Találatok a következő kifejezésre: Mitől lehet magzatvíz (28 db)

16-17 hetes vagyok, ma voltam maszek uh-n, ahol megállapította a szonográfus, hogy kevesebb a magzatvizem és a baba belei erősen telítettek. Ez mitől lehet?

Legjobb válasz: Mennyisége háromóránként, elektrolittartalma pedig körülbelül nyolcóránként cserélõdik ki. A magzat egyrészt lenyeli a magzatvizet, ezzel gyakorolja a nyelõ- és légzõmozgásokat, másrészt belepisil a magzatvízbe, ezzel hozzájárul a magzatvíz mennyiségének változásához. Így a magzatvíz mennyiségi változásai a magzat gyomor-, bél-, illetve vizeletelválasztó rendszereink mûködésével is szoros kapcsolatban vannak.

Mennyisége háromóránként, elektrolittartalma pedig körülbelül nyolcóránként cserélõdik ki. A magzat egyrészt lenyeli a magzatvizet, ezzel gyakorolja a nyelõ- és légzõmozgásokat, másrészt belepisil a magzatvízbe, ezzel hozzájárul a magzatvíz mennyiségének változásához. Így a magzatvíz mennyiségi változásai a magzat gyomor-, bél-, illetve vizeletelválasztó rendszereink mûködésével is szoros kapcsolatban vannak.
tegnapelõtt 09:25 vagyok!Miért mi a baj?Mit állapítottak meg?Tényleg menj el másik orvoshoz is, addig ne add fel!
uristen, ez rettenetes!!!! biztos, hogy nincs mas megoldas? rengeteg esetben tevednek az orvosok, menj el egy masik szakemberhez, hatha nincs minden veszve! sok sok erot, kitartast kivanok nektek!
17 hetesen nem kell még állandóan érezni a mozgást, mivel még nagy helye van.Sõt, még 22-24 hetesen sem fogod minden rezdülését érezni.Majd a 28.hét táján. A belei meg azért lehettek telítve, mert pont akkor ivott a babád a magzatvízbõl.Nem kell a legrosszabbra gondolni mindjárt. 29hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, meg fogom írni, mi volt szombaton,
A kérdező hozzászólása: El kell venni a babámat... :'(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Egész pontosan az van a papíron, hogy az átlagosnál valamivel kevesebb magzatvíz és intenzív telített belek. Szombatra kaptam sürgõs vizsgálatot dr Hajdú Krisztinához. A dokimat felhívtuk, õ meg azt mondta ne pánikoljak, mert látta a õ a babát 12 hetesen és semmi szokatlant nem látott. Viszont tény és való, hogy ritkán érzem mozogni (akkor nem fáj), remélem nem a helyhiány miatt.. REttenetesen aggódok...
A kérdező hozzászólása: Dr Hajdú Kriszta genetikus nézett meg nagyon alaposan, és nem látott esélyt.. :(:(:( Nincs, vagy nagyon csökött a veséje a kicsi lánynak.. hétfõn megyek a dokimhoz (amúgy is mentem volna), kedden meg MÁV Kh, vissza a Hajdú doktornõhöz, és lehet, hogy még aznap elveszik... Áááá, belepusztulok... :(
Nagyon sajnálom, ami történt! Nem is tudom, mit írjak! Már csak a gondolattól is megszakad a szívem.... Kitartást és sok erõt kívánok! A 22 hetes kismami voltam
rengeteg erot es hitet kivanok az ujrakezdeshez! nagyon megviselt engem ez a tortenet. 6 hetes

A nyákdugót észre kell vennem anélkül nem lehet magzatvíz? A magzatvíznak van valami jele pölö szaga vagy valami? Vagy olyan mint a víz? Illetve valami furcsa érzés van a nunimban az mitől van? 39 hetes vagyok

Legjobb válasz: A nyákdugó távozásától számítva akár 2 hét is eltelhet, amíg beindul a szülés, és természetesen attól még van magzatvíz. A magzatvíznek jellegzetes illata van. Leginkább halhoz tudnám hasonlítani, vagy nem is tudom. Mindenesetre nem fogod összekeverni tutira sem a folyással, sem pedig vizelettel. A furcsa érzés lehet akár azért is, mert a méhnyak rövidül, vagy valamelyik méhszáj tágul. Ez a 39. héten már várható.

