Találatok a következő kifejezésre: Mitől lehet megint (148 db)

Mitől lehet megint ilyen taknyos?

7 hónapos babám 1 hete náthás. Tegnap kb. 6x kellett már csak szívni az orrát, ma viszont min. 30-35x (!), és mindannyiszor volt anyag. (Fehéres - átlátszós). Azt hittem elmúlik, erre még több lett... :(

Legjobb válasz: Ha nem zöldes sárgás, akkor valamire allergiás lehet a kicsi! Akkor szokott bõ és átlátszó váladék távozni az orrából. Ha tüszköl is, akkor meg pláne.

Ha nem zöldes sárgás, akkor valamire allergiás lehet a kicsi! Akkor szokott bõ és átlátszó váladék távozni az orrából. Ha tüszköl is, akkor meg pláne.
Mikor babám náthás volt én is vissza vittem az orvoshoz, hogy még taknyos.Azt mondta ez 2hétig is eltarthat.Sterimárral szivtam én is és esténként kamillát melegitettem és azzal gözöltem tele a szobát ahol alszik.Szerintem sokat segitett, legalább a levegõ is párásabb lett.
Mikor ilyen "takonypócok" a gyerekeim jön a cebion csepp meg a gyakori orrszívás.
Hát nem hiszem, hogy ti ebbe a helyzetbe lennétek, de nekünk a taknyosság 1 évig tartott. Hullámzóan, mikor napi 3x, mikor 10x kellett szívni. Az átlátszótól a zöldesig minden volt. Mindenhová elvittem, még Telkibe is, de mindenki csak az orrmandulamûtétet tudta ajánlani. Egy év után rá is szántam magam. Most lesz 3 hete. Most nem folyik az orra. De nyugi. Szerintem nektek nem ez van. Végülis ez még csak egy hét. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy a színe, nem mindig utal arra, hogy allergiás. Egyszerûen most ilyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltatok! Voltunk ma dokinál, mert reggelre elkezdett csúnyán köhögni : sima nátha + picit piros a torka. Azt mondta, hogy ez elhúzódhat, összesen 1-2 hétig szokott tartani általában. Sterimart, gyakori orrszívást, cebion cseppet javasolt (2x10), de eddig is ezt tettük. Akkor írt volna gyógyszert, ha lázas, ha más színû az orrváladéka, illetve rossz kedélyû - étvágyú. Szóval kitartunk :)

Mitől lehet megint beteg? Többi lent.

3 hete kezdtük a babúszást. Rá két napra lázas lett, pris lett a torka, köhögött. Az orvos adott gyógyszert stb. pár nap alatt rendbe jött a picurunk. Kihagytunk egy úszást. Pénteken megint voltunk úszni. Tegnap óta szörcsög az orra, folyik egy picit. Láza nincs. Kicsit nyűgös. És néha köhög egyet-egyet. A víz meleg amiben zajlik a foglalkozás. Az idő is nagyon jó volt, tehát a míg az autóhoz értünk (kb. 1 perc a bejárattól), addig sem fázhatott meg. Nem volt beteg gyerek a csoportban. Lehet összefüggés az úszás és az enyhe megfázás közt? Szeretném vinni úszásra, mert tetszik neki. 5 hónapos

Legjobb válasz: Ilyesmi betegséget nem hiszem hogy onnan szedne össze. Jobban mondva ugyanannyi az esély rá, mint bárhol máshol. Mások belemennek abba a medencébe amiben a foglalkozás van? Nálunk délelõtt nem nagyon engednek bele felnõtteket. Sajnos nem a gyerekekkel szokott gond lenni... A gyereket nem visszük sehova ha beteg, de egy felnõtt simán lemegy úszni, mert csak picit vagyok rosszul... Szerintem vidd nyugodtan. A kislányom 22 hós, mi is 4 hós korától hordjuk, nagyon szereti a vizet, ès tényleg hihetetlen ez a fejlõdès amin keresztül mennek :D Sokat lejárunk a strandra, már tavaly nyáron sem volt gond ha elbuggyant, megtanulta hogy kell merülni. Nem sír, nem ijed meg és nem nyeli a vizet. Szerintem nagyon hasznos, én soha nem leszek olyan magabiztos a vízben mint õ.

