Találatok a következő kifejezésre: Mitől lehet hogy sárgás (10 db)

Mitől lehet, hogy sárgás elszíneződésű az orrváladákom?

Másfél hete lettem náthás, voltam orvosnál írt gyógyszert.Beszedtem, használt.Márcsak reggel és a délel?tti órákban fújom az orromat.Délután csak egyszer-kétszer.A köhögésem is jobb...De aggodóm, mert az orrváladékom sárga.Mit jelenthet ez?

Legjobb válasz: Az orrváladék eredetileg színtelen, azonban a szennyezõdések valamint az orrüregben (is) megtalálható baktériumok megszínezhetik. A Staphylococcus aureus például sárga, a Pseudomonas aeruginosa zöldes színt kölcsönöz mindenféle testnedvnek, amellyel keveredik. Forrás: http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&rov=6&id=9062

Az orrváladék eredetileg színtelen, azonban a szennyezõdések valamint az orrüregben (is) megtalálható baktériumok megszínezhetik. A Staphylococcus aureus például sárga, a Pseudomonas aeruginosa zöldes színt kölcsönöz mindenféle testnedvnek, amellyel keveredik. Forrás: http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&rov=6&id=9062
És ne felejtsük ki hogy az orrváladék gennyes hiszen ott vannak az elpusztult fehérvérsejtek is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.Akkor ez nem jelent valami jót, ugye?
De, mert akkor már ürül, kezdesz meggyógyulni.

Mitől lehet nagyon sűrű, sok, kissé sárgás, kissé darabos folyásom? Kb 1 hete vettem észre, amióta használok hüvelykenőcsöt mert úgy éreztem hogy volt egy kis felfázásom.

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy ez a hüvelykenõcs hatása? Nekem egyszer volt hüvelygyulladásom, mire írt fel a dokim kúpot, attól volt sárgás a váladék meg a kúp egyvelege a bugyimon.

Nem lehet, hogy ez a hüvelykenõcs hatása? Nekem egyszer volt hüvelygyulladásom, mire írt fel a dokim kúpot, attól volt sárgás a váladék meg a kúp egyvelege a bugyimon.
akkor az a hüvelykenõcs h folyik ki....doki nem látott?
Az, hogy magadat kúrálgatod, szerintem nem olyan jó dolog. Szerintem mutasd meg magad egy nõgyógyásznak!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. De, már nagyon sokat látott orvos, és mindig ugyanezt a kenõcsöt írta fel. Azért kezdtem el használni újra mert picit viszketett, de eddig nem volt ilyen folyásom.

Mitől lehet az, hogy sárgás barna folyásom van?

Nem minden nap,és nem sok.7 hetes kismama vagyok.Tegnap azt mondta a doki,hogy jó a szívhang.Ma egy kicsit szurkál a hasam alja,de nem nagyon.Mi lehet a gond?

Legjobb válasz: A szurkalas normalis, meg az is ha belenyilal a hasad. Ugyanis ez a mehed novese es a szalagok nyulasa miatt van. Viszont a barnassarga folyas mar gond lehet. Nekem is volt ilyesmi 19 hetesen csak az enyem rozsaszines sarga volt. Egybol dokihoz mentem es o fertotlenito kupot irt fel. A rozsaszin elmult de a sargas megmaradt igy majd 2 nap mulva megmondja hogy mi a teendo. En azt javaslom keresd fel a folyas miatt a dokit. Ilyenkor nem jo osszeszedni valami fertozest! Egybol kezelni kell! 21 hetes kismami