A nyákdugó távozásától számítva akár 2 hét is eltelhet, amíg beindul a szülés, és természetesen attól még van magzatvíz. A magzatvíznek jellegzetes illata van. Leginkább halhoz tudnám hasonlítani, vagy nem is tudom. Mindenesetre nem fogod összekeverni tutira sem a folyással, sem pedig vizelettel. A furcsa érzés lehet akár azért is, mert a méhnyak rövidül, vagy valamelyik méhszáj tágul. Ez a 39. héten már várható.
A magzatviz rozsaszines szinu. Hat a szagara mar nem emlekszem. A nyakdugot meg nem mindenki veszi eszre ha tavozik. Ha gyanakodsz hogy csepeg, folyik a magzatviz ulj ra meztelen fenekkel egy tiszta pelusra, es ulj rajta egy fel orat. Ha sargas le folyik akkor az csak vizelet, de ha rozsaszines akkor magzatviz es azonnal telefonalj a dokidnak. En ezt tapasztalatbol irom, mert az elozo terhessegemnel a lanyomnal ugy csopogott el a magzatviz es nagyon nehez volt felismerni. Es persze a nyakdugo tavozasat sem vettem eszre. 28 hetes kismami
friss, 3hetes élmény: a magzatvíz elõszõr szintelen ( a szagát nemtudom, nem szagoltam )és késõbb lesz rózsaszínes. nemkell a nyákdugónak elötte távozni, nekem se távozott.

Mitől lehet, h a 29 hetes uh-n a magzatvízet többnek találták, holott az eddigi uh-kon átlagos volt a magzatvíz mennyisége?

Minden eddigi más eredményem rendben van. (vérkép,kombinált teszt, cukorterhelés,...)

Legjobb válasz: Nekem anno a dokim azt mondta, hogy a 28-30. hét között termelõdik a legtöbb magzatvíz, így ekkor érdemes menni 4D-re (mivel a jó felvételekhez sok magzatvíz kell). Vagy nálad irreálisan sokat állapítottak meg?

Nekem anno a dokim azt mondta, hogy a 28-30. hét között termelõdik a legtöbb magzatvíz, így ekkor érdemes menni 4D-re (mivel a jó felvételekhez sok magzatvíz kell). Vagy nálad irreálisan sokat állapítottak meg?
A kérdező hozzászólása: Nem kórosan sok a magzatvíz, szerencsére.

40. hétben vagyok és uh azt mondták, hogy közepesnél kevesebb a magzatvizem. Ez mitől lehet és veszélyes lehet a babára?

Legjobb válasz: A magzatvíz mennyiségét a vizsgálaton becsléssel állapítják meg, mely eléggé szubjektív. Az is lehet hogy a kicsid éppen jókat kortyolt a vízból, vagy már nagyon nagy, kitölti az egész méhet, így a víz mennyisége pontosan már nem határozható meg. Ha vizsgáló orvos elengedett haza, hogy rendben vagy, akkor nem kell aggódnod, ha szivárogni észleled a magzatvizet, akkor irány a kórház. Szép szülést kívánok neked.

A magzatvíz mennyiségét a vizsgálaton becsléssel állapítják meg, mely eléggé szubjektív. Az is lehet hogy a kicsid éppen jókat kortyolt a vízból, vagy már nagyon nagy, kitölti az egész méhet, így a víz mennyisége pontosan már nem határozható meg. Ha vizsgáló orvos elengedett haza, hogy rendben vagy, akkor nem kell aggódnod, ha szivárogni észleled a magzatvizet, akkor irány a kórház. Szép szülést kívánok neked.
Nekem is ezt mondták, de én aznap megszültem.Sok sikert!

19 hetes vagyok. Pénteken voltam uh-on. Kissé kevesebb volt a magzatvizem. Mitől lehet?

