Találatok a következő kifejezésre: Mitől nyílhat a (6 db)

Mi utal a nyíló méhszájra? Mitől nyílhat ki?

Köszönöm

Legjobb válasz: A méhszáj alapvetõen észrevétlenül nyílik sajnos. Utalhat rá barnás vagy rózsaszínes vagy véres folyás, kisebb-nagyobb görcsök, szurkálások. Bármitõl nyílhat, akár genetikai oka is lehet (nálam is ez van). Korábbi terhességmegszakítás miatt, fertõzések, szex, a magzat súlya, emelgetés, fizikai munka, stressz, görcsök, keményedések, de van, akinek fekvés közben nyílik. Megpróbálni megelõzni azzal lehet, hogy nagyon vigyázol, hogy ne kapj el semmilyen hüvelyi fertõzést, nincs úszás, nincs szex, semmi megerõltetés, sok pihenés, fekvés, magnézium szedése. Neked már elkezdett nyílni, vagy még nem?

A méhszáj alapvetõen észrevétlenül nyílik sajnos. Utalhat rá barnás vagy rózsaszínes vagy véres folyás, kisebb-nagyobb görcsök, szurkálások. Bármitõl nyílhat, akár genetikai oka is lehet (nálam is ez van). Korábbi terhességmegszakítás miatt, fertõzések, szex, a magzat súlya, emelgetés, fizikai munka, stressz, görcsök, keményedések, de van, akinek fekvés közben nyílik. Megpróbálni megelõzni azzal lehet, hogy nagyon vigyázol, hogy ne kapj el semmilyen hüvelyi fertõzést, nincs úszás, nincs szex, semmi megerõltetés, sok pihenés, fekvés, magnézium szedése. Neked már elkezdett nyílni, vagy még nem?
A kérdező hozzászólása: Még nem tudom :) Holnap nézi meg az orvos, hogy is áll a kérdés! Csütörtökre vagyok kiírva! Te? Hogy állsz a szülés idõpontját illetõen?

Mitől rövidülhet meg a méhnyak? És mitől nyílhat ki a méhszáj?

Legjobb válasz: Engem megijesztett egy kutya,ès valòszìnû,hogy ettõl a hirtelen sokktòl törtènt meg velem! Èn 16 hetes vagyok! Nem volt koràbbi mûtèted?Attòl is lehet,mert "megpiszkàltàk" ott az izmot;ès nem biztos,hogy rendesen tud zàrni.

Engem megijesztett egy kutya, ès valòszìnû, hogy ettõl a hirtelen sokktòl törtènt meg velem! Èn 16 hetes vagyok! Nem volt koràbbi mûtèted?Attòl is lehet, mert "megpiszkàltàk" ott az izmot;ès nem biztos, hogy rendesen tud zàrni.
Nekem azért rövidült a méhnyak, mert sokat görcsöltem. 22hkm

Mitől nyílhat ki a méhszáj, és hogyan vehetem észre?

Legjobb válasz: Szia! Nem veszed észre. Kinyílhat emeléstõl például vagy más fizikai megerõltetéstõl.

Szia! Nem veszed észre. Kinyílhat emeléstõl például vagy más fizikai megerõltetéstõl.
Erõlködéstõl, cipekedéstõl, akár a tornától is, de nem fogod észre venni, csak az orvos tudja megmondani méhszájvizsgálat után.
Szia, nekem pl. a wc-n való erõlködéstõl. Éreztem utána hogy nagyon lezsibbadt a hasam és valami nem ok. Másnap elmentem dokihoz, aki mondta, hogy kinyílt a méhszáj egy ujjnyira, és többet meg ne próbáljak erõlködni a wc-n, inkább használjak székletlazítót. Remélem nálad nincs ilyen gond, de erre is figyelj! Üdv.
az utolsó válaszolótól szeretném kérdezni, hogy ekkor hány hetes voltál?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, hálistennek a székeléssel nincs bajom.


Mitől nyílhat ki a méhszáj? mi okozhatja? észre lehet venni v. hogy? mire kell figyelni, hogy elkerüljük?