A szurkalas normalis, meg az is ha belenyilal a hasad. Ugyanis ez a mehed novese es a szalagok nyulasa miatt van. Viszont a barnassarga folyas mar gond lehet. Nekem is volt ilyesmi 19 hetesen csak az enyem rozsaszines sarga volt. Egybol dokihoz mentem es o fertotlenito kupot irt fel. A rozsaszin elmult de a sargas megmaradt igy majd 2 nap mulva megmondja hogy mi a teendo. En azt javaslom keresd fel a folyas miatt a dokit. Ilyenkor nem jo osszeszedni valami fertozest! Egybol kezelni kell! 21 hetes kismami
Szia! Lehet amiatt is, hogy a hormonjaid dolgoznak, lehet amiatt is, hogy esetleg szeretkeztetek mostanság (nekem másnap volt), vagy amiatt, hogy a szervezeted még tudja, hogy mikor kellene mensidnek lennie és azért jelez.. Sok oka lehet, a hasszurkálás mindenesetre nem jó jel, de ha csak enyhe és csak pillanatokra szurkál bele az nem baj! Ha tartós lesz a barnázás, vagy egyre erõsödik, a görcsökkel együtt, akkor mindenképp fordulj orvoshoz! Boldog babavárást! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat.Voltam már dokinál vele, mivel 3 hete van ez nálam, azt mondta, hogy pihenjek, ne idegeskedjek, csak akkor, ha vérzek.
Igaza is van az orvosnak! Nem szabad idegeskedni, azzal ártasz a legtöbbet a babának, meg magadnak is! Ha hazaérsz a munkából, pihenj le, polcold fel a lábad.. Olvasgass, vagy nézz tévét, ez úgyis az az idõszak, mikor majd leragadnak a szemeid egész nap.. Már ha vannak ilyen tüneteid :) , én egész nap aludtam volna a 7-8. hétben :) Nyugalom! Ez a legfontosabb! Simogasd a hasad és beszélj a babádhoz, hogy minden rendben lesz :)

Mitől lehet sárgás, nyúlós folyásom? Van két pozitív tesztem, és feszülnek a melleim, hőm 37 felett! Aggódom, hogy ne legyen baj!

Legjobb válasz: Hát ez a terhességgel jár. van akinek jobban van akinek kevésbé vagy semmi. az állaga is változó. nekem is sárgás nyúlos volt az elején és vízszerü nagy mennyiségü a végén. a dokinak mondjad mindenképpen. egy egyszerü PH teszttel tudja nézni hogy gyulladás vagy sima folyás. a folyással tisztul a méhed, a hüvelyed ezért ez normál.

Hát ez a terhességgel jár. van akinek jobban van akinek kevésbé vagy semmi. az állaga is változó. nekem is sárgás nyúlos volt az elején és vízszerü nagy mennyiségü a végén. a dokinak mondjad mindenképpen. egy egyszerü PH teszttel tudja nézni hogy gyulladás vagy sima folyás. a folyással tisztul a méhed, a hüvelyed ezért ez normál.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi!

Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem az lenne, hogy: mitől lehet a túlzott hüvelyi folyás? Olykor, illetve, nagyrészt sárgás-barnás színű. Összefüggésben lehet ez a fogamzásgátló szedésével? Tisztasági betétet minden nap kell használnom, sőt, cserélnem is, és e

Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem az lenne, hogy: mitől lehet a túlzott hüvelyi folyás? Olykor, illetve, nagyrészt sárgás-barnás színű. Összefüggésben lehet ez a fogamzásgátló szedésével? Tisztasági betétet minden nap kell használnom, sőt, cserélnem is, és ez eléggé kellemetlen. 25 éves vagyok, fogamzásgátlót 5 és fél-6 éve éve szedek. Most felírtak kétféle gyógyszert, illetve, az egyik hüvelykrém ( Vitagyn C ), a másik pedig hüvelykúp ( Cikatridina ). A nőgyógyászom most azt mondta, hogy ha ezek sem segítenek, akkor abba kell hagynom a fogamzásgátló szedését. Amit én nem igazán szeretnék, mert mikor még nem szedtem, a menstruációm katasztrofális volt: össze-vissza jött meg, azt sem tudtam, mikor kezdődik, mikor lesz vége; a másik, hogy nagyon görcsöltem, volt, hogy orvost kellett hívni, és kaptam fájdalomcsillapító injekciót. (naponta olyan 4-5 Cataflamot kellett szednem, hogy valamennyivel jobb legyen, de sokszor ez sem segített) Lehet erre valami megoldást/kompromisszumot találni, hogy ne kelljen abbahagynom a gyógyszert, viszont a probléma is elmúljon? A másik kérdésem a krémre, és a kúpra vonatkozólag az, hogy lehet-e az alkalmazásuk alatt szexuális életet élni!? Válaszát előre is köszönöm! K.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A hüvelyváladék mennyisége különböző lehet egyénenként, ez önmagában nem jelent kórosat. A fogamzásgátló tabletta valóban hajlamosít arra, hogy gyakrabban jelentkezhessenek fertőzések, de mint említettem, a bővebb folyás nem feltétlenül jelent fertőzést! Magam is javaslom a Vitagyn C krém használatát, 6 egymást követő napon keresztül, majd úgynevezett fenntartó formában, heti 1-2 alkalommal kell alkalmazni. A fenntartó kezelés …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! A hüvelyváladék mennyisége különböző lehet egyénenként, ez önmagában nem jelent kórosat. A fogamzásgátló tabletta valóban hajlamosít arra, hogy gyakrabban jelentkezhessenek fertőzések, de mint említettem, a bővebb folyás nem feltétlenül jelent fertőzést! Magam is javaslom a Vitagyn C krém használatát, 6 egymást követő napon keresztül, majd úgynevezett fenntartó formában, heti 1-2 alkalommal kell alkalmazni. A fenntartó kezelés … Olvass tovább »
Nem lehet, hogy gyenge a szemed? amúgy a sárgaság az májbetegségre utal..
Kicsi vérerek mindenkinek vannak a szemén. Talán - ha nagyon piros - lehet magas vérnyomás jele is. A plakátokon a modelleknek becsöppentik a szemét mielõtt kisminkelnék õket, attól tûnik olyan szép fehérnek a szemük fehérje. Egyébként meg nekik is olyan, mint minekünk.
A kérdező hozzászólása: A modellek szemét általában photoshopolják (nem csak a szemüket). Annyira nem sárga, csak nem tiszta fehér, mint az ismerõseimnek. Általában azt hiszik be vagyok tépve, vagy egész nap sírtam, mert olyan eres a szemem.
Egy vérképet mindenképpen csináltass. Teljesen egészséges embereknek is lehet emelkedett a bilirubin szintje.

Tegnap előtt este irrigáltam tejsav oldattal. Ma este is akartam, de mikor levetkőztem akkor láttam hogy kevés a hüvelyfolyásom, de olyan sárgás rózsaszínes! Mitől lehet?

a méhszájseb így reagál az irrigálásra? Aztán mikor tusolás után törölköztem és megtöröltem ott lent akkor a törölközőn olyan pirosos rózsaszínes folt maradt. Bajt csináltam, vagy csak az irrigálásra így reagál a szervezetem?

Legjobb válasz: nem jó ha mindennap irrigálsz sõt káros is lehet.

nem jó ha mindennap irrigálsz sõt káros is lehet.
A kérdező hozzászólása: de tegnap elõtt csináltam az oldattal elõször akkor most bajt csináltam?
A kérdező hozzászólása: egyik ismerõsöm azt mondta hogy ne aggódjak mert a kúpoknak is ilyen mellékhatása van. mondjuk igaz mert volt hogy kúpot is használtam mert kellett és ilyen tünetek voltak akkor is
A kérdező hozzászólása: azt mondták hogy valószínû hogy a méhszájseb miatt tapasztaltam ezt és hogy ne rohanjak az orvoshoz, mert 2 hónapja voltam és a tenyésztés is meg a rákszürés is negatív lessz és az orvos ki fog nevetni, mert nincs bajom.
A kérdező hozzászólása: bocsi, negatív lett a rák szûrés is meg a tenyésztés is, 2 hónapja. elõzöleg picit elírtam.
ha kinevet az orvosod, akkor válts orvost.
Nekem a doki mondta, hogy felesleges naponta inkább havonta egyszer, szerintem így nem lesz saját védekezésed a szervezetednek.

Van egy yorkie 7 hónapos kiskutyám. Előfordul hogy néha sárgás slájmszerűt hány, mitől lehet ez? Vagy vigyem el dokihoz?

Legjobb válasz: A Pedigréét hagyd ki az étrendjébõl, házikosztot is csak keveset. Nekem midnen bajom volt a kutyámmal, amíg evett házikosztott, hányt, hasmenése volt, bepisilt, ahogy átálltunk egy jóminõségû tápra megszûntek ezek a gondok. Néha az enyém is hányt ilyen sárgát, nem vittem orvoshoz, szerintem nem nagy baj, de a táplálásánál figyelj jobban oda. Egy Yorkie etetése még a legdrágább tápból is kicsi összeg, ne sajnáld tõle!!!