Ilyesmi betegséget nem hiszem hogy onnan szedne össze. Jobban mondva ugyanannyi az esély rá, mint bárhol máshol. Mások belemennek abba a medencébe amiben a foglalkozás van? Nálunk délelõtt nem nagyon engednek bele felnõtteket. Sajnos nem a gyerekekkel szokott gond lenni... A gyereket nem visszük sehova ha beteg, de egy felnõtt simán lemegy úszni, mert csak picit vagyok rosszul... Szerintem vidd nyugodtan. A kislányom 22 hós, mi is 4 hós korától hordjuk, nagyon szereti a vizet, ès tényleg hihetetlen ez a fejlõdès amin keresztül mennek :D Sokat lejárunk a strandra, már tavaly nyáron sem volt gond ha elbuggyant, megtanulta hogy kell merülni. Nem sír, nem ijed meg és nem nyeli a vizet. Szerintem nagyon hasznos, én soha nem leszek olyan magabiztos a vízben mint õ.
A kérdező hozzászólása: Csak egy szülõ mehet be a vízbe a gyerkõccel. nyitás elõtt van a foglalkozás. Kevesen vagyunk és és hát egy szülõ sem tüsszögött vagy köhögött volna. Nem szeretnénk abbahagyni, mert már itthon is szívesen pancsolgatott a kis kádban, de 2 alkalom után is szembetûnõ, hogy még jobban élvezi a vizet, lábával "tempózik":D. Eddig a hátról hasra fordult és nagyon ritkán hasról hátra. De most.....a szõnyeg egyik szélérõl át "pörög" a másik szélre szép lassan. Ide oda forgolódik... szóval látható, már száraz talajon is a hatása az úszásnak :D

Mitől lehet? Megint túlaggódom vagy ez is normális?

13+3 hetes vagyok. Pár napja érzelmileg teljesen megváltozott bennem valami. Nem érzem magam terhesnek, pedig eddig minden napom arról szólt, hogy babó van a pocakomban, most meg semmi. Tüneteim nem nagyon vannak (nem is igazán voltak), néha pici hasszurka van de nem vészes. Szerdán megyek uh-ra, aggódok, hogy baj lehet. Más is érzett így? Érdemes összekötni a "lelki tüneteket" a baba egészségével?

Legjobb válasz: Én teljesen hullámvasút-szerûen élem meg az egész várandósságot: néha repülni tudnék és minden perc errõl szól, néha meg olyan, mintha nem is lennék babás, közben meg persze egyre nõ a hasam (18 hetes vagyok). Én azt vettem észre, hogy nálam ez egyfajta védelmi reflexként mûködik. Már volt egy vetélésem, ami borzasztóan megviselt és szerintem nem merem beleélni magam ebbe a várandósságba... Szóval, ha vizsgálat után vagyunk, vagy a védõnõnél épp hallottam a szívhangját, akkor teljesen boldog állapotos vagyok, majd ahogy telik az idõ, egyre kevésbé érzem magam babásnak. Abban bízom, hogy ha majd érzem a mozgását - ami szintén igen idõszerû - akkor ez megváltozik.