Sajnos már jártam így 8 éve akkor 24 hétre megkellett szakítani a terhességet.az uh-os azt monta most nem lát semmi elválzozást, rendellenest.szerdára helyre állhat a magzatvíz mennyisége?

Legjobb válasz: Nekem a genetikai uh-n pedig kissé több volt a magzatvizem az átlagnál. A kevesebb víznek is van oka, javaslom (azért ezt javaslom, mert hülyeséget se akarok írni, csak én így néztem utána az én esetemben), írd be a keresõbe, hogy kevés vagy kevesebb magzatvíz, rengeteg dolgot dob ki, ahonnét el lehet indulni. Konkrétumok miatt pedig kérdezd a dokidat, hogy a Te esetedben mitõl lehet.

Nekem a genetikai uh-n pedig kissé több volt a magzatvizem az átlagnál. A kevesebb víznek is van oka, javaslom (azért ezt javaslom, mert hülyeséget se akarok írni, csak én így néztem utána az én esetemben), írd be a keresõbe, hogy kevés vagy kevesebb magzatvíz, rengeteg dolgot dob ki, ahonnét el lehet indulni. Konkrétumok miatt pedig kérdezd a dokidat, hogy a Te esetedben mitõl lehet.
Szerintem várd meg a következõ UH-t, mert lehet hogy akkor meg már normális mennyiségû lesz. Nálam is volt olyan a terhességem alatt hogy egyik vizsgálaton több volt, a következõn meg már normális. Fogyassz rendszeresen folyadékot mert a magzatvíz 4 óránként cserélõdik.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Ez egy kicsit megnyugtat, hogy 4 óránként cserélõdik a mvíz, ezt nem tudtam.HOlnap már okosabb leszek.

Mitol lehet sok a magzatviz? A vercukrom jo.

Legjobb válasz: A sok magzatvíz az így önmagában nem jelent semmit, mert az egy pillanatnyi állapot éppen, amikor nézik. (lehet, h épp belepisilt a baba a magzatvízbe). Ha egymás után többször is ez van a leleten, akkor szoktak további vizsgálatra küldeni.

A sok magzatvíz az így önmagában nem jelent semmit, mert az egy pillanatnyi állapot éppen, amikor nézik. (lehet, h épp belepisilt a baba a magzatvízbe). Ha egymás után többször is ez van a leleten, akkor szoktak további vizsgálatra küldeni.
Nagyon szívesen, máskor is!

Mitől lehet átlagosnál több a magzatvíz? Jelenthet valami rosszat?

Legjobb válasz: szia! Ha a doki nem mondott rá semmit , akkor nincs gond.A magzatvíz mennyiségének vizsgálata mindig relatív , lehet hogy pont akkor pisilt bele magzatvízbe. Ha folyamatosan több , akkor érdemes rákérdezni. De egyébként úgy tudom, hogy ott kezdõdik a baj, ha azt állapítják meg, hogy "jóval több"

szia! Ha a doki nem mondott rá semmit , akkor nincs gond.A magzatvíz mennyiségének vizsgálata mindig relatív , lehet hogy pont akkor pisilt bele magzatvízbe. Ha folyamatosan több , akkor érdemes rákérdezni. De egyébként úgy tudom, hogy ott kezdõdik a baj, ha azt állapítják meg, hogy "jóval több"
Akkor szokott több lenni állítólag, ha a cukor magas és nem tartják kordában. Ezt orvostól hallottam. Esetleg neked nem lehet az? Vagy túl vagy már a terheléses vizsgálaton?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Elküldtek vércukorvizsgálatra

A 32. heti uh-on azt mondták kicsit több a magzatvíz. Ez mitől lehet? Ez nagy baj? Kicsit aggódom.

