Találatok a következő kifejezésre: Mitől lehet veszélyeztetett (5 db)

18 hetes veszélyeztetett terhes vagyok. Gyakran fáj a hasam. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Erre valoszinuleg a dokid tudna igazan jo választ adni, mi csak találgatunk...és ha már valaki veszélyeztetett mindent a dokijával kellene megbeszélni,kb.1000oka lehet

Erre valoszinuleg a dokid tudna igazan jo választ adni, mi csak találgatunk...és ha már valaki veszélyeztetett mindent a dokijával kellene megbeszélni, kb.1000oka lehet
A nagy kérdés hogy mitõl vagy veszélyeztetett terhes? Lehet hogy ahhoz van köze a hasfájásodnak is nem? Erre tényleg csak a dokid tud választ adni. De lehet hogy csak azt érzed hogy nõ a méhed!
szia, Mindenképpen beszélj a dokiddal, pihenj nagyon sokat. Tudom, hogy nehéz betartani az állandó fekvést, de hidd el megéri. Én az elsõ trimeszterben szinte fel sem kelthettem az ágyból egy hematóma miatt. Most 7 hetes a kicsilányom, és egy gyönyörû tünemény. :) )) Vigyázz magatokra, sok sikert.

21 hetes vagyok, és veszélyeztetett terhes. Két napja úgy érzem, hogy a szeméremcsontomnál fáj. Mitől lehet? Ugye nem a méhszáj nyílik?

Dokihoz csak holnap tudok menni.

Legjobb válasz: Én valószínûnek tartom,hogy a méhszalagok feszülését érzed,mert azok a szeméremcsonthoz kötõdnek és ez nyilallás szerû fájdalmat okoz az alhasban.A méhszáj kinyílásást inkább sûrû haskeményedés,hasfeszülés kísérheti,vagy görcs.Ha holnap elmész dokihoz,említsd meg neki a tünetedet,úgyis megnézi majd a méhszájat és ha gond van,kapsz magnéziumot,vagy gyógyszeresen is lehet a további kinyílást megállítani,de szerintem nem erõl van szó,mert nekem is voltak olyan tüneteim,mint neked és zárva volt a méhszájam,csak nekem kicsit késõbb ,úgy a 24 hét körül volt hasonló szeméremcsont körüli fájdalmam.Pihenj,ha van rá lehetõséged,nekem attól javult.

Én valószínûnek tartom, hogy a méhszalagok feszülését érzed, mert azok a szeméremcsonthoz kötõdnek és ez nyilallás szerû fájdalmat okoz az alhasban.A méhszáj kinyílásást inkább sûrû haskeményedés, hasfeszülés kísérheti, vagy görcs.Ha holnap elmész dokihoz, említsd meg neki a tünetedet, úgyis megnézi majd a méhszájat és ha gond van, kapsz magnéziumot, vagy gyógyszeresen is lehet a további kinyílást megállítani, de szerintem nem erõl van szó, mert nekem is voltak olyan tüneteim, mint neked és zárva volt a méhszájam, csak nekem kicsit késõbb , úgy a 24 hét körül volt hasonló szeméremcsont körüli fájdalmam.Pihenj, ha van rá lehetõséged, nekem attól javult.

Mitől lehet valaki veszélyeztetett terhes?

36 hetes kismama vagyok, és azt írták NST után a papíromra hogy diagnózis: veszélyeztetett terhesség. Az Nst rendben, és eddig nem voltam veszélyeztetett, és nem is mondták most se hogy az lennék, csak rá írták. Lehet elírták? vagy mert az el?z? császár volt lehet azért?

Legjobb válasz: Amúgy a vérnyomásom nem magas, 22 éves vagyok, nem vagyok sem cukorbeteg, és alulról még nem vizsgáltak meg hogy nyitva vagyok-e. Annyit tudok hogy mellsõ fali lepényem van, de nem hiszem hogy emiatt lennék.

