Találatok a következő kifejezésre: Mitől nem egy (1097 db)

Mitől működik és mitől nem működik egy kapcsolat? Mi az amit rosszul csinálunk?

Teljesen ki vagyok borulva. Különmentünk a párommal és én meggebedek. Mindennél jobban szeretem őt és állítása szerint ő is engem de egyszerűen nem tudunk együtt lenni. Valami van ami mindig elrontja az idillt. Borzalmasan ragaszkodunk a másikhoz, de állandóan összekapunk valamin és úgy érezzük, hogy nem a másik kell nekünk. Kimondani is rossz, hogy nem egymásra van szükségünk, de sokszor úgy néz ki mintha így lenne :( Most én itt szenvedek, ő pedig ott. Mi értelme van ennek? Miért történnek ilyen dolgok? Miért nem megy ha annyira szeretnénk? Mi ez?? Hol keressek magyarázatot, békét? Mit kezdjek magammal?

Legjobb válasz: Egy párkapcsolat nem csak szeretetbõl áll. Úgy képzeld el, mint egy házat ami több oszlop tart magason. Ebbõl a szeretet csak egy. Ne egy oszlop nem tudja tartani a házat (mérnökök kíméljenek! XD) Fontos a Bizalom, az egymás iránti Tisztelet, A Kommunikáció! Na! Négy oszlop már elbírja a házat. Stabil lesz. De csakis akkor, ha, mindketten építitek az oszlopokat. Ha te nem Bízol, akkor az az oszlop gyengébb, ha õ nem Tisztel, akkor az is meggyengül.