Én teljesen hullámvasút-szerûen élem meg az egész várandósságot: néha repülni tudnék és minden perc errõl szól, néha meg olyan, mintha nem is lennék babás, közben meg persze egyre nõ a hasam (18 hetes vagyok). Én azt vettem észre, hogy nálam ez egyfajta védelmi reflexként mûködik. Már volt egy vetélésem, ami borzasztóan megviselt és szerintem nem merem beleélni magam ebbe a várandósságba... Szóval, ha vizsgálat után vagyunk, vagy a védõnõnél épp hallottam a szívhangját, akkor teljesen boldog állapotos vagyok, majd ahogy telik az idõ, egyre kevésbé érzem magam babásnak. Abban bízom, hogy ha majd érzem a mozgását - ami szintén igen idõszerû - akkor ez megváltozik.
Én nem is tudom meddig...talán a 16. hétig egyáltalán nem éreztem magam terhesnek. Persze az elején örültem és hú de izgi volt, viszont egy tünetem nem volt, nem éreztem jóformán semmit. A babám pedig tök egészségesen fejlõdött és úgy is született meg. Szóval van, akinek nincsen sok tünete, és emiatt végképp nem érzi magát terhesnek. A hormonváltozások is befolyásolnak, lehet épp most jött egy olyan "hormon-hullám", ami valahogy azt sugallja, hogy nem is vagy terhes. Fog ez még változni majd, és lehetõleg ne gondolj rosszra!

Mitől lehet megint ilyen a vérzésem?

ez már a 2.hónap,hogy darabos a vérzésem és ahhoz képest amennyi szokott lenni(évek óta)sok van.Újabban pattanásosodom is pár napra pé körül.Mit lehet ilyenkor tenni?!

Legjobb válasz: Nekem is volt egy adott ponton egy ilyen változás a ciklusban, hogy egyik hónapról a másikra megváltozott az egész. Én a korra fogtam, ez 30 fölött történt, és olyankor azért már aránylag könnyebben akad ki a szervezet. De ilyen mellett jött össze az elsõ terhesség is!

Nekem is volt egy adott ponton egy ilyen változás a ciklusban, hogy egyik hónapról a másikra megváltozott az egész. Én a korra fogtam, ez 30 fölött történt, és olyankor azért már aránylag könnyebben akad ki a szervezet. De ilyen mellett jött össze az elsõ terhesség is!
pl. a mastodynon csepp kifejezetten jó ciklusproblémákra.lehet neked is segítene.barátcserje van benne, az köztudottan nagyon jó ilyen bajokra.

Mitől lehet megint folyásom?

Jan.2-án voltam a dokimnál,kaptam kúpot a folyásomra. 10napig rendesen végig csináltam,de nem múlt el. Tegnap és tegnapel?tt több volt az átlagosnál! Baj van?

Legjobb válasz: Szia, nekem is a 10 hét óta van folyásom. Sõt így a végefelé már több. A leleletek mindg negatívak, a doki sem írt fel semmit, mert ez egy természetes velejárója a terhességnek. Ha jók az eredményeid és a doki nem mondja, hogy ez esetleg gomba, szerintem ne aggdój. Jó baba várást :) 36 hetes terhes

Szia, nekem is a 10 hét óta van folyásom. Sõt így a végefelé már több. A leleletek mindg negatívak, a doki sem írt fel semmit, mert ez egy természetes velejárója a terhességnek. Ha jók az eredményeid és a doki nem mondja, hogy ez esetleg gomba, szerintem ne aggdój. Jó baba várást :) 36 hetes terhes
Nekem egész terhességem alatt több, bõvebb folyásom volt. A kenetem mindig negatív lett, pedig szinte tocsogtam néha. Ahogy megszültem, el is múlt.

10-én volt menszeszem 3 napig. Ma reggel megint megjött. A ciklus.hu mára irta hogy esélyes az együttlét a baba miatt. Reggel kicsit véreztem de délutánra egy cseresznye nagyságú alvattvér is volt. Ez mitől lehet hogy alig 2 hétre megint megjött?

Legjobb válasz: En is voltam hasonlo helyzetben, nekem is volt olyan hogy 2 es fel het utan, pont mikor a p.e-met vartam volna, megint megjott. Nekem azt mondta az orvos hogy kimaradt a p.e elozo honapban, azert jott meg 2x egymas utan. Nezed a hodet, vagy a p.e valamivel? Szerintem menj el te is orvoshoz hogy ez mitol lehet!

