Találatok a következő kifejezésre: Mitől lesz ruha mosás (3 db)

Mitől lesz a ruha mosás után puha? Jelenleg olyan kemény, hogy megáll a szárító. Miért?

Igyanazt a mosószert használom, amit anyám egy másik városban, de nála puhák a ruhák, nálam meg megáll, olyan kemény. Ennyi különbség lenne a víz és víz között? Vagy mivel tudom ezt megszüntetni?

Legjobb válasz: Ha anyukádnál puhák a ruhák,akkor a víza baj mindenképp!Használj vízlágyítót sokat segíthet!Bár még csak 15 éves leszek,a házimunkát én végzem jobbára,és nekem is ez volt a gondom a mosásnál...a vízlágyító csodákra képes!!!Próbáld ki,remélem segíthettem!

Ha anyukádnál puhák a ruhák, akkor a víza baj mindenképp!Használj vízlágyítót sokat segíthet!Bár még csak 15 éves leszek, a házimunkát én végzem jobbára, és nekem is ez volt a gondom a mosásnál...a vízlágyító csodákra képes!!!Próbáld ki, remélem segíthettem!
Igen, a vízlágyító segít, még az öblítõ sem hat tökéletesen kemény víznél.
Én ecetet szoktam a ruhákhoz tenni, s nem lesz kemény
Az ecet jobb is meg a környezetnek se árt annyira mint a vízlágyító. Az öblítõs tartályba kell tenni, nem a mosóporhoz. Én azokat a ruhákat, törölközõket, amit extra puhára akarok mosni, a mosás után még beáztatok lavórban öblítõs vízben (esetleg ebbe is tegyél ecetet), félóra múlva kicentrifugázom és csak ezután rakom a szárítóra. Láttam valamelyik csomagküldõ katalógusban a vízcsõre szerelhetõ mágneses vízkeménység csökkentõ kütyüt. Esetleg egy próbát megér.
Szerintem ez azért van, mert ahol Te laksz, ott kemény a víz, ahol anyukád lakik, ott meg nem annyira. Használj vízlágyítót, akkor biztos sikerül "megpuhítani" a ruhákat. ;)

Ha nem szabad öblítőt használni a babaruhák mosásához, akkor mitől lesznek olyan puha, lágy tapintásúak? Ti hogyan mossátok ki a ruhákat, takarókat?

A véd?n?m azt mondta nem kell babamosópor,elég a jó min?ség? folyékony is. Ariellel,Perwoll-lal mostam,kímél? programmal, de elég érdesek a ruhák. Igaz,használtan kaptuk, és még nem vasaltam ki. De az új plüss rugdalózókat ti mivel mossátok? Segítsetek!

Legjobb válasz: A fehér lenor nagyon jó és direkt babruhához is van,nyugodtan használhatod.

A fehér lenor nagyon jó és direkt babruhához is van, nyugodtan használhatod.
Nem szabad öblítõt használni??? Ez nekem új. Különben ki se jön a mosószer rendesen a ruhából. Épp egyik nap láttam az Auchanban gabi babaöblítõt, nagyon pólyás illata van! :)
neked nyilván nincs ilyen problémád, de akkor meg nem értem, egyáltalán miért szólsz hozzá a témához.
igen, képzeld, én pl szívesen visszamegyek 1900-ba, ha így egészséges marad a gyerekem bõre, és nem vakarja agyon magát
miért ne lehetne öblítõt használni? ecet... vissza 1900ba!
Én 1-2 evõkanálnyi 20%os ecetet keverek ugyanennyi vízzel, ezt öntöm az öblítõtartályba. Nem lesz ecetszagú semmi, a mosószer illatát érezni a ruhán. És puhák maradnak. Nekem a védõnõ mondta még az elsõ babánál, akkor újszülöttnél mostam így, késõbb öblítõt használtam. De most megint visszaálltunk ecetre, mert ekcémás lett a fiam, és azóta ezzel sincs gond.
Én nem fakszniozom ennyire, érzékeny bõrre való márkás öblítõt használok. De öblítõ helyett lehet ecetet is használni: az öblítõ helyére kell beleönteni hígítva. Nem lesz tõle ecetszagú a ruha, ellenben puha marad, és a színét is tartani fogja.
Bocsi az offért, de az ecetet hogyan öntöd bele? A ruhákra vagy az öblítõ helyére? És nem lesz nagyon ecet szagú?
A gabi öblítõtõl és a dreft baby mszertól mi pöttyöskék lettünk!Most várom a mosódió próbacsomagot, hátha attól nem lesz gond.
Ecetet használj öblítõ helyett (1-2 evõkanálnyi 1 mosáshoz) és ha van intenziv öblítés funkció a mosógépen, akkor azt is. Az ecet oldja a vízkövet, ami így nem ül bele a ruhába és nem lesz kemény.
Én nem használok öblítõt a gyerekek ruháihoz, nagyon benne marad(hat) az öblítõ, azért nem javasolják. Mi sensitiv dreftet használunk, egyedül a vastagabb törölközõk érdesek, minden más finom puha.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én kipróbálom az ecetet! Attól még hogy régi módszer, lehet hatásos, pláne ha védõnõ is ajánlotta.

Mosás után a ruhákon sötét kékes foltok és csíkok lesznek, mitől lehet ez?

Váltottam mosóport, öblít?t és mégis. A fehér ruhákból pedig lehetetlen kivenni ezeket a foltokat. Mi baja lehet a mosógépnek (indesit)?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!