Egy párkapcsolat nem csak szeretetbõl áll. Úgy képzeld el, mint egy házat ami több oszlop tart magason. Ebbõl a szeretet csak egy. Ne egy oszlop nem tudja tartani a házat (mérnökök kíméljenek! XD) Fontos a Bizalom, az egymás iránti Tisztelet, A Kommunikáció! Na! Négy oszlop már elbírja a házat. Stabil lesz. De csakis akkor, ha, mindketten építitek az oszlopokat. Ha te nem Bízol, akkor az az oszlop gyengébb, ha õ nem Tisztel, akkor az is meggyengül.
ma 09:55 nagyon jól megfogalmaztam amit mondani akartam :)
Sajnos a szerelem nem minden... 9:55 jó dolgokat mondott.
A kérdező hozzászólása: Elfogadtuk egymás hibáit, és fõleg a másikra koncentráltunk. Valami még sem volt jó. Nem tudok rajta továbblépni, mert nem értem ezt a szerencsétlen helyzetet.
A kérdező hozzászólása: 20on évesek vagyunk. több mint 3 év volt
Lehet hogy nincs gond egyikõtökkel sem, egyszerüen nem illetek össze..
A kérdező hozzászólása: Utolsó ez lehet. De nekem ez olyan furcsa. Mit jelent az, hogy két ember nem illik össze? Mégis mitõl függ az egész és miért nem mûködik akkor sem ha tényleg szeretnék és tesznek érte? Miért kell akkor szenvedni ha mûködhetne is?
Ez olyan dolog, amire nincs magyarázat..Lehet hogy te, vagy a párod másra vágyik, amit nem mondtok ki egymásnak, sõt magatoknak sem valljátok be..
A kérdező hozzászólása: :'( nem értem, túl akarok ezen az egészen jutni már
Nem illetek össze, szerintem. Ha valakivel összeillessz, azzal nem marjátok egymást. Az állandó cirkuszolást nagyon meg lehet unni, nem csodálom, hogy szétmentetek. Van ilyen, tetszik az illetõ, vonzódsz is hozzá, de nem passzoltok. Én az állandó összekapást nem nevezném idillinek. Egy ilyen vitázós kapcsolat sose jó, lehet, hogy a párod is belefáradt már.
Ha két ember összeillik, akkor komoly erõfeszítés nélkül tudnak a hétköznapokban is harmonikusan együtt lenni. Mindkettõjüknek a jó oldalát hozza ki és erõsíti a kapcsolat. Tökéletesen kiegészítik egymást. Nincs szükség harcokra, sõt kompromisszumra sem, mert egyszerûen annyira illeszkedõek a vágyaik, hogy könnyû megtalálni a közös dolgokat.
hány évesek vagytok? Mióta vagytok/voltatok együtt?
Nem illetek ossze, van ilyen sajna. Nagy a szerelem, de megse mukodik, mert agyban masok vagytok. Sajnos a kapcsolatban mindennek klappolnia kell.
"Mi mindig megbeszéltük a problémáinkat, kompromisszumokat kötöttünk és tiszteltük a másikat." "Olyan dolgokon vesztünk össze amin soha nem szabadott volna. Megsértettük a másikat akaratunkon kívül szavakkal például." Nem tudom, de a két hozzászólásodból valamelyik nem igaz. Ha tényleg megbeszélitek és megkötitek a kompromisszumot, akkor nem lesz veszekedés meg megsértés.
A kérdező hozzászólása: Annyira friss a dolog, hogy nem nevezném megszépülésnek sajnos. Minden vita után, közben úgy éreztem, mintha nem is lenne értelme és mind a ketten egy másik dimenzióban lennénk ezért nem értjük meg egymást. Össze vissza kavarognak a gondolataim, lehet, hogy nem is értelmes amit írok. Köszi, hogy próbáltok segíteni, jelenleg nincs senki akinek elmondhatnám.
Kérdezõ, valami nem kerek a történetben!! Nem utólag szépültek meg az emlékek? Ha állandóan összekaptok, az NEM megbeszélés. Pont az a baj, hogy veszekedéssel vezetitek le a feszültséget. Mitõl van a feszültség és miért nem tudtok higgadtak maradni?
Eros birtoklasi vagy, tulzott ragaszkodas. Masik megfolytasa, elfolytasa. Ezek is benne lehetnek.
A kérdező hozzászólása: Az idiltt sokszor egy filmbeillõ boldogságnak tudok be. A reggeli ébredést, az esti lefekvés elõtti puszit, azt, hogyha rossz dolog történik velem akkor õ megvígasztal. Az, hogyha a világ körülöttünk zord és mindkettõnknek összejött minden rossz akkor ha egymással vagyunk elfelejtjük ezeket és boldogok vagyunk. Olyan dolgokon vesztünk össze amin soha nem szabadott volna. Megsértettük a másikat akaratunkon kívül szavakkal például. Gondolkozok erõsen, de konkrét példát nem tudok írni. Valamelyikünknek mintha sokszor kevés lett volna a kapcsolat avval amit nyújtott neki, de nem tudjuk miért.
Ha teljesen masok az elkepzeleseitek az eletrol meg mindenrol, ha mas elveket vallotok, akkor ez adhat vitara okot. Valoszinu elfogadtatok egymas hibait, de a gondolkodasmodjat nem. Lehetnek olyan elteresek gondolkodasotokban, ami osszeferhetetlen. Pl egyikotok akar gyereket, masikotok nem, vagy egyikotok hazra gyujtene, masikotok kirandulasra, mert egyikotok "elj a manak" elve, masikotok meg "sporolj holnapra" Ez csak egy pelda. Ha az eletcel nem egyezik, akkor utatok kette valik.
9:55 vagyok De min szoktatok vitázni? Mondj egy konkrét példát kérlek. Az idill csak egy fogalom. Te mit értesz alatta?
A kérdező hozzászólása: Mi mindig megbeszéltük a problémáinkat, kompromisszumokat kötöttünk és tiszteltük a másikat. Sajnos késõ már, tehetetlen vagyok. Ha végig veszem a dolgokat úgy érzem minden meg volt bennünk. Ezért nem értek semmit
Van két dolog:szex és a pénz. Ha valamelyik nem müködik akkor vitát szülhet. Elfolythatjátok, h nem oké de kihathat a kapcsolara

Néha borzasztóan belenyilall cicimbe az éles fájdalom és nem tudom, hogy mitől. Nem a bimbóba, hanem a cicibe. Szoptatok egy 9 hetes kislány anyukája vagyok Ezek a gondok néhány napja kezdődtek. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Mikor szoktál nyilallást érezni? Nem lehet, hogy esetleg a tejbelövellést érzed? Nekem is volt, hogy olyan furcsán nyilallott, mintha lezsibbadt volna az egész mellem, még össze is görnyedtem egy pillanatra, de én megfigyeltem, hogy etetési idõ környékén volt. Akkor mintha be is keményedett volna a mellem, majd néhány pillanat alatt elmúlt. Néhány hónapig gyakran éreztem ilyet, majd szépen lassan elmúlt.

