Találatok a következő kifejezésre: Mitől lesznek a fogaim (21 db)

Cigi?
A kérdező hozzászólása: Sose cigiztem. :)
Nem tudom miket eszel amitõl ilyen lesz, de próbálj egy nap többször (lehetõleg minden étkezés után) fogat mosni, rágózz, igyál sok vizet, az is segíthet.

Mitől lesz egyik napról a másikra egy mellemben 130 ml helyett csak kb.70 ml? El fog apadni? Vagy ha újra 130-150-re lesz szüksége a lánynak, lesz annyi tejem?

Kislányom 2-2,5 óránként szopizik, egyszerre nem eszik sokat, kb 130 ml-ket, amikor véletlenszer?en mérem. Eddig mindig fejtem szopik után, de pár napja kevesebbszer fejek, mert szépen lassan szeretném elhagyni a fejést. (Eddig azért fejtem, mert féltem, hogy kevés lesz, de most már tartalék is van elég.) Most evett a lányom 110 ml-t a két cicib?l és csak 50 ml-t tudtam utána kifejni. Most hogyhogy a kett?ben csak 160 lenne??? Mikor eddig egyben volt 130?

Legjobb válasz: Elõször is amit tudsz tenni, rakd el olyan messzire a mérleget amilyen messzire csak lehet és ne méregesd és számolgasd mennyi van a melledbe, mert ezért fog elapadni a tejed, mert ezen rágódsz. Ha szépen gyarapszik a súlya, mosolyog , kiegyensúlyozott, akkor biztos elég a tejed. Szoptasd igény szerint és akkor termelõdik annyi tej , h elég legyen. Hidd el , h tud a melled mindig elegendõ anyatejet biztosítani, amíg ezt elhiszed és nem azon agyalsz vajon elég lehet e addig lesz is tejed. Nekem soha meg se fordult a fejemben h ne lenne elég tejem , kislányom 14 hónapos és még szopizik 3-4x naponta. Bízz magadban ez a legfontosabb!!

Elõször is amit tudsz tenni, rakd el olyan messzire a mérleget amilyen messzire csak lehet és ne méregesd és számolgasd mennyi van a melledbe, mert ezért fog elapadni a tejed, mert ezen rágódsz. Ha szépen gyarapszik a súlya, mosolyog , kiegyensúlyozott, akkor biztos elég a tejed. Szoptasd igény szerint és akkor termelõdik annyi tej , h elég legyen. Hidd el , h tud a melled mindig elegendõ anyatejet biztosítani, amíg ezt elhiszed és nem azon agyalsz vajon elég lehet e addig lesz is tejed. Nekem soha meg se fordult a fejemben h ne lenne elég tejem , kislányom 14 hónapos és még szopizik 3-4x naponta. Bízz magadban ez a legfontosabb!!

Mitol lesznek szepek ellenalloak a fogak? vitamin zoldseg esetleg gyumolcs

Legjobb válasz: Kiszedeted és mûfogakat rakatsz, az még halálod után háromszáz évvel se bomlik le.

Kiszedeted és mûfogakat rakatsz, az még halálod után háromszáz évvel se bomlik le.
Genetika, vagy mûfog.

Mitol lesz egeseges ellenallo a fog?

Legjobb válasz: ha nagyon könnyen romló fogaid vannak akkor sehogy. pl én sokat járok fogorvoshoz és rendszeresen tisztán tartom õket még is állandóan rossz.. szívem szerint kihúzatnám az összeset és protkót használnék

ha nagyon könnyen romló fogaid vannak akkor sehogy. pl én sokat járok fogorvoshoz és rendszeresen tisztán tartom õket még is állandóan rossz.. szívem szerint kihúzatnám az összeset és protkót használnék
Rendszeres fogmosás(legalább napi 2x), genetikai hajlam , illetve az egészséges táplálkozás is számít..azaz rágni is kell vele, (+ megfelelõ kalcium bevitel, és D vitamin is jó a csont fejlõdésnek fõleg a gyerek korban)
leginkább genetika és az elsõ 3 év táplálkozása

Mitől lesz szép fehér a fogam (mindennap mosok fogat)?

