Találatok a következő kifejezésre: Mitől lehet magzat (8 db)

Mitől lehet egy magzat ödémás? Mennyi az esélye a másodiknál?

Nagyon szeretnénk babát, de rettegek, hogy megint végig kell mennem azon, amin 1 éve.

Legjobb válasz: Szia. Beszélj a nõgyógyászoddal errõl. Genetikai vizsgálat már a tervezés idején, fogantatás elõtt is lehetséges.Kérj tanácsot szakemberektõl. (Zárójelentéseket, ambulánslapokat szedd össze és vidd magaddal.)Vitaminokat is lehet elõre is szedni.Nem volt gond a vércukroddal?

Szia. Beszélj a nõgyógyászoddal errõl. Genetikai vizsgálat már a tervezés idején, fogantatás elõtt is lehetséges.Kérj tanácsot szakemberektõl. (Zárójelentéseket, ambulánslapokat szedd össze és vidd magaddal.)Vitaminokat is lehet elõre is szedni.Nem volt gond a vércukroddal?
A kérdező hozzászólása: szia! az az igazság, hogy akkor azt mondta a doki, hogy 100-ból 1 nõnél fordul elõ! és azt is mondta, hogy esélye egyenlõ a nullával! de attõl függetlenül félek!!!

A 18. heti ultrahangon ezt az eredmény kaptam, a magzat bo. Szívkamrájában echogen fókusz látható, volt másnak is ilyen? Mitől lehet? Felszívódott?

Legjobb válasz: Szia meszesedést jelent, ami pár héten belül felszívódik.Ne aggódj nem lesz semmi baj.

Szia meszesedést jelent, ami pár héten belül felszívódik.Ne aggódj nem lesz semmi baj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!


ha tényleg cukros vizet kell innod akkor vigyél CITROMLEVET!!!!!!
A kérdező hozzászólása: mitõl lehet kicsivel több a magzat víz?
Ezzel nem cukrot néznek?
A cukros víz ivás és a sok magzatvíz nem szokott összefüggeni. A cukros víz ivás egy kötelezõ laborvizsgálat minden kismamának asszem a 26-28. hét körül. Elõtte kifejezetten nem szabad diétázni. Normálisan kell étkezni, csak reggel éhgyomorra kell menni a vérvételre.
Szerintem nem mindenhol van 26-28. hét között. Nekem a 23. héten volt. Amúgy tényleg nem kell diétázni, csak éhgyomorra kell menni.

38 hetes terhes vagyok, ma a magzat szivhangja hirtelen lecsökkent. Az átlag 130 volt. Mitöl lehet a hirtelen szivhangcsökkenés?

Legjobb válasz: Ezt az orvosod mondta? Mármint,h lecsökkent? Sztem akkor már nem érzi bent jól magát a baba. Nem látja el már rendesen a méhlepény.

Ezt az orvosod mondta? Mármint, h lecsökkent? Sztem akkor már nem érzi bent jól magát a baba. Nem látja el már rendesen a méhlepény.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! A méhlepény már III. foku, és nagyon lennt van. Lehet hogy tényleg nem érzi már jól magát odabent.
Szerintem sem. Ha a baba ki szeretne jönni, akkor lecsökken a szívhang!
Meg korai!Ne izgulj, 3 het mulva mar szivhang is lesz!Gratula :-)))
én januárban megyek legközelbb dokihoz, mert mikor elmentem éppen 4 hetes voltam és csak megvastagodott nyálkahártyát látott
Szia! Feleslegesen ne aggódj, gondolj arra, hogy minden rendben lesz! 5 hetesen és 3 naposan nekem is csak a petezsákot látta a doki, aztán a 7. héten már az embrió is látszott, és a szívét is látod majd dobogni! Az lesz ám az igazán CSODA! Vigyázz a babádra és gratulálok!
Ne aggódj, még nagyon korai a terhesség. Nem is kell többnek látszódnia. Boldog babavárást! :)

Sokat hallok, olvasok arról, hogy 5. és a 20. hét között elhal a magzat vagy vetélés következik be. Mitől van ez? Mi "romlott" el? Lehet befolyásolni? Megelőzhető?