Mikor szoktál nyilallást érezni? Nem lehet, hogy esetleg a tejbelövellést érzed? Nekem is volt, hogy olyan furcsán nyilallott, mintha lezsibbadt volna az egész mellem, még össze is görnyedtem egy pillanatra, de én megfigyeltem, hogy etetési idõ környékén volt. Akkor mintha be is keményedett volna a mellem, majd néhány pillanat alatt elmúlt. Néhány hónapig gyakran éreztem ilyet, majd szépen lassan elmúlt.
A kérdező hozzászólása: Etetés után szoktam érezni.Ez lenne a tejbelövés?Ha igen akkor nagyon rossz.
Nekem 7 hetes a kisfiam és én is éreztem már ezt pár napja, mindig etetési idõben...
Nekem is volt már ilyen, de sajnos nem tudom az okát! És nem etetés elõtt vagy az elején, hanem késõbb.
Nekem is volt ilyen..sajnos érdemi választ nem tudok adni, tehát az okát én sem tudom, én nem foglalkoztam vele...Nekem is az elsõ pár hónapban fordult elõ etetés után..fõleg ha feküdtem...de a jó hír..elmúlt... :D
Én etetési idõben és etetés/fejés után is is érzem, mióta van tejcsi. 1 hónapos kislány anyukája

Olyan hulye erzesem van. Mitol? Van egy fiu akivel talizgattunk hetvegen es olyankor olyan boldog vagyok, h vele lehetek, de mikor nem latom akkor majd belehalok a hianyaba. Nem jarunk, nem is szeretem de megis az az erzesem hogy szeretem. Mitol?

Legjobb válasz: Én is így voltam a mostani barátommal. Évek óta ismertem, és ha nem volt mellettem, akkor nagyon hiányzott. Alig beszéltünk, de mégis én akkor a menyországban voltam és nagyon jól éreztem magam mellette. akkor is már nagyon kedveltem, szerettem, mint embert, barátot. Valahogy közel éreztem magamhoz. Lassan egy éve járunk és már tudom, hogy már akkor jelzett a szívem, hogy szeretem! Nagyon fontos ember az életemben! Lehet, hogy te is így vagy? :)

Én is így voltam a mostani barátommal. Évek óta ismertem, és ha nem volt mellettem, akkor nagyon hiányzott. Alig beszéltünk, de mégis én akkor a menyországban voltam és nagyon jól éreztem magam mellette. akkor is már nagyon kedveltem, szerettem, mint embert, barátot. Valahogy közel éreztem magamhoz. Lassan egy éve járunk és már tudom, hogy már akkor jelzett a szívem, hogy szeretem! Nagyon fontos ember az életemben! Lehet, hogy te is így vagy? :)

Kedves Lányok! Mitől férfi egy férfi? Vagy mitől férfias? Kort és nemet is kérnék.22/F A szerényebb, visszahuzódóbb, félénkebb srác is lehet férfias?

Számotokra mik ezek a tulajdonságok? Persze nem az álompasi kategóriára gondolok..

Legjobb válasz: Nálam akkor, ha bizonyos helyzetekben is az, nemcsak az ágyban.Pl. ha családja van, jó apa és jó férj legyen.Nem veri a nõket, sem a gyerekeket, határozott, segítõkész, figyelmes és lehet rá számítani.Számomra nem az anyagiakkal eleresztett férfi a férfi.