Legjobb válasz: csak az észre vételhez tudok hozzá szólni.kérdeztem a dokimat, azt mondta nem lehet észre venni, csak vizsgálattal.és magunkat ne vizsgálgassuk!

csak az észre vételhez tudok hozzá szólni.kérdeztem a dokimat, azt mondta nem lehet észre venni, csak vizsgálattal.és magunkat ne vizsgálgassuk!
NEKEM 31 HETSEN NYILT KI A KÜLSÖ ÉS A BELSÖ IS, MERT BELÉNK JÖTTEK HUSVÉTKOR KOCSIVAL, NEM LETT BAJUNK, DE ANNYIRA MEGIJEDTEM, HOGY RÁ PÁR NAPRA BEGÖRCSÖLTEM ÉS MÁR BE IS INDULT A SZÜLÉS AMIT INFUZIOVAL TARTOTTAK VISSZA. MOST 36 HETES MULTAM, SOKAT KELL FEKÜDNI, DE BÁRMIKOR SZÜLHETEK, DE AZ IS LEHET HOGY 40 HÉTRE JÖN.
Szia! Konkrétan nem érzed ha kinyílt, de én pl most a hosszú hétvége alatt kétszer is görcsöltem, és inkább bementem a dokimhoz ma, mert az elõzõ babám is korábban jött, kértem, hogy nézze meg a méhszájat. A külsõ elkezdett kinyílni. Még csak 31 hetes vagyok. Szigorú pihenést írt elõ, amit sajnos nagyon nehezen tudok betartani, hiszen a kisfiam 18 hónapos, és délután, meg este ketten vagyunk. Úgyhogy ha jóslófájás, görcs jön, nézesd meg magad, mert lehet hogy nyílik. Boldog babavárást!

Vannak külső jelei/tünetei, ha nyílik a méhszáj? És mitől nyílhat?

Elnézést, ha buta kérdés. De lehet érezni bárhogyan, vagy van valami tünete, ha nyílik a méhszáj? Vagy ezt csak orvos láthatja, állapíthatja meg? Illetve másik kérdésem, mitől kezdhet el kinyílni a méhszáj? Esetleges megerőltetéstől nyílhat idő előtt, pl már a 28. héten is? Vagy mi oka lehet még? Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: nekem semmi jele nem volt, nem éreztem belõle semmit...csak doki mondta... (sem a külsõ sem a belsõ méhszáj nyílását nem éreztem ) -nekem a külsõ egy hasmenéses vírus miatt nyílt ki 21 hetesen)

nekem semmi jele nem volt, nem éreztem belõle semmit...csak doki mondta... (sem a külsõ sem a belsõ méhszáj nyílását nem éreztem ) -nekem a külsõ egy hasmenéses vírus miatt nyílt ki 21 hetesen)
nekem a külsõ nyílt ki 30 hetesen 1 cm-re. Akkor hagytam abba a munkát, fizikai munkát végeztem.És akkor kezdtük el a babaszoba festését, pakolását, rendezkedtünk, sokat takarítottam. Elõtte se kíméltem magam, mert szerintem ez egy állapot, és nem betegség. (persze az ész szerûség határain belül értem)A lényeg, hogy én a megerõltetésnek tudom be, és a dokim sem cáfolta ezt meg. Nekem olyan mindjárt meg jön érzésem volt, de azt gondoltam, hogy ez normális. De mint kiderült, ekkor nyíltam. Persze olyan is van aki szintén ezt érzi, de nem nyílik. 39 hkm

Mitől nyilhat ki a méhszáj?

26 hetes vagyok. Nincs ilyen gondom, csak foglalkoztat a dolog. Ha esetleg kinyílna és nem tudom, van vmilyen tünete? És mire kell figyelni? Okozhat koraszülést?

Legjobb válasz: Nagyobb súly emeléstõl, megeröltetéstõl kinyílhat, és igen, okozhat koraszülést. De van olyan ismerõsöm, akinek mind a 3 kinyílt 1 cm-e a 24. héten, és még mindig nem szült meg, holott már a 30. héten van.

Nagyobb súly emeléstõl, megeröltetéstõl kinyílhat, és igen, okozhat koraszülést. De van olyan ismerõsöm, akinek mind a 3 kinyílt 1 cm-e a 24. héten, és még mindig nem szült meg, holott már a 30. héten van.
Szia! Nekem sajnos már kinyílt a külsõ 1 újjnyira a 17-ik héten. Nem volt semmi elõjele. Az orvos eltiltott a szex-tõl, az emelésektõl, pihenést javasolt, meg kell szednem no-spát, magnéziumot, és diaphylint. Hétfõn megyek vissza ellenõrzésre, remélem nem nyílt tovább. Mikor kórházban voltam volt bent egy 24 hetes kismami, akinek 2 újjnyira nyitva volt a külsõ, és 1 újjnyira a középsõ méhszája, õ görcsök miatt került be, akkor vették észre, de csak 4 napig volt bent, majd hazaengedték, azzal, hogy ha érzi, hogy elfárad pihenjen le. Neki sem, nekem sem javasoltak szigorú fekvést, de van akinek meg végig feküdni kell miatta.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!