En is voltam hasonlo helyzetben, nekem is volt olyan hogy 2 es fel het utan, pont mikor a p.e-met vartam volna, megint megjott. Nekem azt mondta az orvos hogy kimaradt a p.e elozo honapban, azert jott meg 2x egymas utan. Nezed a hodet, vagy a p.e valamivel? Szerintem menj el te is orvoshoz hogy ez mitol lehet!

Szülésem után 6 hétig folyamatosan véreztem elmúlt egy két napra utána megint megjött a dokim akkor megvizsgált azt mondta normális most megint megjött de már 9-ik napja vérzek mitől lehet? El kezdtem a gyógyszert megint lehet attól?

Legjobb válasz: Milyen gyógyszert? Fogamzásgátlót? Annak éppen hogy el kellenne mulasztani a vérzést a kihagyásos napokig. Szerintem nem tisztult ki a méhed rendesen a szülés óta! Menj vissza a nõgyógyászodhoz mert ez nem normális! Ha megint azt mondja hogy minden rendben, keress fel egy másikat is!És feltétlen szedj Maltofer Fol tablettát mert ebbõl vérszegénység is lehet.

Milyen gyógyszert? Fogamzásgátlót? Annak éppen hogy el kellenne mulasztani a vérzést a kihagyásos napokig. Szerintem nem tisztult ki a méhed rendesen a szülés óta! Menj vissza a nõgyógyászodhoz mert ez nem normális! Ha megint azt mondja hogy minden rendben, keress fel egy másikat is!És feltétlen szedj Maltofer Fol tablettát mert ebbõl vérszegénység is lehet.
Igen, lehet a fog. gátló hatása is. Amikor én elkezdtem szedni, nekem is 1-2 hét után megjött(azaz nem normálisan, csak vérezgettem), egyébként az Azalia betegtájékoztatóján rajta is van, hogy vérzést okozhat...Azt hiszem a Cerezettenél is így van..legalábbis már több ilyen kérdés volt az oldalon. Egyébként tényleg normális, ha szülés után a 6 hét vérzés után ismét vérezgetsz..valószínûleg olyankor többet mozogsz, megerõlteted magad..addig, míg nem nagyon erõs a vérzés és nem élénk piros vér ürül, nincs gond.
Én is végig véreztem a 6 hetet, majd felhívtam a dokim, õ erre azt mondta azonnal menjek be!Nem normális ez!Keres másik dokit szerintem is.
Az én dokim szerint normális, akár nyolc hétig is, és az is nagyon gyakori, hogy abba marad a vérzés, aztán néhány nap (akár egy hét) kihagyás után "újra kezdi", de az még nem a menstruáció, hanem azzal lesz "végleg vége" a tisztulásnak. Ez egyénenként lehet gyenge vérzés, vagy menstruáció szerû erõs vérzés is, ami egy hétig tart. Hogy egy fogamzásgátló hogyan kavar ebbe bele, azt nem tudom...

Mitől lehet, hogy harmadik napja úgy menstruálok, hogy pár órát megvan aztán majdnem egy napig nincs és megint pár óra és megint nincs semmi? !

Legjobb válasz: Elõfordult máskor is menstruációs zavar? Lehet egy ciszta, hormonzavar is. Ha elmúlt menj el dokihoz!

Elõfordult máskor is menstruációs zavar? Lehet egy ciszta, hormonzavar is. Ha elmúlt menj el dokihoz!
A kérdező hozzászólása: Még nem volt ilyen soha.
és mennyi idõs vagy? mióta mensizel?
A kérdező hozzászólása: 21 vagyok és kb. 8éve.

8 nappal ezelőtt rendesen menstruáltam, ma reggel megjött megint, és nem tudom mitől lehet, hisz fogamzásgátlót nem szedek. Lehet felfáztam? Mitől lehet? Még soha nem volt ilyenem

Legjobb válasz: Szia! Hány éves vagy? Történt mostanában változás a szexuális életedben (szüzesség elvesztése, vagy hosszú idõ után újra aktív szexuális élet, terhesség/szülés esetleg)? Nem állsz különösen stresszes idõszak elõtt v után? Ezek mind befolyásolhatják a menstruációt.