Nálam akkor, ha bizonyos helyzetekben is az, nemcsak az ágyban.Pl. ha családja van, jó apa és jó férj legyen.Nem veri a nõket, sem a gyerekeket, határozott, segítõkész, figyelmes és lehet rá számítani.Számomra nem az anyagiakkal eleresztett férfi a férfi.
Szerintem is az a legalapvetõbb jellemzõje egy igazi férfinak, hogy biztonságban érzem mellette magam. Érezzem, hogy nem eshet mellette semmi bajom, nem bánthat senki sem szóval, sem tettel, és anyagi biztonságot is nyújt. Lehessek mellette én a gyenge nõ! :) Sok pasi azt hiszi, hogy attól hogy farka van, már férfi, és a nõknek fel kell rá nézni, és tisztelniük kell, de ez ostobaság! A tiszteletet ki kell érdemelni! Tenni kell érte! 25/L
Szerintem attól, hogy nem nyafog mindenért, de ettõl függetlenül elmondhatja az érzéseit, ha valami gondja van, és azt meséli, az nem számít nyafogásnak. Csak az ilyen apró dolgok.Legyen bevállalós (de ne vigye túlzásba!) És ami szerintem a legfontosabb, az az, hogy biztoonságban érezzem magamat mellette.
jó arc , magas vékonyabb test , jó beszélõke, vicces legyen, jó az ágyban és van egy merga a lakás elõtt!
Szerintem az, hogy férfiakkal legyen körülvéve velük haverkodjon, de nézze meg a jó nõket és legyen hatással rá egy szép nõ. De a legfontosabb az, hogy legyen komoly, ha rá nézek inkább hideg legyen a tekintete.
Hogy mibõl tudod, hogy egy férfi van melletted? Egyszerûen jó hozzáérni, jó vele lenni, mert önmagad lehetsz mellette, nõ lehetsz mellette. Megtartja a szerepeket, nem keveri össze mi a dolga egy nõnek a kapcsolatban, és mi a férfinak. Határozott, mégis gyengéd az ágyban, nem félsz mellette megmutatni magad. Egy férfi tud szenvedni, ki meri mondani, ha fáj, de meg is mer bántani. Csak az a baj, hogy mindíg bánt...ennyi....bocs, de én máshogy közelítem meg most ezt a témát.
És most a több soros nõi elvárások után következzen, hogy mi kell a férfinak egy nõtõl: - szeresse a szexet, - adjon enni.
Érezzem magam biztonságban mellette. Mellette úgy érezzem hogy nõ vagyok. Legyen magas, bevállalós, humoros. Legyen jó az ágyban. Ne hisztizzen, meg lehessen vele beszélni a dolgokat úgy hogy ezt nem tartja gyengeségnek.
mély hang, magasság, izmok, csak semmi nyávogás, állóképesség, semmi rózsaszín, nem kell legyantáztatnia mindenhonnan a szõrét, fõleg a lábáról nem, jó legyen az ágyban, csak semmi ferdehajlamúság, nagy lábak, kitartás, sportosság, odaadóság, méltóság.
ja és 20/N voltam :D
legyen határozott, talpraesett, humoros, értsen a technikai dolgokhoz és legyen jó az ágyban, a külsõ az csak másodlagos, mondjuk én szeretem ha izmos egy pasi, de nem a kondizástól, hanem a munkától, vagy valami normális sporttól :)
tudjon dönteni, legyen határozott. ne hátráljon meg a döntéshelyzetben...és ne hordjon rózsaszínt! szerintem a hanghordozás is fontos:)
lehet szerényebb, nekem az ilyen típúsúak az eseteim. Valahogyan mindig az ilyenek fogtak meg. De jó ha kicsit udvarolós, beszédes típusú is mellé. Meglehet bízni benne, hûséges, komoly (de nem mereven, hanem az élethez való hozzállása, felelõsségvállalás terén)persze vicces lehet. Ne féltékenykedjen, ne hisztizzen és ne uralkodjon. Szeressen és mutassa is ki---- nem szeretem a frigid (cool) pasikat. 26.L
20.59 vagyok 34/N
ja és 14/L második voltam