Azt mondták a babával minden rendeben van, csak kicsit több a magzatvíz. Ez mit?l lehet, ezen agyalok állandóan. Amúgy a 12. és 18. heti UH-on átlagos volt a magzatvíz mennyisége. El?re is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Nem kell aggódnod! Lehet magas cukortól is, de ha ez rendben van, akkor nem valószínû, hogy bármi gond lenne. Nekem is volt több, engem a dokim elküldött magzati szívultrahangra, mert õ aggódós, illetve nálam más gond is volt. Nem volt semmi gond, ott mondta a nõ, hogy ez még önmagában semmit sem jelent. Pár hét múlva meg kevés volt a magzatvíz, de akkor már csak röhögtem! :) Ez elég nehéz kérdés, mert nézik uh-n, és rámondják, de mi alapján? Ez tök egyéni, lehet másnap már nem is látták volna többnek, vagy egy másik orvos sem látta volna így. Meg hát ez termelõdik, vannak fázisok, lehet két óra múlva is más lett volna minden. Ha jók az uh-k, vérvételek, akkor semmi gond, kicsit túl van ez parázva a dokik részérõl.

Nem kell aggódnod! Lehet magas cukortól is, de ha ez rendben van, akkor nem valószínû, hogy bármi gond lenne. Nekem is volt több, engem a dokim elküldött magzati szívultrahangra, mert õ aggódós, illetve nálam más gond is volt. Nem volt semmi gond, ott mondta a nõ, hogy ez még önmagában semmit sem jelent. Pár hét múlva meg kevés volt a magzatvíz, de akkor már csak röhögtem! :) Ez elég nehéz kérdés, mert nézik uh-n, és rámondják, de mi alapján? Ez tök egyéni, lehet másnap már nem is látták volna többnek, vagy egy másik orvos sem látta volna így. Meg hát ez termelõdik, vannak fázisok, lehet két óra múlva is más lett volna minden. Ha jók az uh-k, vérvételek, akkor semmi gond, kicsit túl van ez parázva a dokik részérõl.
A kérdező hozzászólása: Hú, köszi szépen, most megnyugodtam. Amúgy a terheléses vércukor mérésen nem mutatták ki hogy cukorbeteg lennék, és eddig minden vérvétel rendben volt. Mondjuk az Uh-os sem mondta hogy ez akkora baj, csak az elõzõ terhességemnél sose volt ilyen hogy több a magzatvíz, ezért paráztam túl. Köszönöm mégegyszer!
Én is most voltam kedden, és nekem is több. Figyi ne aggódj ezen, mert ha a baba rendben akkor nincs min aggódnod. Nekem a 25. héten is több volt, aztán egy 4d-n 28 hetesen átlagos, most megint több. Én mindig arra gondolok, hogy anyáinknak semmi fogalmuk nem volt arról hogy mennyi a magzatvizük, és itt vagyunk. :) A lényeg hogy a baba növekszik, és rendben van. Nekem a szonográfus azt mondta ez naponként változhat. Ugyhogy lehet ha most elmennél akkor már átlagos lenne!!!
Lehet több magzatvíz a cukor miatt, vagy ha volt amniocentézised, ha valami baj van a babával, vagy akár az is lehet hogy épp akkor ürített a magzatvízbe és még sok más dologtól. Szerintem ne aggódj ezen, ha legközelebb is több, inkább akkor!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Lehet én aggódtam túl, de nem tehetek róla, csak így nyugodtam meg, hogy tudom mostmár ez állandóan változik, mármint a magzatvíz mennyisége. Köszönöm mégegyszer
Kedves kérdezõ! Igaz már nem olyan friss a kérdésed! De érdekelne, hogy a babával minden rendben lett-e végül? Nekem 25 hetesen 4 Dimenzióson találták többnek a vizem, majd rá ehy hétre az orvosom, és utána egy hétre PEsten a Genetikai Tanácsadáson is. Hónap végén megyek szív ultrahangra. Cukromat újracsináltuk az ok. Próbálom azzal nyugtatni magam, anyukámnak és nagymamámnak is sok volt a vize...de azért félek!
A kérdező hozzászólása: Szia, kedves utolsó! Nálam nem csináltak semmi vizsgálatot, 37 hetesen csináltak ismét Uh-ot, ott már átlagos volt a magzatvíz mennyisége. A babával minden rendben van, most lesz majd 2 hónapos, és egészséges. Szóval ne aggódj, nem lesz semmi baj!
Köszönöm szépen! És boldog babázást kívánok:)

Mitől lehet több a magzatvíz, ha jók az AFP és az UH eredmények? Lehet e tenni valamit ellene?

