Találatok a következő kifejezésre: Mitől lehet hogy minden menstruáció (14 db)

Fogamzásgátló tabletta szedése alatt mitől lehet, hogy hamarabb megjön a menstruáció, mint kellene?

Több, mint 2 éve szedek Yasminelle tablettát. Eddig mindig pontosan, az utolsó szem gyógyszer után 1-2 nappal jött meg a menszeszem. Most pedig egy héttel hamarabb megjött. Pedig van még vagy 5 szem az e havi gyógyszerb?l. Mit?l lehet ez?

Legjobb válasz: Valami miatt csökkenhetett a gyógyszer hatása. Nem hánytad ki, volt hasmenésed, vagy szedtél antibiotikumot? Ha egyik sem, akkor lehet, hogy ez a tabletta már nem megfelelõ neked, orvossal konzultálj, hogy mire válts.

Valami miatt csökkenhetett a gyógyszer hatása. Nem hánytad ki, volt hasmenésed, vagy szedtél antibiotikumot? Ha egyik sem, akkor lehet, hogy ez a tabletta már nem megfelelõ neked, orvossal konzultálj, hogy mire válts.
A kérdező hozzászólása: Semmi ilyesmi nem volt. Csak egy nagyon erõs influenza. De antibiotikumot nem szedtem, csak lázcsillapítókat, meg fájdalomcsillapítót. Attól még elvileg nem kellene gyengülnie szerintem. Fura mindenesetre, eddig mindig olyan pontos volt.
Szerintem az influenza kavart be. Nekem is elõfordult már ilyen pl. erõs fizikai megerõltetéstõl és stressztõl, de amikor náthás voltam, akkor is más volt a menstruációm, mint lenni szokott.
Lehet a betegség miatt is, de lehet, hogy gyenge a gyógyszer, vagy a szervezeted megunta a hormonális elnyomást. Ha még egyszer elõfordul, menj el orvoshoz.

Mitől lehet az, hogy minden menstruáció előtt sokat szenvedek (nehezen akar megjönni) és nem tart sokáig, valamint a mennyisége is csökkent?

Legjobb válasz: Nem túlzottan értem azt hogy nehezen akar megjönni..Annak meg örülj hogy kevés van és kevés ideig tart. Attól is megváltozhat ez ha most kezdesz nem életet élni illetve fogamzásgátló szedésének elkezdése , vagy csak most áll be a ciklusod.

Nem túlzottan értem azt hogy nehezen akar megjönni..Annak meg örülj hogy kevés van és kevés ideig tart. Attól is megváltozhat ez ha most kezdesz nem életet élni illetve fogamzásgátló szedésének elkezdése , vagy csak most áll be a ciklusod.
Ez teljesen normális, van egy barátnõm, aki 3-4 napig szokott mentruálni, és állítólag nevetségesen kevés mennyiségût. Különbözõek vagyunk, nincs semmi bajod :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Igazából 1, 5 éve szedek fogamzásgátlót, és ez az állapot kb fél éve tart. Az hogy "nehezen akar megjönni" azt takarja, hogy nagyon görcsölök, illetve elsõ nap 1-2 pötty és ennyi...:S
Az is lehet, hogy a barnázás a peteéréstõl van. Nemrég szültél, lehet, hogy most ilyenkor van pé-ed. Ez sem lehetetlen.
egyetértek az elõttem szólóval.

Mitől lehet az hogy a hüvelyemből olyan váladék jön mint a menstruációm után. Csak annyi a probléma még nem kell megjönnie. Lehet attól hogy egy fogamzásgátlót kihagytam?

Legjobb válasz: Lehet,csak pecsételsz. Az eltérhet a normál menzesz színtõl, állagtól. Egy db gyógyszer kihagyásától elvileg semmilyen tüneted nem lehet, ahhoz az kevés. Vagy esetleg valami fertõzést összeszedtél? Ha nincs semmi tüneted,szerintem marad a pecsételéses verzió.

Lehet, csak pecsételsz. Az eltérhet a normál menzesz színtõl, állagtól. Egy db gyógyszer kihagyásától elvileg semmilyen tüneted nem lehet, ahhoz az kevés. Vagy esetleg valami fertõzést összeszedtél? Ha nincs semmi tüneted, szerintem marad a pecsételéses verzió.