számomra a férfias férfi: -tudja mit akar, konkrét céljai vannak az életben, amikért küzd. -döntésképes, jó a problémamegoldóképessége -a bajban mindig feltalálja magát -a szexben szeret irányítani, tud vad is lenni -mellette biztonságban érzem magam, erõsnek érzem õt -mer más véleményen lenni 10-20-100 másik emberrel szemben is akár (mondjuk vitákban) -nem egy tehetetlen lecsó, szépen intézi a saját csekkjeit, dolgait, munkáját stb. -érezteti velem hogy nõ vagyok, elémtárja az igényeit - szexet akar. sokszor, és nem könyörgéssel, hanem rafinált módszerekkel kedvet ad hozzá, ha nekem éppen nincs :D -kiáll mellettem, ha valaki ok nélkül kritizál, belémköt Nem a nagy hang, a rámenõsség, az intolerancia tesz valakit férfivé szerintem, hanem ezek a dolgok.
Szerintem ezt a kérdést Isten sem tudná megválaszolni :)
Mi a célod ezzel?
Jó kiindulópont, ha Mila Kunis a neve :)
Nem lenne egyszerûbb, sõt mi több, célravezetõbb ha csak simán önmagadat adnád ?
ez csajfüggõ. láttam már csajt teknõs nyakú pulóverben aki így ebben a szettben beleférne a rib*nc szó mellé képi illusztrációnak az értelmezõ kéziszótárba :D és persze ellenkezõ esetet is. ami az elérhetetlenséget illeti: abból adódik sztem h a csávó milyen szintre lövi be a lánykát magához képest és ez sztem nem csak külsõ kérdése hanem "lélek"-é is. ezt ne úgy vedd h álszenteskedek itt h a külsõ nem számít dehogyis nem! csak annyi h van az az értelmi szint amikor már nem elég 1 xy ruha darab ahhoz h elhitesd velem h elérhetetlen vagy :D
Csak pont attól amitõl egy férfi határozottnak és nem bunkónak, jóhangulatúnak és nem vigyorgó majomnak, igényesnek és nem sznob divatmajomnak, ápoltnak és nem metroszexuálisnak satöbbi.... Lehetne ezt boncolgatni. Igazából nem lehet rá jó választ adni, mert igény és elvárás kérdése, hogy kinek mibe mi fér bele. Van akinek egy full kur vás nõ sem hivalkodó, hanem az a természetes, van akinek már egy rövidebb szoknya is hivalkodónak számít. Az elérhetetlen nõk akik legaábbis ezt a látszatot akarják kelteni, mind beképzeltek. Õk akkora nagy valakinek akarják magukat, hogy senki nem szerezheti meg õket, vagy csak speciális tulajdonságokkal rengelkezõk kezébe adatik a kulcs. Tiszta nyomorék hozzáállás, kerülendõ kategoriás nõ az ilyen.
hát az olyan kérdés amit jól feltettél.
A kérdező hozzászólása: Nincs a kérdésemmel célom, csak kiváncsi vagyok mitõl nõ egy nõ. És igen, ez egy elég tág fogalom, lehet nem a legjobb kérdés, de érdekel milyen az, amikor a férfiak többsége rá néz a lányra és azt mondja: Hûûha ez igen apám, kell nekem ...
Figyu nemvagyok felnott sot igen fiatal... De ez aztan buta kerdes.... Istenem ez annyira fiutol fugg, hogy nehezemre esik ecsetelni... Felhozom az en peldamat ... Az egyik fiunal csak sexre kellenek... A masik hosszukapcsolatot szeretne... A harmadik meg leszar... Hat most mond meg en meg az elso kettot osszevetve akarom hosszutavon... De belenyugszom mert lesz negyedik is... Nemkell 100 fiu hogy szeressen engem 1 legyen de az nagyon szeressen... Szerintem ezt jegyezdmeg es nem merul fel benned ez a kerdes amit feltettel... De szerintem irj egy uzit es segithetek beszelhetunk errol pszihologusnak is egeszjo vagyok beszelhetunk... De akk is nyugodj meg es vard azt az 1- et nyugi neki vonzo no leszel... :)

