Találatok a következő kifejezésre: Mitől lehet orrvérzésem (12 db)

3, 5 évesen mitől lehet orrvérzés?

Legjobb válasz: Ha csak spontán, minden elõzmény nélkül jön, akkor vékonyak az erek az orrában. 1-2x nem probléma, de ha sûrûbben elõfordul akkor dokihoz kell vinni, mert akkor elsütik az ereket, így nem fognak megpattanni.

Ha csak spontán, minden elõzmény nélkül jön, akkor vékonyak az erek az orrában. 1-2x nem probléma, de ha sûrûbben elõfordul akkor dokihoz kell vinni, mert akkor elsütik az ereket, így nem fognak megpattanni.
Nekem és a férjemnek is nagyon sokat vérzett az orrunk gyerekként. Én visszaemlékszek rá, utáltam, marha rossz volt. Nekem Rutascorbint kellett szednem, hogy az érfalak megerõsödjenek. A férjemnek pedig "elsütötték". Ha nincs egyéb gond, akkor ez úgymond normális.

Mitől lehet a lányomnak több napon át orrvérzése?

pár napja a 17 éves lányomnak spontán elindul az orra vére.ma nem ivott kávét reggel,és ma nem vérzett.ma szédülésre panaszkodott.vigyem el hétvégén ügyeletre?az orrvérzés aggaszt,nehogy komolyabb baj legyen.

Legjobb válasz: Igen, írány az orvos! Veszéles is lehet a sok orrvérzés! Sõt! Lehet h elmentek majd agysebészhez, vagy fejvizsgálatra, CT-re meg stb.. Abból minden kiderül!

Igen, írány az orvos! Veszéles is lehet a sok orrvérzés! Sõt! Lehet h elmentek majd agysebészhez, vagy fejvizsgálatra, CT-re meg stb.. Abból minden kiderül!
Ne ijedj meg, nem biztos, hogy komoly a baj. Nekem azért szokott pl. az orrom vérezni, mert a fûtéstõl száraz levegõ kiszárítja az orr nyálkahártyáját és orrfújás közben felszakadnak a hajszálerek.
elõször is nem kell pánikba esni, de jobb félni mint megijedni! Lehet hogy megfázott és a sok orrfújás miatt gyengébbek lettek a kisebb hajszálerek az orrában, az is lehet hogy csak simán arcüreg gyulladás (nevéhez képest nem annyira vészes), de lehet hogy magas a vérnyomása. Azért én is azt ajánlom hogy orvos nézze meg de ne aggódjatok. Egyik ismerõsömnek is nemrég hasonló problémája volt, elkezdett vérezni az orra spontán, 3 nap múlva miután nem múlt kiment az orvoshoz és kiderült hogy arcüreggyulladása volt. 1 hét és makk egészséges lett.
Nem lehet, hogy magas a vérnyomása? Nekem egyszer eleredt az orrom vére, majd elájultam, utólag kiderült, hogy magas volt a vérnyomásom. Ne gondolj egybõl a legrosszabbra, de azért menjetek el dokihoz õ majd biztosat mond!:)
Még ezt találtam: Tünetek: szédülés, fejfájás, fáradtságérzet, nehézlégzés, orrvérzés, látászavarok, mellkasi fájdalom (angina pectoris), idegesség.
tényleg nem kell megijdeni. de ha mégegyszer elõfordul azért irány az orvos. azt mondják h egyszeri tünet még nem tünet, de ha már 2x megismétlõdik az nem jó. én is úgy keltem fel a szerda reggel, hogy vérzett az orrom. aztán miután kikeltem az ágyból el is ájultam. szerintem felment a vérnyomásom kicsit. többet nem fordult el szóval én nem mentem dokihoz. de ha mégegyszer elõfordulna biztos ott kötnék ki...
Itt a lényeg: "ma nem ivott kávét reggel, és ma nem vérzett" 17évesnek nem kell kávézni ha nem bírja. tessék elrakni elõle magáért felel már. Holnap ha nem fog vérezni az orra akk kutya baja. 18/F
Lehet, hogy a szaraz levego+kave kombinaciotol pattannak el az erei. A kave nagyon megdobja a vernyomasat, azert nem verzett akkor, amikor nem ivott kavet.