Tisztelt Főorvos úr! 39 éves nő vagyok. Már többször észrevettem, hogy a menstruáció előtt 5-6 nappal olyan tüneteim vannak, mint amikor gombás fertőzésem volt! Sajnos már többször, amire vettem canestem combit általában. Mitől lehet ez gyakran és főleg a

Tisztelt Főorvos úr! 39 éves nő vagyok. Már többször észrevettem, hogy a menstruáció előtt 5-6 nappal olyan tüneteim vannak, mint amikor gombás fertőzésem volt! Sajnos már többször, amire vettem canestem combit általában. Mitől lehet ez gyakran és főleg a mensim előtt? Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A tünetek jelentkezésekor kellene végezni egy nőgyógyászati vizsgálatot, azzal meg lehet állapítani a pontos okot. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A tünetek jelentkezésekor kellene végezni egy nőgyógyászati vizsgálatot, azzal meg lehet állapítani a pontos okot. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Főorvos úr! 39 éves nő vagyok. Már többször észrevettem, hogy a menstruáció előtt 5-6 nappal olyan tüneteim vannak, mint amikor gombás fertőzésem volt! Sajnos már többször, amire vettem canestem combit általában. Mitől lehet ez gyakran és főleg a

Tisztelt Főorvos úr! 39 éves nő vagyok. Már többször észrevettem, hogy a menstruáció előtt 5-6 nappal olyan tüneteim vannak, mint amikor gombás fertőzésem volt! Sajnos már többször, amire vettem canestem combit általában. Mitől lehet ez gyakran és főleg a mensim előtt? Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A tünetek jelentkezésekor kellene végezni egy nőgyógyászati vizsgálatot, azzal meg lehet állapítani a pontos okot. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A tünetek jelentkezésekor kellene végezni egy nőgyógyászati vizsgálatot, azzal meg lehet állapítani a pontos okot. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Mitől lehet az, hogy egyszer "gondol egyet a szervezet" és olyan menstruációt "produkál", mint azelőtt soha?

Kb. 1 éve olyan erős menstruációm volt, hogy egy éjszaka annyi jött, mint máskor 4 nap alatt. Ráadásul annyira fájt, majdnem hánytam a fájdalomtól, iszonyatosan görcsöltem, szinte megmozdulni se bírtam. Máskor sose görcsölök (max. egy kicsit fáj a hátam), plusz vér is alig jön, egy nap simán kibírnám 1, esetleg két tamponnal vagy betéttel (persze, azért gyakran cserélem). Fogamzásgátlót szedek, orvoshoz rendszeresen járok. Mitől lehetett ez? 20/l

Legjobb válasz: A fájdalom csillapításra alkalmas gyógynövények: cickafark, citromfû, kakukkfû, libapimpó, pásztortáska, kamillavirág, zsályalevél. Akár külön-külön, akár keverékként fogyasztva. Túl erõs vérzésnél ki kell zárni a szervi problémákat, tehát orvos lásson mindenképp. A nagyon erõs vérzést vérzéscsillapító gyógynövényekkel is lehet kezelni. Ilyenek: a mezei zsurló, pásztortáska, cickafark keveréke. Akinek gondjai vannak a mensesével, gondjai vannak a saját nõi létével. Nem képes magát õszintén átnyújtani a párkapcsolatban, a szexben feloldódni.Problémát jelent az orgazmus is, ami egyértelmû jele a fenntartásokkal történõ odaadásnak. Fel kell kutatni a lelkedben, életedben a férfiakhoz fûzõdõ negatív viszony rejtett okát.