Mitől gazdagabb egy vallásos ember élete? Mi az, ami szerinted egy nem hívőnek nincs meg az életében? Akik nem vallásosak, nekik mi a "plusz" az életükben?

Nem olyan válaszra gondolok, hogy "Isten" mert ez persze alapvet? különbség egy hív? és egy nem hív? között.

Legjobb válasz: Erre a kérdésre azért nehéz válaszolni, mert a nem hívõ emberek többsége nem érzi úgy, hogy valami hiányzik az életébõl, tehát hiába írom le, hogy mi hiányzik az életébõl, nem érti meg, vagy nem gondolja úgy, hogy az õneki hiányzik. Én nem mindig éltem vallásos életet, úgyhogy látom a különbséget. Amikor "világi" életet éltem, sok barátom volt (legalábbis azt hittem), sokat buliztam, volt párkapcsolatom, sokat kerestem stb., tehát akkor úgy gondoltam, hogy mindenem megvan. Aztán rájöttem, hogy mégsem, hogy ez a változás hogy zajlott, az most lényegtelen, a lényeg az, hogy megváltoztam, és vallásos életet kezdtem élni. Ekkor megláttam, hogy azok a személyek, akiket a barátaimnak hittem, vagy csak az anyagi helyzetem miatt barátkoznak velem, vagy más miatt, lényeg, hogy nem voltak õszinték, és kiderült, hogy a hátam mögött korántsem szeretnek. A párkapcsolatomról is kiderült, hogy elég sok sebbõl vérzik: amit eddig kiegyensúlyozott, jó kapcsolatnak hittem, az visszatekintve laposnak, üresnek és õszintétlennek látszott. A vagyonom pedig sosem tett boldoggá, max. örömet szerzett, hogy néha tudtam venni valami drágát. Igazából azt tudnám válaszolni erre a kérdésre, hogy amikor egy ember megtér, más szemmel kezdi el látni a korábbi életét, és rádöbben, hogy mennyivel jobb is lehetne az élete. Amióta vallásosan élek, õszinte, igaz barátaim, tökéletesen mûködõ, õszinte házasságom van, rendbe jöttek a családi viszonyaim, az anyagi helyzetem még jobb lett. Igen, rádöbbentem, hogy amit elõzõleg jónak hittem, az egy gyenge közepes volt. De amíg azt a gyenge közepes életet éltem, képtelen lettem volna felfogni, hogy ennél sokkal jobb is lehetne az életem. Szóval csak azt tudom mondani, hogy tégy egy próbát, térj meg, de ÕSZINTÉN, mert az a kulcsszó! Térj meg, és meglátod a különbséget.

