjük a részletes körülményeket, a babát! Nem mindegy az sem, nagyon bûzös, esetleg nyálkás -e a széklete.

Több dolog állhat a háttérben: - fogzás - táplálékallergia - megváltozott hozzátáplálás (új ételféleség, vmi olyan, amit nem kíván a szervezete) Én a biztonság kedvéért a védõnõt/gyermekorvost kérdezném meg, mert mi nem ismerjük a részletes körülményeket, a babát! Nem mindegy az sem, nagyon bûzös, esetleg nyálkás -e a széklete.
szia! nekünk is volt ilyen és az orvos azt ajánlotta h 1 darabig ne adjak neki husit..és 1 lactiv baby kúra. teljesen helyre jött. de lehet h csak a foga.mutasd meg dokinak azért.(én vittem magammal zacsiba a kakis pelust.)
Én lányom fogzásnál produkálja ezt!Nagyon ki tudja marni a popsiját.Amikor ki jön a foga, akkor lassan elmúlik. Én eddig nem tudtam mit csinálni vele, hiába töröltem kamillával, kentem rá Sudocremet, meg hagytam sokat szabadon, ugyan olyan szörnyû volt.Most a Dm-ben vettem BabyLove-os pelenka kiütés elleni krémet, azt hiszem 500Ft volt, és gyönyörû a popsija, pedig most 4 foga jött egyszerre, amibõl már túl vagyunk kettõn.
Utolsó vagyok.Én egyébként vizes vattát használok, mert lányom a popsitörlõt sem bírja!

10 hónapos baba szemfehérjéjében nagyon apró dudor és kicsit piros szem mitől lehet?

Már voltunk orvosnál, Tobradexet írt fel, 10 napig csepegtettünk, elmúlt, de ma a másik szemén is észrevettem ugyanezt. Az orvos szerint nem fert?z?. Járt valaki hasonlóan?

Mitől lehet piros egy 9 hós baba köldöke?

Legjobb válasz: Nem tudom máshogy mondani, de ha belerohad a kosz akkor pl attól.

Nem tudom máshogy mondani, de ha belerohad a kosz akkor pl attól.
A kérdező hozzászólása: de tiszta neki, meg azért gondolom azt hogy nem attól, hogy nem állandóan piros, van amikor egyáltalán nem, másnap reggel meg már megint az....
Nem lehet, hogy vakargatja? Vagy valami irritálja.
Nem ekcémás amúgy? Nekünk is ilyen, a doki azt mondta hogy minden rendben van vele. Sajnos ekcémás is de fogalmunk sincs hogy mitõl. 2 hetes kora óta, tehát nem a kajától. A mosószer sem lehet mert mosódióval mosok. Fürdés után rosszabb, olyan mintha a klóros víz nem tetszene neki, reggelre szinte el is múlik.
Szia. Kisfiam 10 hónapos pár napja jött elõ neki is.Eddig soha nem volt piros neki.A doki is azt mondta, hogy elképzelhetõ belekapott vagy ahogy esetleg fókázik(õ még nem mászik)ugy sérülhetett meg.Nekünk azt javasolta hogy Betadine-el ecseteljem.
A kérdező hozzászólása: Igen, mindenképpen megírom, hogy mi van. Köszi:-)
Tesztelj egy hét múlva újra, ha babára gyanakszol. Émelygés bármitõl lehet, pl gyomorrontástól, vírustól is. Az émelygés csak akkor terhességi tünet, h a vérzés már kimaradt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Nagyon szeretnénk, ha sikerülne, lehet, hogy idegalapon van az émelygésem is. Gyomorrontásom tuti nincs, vírusra sem gyanakszom, mert más tünet nincs. Amúgy jól vagyok. Igazán nem hiszem, hogy baba van a háttérben, csak nagyon jó lenne.
Tudom. És ettõl van az, hogy rengeteg nõ más a kimaradt vérzés elõtt napokkal, egy héttel, akár két héttel babás tüneteket vél felfedezni magán. Én megértem, hiszen nagyon akarnak babát. Még baba is lehet a dologban, ami téged illet, de ne éld bele magad addig, amíg a bizonyíték a kezedben nincs. Hosszú távon csak sorozatos csalódás a vége, ami elkeseredettséget, görcsölést okozhat, és még a kapcsolatodnak is árthat akár.
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom. Köszi a választ. Ha reálisan gondolkodom, akkor igazad van, de nagyon nehéz, rossz a sorozatos kudarc. A páromnak nem is mondom, nem akarom még ezzel is terhelni. Majd ha tuti biztos lesz a baba, csak akkor szólok neki, de így olyan egyedül érzem magam. Minden szalmaszálba próbálok kapaszkodni.
Az elmaradt menstruáció napján még nekem sem mutatott semmit a teszt, majd csak rá egy hétre!!!!Nem mindenkinél mutatható ki ilyen hamar! Szerintem nincs veszve semmi!!!Ha nem jön meg, akkor szerintem pár nap múlva tesztelj ismét! Nagyon szorítok, hogy babás legyél!!!Majd megírod, hogy mi lett veled?:-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!