Találatok a következő kifejezésre: Mitől lehet vagy az (667 db)

Ha a kiskutyám (9hetes) rosszul veszi a levegőt az mitől lehet vagy az állatorvos ki tudja tisztítani a légutakat, esetleg itthon házilag nem lehetne?

Legjobb válasz: Imádom az ilyen értelmes kérdezõket... Ha te alig kapsz levegõt, otthon ülsz vagy elmész orvoshoz? Szerintem az utóbbi. Akkor tedd ezt a kutyáddal is. A kiskutya tartás meg nem csak arról szól, hogy babusgatom a kutyát. Vannak kötelezettségek és ezzel járó költségek is. Ha nem tudod finanszírozni, ne vegyél kutyát.

Imádom az ilyen értelmes kérdezõket... Ha te alig kapsz levegõt, otthon ülsz vagy elmész orvoshoz? Szerintem az utóbbi. Akkor tedd ezt a kutyáddal is. A kiskutya tartás meg nem csak arról szól, hogy babusgatom a kutyát. Vannak kötelezettségek és ezzel járó költségek is. Ha nem tudod finanszírozni, ne vegyél kutyát.
szerintem nézesd meg a dokival...remélem nincs semmi komolyabb baja...
hogyérted h rosszul? ha lassan és mélyeket : mérgezés, t.gyulladás, sulyos betegség ha lassan ameddig megnem zavarják : pihennie kell . de lehet h tulhevült. de a legjobb ha megnézeted a dokival!!!!!!
Nem értem, miért kell ezen gondolkodni! Orvos kell mielõbb és ennyi.Ha csecsemõ mutatna ilyen tüneteket, ide írkálnál ingyen diagnózisért vagy dokihoz vinnéd?
A kérdező hozzászólása: olyanhoz hasonlít mint mikor az ember meg van fázva és eldugul az orra meg váladék van a légutain. toom h orvoshoz kéni vinni de a héten voltunk oltatni meg minden és nem akarok hozzá szaladgálni mert hülyének nézne.és nem is mindig rendel:S nehéz tõle idõpontot kérni
Ennyi idõs kutyánál legvalószínûbb a szopornyica. Megkapta a védõoltást? Menj másik orvoshoz, ha a mostaninál nem tudsz idõpontot kapni. Egy normális orvosnál mindig van rendelés, ha szabadságon van, akkor is helyettesítik. Ilyen pici kölyöknél nem lehet várni.
Ha pl.reggel voltam oltatni, és másnap rosszul lesz a kutyám, akár másnap visszaviszem és madártávlatból teszek mindenki véleményére. Az állatorvos nem néz hülyének, ahányszor mész, annyiszor van neki bevétel, úgyhogy ne gyere ezzel a hülyeséggel!

A védőnőm szerint feszes a hasam. Kérdeztem mitől lehet, vagy akkor ez most keményedés lenne, azt mondta nem az, csak pihenjek sokat. Ha nem görcsölök, akkor az még nem olyan nagy baj! Akkor mi ez a feszesség? Mitől lehet?

Legjobb válasz: Nekem is iszonyatosan feszes.Van amikor már kellemetlen.Olyan mint amikor nagyon sokat eszel és még levegõt is alig kapsz.Sokszor eszek keveset pedig.Én 33 hetes vagyok.Ha ajánlják hogy magnéziumot szedj akkor a béres magnéziumot vedd mert az sokkal jobban lazít.semmi gondot nem okoz egyébként.Remélem segítettem.

Nekem is iszonyatosan feszes.Van amikor már kellemetlen.Olyan mint amikor nagyon sokat eszel és még levegõt is alig kapsz.Sokszor eszek keveset pedig.Én 33 hetes vagyok.Ha ajánlják hogy magnéziumot szedj akkor a béres magnéziumot vedd mert az sokkal jobban lazít.semmi gondot nem okoz egyébként.Remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: Köszi, segítettél. Valamivel mindig rámijesztenek. Ha beszedtem ezt a pár szem magnéziumot, ami még van ebbõl az adagból, akkor kipróbálom a Bérest. Egyébként én nem érzem olyan nagyon feszesnek, csak evés után, vagy ha sétálok. Én holnap töltöm a 31. hetet. Még 1X köszi!