Erre a kérdésre azért nehéz válaszolni, mert a nem hívõ emberek többsége nem érzi úgy, hogy valami hiányzik az életébõl, tehát hiába írom le, hogy mi hiányzik az életébõl, nem érti meg, vagy nem gondolja úgy, hogy az õneki hiányzik. Én nem mindig éltem vallásos életet, úgyhogy látom a különbséget. Amikor "világi" életet éltem, sok barátom volt (legalábbis azt hittem), sokat buliztam, volt párkapcsolatom, sokat kerestem stb., tehát akkor úgy gondoltam, hogy mindenem megvan. Aztán rájöttem, hogy mégsem, hogy ez a változás hogy zajlott, az most lényegtelen, a lényeg az, hogy megváltoztam, és vallásos életet kezdtem élni. Ekkor megláttam, hogy azok a személyek, akiket a barátaimnak hittem, vagy csak az anyagi helyzetem miatt barátkoznak velem, vagy más miatt, lényeg, hogy nem voltak õszinték, és kiderült, hogy a hátam mögött korántsem szeretnek. A párkapcsolatomról is kiderült, hogy elég sok sebbõl vérzik: amit eddig kiegyensúlyozott, jó kapcsolatnak hittem, az visszatekintve laposnak, üresnek és õszintétlennek látszott. A vagyonom pedig sosem tett boldoggá, max. örömet szerzett, hogy néha tudtam venni valami drágát. Igazából azt tudnám válaszolni erre a kérdésre, hogy amikor egy ember megtér, más szemmel kezdi el látni a korábbi életét, és rádöbben, hogy mennyivel jobb is lehetne az élete. Amióta vallásosan élek, õszinte, igaz barátaim, tökéletesen mûködõ, õszinte házasságom van, rendbe jöttek a családi viszonyaim, az anyagi helyzetem még jobb lett. Igen, rádöbbentem, hogy amit elõzõleg jónak hittem, az egy gyenge közepes volt. De amíg azt a gyenge közepes életet éltem, képtelen lettem volna felfogni, hogy ennél sokkal jobb is lehetne az életem. Szóval csak azt tudom mondani, hogy tégy egy próbát, térj meg, de ÕSZINTÉN, mert az a kulcsszó! Térj meg, és meglátod a különbséget.
Én inkább úgy mondanám, hogy másabb. Mostanában volt egy kérdés: Van-e értelme hinni Istenben? Oda ezt írtam: Inkább félem az Istent, mint hogy földi hatalmasságoktól rettegjek. Inkább félek Istentõl, mint hogy az egész életemet összeesküvés-elméletektõl rettegve töltsem, mint oly sokan manapság. Inkább hiszek Jézus ígéreteiben, mint emberi ideológiákban, amelyek eddig nem váltak be. Inkább próbálok Jézus tanítása szerint élni, még ha akár naponta padlót is fogok, mert tudom, hogy van kegyelem; mintsem a saját mércémet használjam, mivel az ember hajlamos mindig lejjebb adni mindenbõl. Inkább vállalom az Isten által felállított szabályok betartását, mert meggyõzõdésem, hogy azok a védelmemet szolgálják, mint hogy a saját fejem után menjek, aztán rendszeresen jól beverjem a falba, mint ahogyan volt már rá néhány példa. Inkább vállalom a hívõ élet nehézségeit, adott esetben a harcokat is, mert van remény, hogy van értelme; mint hogy - igaz, csak úgy l'art pour l'art - erkölcsileg, etikailag lazábbra vegyem a figurát, és elmondhassam magamról, hogy én hú, de jó emberként éltem, csak nem értem vele semmit. Inkább vállalom, hogy h.lyének nézzenek mindezek miatt, mert szeretem Istent, és tapasztalatból tudom, hogy nélküle a problémák is nagyobbak; mint hogy "agresszív ateistaként" oltogassam a hívõket, hogy milyen ostobák és/vagy gyengék; mert tudom, hogy ez egyáltalán nem igaz. :DDD Üdv. :)
Például most az egyik kislányunk nem élne, ha nem Isten Igéjéhez ragaszkodtunk volna és belemegyünk az abortuszba, amit az orvosunk tanácsolt nekünk a babánk fejlõdési rendellenessége miatt. Többen imádkoztak értünk és makk egészséges gyermekünk született :) Egy ateistának ilyen esetekben nem sok reménye és kilátása van, mint ahogyan például a szeretteik elvesztését is általában sokkal nehezebben tudják feldolgozni. Üdv.
Azzal, hogy van egy olyan Istenem aki segít rajtam, megoldja a problémáimat, vigasztal ha arra van szükség, meggyógyít, helyreállít, megszabadít, szeret. Jézus nagyon szereti az embereket annyira, hogy kész volt otthagyni az Istenségét megalázta magát, emberi formát vett fel, magára vette az emberek összes bûnét, betegségét, átkát, keserûségét stb.-t. Elhordozta ezeket meghalt ezekért ezért ma az újjászületett keresztény embernek lehetõsége van ezektõl megszbadulni. Elsõ hozzászólót nézd, ha nem hittek volna Isten Igéjében ma nem élne a gyerekük. De mert volt egy Istenük akihez ragaszkodtak, akit szerettek, aki hitt bennük Isten természetfeletti módon beavatkozott az életükbe és meggyógyította azt a gyereket. Dicsõség neki!
Talán egyetlen szóval: remény. A hívõ embernek mindig ott van egy felsõbb hatalom, amitõl csodát remélhet, míg az ateistának csupán emberek vannak, esetleg ömnaga. Csodák számára nem léteznek, csupán szerencsés véletlenek. És, amiket õk szerencsés véletleneknek hívnak, én azt hiszem, lassan tényleg csodának: mert véletlen egyszerûen nem lehet, ami 2 év óta folyik velem ebben a városban...
A gazdagság lehet külsõ fizikai, és belsõ lelki gazdagság is. A külsõ gazdagság az anyagi javak felhalmozásában mutatkozik meg. lehetsz milliomos is akár, de ha nincs pl egészséged, akkor nem vagy boldog. Aki belsõleg gazdag, az boldog és vidám tud maradni akkor is, ha beteg, vagy nyomorék. Az igazi boldogsághoz nem kell egy külsõ kiváltó ok, mert az belülrõl a szívbõl jön. Akkor is, ha összetört reggel a kedvenc bögréd, vagy nem kapsz virágcsokrot szülinapodra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nagyon jókat írtatok 1.4.! #3 Teljesen igazad van abban, amit írtál, de engem pont az a konkrétum érdekelne, hogy a vallásos ember élete mivel lesz gazdagabb a hit által. Ezt nagyon jól leírta az 1. és a 4. válaszoló az õ életükre kivetítve. Kérdezhettem volna a zenei pluszt is, de engem most a vallás érdekel :) #2 Nem anyagi gazdagságra gondoltam, elnézést ha nem voltam egyértelmû.
"Teljesen igazad van abban, amit írtál, de engem pont az a konkrétum érdekelne" William James.
Én azt gondolom, hogy ebben a mai világban ha nem lenne a reménységem a jövõre nézve, hát, nem tudom milyen életem lenne. Nyilván cérnaszálon lógnának az idegeim. Az sem mellékes, hogy az, hogy akármikor kiönthetem a szívem Istennek, és tudom, hogy meghallgat, számomra nagy kincs.

