Találatok a következő kifejezésre: Mitől lehet hogy menzesz (29 db)

Az mitol lehet, hogy eleve egy hettel elobb jott meg a menzeszem, meg volt 5 napig, 2 napja elmult es reggel arra ebredtem hogy megint verzek?

:/ ilyen mçg nem fordult elo,mindig megjon normalisan..az befolyasolhatja, hogy elotte 5 napig antiobiotikumot szedtem?

Legjobb válasz: Lehet, de lehet akár ciszta is, menj el orvoshoz inkább.

Lehet, de lehet akár ciszta is, menj el orvoshoz inkább.

Mitől lehet, hogy az utóbbi időben a menzeszem előtti pár napban barnás folyásom van, és nagyon fáj a hasam?

Terhesség kizárva, szoptatni nem szoptatok, fogamzásgátlót nem szedek! 33 napos a ciklusom, de a rendes mensi el?tt 2-3 napig barnás, minimális folyásom van!

Legjobb válasz: akár a felfázástól is lehet!

akár a felfázástól is lehet!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, és a privát üzis infót is! Az esetleg nem lehetséges, hogy múlt hónapban a havim elõtt gombás fertõzésem volt, és nem mentem el dokihoz, hanem vártam, hogy magától elmúljon? El is múlt egy hét alatt, azt hittem, minden okés, és utána, mielõtt megjött, volt a barnázás, és akkor is úgy fájt a hasam alja, mintha le akarna szakadni! Most is, pár nap múlva kell megjönnie, megint barnázok, de annyira minimális, hogy épp, amikor pisilés után kitörlöm, csak akkor veszem észre, viszont a hasam megint úgy fáj, mintha jól hason ütöttek volna! Felfázás nem tudom, lehet-e, mert nem kell gyakrabban wc-re mennem, és mást sem tapasztalok, ami arra utalhatna, bár nem csodálnám, mert mindig a hideg járólapon ülök a babám mellett, míg játszok vele!

Mitől lehet hogy. Nem jött meg a menzeszem?

Január 1-re vártam. December 6- án jött meg. December 21-22-én volt köztes vérzésem (nagyon minimális barnázás). Ez a múlt hónapban is volt. Mondjuk nem szokott nekem lenni. Csináltam 2 tesztet mind a 2 negatív lett. Minimális görcseim vannak, pedig erősek szoktak lenni. Jövőhét szerdára van időpontom nőgyógyászhoz.

Legjobb válasz: Fennáll annak a lehetõsége hogy akár terhes is lehetsz? Ha igen akkor várj még pár napot és tesztelj megint! A barnázás babagyanús,de ugye ez sosem 100%!

Fennáll annak a lehetõsége hogy akár terhes is lehetsz? Ha igen akkor várj még pár napot és tesztelj megint! A barnázás babagyanús, de ugye ez sosem 100%!
A köztes vérzéskor volt ovud.
A kérdező hozzászólása: Fennáll a veszélye. Nem szedek gyógyszert mert szerettünk volna még 1 babát a férjemmel. Azóte felköltözött a férjem nagylánya hozzánk és nem férnénk el, úgyhogy lemondtunk róla, csak betegség miatt nem kezdtem el a gyógyszert. Most szerettem volna ismét elkezdeni dehát nem jött meg. A múlt hónapban csak egyszer közösültünk. 23-án. Sajnos így jött össze a fent már említett betegség miatt. Azt néztem, hogy az pont a barnázás után volt. Hát nem tudom. Köszi hogy válaszoltatok.
A kérdező hozzászólása: Annyit akartam még írni hogy a barnázás szerintem nem lehet baba miatt mivel utána közösültünk.

Mitől lehet, hogy már több, mint egy hete késik a menzeszem?