Gyakori orrvérzés. Mitől lehet?

Naponta tobbszor is elofordul. Pl amikor furodtem,mostam az arcom es elkezdett verezni. Mi okozhatja? Csak az orrom bal fele verzik, de naponta tobbszor is.

Legjobb válasz: Lehet, hogy a vénás hálózat tágabb egy helyen és ott megpattannak az erek. Fül-orr-gégész tudná ezt egy vizsgálat után megállapítani, valamint kezelni is. Vagy esetleg magasvérnyomás ? Itt is jellemzõ tünet az orrvérzés.

Lehet, hogy a vénás hálózat tágabb egy helyen és ott megpattannak az erek. Fül-orr-gégész tudná ezt egy vizsgálat után megállapítani, valamint kezelni is. Vagy esetleg magasvérnyomás ? Itt is jellemzõ tünet az orrvérzés.
Sok mindentõl lehet, pl kevés C-vitamin beviteltõl is.
A kérdező hozzászólása: Kezdo testepito vagyok. Vitaminhiany tuti nincs. Foleg c vitamin. Abbol 1500 mg a napi bevitelem. Fele ki is urul. :) Koszonom!

Mitől lehet 3 éves gyereknek orrvérzése?

Eddig soha nem volt, mostanában már kétszer is. Minden ok nélkül elindul neki. Mit lehet ezzel kezdeni?

Legjobb válasz: Kiskoromban, amikor fizikailag megerõltettem magam, nekem is elindult az orrvérzés pikk-pakk. Aztán "elégettek" egy hajszáleret az orromban és azóta megszûnt. Ja, mikor terhes voltam újra elõjött, de sztem csak a súly miatt :)

Kiskoromban, amikor fizikailag megerõltettem magam, nekem is elindult az orrvérzés pikk-pakk. Aztán "elégettek" egy hajszáleret az orromban és azóta megszûnt. Ja, mikor terhes voltam újra elõjött, de sztem csak a súly miatt :)

Mitől lehet az orrvérzésem? Gyerekkorom óta nem tapasztaltam, most meg már kétszer is, tegnap este, meg ma reggel.

Most már egy kicsit aggaszt. 9 hetes vagyok

Legjobb válasz: A terhesség egyik velejárója az orrvérzés! Nekem is sokszor vérzett az elején! Védõnõnél jártál már? Esetleg õk is feltudnak világosítani!

A terhesség egyik velejárója az orrvérzés! Nekem is sokszor vérzett az elején! Védõnõnél jártál már? Esetleg õk is feltudnak világosítani!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! Voltam már a védõnõnél, ezt az egyet pont nem mondta. De most rákerestem a google-ban, és egy csomó dolgot találtam róla. MEg is nyugodtam, hogy ez lehet.. :)
Én 36 hetes vagyok, de még mindig notorikus orrvérzõ...Ez van.

Orrvérzés 31 hetesen mitől lehet? A vérnyomásom átlagos volt rögtön megmértem. Sose vérzett az orrom és nagyon ijesztő ez már a 4. alkalom volt.

Legjobb válasz: Én azt olvastam hogy terhesség alatt teljesen normális ha az embernek vérzik az orra.A megnövekedett vérbõség okozza mint az ínyvérzést is,de ha nagyon félsz csörögj oda a dokidnak õ biztos elmondja hogy mitõl lehet. 22hkm