Legjobb válasz: Ez nagyon ritka, csak azt tanácsolnám hogy engedd el a füled mellett az ilyen szörnyûségeket, olvasgass inkább a fejlõdésérõl. Hogy mitõl van, azt szerintem senki sem tudja, a nõdokim, amikor 5-6 hetes lehettem, csak anniyt javasolt hogy ne álljak mûködõ mikrohullámú sütõ elé és ne szagolgassak mérges gázokat (pl: tisztítószerek, hajfesték)

Ez nagyon ritka, csak azt tanácsolnám hogy engedd el a füled mellett az ilyen szörnyûségeket, olvasgass inkább a fejlõdésérõl. Hogy mitõl van, azt szerintem senki sem tudja, a nõdokim, amikor 5-6 hetes lehettem, csak anniyt javasolt hogy ne álljak mûködõ mikrohullámú sütõ elé és ne szagolgassak mérges gázokat (pl: tisztítószerek, hajfesték)
megelõzni nem megelõzhetõ, de a kockázat csökkenthetõ.ne igyál káros italokat(legfõképp slkoholt, de idetartoznak a szénsavasüditõk, és arra figyelj nagyon -ez csak jó tanács-, hogy mielött bármit eszel vagy iszol, nézd meg, hogy tartalmaz e, E-956-ot másnéven aszpartámot, mert az aszpartámrol kimutatták a hogy rákkeltõ.aszpartám van a cola lightba, például).zóval káros italok mellõzéséve csökkenthetõ, és az hogy nem cigizel, nem drogozol, semmien káros szenvedélyt nem üzöl, és nagyon vigyázol a hasadra, hogy semmi se üsse meg.ennyit tudsz tenni "csak"
A világ romlott el. Sokan hulla fáradtak a bioritmusukba bele sem fér a baba, és csodálkoznak, hogy évekig nem jön össze. Vagy éppen már régen nem kellene együtt lenniük, és egy másik parnerrel simán összejön. A vetélés egy mutató, hogy rájöjjön valaki, hogy csak az eszével és nem a szívével akarta a babát. Befele kell figyelni és nem kifelé. 2007-bem minden kismamát rémíszgetnek. Én össze is vesztem múltkor egy orvossal emiatt. 20 éves tanulmányát hajtogatta nekem:) Üdv, egy 31 hetes kismama
Ha nagyon odafigyelsz, még akkor is elkerülhetetlen, de nem azért, mert valamit rosszul csinált a kismama, nem akarja kellõképpen a picit. Az orvosok ilyenkor azt mondják, hogy valami baja lett volna, ha megszületik, így a természet közbeavatkozik, elmegy a baba, hogy jöjjön helyette egy egészséges. Tudom, hogy ez senkit nem vígasztal, nagyon fáj minden ilyen eset, de a sógornõm most ismét várandós egy mûvi vetélés után, és most minden rendben van, nincs semmi gond. Ne gondolj ilyenekre, még eszedbe se jusson, hogy te is így fogsz járni, a stressz, idegeskedés nem tesz jót a babának, csak nyugodtan, boldogan kell várni azt a picit.
Nagyon egyet értek az elõttem szólókkal. nem szabad ezen gondolkodni, sajnos minden ami van valamilyen szintem nem egészséges így 2007-ben körülöttünk. Azt, hogy mi a vetélések oka, csak nagyon kis számban lehet megjósolni: cigaretta, stressz, alkohol, mérges gázok, fertõzések.A legtöbbnél pedig csak találgatni lehet. Én 7-8 hetes vagyok és sokat gondolkodtam ezen, féltem, sõt még most is van bennem némi aggodalom, de azért sokat javultam és megpróbálok arra gondolni, hogy nagyon várjuk ezt a babát és nem történhet semmi baj.Pozitív gondolkodás!!!!!Az nagyon fontos!!!!!!És nagyon sok pihenés, szerintem ez is nagyon kell ilyenkor a szervezetnek.Ne aggódj!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!