Találatok a következő kifejezésre: Mitől lehet vagy az a (511 db)

Ha a kiskutyám (9hetes) rosszul veszi a levegőt az mitől lehet vagy az állatorvos ki tudja tisztítani a légutakat, esetleg itthon házilag nem lehetne?

Legjobb válasz: Imádom az ilyen értelmes kérdezõket... Ha te alig kapsz levegõt, otthon ülsz vagy elmész orvoshoz? Szerintem az utóbbi. Akkor tedd ezt a kutyáddal is. A kiskutya tartás meg nem csak arról szól, hogy babusgatom a kutyát. Vannak kötelezettségek és ezzel járó költségek is. Ha nem tudod finanszírozni, ne vegyél kutyát.

Imádom az ilyen értelmes kérdezõket... Ha te alig kapsz levegõt, otthon ülsz vagy elmész orvoshoz? Szerintem az utóbbi. Akkor tedd ezt a kutyáddal is. A kiskutya tartás meg nem csak arról szól, hogy babusgatom a kutyát. Vannak kötelezettségek és ezzel járó költségek is. Ha nem tudod finanszírozni, ne vegyél kutyát.
szerintem nézesd meg a dokival...remélem nincs semmi komolyabb baja...
hogyérted h rosszul? ha lassan és mélyeket : mérgezés, t.gyulladás, sulyos betegség ha lassan ameddig megnem zavarják : pihennie kell . de lehet h tulhevült. de a legjobb ha megnézeted a dokival!!!!!!
Nem értem, miért kell ezen gondolkodni! Orvos kell mielõbb és ennyi.Ha csecsemõ mutatna ilyen tüneteket, ide írkálnál ingyen diagnózisért vagy dokihoz vinnéd?
A kérdező hozzászólása: olyanhoz hasonlít mint mikor az ember meg van fázva és eldugul az orra meg váladék van a légutain. toom h orvoshoz kéni vinni de a héten voltunk oltatni meg minden és nem akarok hozzá szaladgálni mert hülyének nézne.és nem is mindig rendel:S nehéz tõle idõpontot kérni
Ennyi idõs kutyánál legvalószínûbb a szopornyica. Megkapta a védõoltást? Menj másik orvoshoz, ha a mostaninál nem tudsz idõpontot kapni. Egy normális orvosnál mindig van rendelés, ha szabadságon van, akkor is helyettesítik. Ilyen pici kölyöknél nem lehet várni.
Ha pl.reggel voltam oltatni, és másnap rosszul lesz a kutyám, akár másnap visszaviszem és madártávlatból teszek mindenki véleményére. Az állatorvos nem néz hülyének, ahányszor mész, annyiszor van neki bevétel, úgyhogy ne gyere ezzel a hülyeséggel!

A védőnőm szerint feszes a hasam. Kérdeztem mitől lehet, vagy akkor ez most keményedés lenne, azt mondta nem az, csak pihenjek sokat. Ha nem görcsölök, akkor az még nem olyan nagy baj! Akkor mi ez a feszesség? Mitől lehet?

Legjobb válasz: Nekem is iszonyatosan feszes.Van amikor már kellemetlen.Olyan mint amikor nagyon sokat eszel és még levegõt is alig kapsz.Sokszor eszek keveset pedig.Én 33 hetes vagyok.Ha ajánlják hogy magnéziumot szedj akkor a béres magnéziumot vedd mert az sokkal jobban lazít.semmi gondot nem okoz egyébként.Remélem segítettem.

Nekem is iszonyatosan feszes.Van amikor már kellemetlen.Olyan mint amikor nagyon sokat eszel és még levegõt is alig kapsz.Sokszor eszek keveset pedig.Én 33 hetes vagyok.Ha ajánlják hogy magnéziumot szedj akkor a béres magnéziumot vedd mert az sokkal jobban lazít.semmi gondot nem okoz egyébként.Remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: Köszi, segítettél. Valamivel mindig rámijesztenek. Ha beszedtem ezt a pár szem magnéziumot, ami még van ebbõl az adagból, akkor kipróbálom a Bérest. Egyébként én nem érzem olyan nagyon feszesnek, csak evés után, vagy ha sétálok. Én holnap töltöm a 31. hetet. Még 1X köszi!