Azt a kerdesem hogy mitol johetett egyik naprol a masikra elo egy csomo pattanas az arcomra? Eddig nem volt aki tud az segitsen! Ja es mingyar egy hete ott van! Mi oka lehet?

Legjobb válasz: Igen, ezert nincs ekezeted. Hormonalis oka, füszeres etkezesre valtas, egy bizonyos etel, pl. sajt okozhatja, szoval sok oka lehet.

Igen, ezert nincs ekezeted. Hormonalis oka, füszeres etkezesre valtas, egy bizonyos etel, pl. sajt okozhatja, szoval sok oka lehet.
Nekem ilyesmi mogyorótól van. Meg egy bizonyos mosószertõl is kiütéses leszek.
Valószínüleg attól, hogy nincs magyar billentyûzeted.
Mert abba korba értél , amikor a hormonok dolgozni kezdenek .

Mitől nem lehet egy nőnek gyereke? Milyen betegségre utal? És mi idézheti elő?

Legjobb válasz: Egyik barátnõmnek a napokban erõs alhasi görcsei és fájdalmai voltak,majd rosszul lett és kórházba került.Ultrahang vizsgálat nem mutatott ki semmiféle elváltozást,viszont délben mennek nõgyógyászhoz,és attól fél hogy nem lehet majd babája.Mindez egy 13 éves lánynak megrázó lenne... Ilyen tünetek jelenthetik ezt?

A kérdező hozzászólása: Egyik barátnõmnek a napokban erõs alhasi görcsei és fájdalmai voltak, majd rosszul lett és kórházba került.Ultrahang vizsgálat nem mutatott ki semmiféle elváltozást, viszont délben mennek nõgyógyászhoz, és attól fél hogy nem lehet majd babája.Mindez egy 13 éves lánynak megrázó lenne... Ilyen tünetek jelenthetik ezt?
Nem:) Nyugtasd meg szegényt!
A kérdező hozzászólása: Oké...:)
Rengeteg oka lehet. Különféle hormonproblémák (pajzsmirigyhormon eltérés, magas prolaktin), PCOS, korai petefészek kimerülés, petevezeték elzáródása, ami lehet akár egy gyulladás eredménye is, endometriózis, miómák stb. Rengeteg minden.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Volt már nõgyógyászati vizsgálaton, az ultrahangos volt.Azáltal kimutathatóvá válhat ?
Néhány dolog igen, de sok minden nem. De nem hiszem, hogy egy ilyen probléma miatt azonnal arra kellene gondolni, hogy meddõ lesz tõle.
A kérdező hozzászólása: Értem én, csak a neten ezt írták : Ma már ezt a betegséget, amelynek gyakori tünete az erõs görcsös menstruáció.... Ez nem túl megnyugtató, ugyanis õ menstruál és úgy lett rosszul ahogyan említettem.
17 évesen azt mondták hogy 10% az esély arra hogy gyermekem legyen. Van 2 csodás gyermekem. És most tervezzük a harmadikat :-)

Mi szép/vonzó egy lányban/nőben és mi nem vonzó/visszataszító? Mitől nő, egy nő?

Mik azok a dolgok amiket érdemes egy lánynak megfogadnia?

Legjobb válasz: Nekem mint férfinak egy nõben az egyedisége tetszik ha nem akar hasonlítani máshoz hogy egyedi az öltözködése .viselkedésben a túl hisztis ill a túl nyávogós lányokat nem preferálom és úgy tapasztalom hogy sokan így vannak ezzel

Nekem mint férfinak egy nõben az egyedisége tetszik ha nem akar hasonlítani máshoz hogy egyedi az öltözködése .viselkedésben a túl hisztis ill a túl nyávogós lányokat nem preferálom és úgy tapasztalom hogy sokan így vannak ezzel
Sokan befestik rikító és/vagy élénk színûre a körmeiket, pedig 10 férfiból kb. 1-2-nek tetszik a színesre festett köröm. Szóval az átlátszó (francia) lakkot javaslom! Sokan azt hiszik, a láb nem olyan fontos, inkább a cicik és a popsi. Tévedés! Tessék csak tavasszal/nyaranta láthatóvá tenni a lábakat, akár magas sarkúban járni, akár olyan saruszerû papucsban! Ne beszélj csúnyán, csak ha elkerülhetetlen!
A haja legyen ápolt, nem kell a smink a hétköznapokra, fõleg nem az erõs smink. A ruhái legyenek nõiesek, lehetõleg színes ruhákban járjon, ne feketében és pláne ne úgy mint a rockerek. Nekem teszik ha egy lányon sztreccs nadrág van, teszik az egyrészes ruha is. Érdemes odafigyelni az alakra, nem koplalni kell hanem kondiba járni vagy aerobikra. Nem szeretem ha egy lány csúnyán beszél, ha cigizik, a tetoválás se tetszik. Nem szeretem ha hisztis, nyávogós, vihogós.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!