39 hetes kismama vagyok , természetes az, hogy már vagy 2 hete fáradt vagyok és aludnák egész nap semihez semi kedvem nincs? Mitől lehet, vagy mitől van ez?

Legjobb válasz: Szia a hormonok dolgoznak a testedben és pihenj sokat utána nem tul sok idõd lesz én is igy voltam vele.

Szia a hormonok dolgoznak a testedben és pihenj sokat utána nem tul sok idõd lesz én is igy voltam vele.
Szia! Én 38+4 hetes vagyok és én is állandóan fáradt vagyok, néha csak vonszolom magam. Sokaktól hallottam már ezt. De olyat is, hogy a végére teljesen felpörgöttt. Na, az ilyeneket irigylem. Úgy látszik, mi az elsõ táborhoz tartozunk. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat....
Ilyenkor már lelassul a gyarapodásuk. A lényeg, hogy napi legalább 5 pisis pelusa legyen. Akkor elég neki a folyadék, amit kap.
Mennyit hízott születése óta?
A kérdező hozzászólása: 2300-grammot.2800-al született és most 5100.
Hízott havi átlagban fél kilót eddig, teljesen jó. Én lányom 11 hós koráig konkrétan ennyit hízott havonta

Hogy nem vagyok az esete de tök jó csaj vagyok és szép akkor a viselkeséssemel vagy mivel lehet a baj? Mitől nem vagyok az esete?

Volt egy fiú nagyon szerelmes voltam belé.Egyre többet találkoztunk és ? tuta ,hogy nekem bejön.Pár napja összevesztünk és ma az egyik közös barátnönkel találkoztam.Akinek minden elmondott az a srác rólam.Azt mondta hogy szép vagyok és ,hogy tök jó csaj meg minden csak nem vagyok azz esete...

Legjobb válasz: a pasik furák... (bocs srácok) lehet,h tényleg szépnek tart, de nem akar töled semmi komolyat. Biztosan veled is volt már olyan, hogy "Fú de jó pasi...de nem kéne annyira" Szóval igy jobban jársz mert legalább nem akkor csinálja ezt ha már összejöttetek.

Azt hiszi , hogy egy beképzelt ribizli vagy :S Én is jártam már így és igy inkább:S lerázott a srác
Az egy dolog, hogy kit tartunk szépnek, meg az egy másik dolog, hogy ki az, aki igazán tetszik. Objektíven nézve szép vagy, de neki személy szerint nem vagy az esete. És itt nem csak a külsõre kell gondolni.
a pasik furák... (bocs srácok) lehet, h tényleg szépnek tart, de nem akar töled semmi komolyat. Biztosan veled is volt már olyan, hogy "Fú de jó pasi...de nem kéne annyira" Szóval igy jobban jársz mert legalább nem akkor csinálja ezt ha már összejöttetek.
Amiket mondott az inkább külsõ tulajdonság... Lehet, hogy a belsõvel van vmi probléma. :\
A külsõ nem minden. Ha a belsõd nem jön be neki, akkor bizony így jártál.
lehet, hogy nem jössz be neki -.-
"tök jó csaj vagyok és szép" - csak egy kicsit vagy beképzelt. xD
vagy büdös a szád xd bocsi
A kérdező hozzászólása: De ha nem jövök be neki akkor mért mondta..ráadásul nem is nekem mondta hanem a legjobb barátnõjének akinek csak nem hazudna.
Figyelj az embernek vagy egy ízlése. Neked is. És hiába ápolt, szép, okos valaki ha nem fér bele ebbe az ízlésbe. Nem tudom mi nem érthetõ ezen. Pl valakinek gyönyörû fekete, ápolt haja van de te a vöröset szereted akkor már mindegy milyen ápolt. Attól mert normálisan nézel ki még nem fogsz mindenkinek annyira tetszeni hogy jérni akarjon veled! Ezért különbözõek az emberek. Képzeld el ha mindenki ugyanazt akarná!
A kérdező hozzászólása: Értem köszönöm a normális válaszokt.
Ha úgy beszélsz mint amilyen helyesen írsz, akkor lehet, hogy azért nem vagy az esete.
Keress mást. Van még hal a tegerben.