Szia! Hány éves vagy? Történt mostanában változás a szexuális életedben (szüzesség elvesztése, vagy hosszú idõ után újra aktív szexuális élet, terhesség/szülés esetleg)? Nem állsz különösen stresszes idõszak elõtt v után? Ezek mind befolyásolhatják a menstruációt.
Arra nem gondoltál esetleg, hogy orvoshoz elmenj? Mert nyilván itt a GYK-n fogsz kielégítõ és egzakt választ kapni a kérdésedre... Komolyan mondom, az embereknél is be kéne vezetni a tenyésztési engedélyt, és ivartalanítani azokat, akiket kizárnak a tenyésztésbõl.
A kérdező hozzászólása: De igen gondoltam rá h dokihoz megyek, de mivel vérzek így várnom kell vele mig el nem áll. Csak gondoltam megkérdem mitõl lehet, hátha valaki járt már hasonló cipõben.
A kérdező hozzászólása: A válaszoló:Valószínûbb az hogy kicsit stresszes volt az elmúlt idõszakom, de lehet meg is fázhattam, mivel mostanság sokat vagyok kint ... Csak ezekre tudok tippelni.
Lehet, hogy cisztád van! Orvoshoz mielõbb!
A kérdező hozzászólása: Remélem nem, nem tartom valószínûnek mivel, most nyáron voltam éves vizsgálaton, és mindent rendben találtak.

Mitől lehet? Volt hüvelygombám, voltam orvosnál kezelte de 2 hónapra rá megint visszajött, megint kezeltettem és most megin 2 hónapra rá visszajött. Az lehet hogy a barátom fertőz visza?

És ha ?,akkor elég ha az én canesten krémemmel keni a nemi szervét?És egynap hányszor kennye és mennyi ideig?Mert orvoshoz nemakar elmenni.Az lehet hogy a hüvelygombámtól nemjön meg?És tényleg használ ha ecetes vízbe mártott tampont helyezefel a hüvelyembe és azzal kezelem mert a gyógyszerekt?l már rosszul vagyok:S

Legjobb válasz: Én ugyanígy voltam 4-5 hónapon keresztül. Ahogy elmúlt, a következõ menstruációt követõen újra ott volt. Aztán valahol olvastam, hogy a tampon használattól kijöhet, így elhagytam. Azóta már fél év eltelt, és nem jött vissza. Bár nehéz csak betéttel, mert nagyon erõs a vérzésem, de nem használom a tampont.

Én ugyanígy voltam 4-5 hónapon keresztül. Ahogy elmúlt, a következõ menstruációt követõen újra ott volt. Aztán valahol olvastam, hogy a tampon használattól kijöhet, így elhagytam. Azóta már fél év eltelt, és nem jött vissza. Bár nehéz csak betéttel, mert nagyon erõs a vérzésem, de nem használom a tampont.
Lehetseges, hogy a baratod fertozott vissza. Szerintem menj el megint a dokihoz, es mondd meg neki, hogy van egy darab allando partnered es szeretnel neki is valami gyogyszert ugyanerre. Ha jofej a doki, felirja, ha nem, akkor a baratodnak is el kell mennie sajnos. Ilyen hazi praktikakkal meg ne szorakozz, meg akar tobbet is arthat, mint amennyit hasznal! Ha ez tuti lenne nem lenne szukseg gyogyszerekre, nem gondolod?
Teljesen bizton, hogy a barátod fertõzött vissza. A dokinak mondania kellett volna, hogy õt is kezelni kell. A férfiaknál általában nincs tünet, nem okoz gondot, de téged visszafertõz. Sajnos azt kell mondjam, nincs más választása, mint kezeltetni magát. Ha nem teszi, az annak a jele, hogy nem szeret téged, mert nem vigyáz rád. Ha szexelni jó vagy neki, akkor igenis ketten kell viselnetek az ezzel járó esetleges következményeket. Az ecetes tampont meg felejts el. Jól fog marni, másra nem mész vele.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!