A fájdalom csillapításra alkalmas gyógynövények: cickafark, citromfû, kakukkfû, libapimpó, pásztortáska, kamillavirág, zsályalevél. Akár külön-külön, akár keverékként fogyasztva. Túl erõs vérzésnél ki kell zárni a szervi problémákat, tehát orvos lásson mindenképp. A nagyon erõs vérzést vérzéscsillapító gyógynövényekkel is lehet kezelni. Ilyenek: a mezei zsurló, pásztortáska, cickafark keveréke. Akinek gondjai vannak a mensesével, gondjai vannak a saját nõi létével. Nem képes magát õszintén átnyújtani a párkapcsolatban, a szexben feloldódni.Problémát jelent az orgazmus is, ami egyértelmû jele a fenntartásokkal történõ odaadásnak. Fel kell kutatni a lelkedben, életedben a férfiakhoz fûzõdõ negatív viszony rejtett okát.
ne használj tampont mert nagyon egészségtelen!!
Akkor, ha elvetélsz, nagy darab alvadt vércsomóknak kellett volna távozni a hüvelyedbõl.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Most így belegondolva, lehet, hogy voltak alvadt vérdarabkák is, bár ne emlékszem teljesen (éjszaka volt, nagyon fáradt voltam).
A szervezet változik. Nekem egyszer olyan erõs fájdalmam volt peteéréskor hogy azt hittem minimum valami ordas gyulladásom van. Egyszer fordult elõ, se elõtte, se azóta. Van ilyen!
Pajzsmirigy alul mûködése is okozhat erõs vérzést.
nem tudom, hogy az esetedben fennállt-e a lehetõsége a vetélésnek - mert ez akár az is lehetett
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Velem szerencsére csak egyszer fordult elõ a 8 év alatt, amióta menstruálok.
Hát nekem pár hónapja van ez, nem tudom mitõl lehet. Elõtte mindig "normális" volt, alig fájt vmim, vérzés is kevés volt, 4 nap alatt lement, most meg 6-7 napig tart, és szinte fél óránként kell cserélnem, ráadásul napi 3 algopyrinnel is kibírhatatlan, egész nap az ágyban fekszem, annyira fáj... :/ 16/L
A kérdező hozzászólása: Méhszájseb fagyasztás óta (július) csak nagyon ritkán használok tapont, csak akkor, ha tényleg fontos.

Mitől lehet az hogy késik a menstuációm de ugyanúgy görcsölök egy hete már mint menstruáció előtt?

és ha tegyük fel nem terhesség miatt késik, akkor miért görcsöl az ember és mégsem jön meg? tud valaki erre valami tudományos magyarázatot?

Legjobb válasz: Elõször is zárd ki a terhességet egy teszttel. Lehet a másik oka a felfázás. Ilyenkor nehezen jön meg, vagy az is elõfordulhat, hogy kimarad. Onnan tudom ,hogy épp most voltam én is ebben a cipõben, már egy hete fájt a hasam alja, tudtam, hogy meg kéne már jönnie, de késett.

Elõször is zárd ki a terhességet egy teszttel. Lehet a másik oka a felfázás. Ilyenkor nehezen jön meg, vagy az is elõfordulhat, hogy kimarad. Onnan tudom , hogy épp most voltam én is ebben a cipõben, már egy hete fájt a hasam alja, tudtam, hogy meg kéne már jönnie, de késett.
Nekem is pont ez volt most utoljára, de kb 4 nap múlva megjött. Lehet dolgozik bennt a szervezeted, hogy megjöjjön, csak még nem tud vérzésed lenni. Bocsi a fura magyarázatért, de nem tudom jobban megfogalmazni. Ha nem jön meg 1-2 napon belül, szerintem menj el nõgyógyászhoz. :)
Nekem is ugyanez a problémám! Fogalmam sincs hogy miért, de folyton fájdogál a hasam már egy hete. Pedig nem járok olyan sokszor a mosdóba, nem tudom hogy felfázás lehet-e...
A kérdező hozzászólása: már 11 napja késik és ugyanúgy görcsölök mint menst. elõtt/alatt. nem vagyok felfázva az biztos. persze a tehesség sem kizárt(ha nem jön meg akkor jövõhéten tesztelek) de évente egyszer megesik nálam az ilyen hosszabb késés csak egyszerûen nem tudom mi lehet az oka és hogy miért görcsöl ilyenkor az ember ilyen hosszú ideig és mégsincs semmi.
Ugyanez van barátnõmmel is, már jóideje görcsöl, de a múlt hónapban is kimaradt neki felfázás miatt.. Mit lehet ilyenkor tenni?
Én csak várok hogy megjöjjön mert nekem már több mint 2 hete késik...13 éves vagyok és ez lenne a negyedik mensim szóval nekem még betudható annak, hogy kezdetben mindenkinek rendszertelen. Nem élek nemi életet szóval a terhesség abszolút kizárva. Éppen most ittam egy kis cickafark teát mert elvileg az meghozza a mensit és beállítja a ciklust. Megpróbálhatnád te is: reggel-este 2 dl 2 héten át (vagy amíg meg nem jön...) Azt mondják, hogy ez a nõk teája, mert egy csomóféle bajra jó: beállítja a ciklust, enyhíti a görcsöket, csökkenti a fehérfolyás mennyiségét...egy próbát megér. Készülj fel: az íze hányingerkeltõ, szóval hõsnek érzem magam, hogy megittam egy bögrényit :D

