Találatok a következő kifejezésre: Mitől lesznek a fogaim (20 db)

Cigi?
A kérdező hozzászólása: Sose cigiztem. :)
Nem tudom miket eszel amitõl ilyen lesz, de próbálj egy nap többször (lehetõleg minden étkezés után) fogat mosni, rágózz, igyál sok vizet, az is segíthet.

Mitől lesz egyik napról a másikra egy mellemben 130 ml helyett csak kb.70 ml? El fog apadni? Vagy ha újra 130-150-re lesz szüksége a lánynak, lesz annyi tejem?

Kislányom 2-2,5 óránként szopizik, egyszerre nem eszik sokat, kb 130 ml-ket, amikor véletlenszer?en mérem. Eddig mindig fejtem szopik után, de pár napja kevesebbszer fejek, mert szépen lassan szeretném elhagyni a fejést. (Eddig azért fejtem, mert féltem, hogy kevés lesz, de most már tartalék is van elég.) Most evett a lányom 110 ml-t a két cicib?l és csak 50 ml-t tudtam utána kifejni. Most hogyhogy a kett?ben csak 160 lenne??? Mikor eddig egyben volt 130?

Legjobb válasz: Elõször is amit tudsz tenni, rakd el olyan messzire a mérleget amilyen messzire csak lehet és ne méregesd és számolgasd mennyi van a melledbe, mert ezért fog elapadni a tejed, mert ezen rágódsz. Ha szépen gyarapszik a súlya, mosolyog , kiegyensúlyozott, akkor biztos elég a tejed. Szoptasd igény szerint és akkor termelõdik annyi tej , h elég legyen. Hidd el , h tud a melled mindig elegendõ anyatejet biztosítani, amíg ezt elhiszed és nem azon agyalsz vajon elég lehet e addig lesz is tejed. Nekem soha meg se fordult a fejemben h ne lenne elég tejem , kislányom 14 hónapos és még szopizik 3-4x naponta. Bízz magadban ez a legfontosabb!!

Elõször is amit tudsz tenni, rakd el olyan messzire a mérleget amilyen messzire csak lehet és ne méregesd és számolgasd mennyi van a melledbe, mert ezért fog elapadni a tejed, mert ezen rágódsz. Ha szépen gyarapszik a súlya, mosolyog , kiegyensúlyozott, akkor biztos elég a tejed. Szoptasd igény szerint és akkor termelõdik annyi tej , h elég legyen. Hidd el , h tud a melled mindig elegendõ anyatejet biztosítani, amíg ezt elhiszed és nem azon agyalsz vajon elég lehet e addig lesz is tejed. Nekem soha meg se fordult a fejemben h ne lenne elég tejem , kislányom 14 hónapos és még szopizik 3-4x naponta. Bízz magadban ez a legfontosabb!!

Mitol lesznek szepek ellenalloak a fogak? vitamin zoldseg esetleg gyumolcs

Legjobb válasz: Kiszedeted és mûfogakat rakatsz, az még halálod után háromszáz évvel se bomlik le.

Kiszedeted és mûfogakat rakatsz, az még halálod után háromszáz évvel se bomlik le.
Genetika, vagy mûfog.


Mitol lesz egeseges ellenallo a fog?

Legjobb válasz: ha nagyon könnyen romló fogaid vannak akkor sehogy. pl én sokat járok fogorvoshoz és rendszeresen tisztán tartom õket még is állandóan rossz.. szívem szerint kihúzatnám az összeset és protkót használnék

ha nagyon könnyen romló fogaid vannak akkor sehogy. pl én sokat járok fogorvoshoz és rendszeresen tisztán tartom õket még is állandóan rossz.. szívem szerint kihúzatnám az összeset és protkót használnék
Rendszeres fogmosás(legalább napi 2x), genetikai hajlam , illetve az egészséges táplálkozás is számít..azaz rágni is kell vele, (+ megfelelõ kalcium bevitel, és D vitamin is jó a csont fejlõdésnek fõleg a gyerek korban)
leginkább genetika és az elsõ 3 év táplálkozása

Mitől lesz szép fehér a fogam (mindennap mosok fogat)?