A Pedigréét hagyd ki az étrendjébõl, házikosztot is csak keveset. Nekem midnen bajom volt a kutyámmal, amíg evett házikosztott, hányt, hasmenése volt, bepisilt, ahogy átálltunk egy jóminõségû tápra megszûntek ezek a gondok. Néha az enyém is hányt ilyen sárgát, nem vittem orvoshoz, szerintem nem nagy baj, de a táplálásánál figyelj jobban oda. Egy Yorkie etetése még a legdrágább tápból is kicsi összeg, ne sajnáld tõle!!!
semi gond, elõfordul h néha gond a van agyomrukkal. van fehér habos hányás is, az meg a tul sok sav. ha minden nap vagy másnap hány akkor viszont doki!figyeld h iszik e rendesen. az ilyen kiskutyáknál nagy a kiszáradás veszélye! a hányás akkor a legveszélyesebb ha hasmenéssel párosul, akkor biztos h baj van. ha egy hétig hányik akkor ott nagyobb a gond...
Nem ártana dokinak megmutatni, sok mindentõl lehet. Mit etetsz vele egyébként?
A kérdező hozzászólása: Szinte mindent megeszik, de a házi kajcsit persze elõnyben részesíti, de igyekszem neki való kutyakaját is adni neki szárazat és konzervet egyaránt.Szárazból Pedigree-t vagy Royal Cannin-t kap, konzervból pedig Selekt Gold-ot.
Lehet túlzott gyomorsavtermeléstõl kezdve sok minden. Pedigree-t meg hasonló szemeteket dobd ki, "sarki bolti"táppal általában ne etesd. Az, hogy más nem törõdik a kutyája ilyen problémájával, nem jelenti azt, hogy te se vidd dokihoz, a te kutyádnál lehet teljesen mástól is.
A kutyának nem ideális, ha össze-vissza eszik mindenfélét. Állj rá egy fajta tápra. Házi kosztból pedig ne adjál semmit, amiben fûszer van.

Mitől lehet az hogy egy Máltai selyemkutya habosat hány és a hányás sárgás szinű?

Ez lehet vmi komolyabb dolog is? A válaszokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Hát a habos hányás az már ömmagába is komoly dolog! Mit evett elõtte? Vidd állatorvoshoz még ma!

Hát a habos hányás az már ömmagába is komoly dolog! Mit evett elõtte? Vidd állatorvoshoz még ma!
Így van! Nem itt kell ingyen diagnózist kérni látatlanban.Tudom, ünnepi hétvége van, de ügyeletes orvost lehet találni, ha akar az ember. http://www.allatorvos.lap.hu Itt megtalálod a pesti és vidéki dokik jó részét.
A mi tacsink hetente hány sárga habot, már kb. 1 éve. Az állatorvos nem tudja miért van, de nem is lett semmi baja, egészséges egyébként, mint a makk.
az enyém akkor szokott ilyet hányni, mikor ég a gyomra és füvet eszik.Ilyenkor kidobja a taccsot, az is ilyen sárgás habos valami.Aztán semmi baja
Ja, és messzirõl, látatlanban biztos vagy benne, hogy a máltainak sincs baja? Az én egyik kutyám is ezt csinálta, elsõ körben elmondta a doki, hogy hányféle betegség okozhatja ezt, és mind másféle kezelést igényel.

Mitől lehet ez? Egyre sűrűbben fordul elő, hogy hasmenésem van és körülötte vagyis vele együtt jön egy zöldes-sárgás váladék szerűség.

Legjobb válasz: Menj el gastroenterológiára !!! Hidd el, érdemes. Aki rendszeresen jár kontroll vizsgálatra, milliószor több esélyt ad magának. Én már láttam monitoron az ilyen beteg ember bélrendszerét. Hidd el, menj el !!!

Menj el gastroenterológiára !!! Hidd el, érdemes. Aki rendszeresen jár kontroll vizsgálatra, milliószor több esélyt ad magának. Én már láttam monitoron az ilyen beteg ember bélrendszerét. Hidd el, menj el !!!
Hurutos gyulladásra utalnak a jelek de nem írtad, hogy mióta van ez. Mindenképpen orvoshoz kell menned, mert a vírusos változata fertõzõ is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!