Legjobb válasz: fogfehérítés...

fogfehérítés...
Semmiben, én legalábbis nem szoktam. :)
A kérdező hozzászólása: Hova kell rakni a sütõport vagy a szodabikarbónát? Miben kell feloldani?
vannak direkt fehérítõ fogkrémek, amiket cigiseknek találtak ki.
A kérdező hozzászólása: Jó de vízbe oldjam föl és mennyit rakjak bele?
de az lemarja a zománcot, szóval csak ritkán lehet, de nyílván az is káros...
szódabikarbónával moss fogat, az fehérít
A kérdező hozzászólása: és a sütõporos mikor hat? és mennyi kell belõle?
Sütõpor fogkrémbe keverve(igaz nincs jó íze, de hatásos), esetleg ha szódabikarbónával mosol fogat, az is nagyon jó, de ezeket heti 2-3 alkalomnál nem szabad többször használni, mert árthatnak a fogzománcnak. Én egyébként fogkrém helyett is fogport használok, az alapból jobban tisztítja a fogaimat, azt is tudom ajánlani, dm-be tudsz venni, 400 Ft egy kis dobozzal és nagyon sokáig elég. :) Ja, és több ízben is kapható. :)
Én mikor a fogkefére kinyomom a krémet akkor belemártom a szódabikarbónába és amennyi rátapad annyi... és csak simán fogat mosok vele. Nem a legjobb az íze... :S

Egy éves lesz a fiam és még nincsenek fogai. Mitöl lehet? Vigantoniolt kapja.32 hétre lett meg.

Ti nàlatok volt ilyen?

Legjobb válasz: Anodontia vera A fogazat teljes hiánya egy nagyon ritka fejlõdési rendellenesség, mely érintheti mind a tejfogakat, mind a maradó fogakat.

Anodontia vera A fogazat teljes hiánya egy nagyon ritka fejlõdési rendellenesség, mely érintheti mind a tejfogakat, mind a maradó fogakat.
Lesz ott fogacska ;) Nalunk a babakat viszik mar fogorvoshoz. 3 eves kor alatt evente 1x. Utana masik fogdokihoz fogunk majd jarni. 1 evesen 2 db fogunk volt. Ezt mutattuk meg buszken a fogorvosnak :D Viszont o kitapogatta a fogakat (erezni mar oket az inyben, es mondta, hogy majd jonnek ;) ). Ha aggodsz, szerintem siman keress fel gyermek fogorvost, es nezze meg. Mar amennyiben a fiad engedi :( Nalunk is volt visitas, de ez a dokit annyira nem hatotta meg :(
A kérdező hozzászólása: Nem 5 hónapos korátol nyáladzik kezei egész nap a szájában más tünet hiszti sirás nincs 2 hete volt lázas de emmi más.Akkor azt hittem hogy az égedt de csak meg fázása volt neki.Azota sincs fogacska.Ínnye vörös neki, de van mikor hó fehér de élesnek éles az inye
kisfiamnak-és kislányomnak is 1éves korára bújt ki az elsõ. most 6és fél éves a nagy-és még nem esett ki egy sem.szerintem ez genetika
Egy apró esztétikai "hiba" kapcsán, az elsõ vizsgálatkor én megkérdeztem ezt a gyerekorvostól. Elsõ baba, aggódtam és eszembe jutott, hogy létezik ilyen. Megijedtem, hogy mi van ha... Azt mondta, hogy ne aggódjak, ez egy ritka betegség, lesz majd fog. 10 hónaposak vagyunk, és pár napon belül lesz meg az elsõ fogunk. :) A keresztlányom, pedig épp 13 hónapos és 1 hetes volt, mikor kibújt az elsõ fogacskája. Egyébként vannak tünetei?? Mi már közel két hónapja fogzunk. Egyértelmûen látszottak a jelei.
tesomnak egy eves kora utan jott ki az elso foga, hogy pontosan mikor, azt nem tudom.
Valóban van egy ilyen betegség, érdemes utána kérdezni. Keresztlányomnak amúgy 1évesen bújt ki az elsõ foga. Mondta is az anyukája, hogy lehetetlen, hogy a fiamnak 4hósan jön a foga.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
Az én fiamnak az elsõ szülinapja elõtt pont egy héttel jött ki az elsõ foga.A második fogacska meg a szülinapja elõtt 1 nappal.:) 2 évesen pont annyi foga volt, mint a többi 2 évesnek.Hidd el már én is aggódtam.... A fogorvosom mesélte, hogy az õ gyermekének 1, 5 évesen bújt ki az elsõ fogacskája.De ha megnyugtat vidd el orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szèpen
Ha tudnak készíteni neki egy panoráma RTG-t, az megmutatja, hogy vannak e neki tejfog csírái.
A kérdező hozzászólása: Ès ezzel el menjek vele dokihoz?Mert a gyerek orvos mindig azt mondja legyek turelmes
Én azt hallottam egy gyerekorvostól, hogy annál jobbak lesznek a fogai, minél késõbb nõ ki.

