Találatok a következő kifejezésre: Mitől lesz kenyér (5 db)

Mitől lesz a kenyér héja ropogós?

Mit kennek a pékek a kenyérre, amit?l olyan szép csillogó és ropogós, vastag héja lesz? Hiába kentem le vízzel, nem olyan, mint a bolti.

Legjobb válasz: Vízzel kenik le õk is, de nem csak ennyi a titok.A titok a kemencében van.Otthon magas hõmérséklettel, és gõzös sütõvel tudod ezt elérni.Vagy egy nagy jénaiban süsd a kenyeret aminek a tetejét bepermetezed vízzel, vagy pedig a sütõ aljába egy edénybe forró vizet teszel.Kisülés után rögtön permetezd be a kenyeret és tedd rácsra hülni.

Vízzel kenik le õk is, de nem csak ennyi a titok.A titok a kemencében van.Otthon magas hõmérséklettel, és gõzös sütõvel tudod ezt elérni.Vagy egy nagy jénaiban süsd a kenyeret aminek a tetejét bepermetezed vízzel, vagy pedig a sütõ aljába egy edénybe forró vizet teszel.Kisülés után rögtön permetezd be a kenyeret és tedd rácsra hülni.
mustafa33 mi van?? Már miért ne sütne benne utána? Én 1 éve használok egy ilyen nagy jénait, és hol kenyeret sütök benne hol rakott krumplit, káposztát..stb. Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna te troll!:S
Jénaiba és permetezd vízel. és tuti többet abba jénaiba nem sütsz semmit. ☻
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek, akkor most nem teszek bele semmi zsiradékot.
Nem.Én csak lisztet vizet sót pici élesztõt icipici ecetet, és öregtésztát(ez egy túlkelt, és túlérett többnapos kenyér tészta, a kovászt helyettesíti)teszek a kenyérbe Vízzel sütés után permetezd be, de egy kicsit a sütõbe rakás elõtt is lefújhatod, én erre a célra egy vadi új pumpás virág permetezõt használok, sütés közben a gõz kell neki. Ha jobban szeretnél belemélyedni a kenyérsütésbe akkor javaslom keresd fel Limara blogját, én is ott tanultam meg mindent.:)
A kérdező hozzászólása: Köszi, kipróbálom a sütõbe a vizet.
A kérdező hozzászólása: Köszi. A vizet sütés elõtt, vagy után kell rátenni? Olaj vagy margarin nélkül is lehet csinálni, nem hiányzik belõle?
Még annyit hogy z összetevõk is számítanak.Pl az a kenyér amibe tejet, joghurtot, olajat, margarint, krumplit tesznek, kevésbé lesz ropogós, és fényes héjú.A liszt minõsége is fontos.Az igazi kenyér kenyérlisztbõl van:BL80 lisztbõl.
A kérdező hozzászólása: Nincs jénaim, így sütõpapírral bélelt tepsibe tettem, mellé egy tálba vizet, nagyon finom lett, ropogós héjú és belül lágy finom kenyér, most eszem harmadik napos és még mindig finom.
Mielõtt beteszed a sütõbe meg miután kiveszed. Olaj nem feltétlenül kell bele, de nem árt neki.
Lehet hogy használod, de akkor biztos, hogy nem permetezed be vízel a forró jénait, mert annak akkor annyi.

Igazi kenyeret sütök, de. Mitől lesz olyan omlós a kenyér? Az én receptem nagyon egyszerű, nem gépben sütöm, hanem tepsiben. Mit tesznek bele a pékségekben, hogy puha legyen?

Az enyém tudni illik, puhának puha, de elemeire hullik szét. Valaki le tudná írni a pékségben készült kenyér receptjét?

Legjobb válasz: sikérdús céllisztet használnak, jó kovászt és sajnos a legtöbb helyen adalékanyagokat, az igazi, természetes kenyér titkát én is keresem! de te legközelebb próbáld rétesliszttel keverve, az javíthat az állagán

sikérdús céllisztet használnak, jó kovászt és sajnos a legtöbb helyen adalékanyagokat, az igazi, természetes kenyér titkát én is keresem! de te legközelebb próbáld rétesliszttel keverve, az javíthat az állagán
A sok vacaktól amit beleraknak. De a jó kenyér nem omlós, hanem tartalmas.
Szerintem keress egy falusi nénit vagy egy ismerõst, aki ismer ilyet, õk tudnak jó kenyér receptet adni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Ez az a válasz amire vártam!:)
Majd akkor lesz adalék nélküli kenyér mikor majd visszatér a minõségi búza! Ma már a búza mennyiségére mennek nem a minõségére......
adalék nélkül olyan lapos szart kapsz hogy a kutya nem eszi meg
A kérdező hozzászólása: És ilyen adalékot hol lehetséges venni?
C-vitamin a gyógyszertárból (acidum ascorbicum)
http://limarapeksege.blogspot.hu/2008/11/mondhatom-ez-lett-m.. nézelõdj nála, rendkívül ügyes háziasszony
Bekenik vízzel
A repedezettség a víztõl, nekem is az lett, amikor túlkentem vízzel, de érdekes módon nem olyan fényes mint a bolti, talán van valami más titka is a fényességnek.
még nem sütöttem kenyeret, de tudom hogy ki profi a sütésben: Limara! nézegesd az oldalát, talán találsz választ a kérdésre :) http://www.limarapeksege.blogspot.com/


Sikért kell bele tenni egy -két evõkanálnyit
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsot kipróbálom
Kevés finomliszttel keverni kell (10-20% az össz lisztre számolva) a rozslisztet, csak rozslisztbõl készült kenyér nem lesz olyan laza mint a fehér kenyerek, mivel más az összetétele. maszatka

Mitől lesz a kenyér sokáig puha?

Kenyérsüt?géppel sütve.

Legjobb válasz: ha zacskoba teszed és be a hütöbe

ha zacskoba teszed és be a hütöbe
keverj a tésztába 1-2 evõkanál krumplipüré port, vagy fõtt krumpli-pépet - a porral kevesebb a macera, én azt használom


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!