Mitől lehet hogy az 1 hónapos szoptatós babámnak 1 hete csak segítséggel van kakija? Mit adjak neki, vagy én mit egyek (lekvár, joghurt ezeket eszem folyamatosan )

3 nap után megh?mér?ztük és 5 pelusnyi kaki jött ki, majd 3 napig megint semmi akkor glicerines kúp és megint 3 pelusnyi kaki. Tehát ne az van hogy hasznosítja az egészet.El?tte rendesen volt neki, napjában többször is. Adok neki minden 2. evésnél kamillateát.De idáig nem hatott. Nem akarom rászoktatni a segítséges kakilásra viszont mikor már céklavörös a gyerek mert nyom de nem jön semmi akkor kell a segítség.

Legjobb válasz: Kamillateát ne adj neki folyton, mert önmagában az szárít, és lehet, hogy az is még jobban megfogja a beleket. Csak akkor, ha már úgy érzed hogy kakilna, cukrozd meg, és langyosan igya lehetõleg úgy hogy mondjuk reggel 20-30 perccel evés elõtt. Nekünk eddig mindig bevált, és mostmár vissza is állt a napi 1-2 kakira.Egyébként ha egy teáskanál duphalac vagy laevolac szirupot (székletlazító) adsz neki,az is megkakiltatja. Ha ez esetleg mégsem egítene, és már sok idõ eltelt, akkor lehet esetleg kúpozni, de 3 nap után még nem piszkálnám ilyesmivel.

Kamillateát ne adj neki folyton, mert önmagában az szárít, és lehet, hogy az is még jobban megfogja a beleket. Csak akkor, ha már úgy érzed hogy kakilna, cukrozd meg, és langyosan igya lehetõleg úgy hogy mondjuk reggel 20-30 perccel evés elõtt. Nekünk eddig mindig bevált, és mostmár vissza is állt a napi 1-2 kakira.Egyébként ha egy teáskanál duphalac vagy laevolac szirupot (székletlazító) adsz neki, az is megkakiltatja. Ha ez esetleg mégsem egítene, és már sok idõ eltelt, akkor lehet esetleg kúpozni, de 3 nap után még nem piszkálnám ilyesmivel.
3 nap után nem kell "segíteni" a szoptatott babáknak, sõt...náluk még az is normális ha 7-9napig nincs széklet. Lányomnak 5-6naponta volt kaki.
Bocsi, az lemaradt hogy tornáztassad, maszírozzad, azzal serkented a bélmozgást. Ha mentek orvoshoz vagy védõnõhöz, kérdezz rá valamilyen homeós szerre, azokat bátran lehet használni.
ja! ne kínozd semmivel! az anyatejes babáknak nem ritka a 2hetente egy széklet sem! nálunk 10nap volt a csúcs, de a 3hónap után rendezõdött a dolog. simogasd, tornáztasd ha hasfájós és próbáld elhagyni a szoptatós teákat, homeós bogyókat. (nálunk ezektõl volt a hsafájás, mindkettõnél) ne csinálj semmi drasztikusat ez a lényeg! fog kakilni, amikor lesz annyi salakanyag benne hogy kijöjjön!
SZia! Amikor a kislányom még szopizott és én sárgabarackot ettem, akkor olyan hasmenése lett mindig, hogy csak na. (2 alkalom után jöttem rá... utána már nem is nagyon ettem...) Ezzel esetleg tudsz segíteni neki, most úgyis mindjárt jön a barackszezon. Sok sikert! 2 éves kislány anyukája
ISTEN ÕRIZZEN AKÁR 10 NAPOT IS VÁRNI!!!! A 3 IS SOK!! NEKÜNK IS PONT ÍGY VOLT, DE MÁSFÉL KÉT NAP UTÁN SEGÍTETTÜNK NEKI. NE KÍNOZD SOKÁIG! NEM FOG RÁSZOKNI!!!! 2 HÉT ALATT RENDEZÕDNI FOG HIDD EL NEKEM!!!!!! NE VÁRJ NAPOKAT, AZ SZENVEDÉS NEKI!!!!!!
Szia! Nyugodtan rásegíthettek, ha úgy látod hogy erölködik a picúr és nem jön az eredmény. Ha megy hõmérõzéssel akkor úgy, ha kúppal, attól sem lesz semmi baja. Egy éves kor elõtt nem szokik hozzá. Mi is így voltunk a nagyobbik lányommal. A kicsi 10 naponta kakilt, de õ tök nyugis volt, nem fájt a hasa és nem erölködött. Minden baba más. Kedves utolsó. Azért ordítani nem kellen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hozzászólásokat. Azért döntöttem a segítség mellett mert szegénykém céklavörös úgy erölködik de semmi. Csak reggel adok neki teát 15 ml.és tegnapelõtt volt kaki. Remélem mostmár helyrejövünk.