Mitől lehet h berepedezik a szám széle? 20 hetes vagyok. Azt olvastam, h vas vagy B vitamin hiány, kezdjem el szedni?

Legjobb válasz: Mért nem szedsz magzatvédõ vitamint abban van mindenféle fontos vitamin, B és vas is? Ha vitaminhiányod lenne abban biztosan benne van minden. Amúgy nem lehet, hogy keveset iszol?

Mért nem szedsz magzatvédõ vitamint abban van mindenféle fontos vitamin, B és vas is? Ha vitaminhiányod lenne abban biztosan benne van minden. Amúgy nem lehet, hogy keveset iszol?
Szia!Sajnos ez velem is elõfordult, nem egyszer, amióta terhes vagyok.Semmi köze a vitamin - és vashiányhoz.Egyszer elmentem vele a háziorvoshoz (akkor még nem tudtam, hogy terhes vagyok), õ azt mondta, gomba okozza.Írt fel Nizoral tablettát ( de terhesen nem lehet szedni), és olyan gyógyszertári kenõcsöt, amit a berepedezett mellbimbóra írnak fel.Akkor be is gyógyult.Megtudtam, hogy jön a baba, és most már csak 3 hetem van szülésig.De sajnos havonta-2 havonta egyszer magától, egyik napról a másikra kiújul.Nem tudom, mi hozza elõ.És már végképp nem tudom, mi újság, mert a kozmetikusom szerint meg erythema.(bõrpír) Szerinte a terhesség hozza elõ, sé szülés után magától elmúlik.Hát, remélem így lesz, mert nagyon tud fájni, ha eszem, és tovább reped.Egyelõre csak annyit tudok tenni, ha elõjön, hogy éjszakára bekenem azzal a kenõccsel ( ami egyébként nagyon jó), és egy pár napig eltart így is.Szóval nem tudom 100 %-ra hogy mi ez, mert mindenki mást mond.A bõrgyógyászhoz meg nem mentem el.
Második vagyok.Én a pozitív teszt óta szedem a terhesvitamint.(37 hetes vagyok)Minden nap beveszem, a vérképemen jó a vasam, és minden jó.Nem gondolnám, hogy vashiány okozza.Ebben a vitaminban 100%-os a B vitamin, és 200 %-os a vastartalom.És ennek ellenére kiújul rendszeresen!Nem attól van.
Ladeevitet szedek, és abban nincs A vitamin.De ha lenne is, nem hiszem, hogy egy magzatvédõ vitaminba magzatkárosító mennyiséget tennének bele bármelyik vitaminból is.Az ételekkel bevitt vitminokból csak annyi szívódik fel, amennyire szükség van.A B vitamint nem lehet túladagolni, mert vízben oldódik, és a felesleget kipisiled.Vasból se gondolom azt, hogy túl sok lenne.Nyilván akik ezeket a terhesvitaminokat összeállítják, okosabbak nálunk, és nem fognak belerakni mérgezõ mennyiséget.Mindezt csak azért írtam le neked, hogy lásd, hogy ennyi vas és B vitamin bevitel mellett nem valószínû, hogy vitaminhiánytól repedne ki a szád.Lehet, hogy régebben attól volt.De most más okozza.Azért az vicces, hogy ahány szakember, annyi diagnózis.Magyarul: senki nem tudja, mi ez:) )
A kérdező hozzászólása: Pontosítanálak, mivel vegyész vagyok, a gyümölcs szerves és ami szerves, az felszívódik, a vitamin tabletta, tehát valószínû, hogy mesterségesen elõállított vitamin, emiatt szervetlen, tehát nem szívódik fel, csak részben. Ha figyelmesebben elolvasod amit írtam kiderül, h nem a vitamintablettától félek, hanem a sok gyümölcs miatt, h ne legyen túl sok a vitamin, de köszi mindenkinek. (Egyébként eltûnt a berepedezés, most h naponta szedem, úgyhogy lehet mégiscsak vassal, vagy b vitaminnal van összefüggésben). Ez nem kioktatás, köszi mégegyszer mindenkinek!

