Találatok a következő kifejezésre: Mitől nyílhat a méhszáj, és (3 db)

Vannak külső jelei/tünetei, ha nyílik a méhszáj? És mitől nyílhat?

Elnézést, ha buta kérdés. De lehet érezni bárhogyan, vagy van valami tünete, ha nyílik a méhszáj? Vagy ezt csak orvos láthatja, állapíthatja meg? Illetve másik kérdésem, mitől kezdhet el kinyílni a méhszáj? Esetleges megerőltetéstől nyílhat idő előtt, pl már a 28. héten is? Vagy mi oka lehet még? Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: nekem semmi jele nem volt, nem éreztem belõle semmit...csak doki mondta... (sem a külsõ sem a belsõ méhszáj nyílását nem éreztem ) -nekem a külsõ egy hasmenéses vírus miatt nyílt ki 21 hetesen)

nekem semmi jele nem volt, nem éreztem belõle semmit...csak doki mondta... (sem a külsõ sem a belsõ méhszáj nyílását nem éreztem ) -nekem a külsõ egy hasmenéses vírus miatt nyílt ki 21 hetesen)
nekem a külsõ nyílt ki 30 hetesen 1 cm-re. Akkor hagytam abba a munkát, fizikai munkát végeztem.És akkor kezdtük el a babaszoba festését, pakolását, rendezkedtünk, sokat takarítottam. Elõtte se kíméltem magam, mert szerintem ez egy állapot, és nem betegség. (persze az ész szerûség határain belül értem)A lényeg, hogy én a megerõltetésnek tudom be, és a dokim sem cáfolta ezt meg. Nekem olyan mindjárt meg jön érzésem volt, de azt gondoltam, hogy ez normális. De mint kiderült, ekkor nyíltam. Persze olyan is van aki szintén ezt érzi, de nem nyílik. 39 hkm

Mitől nyílhat ki a méhszáj, és hogyan vehetem észre?

Legjobb válasz: Szia! Nem veszed észre. Kinyílhat emeléstõl például vagy más fizikai megerõltetéstõl.

Szia! Nem veszed észre. Kinyílhat emeléstõl például vagy más fizikai megerõltetéstõl.
Erõlködéstõl, cipekedéstõl, akár a tornától is, de nem fogod észre venni, csak az orvos tudja megmondani méhszájvizsgálat után.
Szia, nekem pl. a wc-n való erõlködéstõl. Éreztem utána hogy nagyon lezsibbadt a hasam és valami nem ok. Másnap elmentem dokihoz, aki mondta, hogy kinyílt a méhszáj egy ujjnyira, és többet meg ne próbáljak erõlködni a wc-n, inkább használjak székletlazítót. Remélem nálad nincs ilyen gond, de erre is figyelj! Üdv.
az utolsó válaszolótól szeretném kérdezni, hogy ekkor hány hetes voltál?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, hálistennek a székeléssel nincs bajom.

Mitől rövidülhet meg a méhnyak? És mitől nyílhat ki a méhszáj?

Legjobb válasz: Engem megijesztett egy kutya,ès valòszìnû,hogy ettõl a hirtelen sokktòl törtènt meg velem! Èn 16 hetes vagyok! Nem volt koràbbi mûtèted?Attòl is lehet,mert "megpiszkàltàk" ott az izmot;ès nem biztos,hogy rendesen tud zàrni.

Engem megijesztett egy kutya, ès valòszìnû, hogy ettõl a hirtelen sokktòl törtènt meg velem! Èn 16 hetes vagyok! Nem volt koràbbi mûtèted?Attòl is lehet, mert "megpiszkàltàk" ott az izmot;ès nem biztos, hogy rendesen tud zàrni.
Nekem azért rövidült a méhnyak, mert sokat görcsöltem. 22hkm


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!