Legjobb válasz: szia! Ha csak "több" az nem baj. Épp pisilt a baba , vagy cserélõdés elõtt volt a magzatvíz... Ha rendszeresen több , vagy netán jóval több, akkor LEHET baj. De ezt egy nõdoki tudja kielemezni , aki látja is a babádat!!!!

szia! Ha csak "több" az nem baj. Épp pisilt a baba , vagy cserélõdés elõtt volt a magzatvíz... Ha rendszeresen több , vagy netán jóval több, akkor LEHET baj. De ezt egy nõdoki tudja kielemezni , aki látja is a babádat!!!!
Attól is függ, hány hetes terhes vagy. Nekem az utolsó idõszakban volt több, nem csináltak velem semmit, viszont a feszüléstõl megrepedt a burok a 38-ik héten.
A kérdező hozzászólása: 18.hetes vagyok
Elõzõ vagyok. Eszembe jutott még, amit régebben olvastam. Tehát: ha a babának nam mûködik rendesen a veséje, vagy van valahol elzáródás a belénél, akkor is lehet több a magzatvíz, de ultrahangon nézik a gyomor, és hólyagtelõdést. Nálad biztos rendben van minden - ahogy írtad, nem akartalak megijeszteni, csak azért leírtam.
Elõttem szólókhoz pluszban: fertõzés, baktérium, ilyenek, vérvizsgálatra szoktak küldeni ha több a magzatvíz. Dokid mit mondott?
Szia! Én úgy tudom, hogy terhességi diabetesnél is több lehet a magzatvíz mennyisége. Bár nálad ez nem lehet mert azt igazán csak a 24. héttõl mérik és még nem tartasz ott. Azért cwsinálj egy éhgyomri cukormérést!!!
Egy kolléganõmnél is volt ilyen. Azonnal kiírták, fekvés. A doki toxoplazmára gyanakodott, és kértek egy soron kívüli vérvételt. De negatív lett. 39. héten szült, semmi baja nem lett a gyereknek. Lehet, hogy nálad is csak vaklárma. De azért szerintem te is inkább feküdj, mert kinyílhat elõbb a méhszáj tõle.

Kismamák, Anyukák! Mitől lehet kevesebb a magzatvíz?

Voltunk Uh-n és kiderült a normálisnál kevesebb a magzatvíz. Ez mit?l lehet, esetleg ebb?l valami komplikáció felléphet, vagy "koraibb" szülés? Van estleg tapasztalatotok ezzel kapcsolatban? 30 hetes kismama.

Legjobb válasz: Nekem a 28. héttõl volt kevesebb a magzatvizem, az is felmerült hogy befektetnek a kórházba, de erre szerencsére nem került sor. Gyakrabban kellett uh-ra mennem és sok pihenést és folyadék fogyasztást javasoltak. Az nem derült ki, hogy mitõl volt kevesebb, de a babával minden rendben volt, 38 hétre született, már elmúlt 1 éves.

Nekem a 28. héttõl volt kevesebb a magzatvizem, az is felmerült hogy befektetnek a kórházba, de erre szerencsére nem került sor. Gyakrabban kellett uh-ra mennem és sok pihenést és folyadék fogyasztást javasoltak. Az nem derült ki, hogy mitõl volt kevesebb, de a babával minden rendben volt, 38 hétre született, már elmúlt 1 éves.
Talán sokat iszik, keveset pisil...vese, hugyhólyag, nézték ezeket?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nektek a gyors válszokat! Remélem nem kell befeküdnöm, 2 hét múlva kell mennem kontrolra. Azt mondták-írták a papíromra, hogy "Telt gyomor és hólyag, valamint a vesék szabályos szerkezetûek.
ó, hát akkor csak jóllakott szerintem és még nem pisilta ki magát...:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!