4 hetes terhesen, szeretkezés után menstruációszerű vetélésem volt. Most újra 3 hetes kismama vagyok, olyan problémám van, hogy orgazmusom után olyan görcseim vannak, mint a menstruációkor. Mitől lehet ez? Árthatok e vele? Lehet szeretkezni ilyenkor?

Legjobb válasz: "menstruációszerû vetélésem " AZ meg milyen? Ha vetélésed volt akkor már tuti nem vagy kismama Ha vérzel az se normális Ha ez azt jelenti hogy orgazmus után görcsölsz az nem normális menj orvoshoz.A görcs jelenthet méhösszehúzódást

"menstruációszerû vetélésem " AZ meg milyen? Ha vetélésed volt akkor már tuti nem vagy kismama Ha vérzel az se normális Ha ez azt jelenti hogy orgazmus után görcsölsz az nem normális menj orvoshoz.A görcs jelenthet méhösszehúzódást
szia! orvos nélkül, látatlanban is megírom a választ: egyszerû, ne szexeljetek! Most a baba a fontos.Ha erõsek a méhösszehúzódásaid orgazmus közben, az bizony okozhat vetélést!!
Jaj, szegényem! Orvoshoz rögtön, még lehet, hogy ezt a babát meg tudja menteni, majd elmondja a továbbiakat!! Elõzõ:szerintem, nem arra gondolt a kérdezõ, hogy 4 hetesen elvetélt és ugyanazzal a babával most 3 hetes terhes...
Nem elõzõ, hanem elsõ!
Bocs, tényleg féreértettelek :) Most egy pár hétig elõvigyázatosságból kihagynám a szexet, de kérd ki a dokid véleményét az a tuti
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, de kissé félreértettél.Juniusban vetéltem el, most ujra kismama vagyok.A menstruáció szerû vetélés pedig 6-7 napos igen erõs vérzést jelent, ami után voltam orvosnál.
Szia-nálam ugyanez a volt a probléma hogy sex után bevéreztem és görcsöltem.az orvos sikositot javasolt.de elõbb menj el és kérdezd meg.nekem bevált..állitolag ilyenkor sokkal érzékenyebbek vagyunk odalent és mindent hamarabb megérzünk.ne izgulj.menj el és kérdezz rá
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, sokat segitettetek!Ma megyek dokihoz, remélem minden rendbe lesz!

Vajon mitől lehet az, hogy a menstruációm minden hónapban 3. hétre kb.20-22 naponta megjön? Most is ott tartok, hogy 20. napon jött meg, pedig Aug.14 kellett volna. Babát szeretnénk.

Segítségeteket el?re is köszönöm.

Legjobb válasz: szerintem menj el dokihoz õ biztos hogy tud segíteni, mindenképpen érdemes lenne konzultálnod vele

szerintem menj el dokihoz õ biztos hogy tud segíteni, mindenképpen érdemes lenne konzultálnod vele
Így van! Menj el dokihoz és õ majd fényt derít arra, hogy miért is ilyen rövid a ciklusod. Egészen addig, amíg nem akartál babát, talán nem kellett ezzel különösebben foglalkozni, de most, hogy szeretnék már, ha jönne a bébi, mindenképpen kérd nõgyógyász segítségét! Remélem minden rendben lesz nálad!!
Sajnos ilyen rövid ciklus esetében nagy valószínûséggel nincs peteérésed. Orvoshoz kell fordulni, elképzelhetõ, hogy hormonális probléma áll a háttérben.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!