Legjobb válasz: fogfehérítés...

fogfehérítés...
Semmiben, én legalábbis nem szoktam. :)
A kérdező hozzászólása: Hova kell rakni a sütõport vagy a szodabikarbónát? Miben kell feloldani?
vannak direkt fehérítõ fogkrémek, amiket cigiseknek találtak ki.
A kérdező hozzászólása: Jó de vízbe oldjam föl és mennyit rakjak bele?
de az lemarja a zománcot, szóval csak ritkán lehet, de nyílván az is káros...
szódabikarbónával moss fogat, az fehérít
A kérdező hozzászólása: és a sütõporos mikor hat? és mennyi kell belõle?
Sütõpor fogkrémbe keverve(igaz nincs jó íze, de hatásos), esetleg ha szódabikarbónával mosol fogat, az is nagyon jó, de ezeket heti 2-3 alkalomnál nem szabad többször használni, mert árthatnak a fogzománcnak. Én egyébként fogkrém helyett is fogport használok, az alapból jobban tisztítja a fogaimat, azt is tudom ajánlani, dm-be tudsz venni, 400 Ft egy kis dobozzal és nagyon sokáig elég. :) Ja, és több ízben is kapható. :)
Én mikor a fogkefére kinyomom a krémet akkor belemártom a szódabikarbónába és amennyi rátapad annyi... és csak simán fogat mosok vele. Nem a legjobb az íze... :S

Fogat mosok minden nap, de fogmosás után kis idővel újra büdös lesz a szám szaga! Ez mitől van? Hogy lehet a szájszagot megszüntetni örökre?

Legjobb válasz: Fontos, hogy ha van rossz fogad, azt kezeltesd. A másik (azt hiszem), hogy sok tiszta vizet kell inni. Próbáld tisztán tartani a szervezetedet belülrõl is.

Fontos, hogy ha van rossz fogad, azt kezeltesd. A másik (azt hiszem), hogy sok tiszta vizet kell inni. Próbáld tisztán tartani a szervezetedet belülrõl is.
Ja igen! Elegendõ(de nem túlzás)folyadék, lehetõleg szénsavmentes nem csap víz.Tiszta ép " fogak, de érdemes orvoshoz is fordulni mert a nyitott gyomorszáj is okozhatja! Ez pedig több problémát is okozhat! Volt tanáromtól, és egy ismerõstõl tudom.

Mitől lesznek sárgák a fogak?

A teától pl?

Legjobb válasz: pl. kávé, cigi

pl. kávé, cigi
tea, cola, kávé, vörösbor, cigaretta.

Mitől lesz jobb a számítógépem teljesítménye, amitől nem fog akadozni Semmitől?

Kb~ milyen teljesítmény kell ahhoz , hogy a mai játékok jó grafikán akadozás nélkül fussanak?

Legjobb válasz: RAm 4gb 1333mhz, procc 4mag 3.0ghz(L3 6mb), VGA HD5770. Vagy ezeknél jobb.

RAm 4gb 1333mhz, procc 4mag 3.0ghz(L3 6mb), VGA HD5770. Vagy ezeknél jobb.

Mitől nem lesz a kutyám foga fogköves?

Legjobb válasz: Kölyökkorától érdemes adni neki a denta rask-ot, majd amikor már bír vele, fõtt sertéslapockát. A sertéslapocka kiválóan lepucolja a fogkövet, de mindenképp meg kell fõzni. Én így csináltam a kutyámnak, már elmúlt 8 éves és gyönyörûek a fogai.

Kölyökkorától érdemes adni neki a denta rask-ot, majd amikor már bír vele, fõtt sertéslapockát. A sertéslapocka kiválóan lepucolja a fogkövet, de mindenképp meg kell fõzni. Én így csináltam a kutyámnak, már elmúlt 8 éves és gyönyörûek a fogai.
Lehet kapni préselt bõrbõl csontfigurákat! Imádja a kutyám! És szépen tisztítja a fogat!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a választ:)
A lapockás megoldást én is ismerem...jó!
http://www.zanni.hu van egy poruk, ami meggátolja a fogkövet..

Mitől lehet a szám ize keserü? Bármit eszek, mostanában keserü lesz a szám ize. Az epém nem fáj, fogaimat rendesen ápolom.

Legjobb válasz: Töprengj el azon, hogy mit ettél az elmúlt napokban. Olvastam olyat, hogy hetekig tartó keserû íz volt érezhetõ miután fenyõmagot ettek, de persze mástól is lehet. Nem szedsz vitamint, étrend kiegészítõt ...?

Töprengj el azon, hogy mit ettél az elmúlt napokban. Olvastam olyat, hogy hetekig tartó keserû íz volt érezhetõ miután fenyõmagot ettek, de persze mástól is lehet. Nem szedsz vitamint, étrend kiegészítõt ...?
A legtöbb esetben, mint ahogy az elözö is irta, fenyömag, de lehet vashiany, ösztrogen emelkedes, amalgam fogtömes, es hat nehany betegseg jele is, az elvaltozott szajiz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!