Mitől lehet, vagy hogyan lehet eltüntetni vagy halványitani a pigment foltokat az arcomról?

már-már szégyenlem... és sok mindent kipróbáltam semmi nem segit.. vki vmi hasznos tanácsot???

Legjobb válasz: Némileg halványítja az uborkalé, citromlé, medveszõlõ, és a kövirózsa. Most télen pedig AHA savas készítményekkel is kezeld. Ne várj gyors látványos eredményt, nagy kitartást igényel. Ugyanakkor vannak hatékony kozmetikai kezelések, gondolom nem kevés pénzért.

Némileg halványítja az uborkalé, citromlé, medveszõlõ, és a kövirózsa. Most télen pedig AHA savas készítményekkel is kezeld. Ne várj gyors látványos eredményt, nagy kitartást igényel. Ugyanakkor vannak hatékony kozmetikai kezelések, gondolom nem kevés pénzért.

Hogy nem vagyok az esete de tök jó csaj vagyok és szép akkor a viselkeséssemel vagy mivel lehet a baj? Mitől nem vagyok az esete?

Volt egy fiú nagyon szerelmes voltam belé.Egyre többet találkoztunk és ? tuta ,hogy nekem bejön.Pár napja összevesztünk és ma az egyik közös barátnönkel találkoztam.Akinek minden elmondott az a srác rólam.Azt mondta hogy szép vagyok és ,hogy tök jó csaj meg minden csak nem vagyok azz esete...

Legjobb válasz: a pasik furák... (bocs srácok) lehet,h tényleg szépnek tart, de nem akar töled semmi komolyat. Biztosan veled is volt már olyan, hogy "Fú de jó pasi...de nem kéne annyira" Szóval igy jobban jársz mert legalább nem akkor csinálja ezt ha már összejöttetek.

Azt hiszi , hogy egy beképzelt ribizli vagy :S Én is jártam már így és igy inkább:S lerázott a srác
Az egy dolog, hogy kit tartunk szépnek, meg az egy másik dolog, hogy ki az, aki igazán tetszik. Objektíven nézve szép vagy, de neki személy szerint nem vagy az esete. És itt nem csak a külsõre kell gondolni.
a pasik furák... (bocs srácok) lehet, h tényleg szépnek tart, de nem akar töled semmi komolyat. Biztosan veled is volt már olyan, hogy "Fú de jó pasi...de nem kéne annyira" Szóval igy jobban jársz mert legalább nem akkor csinálja ezt ha már összejöttetek.
Amiket mondott az inkább külsõ tulajdonság... Lehet, hogy a belsõvel van vmi probléma. :\
A külsõ nem minden. Ha a belsõd nem jön be neki, akkor bizony így jártál.
lehet, hogy nem jössz be neki -.-
"tök jó csaj vagyok és szép" - csak egy kicsit vagy beképzelt. xD
vagy büdös a szád xd bocsi
A kérdező hozzászólása: De ha nem jövök be neki akkor mért mondta..ráadásul nem is nekem mondta hanem a legjobb barátnõjének akinek csak nem hazudna.
Figyelj az embernek vagy egy ízlése. Neked is. És hiába ápolt, szép, okos valaki ha nem fér bele ebbe az ízlésbe. Nem tudom mi nem érthetõ ezen. Pl valakinek gyönyörû fekete, ápolt haja van de te a vöröset szereted akkor már mindegy milyen ápolt. Attól mert normálisan nézel ki még nem fogsz mindenkinek annyira tetszeni hogy jérni akarjon veled! Ezért különbözõek az emberek. Képzeld el ha mindenki ugyanazt akarná!
A kérdező hozzászólása: Értem köszönöm a normális válaszokt.
Ha úgy beszélsz mint amilyen helyesen írsz, akkor lehet, hogy azért nem vagy az esete.
Keress mást. Van még hal a tegerben.

A tegnapi együttlét alkalmával a párom azt mondta, hogy szűk volt a hüvelyem (ilyet még nem tapasztalt ezelőtt). Ez mitől lehet? Vagy lehet valamihez kötni?

Legjobb válasz: Terhes vagy? Az alatt szûkebb vagy. Vagy csak símán nem (bocs, hogy így írom )nem izgultál még fel eléggé. Nem tudom, esetleg több infó segítene segíteni.

