Találatok a következő kifejezésre: Mitől penészedhet a (3 db)

Mitől penészedhet a fal?

Idén nyártól a tet?tér beépítéses családi ház északi-keleti fekvés? szobájában az ablakok fölötti falon, illetve a ház sarkában és északi oldalán alul a padló mentén penészesedik. (a konyhában is van már hasonló) A fels? sarok különösen, 1-1 este alatt hatalmas cseppekkel megtelik. Mi alszunk ebben párommal és apám kitalálta, ez miattunk van, mert nyáron jöttünk ide lakni és eddig szerinte nem volt ilyen. Hozzáteszem, semmit nem variáltunk a szobán, szó szerint semmit. Szerinte mi "tele leheljük", meg hasonló kijelentések. A laptopom épp az ominózus sarok mellett van asztalon, szerinte az is okozza, biztos árassza a meleget (marhára nem!) Egyébként az egész házban, így nálunk is baj van a nyílászárókkal, amit nem ismer el. 25 éves fakeret, dupla ablakos mindenhol, de olyan a szigetelése, hogy 20 cm-es hosszú résekben hiányzik már a gitt... És nem is csak itt, a többi helyiségben, persze ezt hiába magyarázom apámnak. Szerintetek komolyan épesz? gondolat, amit mond, hogy mi tehetünk err?l? Ne vegyünk leveg?t?

Legjobb válasz: természetesen nem attól penészesedik a fal,hogy levegõt vesztek, hiba van az épülettel,vagy a szellõztetéssel,vagy rossz a fûtés,vagy mindhárom egyszerre,

természetesen nem attól penészesedik a fal, hogy levegõt vesztek, hiba van az épülettel, vagy a szellõztetéssel, vagy rossz a fûtés, vagy mindhárom egyszerre,
Ablakok felett azért penészedik mert a koszorú nincs (vagy nem jól van szigetelve) Ennyi az egész. Esetleg "nyitott" falakon ahol ráver az esõ ott ázhat a fal... Szobafestõ/Szigetelõ
A kérdező hozzászólása: Mindennap szellõztetünk, annak ellenére, hogy anélkül is meg lehet fagyni... Nyáron meg amíg jó idõ volt, szinte mindig nyitva volt. Most néztem a konyhát (keleti fekvésû fal), ott is végig az ablak felett penészes, meg az északi sarok.
A penész életéhez két dolog kell! Nedvesség és szervesanyag!Az egy nagy hozzánem értés hogy azt hiszik sokan hogy tiszta vízben megél a penész! A nedvesség adott mindenhol! A szervesanygot meg úgy hívják hogy diszperzit falfesték amit a penész nagyon szeret.
Szellõztetni, hogy ne legyen lecsapódó pára.
Attól is lehet, hogy nem folyamatos a fûtés, hol van-hol nincs.A szavó mindenre képes:)
A pára az oka, alacsony hõmérséklet (vagy hideg fal) és relatíve magas páratartalom. A páratartalmat növeli az, hogy a helyiségben tartózkodtok, ezért ha nincs jól felfûtve, keveset szellõztettek vagy rosszul szigetelt (vö: bagyon hideg) a fal felülete, ez mind fokozza a penészedést. Megoldás: hõszigetelés, szellõztetés, fûtés
Kevés Napot kap, sokat szellõztetni és persze füteni, amikor napos idõ van, akkor le kell mosni és jól kiszellõztetni, vszont valóban a pára okoz ilyesmit.
A kérdező hozzászólása: A rossz fûtés alatt mit értesz? Egyébként ebben a szobában, bár biztos a fekvése miatt is, mindig hidegebb van, mint máshol. De a fûtést egyébként sem viszik túlzásba, ritkán van befûtve, az sem tart sokáig.
Hõhidaknál szeret a penész nagyon megtelepedni. Ilyen például a tetõszerkezet és falazat találkozása, a betonkoszorúk és tégla találkozása, ablak és betonkoszorú találkozása, stb stb. Nem tesz jót az, hogy nincs fûtés és párás a levegõ, vizesedik a fal. Elsõsorban egyenletes fûtést kellene megoldani, nem kell 30 fok, de 18 fok legyen azért bent legalább mindig. Ezen felül naponta több szellõztetés. A tüneti kezeléseket pedig ahogy írták is a Szavo megoldja. Ez viszont önmagában nem megoldás, hiszen csak idõ kérdése és a penész visszajön.

Mitől penészedhet meg a füstölt kolbász?

Csináltunk 30 kg füstölt kolbászt. Ugyanabból az anyagból ugyanott, ugyanakkor lett füstölve. A miénknek az összesnek a belseje iszta penész a külsején nem látszik semmi. Nagybátyámékénak meg semmi baja.

Legjobb válasz: lehet,hogy a tárolással volt gond.

lehet, hogy a tárolással volt gond.
levegö. mondjuk érdekes hogy a nagybáttyádé nem. ha levegös túl lazán lett töltve , és nem lett a füst alatt "lekezelve" rendesen akkor. mert ha a tárolástól lenne akkor a külseje penészesedett volna elöször nem a belsje.
Túl késõn akartad megenni.Bizti melegen volt.

Mitöl penészedhet be a virágföld?

Kb 2 hete ültettük át a virágokat.Ma észrevettem hogy penészes.Mi a teendö?

Legjobb válasz: Túl nedves a közeg, illetve magas a páratartalom! Ne locsold olyan gyakran. Inkább csak akkor öntözz, amikor már szinte teljesen kiszárad a közeg. Ha tudod tedd alacsonyabb páratartalmú helyiségbe.

Túl nedves a közeg, illetve magas a páratartalom! Ne locsold olyan gyakran. Inkább csak akkor öntözz, amikor már szinte teljesen kiszárad a közeg. Ha tudod tedd alacsonyabb páratartalmú helyiségbe.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!