Én azt olvastam hogy terhesség alatt teljesen normális ha az embernek vérzik az orra.A megnövekedett vérbõség okozza mint az ínyvérzést is, de ha nagyon félsz csörögj oda a dokidnak õ biztos elmondja hogy mitõl lehet. 22hkm
Szíved egyre növeli a pumpált vér mennyiségét, hogy kisbabád elengendõ oxigénhez jusson. Ezért kissé meg is nagyobbodik, de így mintegy 20%-kal több vért képes továbbítani, mint terhességed elõtt. És ez még tovább fog fokozódni, míg a szülés idejére már 30-50%-kal nagyobb lesz a pumpált mennyiség. Az ezzel együtt megnövekedett vérnyomás hat az ösztrogén hormon szintjére, ami nemcsak orrduguláshoz, de orrvérzéshez is vezethet olykor. Nekem is sokat vérzett az orrom elsõ terhességem alatt. Ha rendben van a vérnyomásod, akkor nem baj.
Szia! Elsõ terhességemmel szinte az elsõ perctõl kezdve vérzett az orrom, én is megijedtem, de normális. Ne aggódj!
Nekem az orrcsepptõl szokott egy kicsit vérezni. De csak akkor, ha "felnyúlok", és megtörlöm.
Verd a faszod és elmúlik
Orrtörés, magas vérnyomás, kokain.
A kérdező hozzászólása: Kokain tuti nem, 12-13 évesen..:) Orrtörés sem..Magas vérnyomás?
Nem vagy megfázva, vagy nem fújod sokat az orrod?
Idõközben válaszolt a kérdezõ, megvan fázva. Ha meg vagy fázva akkor normális.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:)

Orrvérzés! Mitöl lehet? Nektek volt ilyen?

Kb 1 hete vérzik az orrom mikor kifújom. És közben majd szétszakad a fejem. Volt valakinek hasonló?

Legjobb válasz: Én is így voltam. Több a vér a szervezetben és ezért a nyálkahártya vérbõ. Nekem 20 hetesen elmúlt. Aztán kiderült hogy várszegény lettem. Most szedem a vasat és azóta megint vérzik ha fújom.

Én is így voltam. Több a vér a szervezetben és ezért a nyálkahártya vérbõ. Nekem 20 hetesen elmúlt. Aztán kiderült hogy várszegény lettem. Most szedem a vasat és azóta megint vérzik ha fújom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Mértem vérnyomást és nem volt magas, mert én is egybõl arra gondoltam. Akkor megbarátkozom vele, azért furcsa mert az elsõ terhességemmel nem volt ilyen gond.
4 vagyok: ahogy végeztem az orrvérzéssel, vérnyomást mértem, és 120|70 volt. Nálam nem magas vérnyomás okozta!
Nekem is elõfordul néha, én az elõzõ válaszokhoz annyit tennék még hozzá, hogy okozhatja vérnyomásprobléma is, ezért mindenképpen érdemes lenne meghatározott idõnként vérnyomást mérni, esetleg vérnyomásnaplót vezetni, mert ha eltérés van, akkor arról jó, ha tud a védõnõd és a nõgyógyászod is.
Nekem csak orrfújásnál vérzik, pedig nem száraz a levegõ a lakásba, viszont magas a vérnyomásom és ezért.
Nekem is vérzik. Elsõ alkalommal szó szerint folyt a vér az orromból. Pont moziban voltunk, tök sötét volt és csak azt hittem az orrom folyik, aztán megéreztem a vérszagot...megijedtem, mert sosem voltam orrvérzõs, de anyu megnyugtatott, hogy terhesen még a hajszálerek is bõven vannak vérrel telve. Utána néztem és tényleg így van, kismamáknál gyakori az fogínyvérzés is. Annyira már nem szokott vérezni, de orrfújásoknál azóta is rendszeresen tapasztalom. 17+2hkm
Jaj épp tegnap kezdtem tanácsok után járni ezügyben... azt mondják a módja a helyzet jobbításának a gyenge ér beforrasztása. Férjem szerint spriccelt az orromból a vér tegnap kora reggel, én csak éreztem, hogy folyik át zsebkendõn és le a kezemen, szegény még munkába sem akart menni, hogy nehogy délelõtt valami bajom essen egy esetleges újabb adag vérzésnél. De azt hiszem, elfolyt annyi vérem tegnap, hogy most egy ideig nem lesz ilyen bajom... 27 hkm.
nekem is vérzett. minden reggel meg este. aztán szülés után nem jelentkezett többet.
Bocsi elírtam. Vérszegény nem pedig várszegény. :)
Nekem is vérzett, a védõnõ szerint c-vitamin hiány miatt.

