Találatok a következő kifejezésre: Mitől maradhat vagy (5 db)

Menstruáció mitől késhet vagy mitől maradhat ki?

2 és fél hete kellett volna megjönnie. Szokott késni mindig, de ennyit nem... Terhes biztos nem vagyok, de idegesít hogy miért nem menstruálok félek hogy baj van (orvoshoz csak 2 hét múlva tudok menni addigra kaptam időpontot)

Legjobb válasz: stressz

stressz
Stressz, meleg miatt esetleg, antibiotikumos (v. egyéb gyógyszeres) kezelés, felfázás, nátha stb.

Menstruáció mitől késhet vagy maradhat ki? Terhességen kívül?

Legjobb válasz: Bármitõl, ha nem rendszeres, csak most van, akkor pl. a melegtõl is. Hormonális gond is lehet. Fogyókúra is okozhatja. Meg rondább dolgok is. Ha nagy ritkán (több év alatt) 1 kimarad, más panasz nincs, az nem baj. Ha gyakran nem jön meg vagy fáj a hasad vagy bármi, vagy a következõ sem jön meg, akkor doki.

Bármitõl, ha nem rendszeres, csak most van, akkor pl. a melegtõl is. Hormonális gond is lehet. Fogyókúra is okozhatja. Meg rondább dolgok is. Ha nagy ritkán (több év alatt) 1 kimarad, más panasz nincs, az nem baj. Ha gyakran nem jön meg vagy fáj a hasad vagy bármi, vagy a következõ sem jön meg, akkor doki.
hormonzavar, ciszta
stresszes élet

Mitől maradhat ki, vagy késhet 14 napot? Kezdjek félni?

Terhes nem vagyok, tuti. Anorexiás sem. Lelki trauma sem ért igazán nagy, bár a lelki életem elég zaklatott - de az nem lehet ok. Akkor mi?

Legjobb válasz: fogyó- vagy hízókúra esetén is, amikor nincs felkészülve rá a szervezeted. egy ismerõsöm elkezdett edzeni fogyás céljából, és 7 hónapig nem jött meg neki!

fogyó- vagy hízókúra esetén is, amikor nincs felkészülve rá a szervezeted. egy ismerõsöm elkezdett edzeni fogyás céljából, és 7 hónapig nem jött meg neki!
Szerintem nem kell aggódnod. Egy barátnõmnek háromhavonta jött csak meg, igaz gyógyszert kapott rá. Ha nagyon aggódsz mégis, max keress fel egy orvost. Õ megnyugtathat:)
Lehet egy kis hormonzavar is. Mindenképpen keressfel egy orvost, õ meg tudja mondani majd pontosan.

Mitől maradhat el így? Már vagy két alkalommal késik és aggódok.

Eddig sem volt valami pontos, de most rég ótanem jött meg. Igazából attól félek hogy terhes vagyok, élek szexuális lehet de minden egyes alkalommal védekeztünk és így elég valószín?tlen, nem? Olyat hallottam már hogy valakinek nem volt fél évig, mert sokat lefogyott, én elég vékony vagyok de mindíg eszek. Mostanában igaz hogy szinte folyamatosan ideges és feszült voltam. De ugye terhességre nincs esély?

Legjobb válasz: a két alkalmat úgy értem hogy már a második marad el.

A kérdező hozzászólása: a két alkalmat úgy értem hogy már a második marad el.
Ne aggódj. Csinálj egy tesztet, seperc alatt meglesz. Valószínû negatív lesz, szóval utána kérj idõpontot a nõgyógyászhoz és megmondja hogy mi bajod. Nyugi! :)
és ahelyett, hogy végigizgulsz két hónapot, nem lenne értelmesebb venni egy tesztet?
Szerintem már kimutatná a babát. Igyál palástfû teát.
A kérdező hozzászólása: a cickafark nem jó rá?
A kérdező hozzászólása: de ha mégis baba van nem lesz baj ha ilyeneket iszok?
De, baj lehet ha terhesen ilyen teákat iszol! Szerintem menj orvoshoz, és ha semmi, akkor endokrinológussal nézess hormonokat, õ be tudja állítani!
A kérdező hozzászólása: oké.de múlt hónapban is voltam dokinál és minden rendben.na akkor ilyenkor mi van???
Hányadik napon csináltad a tesztet? A cickafark is jó, de nekem a palástfû jobban bevált. Ha van türelmed, próbáld ki a barátcserje kapszulát. Az hosszabb idõ alatt hat, de nálam az is bevált. Az orvosokkal az a bajom, hogy elsõre mindenre hormongyógyszerrel reagálnak. Pedig lehet sokkal "humánusabb" módszerek is eredményre vezetnének, csak nem azonnal, hanem mondjuk kicsit kellene várni...
A kérdező hozzászólása: tegnap csináltam tesztet 45.napon!és meddig várjak a teával ha nem jön meg?
szia egy cipöben járunk!nekem 32 naposak általába ciklusaim és most 18napja hogy késik!16.napon testeltem negatív volt, de a elözö terhességemet is csak a 19.napon mutatta ki a teszt és csak nagyon halványan!úgyhogy most várok és ellövök hétfön maj egy újabb tesztet, majd utánna megyek rögtön orvoshoz!nekem sem szokot késni ennyit csak amikor terheslettem a kislányommal!sok sikert kívánok és teis tesztelj pár napmulva utánna írd meg a eredményt!!
Nekem az egyik ismerösömnek olyan volt hogy 6 hetes terhesen nem mutatott semmit majd mikor a 7 hetét töltötte akkor mutatta ki neki, szóval szerintem se görcsölj!!!!
A kérdező hozzászólása: most is fáj a derekam, néha van/volt hasszúrka, meg néha erõs puffadás.de a teszt mégis negatív.
Akkor lehet egyszerûen csak ilyen alkat vagy. Én, ha nem jött meg idõben, akkor mindig palástfû teát ittam, és hasznos volt, mindig megjött, és utána hosszú-hosszú hónapokra beállította a ciklusom.
A kérdező hozzászólása: köszi a komit!és akkor miért nem jön meg?nem vagyunk rágörcsölve a dologra!
Én a helyedben beszélnék egy orvossal, nem jó ha a ciklusod ennyire változó.
Bocs nem változó, hanem hosszú.
A kérdező hozzászólása: voltam már.azt mondta nem tudnak vele mit kezdeni már régen is szedtem rá gyógyszert de nem állította be.amugy meg minden rendben velem nincs semmilyen betegségem!
nekünk az elsõ hónap próbálkozás után 3 hónap múlva lett menzim az is gyógyszerrel (norcolut)
A kérdező hozzászólása: utólsó:nekem van menzi csak elég rendszertelen.így nem tudom hogy van e baba vagy nincs?!és ezt minden áldott hónapban eljátszom.van, nincs...elég idegtépõ!mert ha jönne sem lenne baj de rágörcsölve sem vagyunk.
Nem szoktál mostanában sokat idegeskedni?Amiatt is késhet.
A kérdező hozzászólása: Egyáltalán nem.
Szia! Ne nõdokihoz menj, annyit ért a hormonokhoz, mint villanyszerelõ a számítógéphez... Endokrinológushoz kell menni, neki ez a szakterülete. Nem hinném, hogy minden rendben van nálad, ha ennyire hosszúak a ciklusaid. Max nõdoki nem találja a baj okát. De endodoki megtalálja, és kezelni is tud.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!