A tegnapi együttlét alkalmával a párom azt mondta, hogy szűk volt a hüvelyem (ilyet még nem tapasztalt ezelőtt). Ez mitől lehet? Vagy lehet valamihez kötni?

Legjobb válasz: Terhes vagy? Az alatt szûkebb vagy. Vagy csak símán nem (bocs, hogy így írom )nem izgultál még fel eléggé. Nem tudom, esetleg több infó segítene segíteni.

Terhes vagy? Az alatt szûkebb vagy. Vagy csak símán nem (bocs, hogy így írom )nem izgultál még fel eléggé. Nem tudom, esetleg több infó segítene segíteni.
A kérdező hozzászólása: Hát a terhességgel kapcsolatban nem hiszem, de múltkor megjött, de nem olyan volt (mondjuk ez annyira nem mérvadó).De 2 hete viszket a mellem nagyon 8mostanára kicsit csitult a dolog.Hát nem tudom, jó lenne, ha összejött volna.Ha nem izgul fel az ember eléggé, akkor is lehet ez?
Igen

Indesit mosógépem A energia osztályos. A minap észrevettem, hogy amikor engedi ki a 70 fokos mosóvizet az hideg. Mitől lehet? Vagy ez az energia takarékosság jele? A ruhák sem maradéktalanúl tiszták mosás után.

Legjobb válasz: Indesit olasz találmány..még a külsõ burkolata is gagyi.. nekem van és megy, mos, de csak3 programot úgy ahogy kell, csak különféle drága mosóporral, áztatgatás stb.. szar vétel volt. Azóta dolgoztam elektronikai szakboltban és tudom, ha szegény megáll, akkor nem veszek se indesit-et , sem fagort! Ha egy fõmosást beraksz ami a leghosszabb az elsõ vizengedésnél nézd meg milyen fokú a víz, max hõfokon, ha hideg akkor lehet h fûtõszálat kell cseréltetni. Az energiatakarékosság vagy az hogy ha beépített súlyautomatika van, vagy féladag(eco) lehetõség. Ha 70 fokra állítod annyival is kéne mosnia!

Indesit olasz találmány..még a külsõ burkolata is gagyi.. nekem van és megy, mos, de csak3 programot úgy ahogy kell, csak különféle drága mosóporral, áztatgatás stb.. szar vétel volt. Azóta dolgoztam elektronikai szakboltban és tudom, ha szegény megáll, akkor nem veszek se indesit-et , sem fagort! Ha egy fõmosást beraksz ami a leghosszabb az elsõ vizengedésnél nézd meg milyen fokú a víz, max hõfokon, ha hideg akkor lehet h fûtõszálat kell cseréltetni. Az energiatakarékosság vagy az hogy ha beépített súlyautomatika van, vagy féladag(eco) lehetõség. Ha 70 fokra állítod annyival is kéne mosnia!
Bár az enyém whirlpool, de azt már észrevettem, hogy ha 60 vagy 95 fokon mosok, akkor mielõtt kinyomná az elsõ mosovizet, szív hozzá hideget, megkeveri és csak utána nyomja ki. Talán a leforralásos balesetek elkerülése elleni védelem. (Gondolom én, de ez közel sem biztos)
az nem az öblítõvíz volt? Mert ugye kiengedi a mosóvizet, viszont az öblítéshez már hideg vizet használ. Nem lehet, hogy akkor vetted észre, mikor az öblítõvizet centrizte?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, kicsit okosabb lettem:-)