Az állandó orrvérzés mitől lehet? Vagy miért? :S

van olyan hogy reggel arra kelek hogy vérik az orrom,nem minden nap de máskor meg napközben olyan heti5-6szor:S:S

Legjobb válasz: Magas vérnyomás, vérzékenység, vagy túl vékonyak az erek az orrodban!!!

Magas vérnyomás, vérzékenység, vagy túl vékonyak az erek az orrodban!!!
érdemes lenne fül-orr-gégészhez menni! valószínû segít a C-vitamin jellegû Rutascorbin: http://www.weborvos.hu/orvos_valaszol/hogyan_hat_rutascorbin..
Daganat is okozhat ilyet! Mindenképp menj orvoshoz, ha ilyen gyakran vérzik, és nem az orrfújástól!
Én is hasonló problémákkal küzdök. Bár nekem van olyan, hogy 1-2 hónapig egyáltalán nem vérzik, de van, hogy egy héten keresztül napi 3-4szer is... Vérnyomásom rendben. Családunkban is volt egy hasonló eset, aztán szülés óta nem vérzik neki egyáltalán. Én fiú vagyok, de azt tanácsolták, hogy menjek el vért adni párszor. (csak még nem tehetem) Egy próbát szerintem megér neked is!
A kérdező hozzászólása: nekemis vannak kihagyasok mondjuk h egy honapig nem vérzik de aztan hirtelen me egy csomot:S
Lehet gyenge hajszálér vagy magas vérnyomás.Én elmennék egy fül-orr-gégészhez, ha hajszálérrõl van szó, õ el tudja sütni, de ha õ nem talál semmilyen rendellenességet, akkor menj el a háziorvosodhoz megnézetni a vérnyomásodat.

Bárki akinek ötlete van: 6 éves gyereknél háromnaponta erős orrvérzés mitől lehet? Ez nagyon durva már.

Minden 3. nap éjjel, vagy hajnalban papírtörl?k métereit vérzi teljesen át! Csavarni lehetne a vért bel?le! Volt az anyja már vele vérvételen, de csak annyit tudtunk meg, hogy magas a vérlemezkeszáma. Mit?l alakulhatott ez ki? Hogy lehetne megfékezni? Bárki, akinek ötlete van, írjon!

Legjobb válasz: Én elvinném a gégészetre. Ott segíthetnének rajta,illetve meg tudnák mondani az okát.

Én elvinném a gégészetre. Ott segíthetnének rajta, illetve meg tudnák mondani az okát.
igen egy jó fül orr gégész kell. Vidd el a Heim Pálba ott nagyon jó gyerekorvosok vannak.
Én anno 8. osztályos voltam, amikor kétnaponta elkezdett vérezni az orrom. Akkor derült ki, hogy magas a vérnyomásom.
Igen.Gegeszet.Lehet lezerrel le kell egetni azt az eret amelyik verzik.
Ezt házilag nem tudod kezelni, ha ennyire erõs.A fiamnak szokott lenni, de csak annyi, h mire zsepit kerítünk, el is áll.Rutascorbin és Alsol kenõcs erõsíti az ereket, de feltétlenül forduljatok orvoshoz.
Kisfiamnak volt ugyanez. Nekünk a fül-orr-gégészeten azt mondták, hogy nagyon gyorsan kiszárad az orrnyálkahártyája és ettõl van. Kaptunk rá valami olajos krémet+homeopátiás bogyót és elmúlt. Azt mondták, hogy ha megint elõjön akkor kenegetni kell és a szárazabb idõszakokban vizes ruhát kell tennünk a szobájába, hogy ne legyen túl száraz a levegõ.
Mikor kicsik voltunk, tesómnak is pont ilyen volt. Aztán a gégészeten kiderítették, hogy az orrában egy érfal el van vékonyodva. Azzal csináltak valamit és megszünt.
Kiderült az ok?Minden okés a kisgyerekkel?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!