Terhes vagy? Az alatt szûkebb vagy. Vagy csak símán nem (bocs, hogy így írom )nem izgultál még fel eléggé. Nem tudom, esetleg több infó segítene segíteni.
A kérdező hozzászólása: Hát a terhességgel kapcsolatban nem hiszem, de múltkor megjött, de nem olyan volt (mondjuk ez annyira nem mérvadó).De 2 hete viszket a mellem nagyon 8mostanára kicsit csitult a dolog.Hát nem tudom, jó lenne, ha összejött volna.Ha nem izgul fel az ember eléggé, akkor is lehet ez?
Igen

13 hetes terhes vagyok. Az EKG-m az orvos szerint olyan mintha 62 éves lennék pedig 33 vagyok. Ráadásul a normális vérnyomásomhoz 102-es pulzus kapcsolódik. Mitől lehet olyan szapora a pulzusom nyugalmi állapotban mintha futnék. Mit tehetek ez ellen?

Legjobb válasz: Ezt okozhatja stressz,vagy csak éppen annyi,hogy dokinál voltál. Ha máskor is magas a pulzus számod,e´s rossz az EKG,nem ártana beszélned egy kardiológussal,és ö megmondaná,esetleg mintöl lehet.

Ezt okozhatja stressz, vagy csak éppen annyi, hogy dokinál voltál. Ha máskor is magas a pulzus számod, e´s rossz az EKG, nem ártana beszélned egy kardiológussal, és ö megmondaná, esetleg mintöl lehet.
Szia! Én is így voltam.Nekem is magas a pulzus számom, de nálunk a családban mindenkinek!Nem tudsz tenni ellene semmit, legalábbis én sem tudtam mit kezdeni vele.Viszont az ekg-t mégegyszer megcsináltatták velem. Sok boldogságot a kicsihez.

Mitől lehet ez az utálat benne? Le lehet ezt győzni? És még egy kérdés: Miért nem bíznak bennem vagy a kutyámban?

Van egy 2éves kutyám nagyon aranyos egy kezes bárány nagyon szereti a gyerekeket, nyugodt stb. viszont a szomszédot meg tudná tépni. Nagyon utálja neki ugrik a kerítésnek mikor hozza az újságot reggel, vicsorog is.

Legjobb válasz: Hûha... Nah az amit nem lehet. Ha mi ki megyünk sétálni akkor a szomszéd nem jön ki az udvaráról mert még közel se tud hozzá menni.

A kérdező hozzászólása: Hûha... Nah az amit nem lehet. Ha mi ki megyünk sétálni akkor a szomszéd nem jön ki az udvaráról mert még közel se tud hozzá menni.
Sétáltatjátok? Ott hogy viselkedik?
A kérdező hozzászólása: igen minden nap. Jól viselkedik nincs vele probléma csak ha kimegyünk a napraforgókhoz és ott lát egy kamiont akkor pórázra teszem de csak azért hogy oda ne rohanjon.
Mi lenne ha egyszer megkérnéd a szomszédot, hogy sétáljon veletek? Miközben ad néhány finom falatot a kutyának...
Nekem egybõl a mamám kutyája jutott eszembe. Õ azért viselkedett így, szintén a szomszéddal, mert amikor a mama nem volt otthon, a szomszéd folyton dobálta kõ és tégladarabokkal a kutyát, ha a kutya odament a kerítéshez, õ belerúgott. A mama kutyája ezért viselkedett agresszíven a szomszéddal. Nem lehet, hogy nálatok is ilyesmi helyzet van, csak te nem tudsz róla? Mama is véletlen látta meg, mert otthon hagyott valamit, a kõ akkor repült a kutya felé...
A kérdező hozzászólása: A szomszéd régen a kutyánk anyját verte.(vasvillával) De nem õt magát. Lehet hogy e miatt nem szereti?
azt érezheti, hogy utálja a kutyákat...akkor viszont hagy ugassa :D
A kérdező hozzászólása: de nem csak ugatja, ki is tud jönni ha akar azért félünk. köszi a választ! amúgy azt állítja "szereti" a kutyákat csak sajátosan neveli õket (bántalmazza õket)
akkor viszont a kutya a szomszédból áradó agressziót érzi, és ezért viselkedik vele támadóan.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!