Mitől lehet ez az utálat benne? Le lehet ezt győzni? És még egy kérdés: Miért nem bíznak bennem vagy a kutyámban?

Van egy 2éves kutyám nagyon aranyos egy kezes bárány nagyon szereti a gyerekeket, nyugodt stb. viszont a szomszédot meg tudná tépni. Nagyon utálja neki ugrik a kerítésnek mikor hozza az újságot reggel, vicsorog is.

Legjobb válasz: Hûha... Nah az amit nem lehet. Ha mi ki megyünk sétálni akkor a szomszéd nem jön ki az udvaráról mert még közel se tud hozzá menni.

A kérdező hozzászólása: Hûha... Nah az amit nem lehet. Ha mi ki megyünk sétálni akkor a szomszéd nem jön ki az udvaráról mert még közel se tud hozzá menni.
Sétáltatjátok? Ott hogy viselkedik?
A kérdező hozzászólása: igen minden nap. Jól viselkedik nincs vele probléma csak ha kimegyünk a napraforgókhoz és ott lát egy kamiont akkor pórázra teszem de csak azért hogy oda ne rohanjon.
Mi lenne ha egyszer megkérnéd a szomszédot, hogy sétáljon veletek? Miközben ad néhány finom falatot a kutyának...
Nekem egybõl a mamám kutyája jutott eszembe. Õ azért viselkedett így, szintén a szomszéddal, mert amikor a mama nem volt otthon, a szomszéd folyton dobálta kõ és tégladarabokkal a kutyát, ha a kutya odament a kerítéshez, õ belerúgott. A mama kutyája ezért viselkedett agresszíven a szomszéddal. Nem lehet, hogy nálatok is ilyesmi helyzet van, csak te nem tudsz róla? Mama is véletlen látta meg, mert otthon hagyott valamit, a kõ akkor repült a kutya felé...
A kérdező hozzászólása: A szomszéd régen a kutyánk anyját verte.(vasvillával) De nem õt magát. Lehet hogy e miatt nem szereti?
azt érezheti, hogy utálja a kutyákat...akkor viszont hagy ugassa :D
A kérdező hozzászólása: de nem csak ugatja, ki is tud jönni ha akar azért félünk. köszi a választ! amúgy azt állítja "szereti" a kutyákat csak sajátosan neveli õket (bántalmazza õket)
akkor viszont a kutya a szomszédból áradó agressziót érzi, és ezért viselkedik vele támadóan.

Mitől lehet, vagy hogyan lehet eltüntetni vagy halványitani a pigment foltokat az arcomról?

már-már szégyenlem... és sok mindent kipróbáltam semmi nem segit.. vki vmi hasznos tanácsot???

Legjobb válasz: Némileg halványítja az uborkalé, citromlé, medveszõlõ, és a kövirózsa. Most télen pedig AHA savas készítményekkel is kezeld. Ne várj gyors látványos eredményt, nagy kitartást igényel. Ugyanakkor vannak hatékony kozmetikai kezelések, gondolom nem kevés pénzért.

Némileg halványítja az uborkalé, citromlé, medveszõlõ, és a kövirózsa. Most télen pedig AHA savas készítményekkel is kezeld. Ne várj gyors látványos eredményt, nagy kitartást igényel. Ugyanakkor vannak hatékony kozmetikai kezelések, gondolom nem kevés pénzért.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!