A kérdező hozzászólása: Amúgy a vérnyomásom nem magas, 22 éves vagyok, nem vagyok sem cukorbeteg, és alulról még nem vizsgáltak meg hogy nyitva vagyok-e. Annyit tudok hogy mellsõ fali lepényem van, de nem hiszem hogy emiatt lennék.
ez tényleg érdekes! Talán tényleg csak a császár miatt. Amúgy baba-mama eü állapottól függ általában a veszélyeztetettség. Én is veszélyeztetett voltam, mert ikreket vártam, és biztos volt a császár. Nehogy már eleve veszélyeztetett legyek köv. terhességnél ezért! Ne aggódj, biztos rendben lesz minden, vsz. csak óvatoskodnak. Könnyû szülést! :)
Én is így jártam. Voltam védõnõnél, nõgyógyásznál, mindenki azt mondta, minden rendben. 10.héten elmentem a háziorvoshoz beutalóért, akkor került rá a beutalómra elõször, hogy diagnózis: veszélyeztetett terhesség, és azóta minden papíromon rajta van. Holnap megyek nõgyógyászhoz, meg is kérdezem majd, hogy miért, mert nem látom okát, fõleg úgy, hogy a háziorvosom döntötte el?! Szerintem kérdezz rá Te is. 13 hetes km
Igen, a császár miatt. A veszélyeztetett terhesség mellett elvileg egy kódnak is lennie kell, ami jelzi annak az okát. Ilyen esetben az ok "a méhen végzett elõzetes mûtét".
Megkérdeztem ma a védõnõt. Azt mondta, ne foglalkozzak vele, azért írta oda a háziorvos, mert így több pénzt kap, mint egy sima kismamáért, és többen hívták már emiatt aggódva/sírva. Na de az én helyzetem más, még az eleje, téged meg 36 hetesen riogatnak. Passz, de ha baj lenne, biztosan mondták volna! :) A 13 hetes km
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó, neked van igazad. Ma kérdeztem meg a védõnõt, és ugyanazt mondta, hogy ne aggódjak, csak azért írták rá mert így több pontot kapnak. (gondolom pont alapján kapják a pénzt) de akkor is felháborítónak tartom, hogy a kismamákat ilyesztgetik ezzel, mikor nincs semmi baj. Legalább közölnék az emberrel, hogy csak azért írják rá, mert több pénzt kapnak így.....
Tényleg elég gáz.. Kérdeztem is a védõnõt, nem feltûnõ, hogy a doki minden kismamája veszélyeztetett?! Na de ez van, tulajdonképp örülök is, hogy csak ennyi, és nincs baj a babáinkkal. :)
miért vagy veszélyeztetet??
A kérdező hozzászólása: Mert vérezgetni kezdtem, és volt már vetélésem. Szerencsére vérzés egy hete nincs. (kop-kop)
A szúrkálást azért érzed, mert a méhed felkészül a késõbbi "nyúlásra" és bizony még görcsök is elõfordulhatnak, nemcsak szúrkálások, ez természetes, míg nincs vérzés persze. Ne aggódj, de az orvosoddal beszéld meg megerõsítésként.

Mitől lehet valaki veszélyeztetett terhes?

Legjobb válasz: Pl. vérzés, korábbi vetélés, ikerterhesség miatt.

Pl. vérzés, korábbi vetélés, ikerterhesség miatt.
35 éves vagy idõsebb elsõ szülõ nõ, vagy 40 feletti többedszerre szülõ nõ - õket a nõgyógyászok automatikusan veszélyeztettetként kezelik
Hogyha azért kérdezed mert otthon szertnél maradni, nyugi megoldható.A háziorvosdnak ha elmondod, hogy a munkáddal nem tudod eggyeztetni a dolgot akkor segítenek.Én olyan helyen dolgoztam ahol ugyanúgy elvárták volna tõlem, hogy emelgessek és még szemrehányóan néztek rám amikor segítséget klértem.Hozzáteszem 12. héttõl itthon vagyok.Nem éri meg feláldozni magunkat ha nem muszály...
igen szerintem is simán kiír a háziorvos, én is olyan helyen dolgoztam ahol emelgetni kellett és sokat hajolni, ez persze nem tesz jót a pocaknak mert állandóan feszül. mondjuk én még csak a 10-ik hétben vagyok, de már itthon pihizek, mivel volt már egy vetélésem, így mégegyszer nem kockáztatok, sokkal fontosabb a babám.
Én 15hetes vagyok, de a 8-tõl itthon vagyok.4mûszakba jártam dolgozni.Páromék 1óra utazásra laknak és nehezen viseltem.Elektromos kapuk vannak, stb a cégnél így nem volt gond itthon maradni.Sõt a fõnökök is javasolták.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!