Fogat mosok minden nap, de fogmosás után kis idővel újra büdös lesz a szám szaga! Ez mitől van? Hogy lehet a szájszagot megszüntetni örökre?

Legjobb válasz: Fontos, hogy ha van rossz fogad, azt kezeltesd. A másik (azt hiszem), hogy sok tiszta vizet kell inni. Próbáld tisztán tartani a szervezetedet belülrõl is.

Fontos, hogy ha van rossz fogad, azt kezeltesd. A másik (azt hiszem), hogy sok tiszta vizet kell inni. Próbáld tisztán tartani a szervezetedet belülrõl is.
Ja igen! Elegendõ(de nem túlzás)folyadék, lehetõleg szénsavmentes nem csap víz.Tiszta ép " fogak, de érdemes orvoshoz is fordulni mert a nyitott gyomorszáj is okozhatja! Ez pedig több problémát is okozhat! Volt tanáromtól, és egy ismerõstõl tudom.

Mitől lesznek sárgák a fogak?

A teától pl?

Legjobb válasz: pl. kávé, cigi

pl. kávé, cigi
tea, cola, kávé, vörösbor, cigaretta.

Mitől lesz jobb a számítógépem teljesítménye, amitől nem fog akadozni Semmitől?

Kb~ milyen teljesítmény kell ahhoz , hogy a mai játékok jó grafikán akadozás nélkül fussanak?

Legjobb válasz: RAm 4gb 1333mhz, procc 4mag 3.0ghz(L3 6mb), VGA HD5770. Vagy ezeknél jobb.

RAm 4gb 1333mhz, procc 4mag 3.0ghz(L3 6mb), VGA HD5770. Vagy ezeknél jobb.

Mitől nem lesz a kutyám foga fogköves?

Legjobb válasz: Kölyökkorától érdemes adni neki a denta rask-ot, majd amikor már bír vele, fõtt sertéslapockát. A sertéslapocka kiválóan lepucolja a fogkövet, de mindenképp meg kell fõzni. Én így csináltam a kutyámnak, már elmúlt 8 éves és gyönyörûek a fogai.

Kölyökkorától érdemes adni neki a denta rask-ot, majd amikor már bír vele, fõtt sertéslapockát. A sertéslapocka kiválóan lepucolja a fogkövet, de mindenképp meg kell fõzni. Én így csináltam a kutyámnak, már elmúlt 8 éves és gyönyörûek a fogai.
Lehet kapni préselt bõrbõl csontfigurákat! Imádja a kutyám! És szépen tisztítja a fogat!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a választ:)
A lapockás megoldást én is ismerem...jó!
http://www.zanni.hu van egy poruk, ami meggátolja a fogkövet..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!