Terhesség kizárva, és fert?zésr?l sem tudok. És amúgy általában max. 2-3 nap eltéréssel mindig rendszeresen jön. Köszönöm a válaszokat :)

Legjobb válasz: Nekem is már egy hete késik. Volt már olyan, hogy kimaradt egy hónap. :) De azért engem is aggaszt(ott) a dolog. De a válaszoktól megnyugodtam. :D

Nekem is már egy hete késik. Volt már olyan, hogy kimaradt egy hónap. :) De azért engem is aggaszt(ott) a dolog. De a válaszoktól megnyugodtam. :D
Szia! Ha valami stressz ért, lehet hogy attól, de az is elõfordulhat, hogy ez ki fog maradni. Nekem is volt már olyan, hogy március eleje után május végén jött meg, és azóta is van. Van ilyen. De az is lehet, mire elolvasod, már meg is lesz.
nem volt peteérésed ha elöregszik a nyálkahártya, akkor válik le az is lehet, hogy 1 kimarad ez nem baj, de ha ismétlõdik, pedig eddig rendszeres volt, akkor doki, mert a változás intõ jel

Mitől lehet hogy össze áll a nők menzesz ciklusa?

Úgy hogy csajok akik sokat vannak együtt, egy idő után egyszerre fognak menstruálni

Legjobb válasz: A nõk feromonkat juttatnak ki menses idején, amit "megérez" a másik nõ és nála is beindul a ciklus.

A nõk feromonkat juttatnak ki menses idején, amit "megérez" a másik nõ és nála is beindul a ciklus.
A kérdező hozzászólása: dánkesõn
:) Na, ilyenrõl még nem hallottam, pedig ifjú lány vagyok. :D Nekem errõl rögtön a csatolt metronomok szinkronizációja jutott eszembe, lásd: http://unalomuzo.hu/erdekessegek/1487-metronomok-szinkroniza.. :P
ez elegge ismert. illetve meg vagyok lepve h a wikip.cikk ezt "hipotezis" kent nevezi meg. en ezt gondolom, a hormonalis/biokemiai oscillatorok kapcsolodasa a valasz. legalabbis ez intuitiv es ertheto mehanizmus (lenne), azt sejtem, mar igen elfogadott. http://en.m.wikipedia.org/wiki/Menstrual_synchrony kicsit rokon tema a biologiai belso orak "circadian clock" vizsgalata(l. wikipwdia, stb), a reszletek masok, de az elv - biologiai "oscillator rendszer valahol a kornyezethez kapcsolodik" hasonlo. ilyen rendszerek konnyen osszekapcsolodhatnak, ha egyik komponensuk "kiszivarok a kozos terbe".
Köszi, utolsó - nagyon érdekes a téma. Minden esetre, úgy tûnik itt is ugyanaz a fizikai elv érvényes, mint a linkelt metronómoknál, hogy a csatolt oszcillátorok egy bizonyos idõ után maguktól szinkronizálódnak.

Mitől lehet, hogy már 3-4 napja fáj a hasam és már több mint egy hete késik a menzeszem?

Legjobb válasz: Mi lenne, ha internetes kérdezõsködés helyett elhúznál a nõgyógyászodhoz?

Mi lenne, ha internetes kérdezõsködés helyett elhúznál a nõgyógyászodhoz?
Szerintem meg fog jönni, de én is nõgyógyászt javasolnék.
Sajnos sokan azt hiszik, hogy azt itt kapott válaszok helyettesítik az orvosi vizsgálatot. Ha baj van, mindenképpen orvoshoz kell menni, mert még ha lenne is köztünk orvos, látatlanban akkor sem lehet semmit mondani.

Mitől lehet hogy már másodszor is 39 napra jött meg a menzeszem?

Legjobb válasz: Hány éves vagy és mióta menstruálsz?

Hány éves vagy és mióta menstruálsz?
A kérdező hozzászólása: 26 éves vagyok, kb 12 éve menstruálok.

Mitől lehet, hogy 10 éve ugyanazt a fogamzásgátlót szedem, és pár hónapja újra visszatértek a hasgörcsök a menzesz 1-2 napjában?

Mint anno tinikoromban.. Eddig semmi bajom nem volt.

Legjobb válasz: Idõnként váltani kell.Ehhez már valószínûleg túlzottan hozzászokott a szervezeted,és már nem fejti ki olyan hatékonyan a hatását,mint eleinte.

Idõnként váltani kell.Ehhez már valószínûleg túlzottan hozzászokott a szervezeted, és már nem fejti ki olyan hatékonyan a hatását, mint eleinte.
Nekem is kezdenek visszajönni. Kb 5 év után kezdte a dolgot. A hatása amúgy megmarad, emiatt nem kell aggódni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Gondolkodom rajta, hogy elhagyom a tablettát (magas hormontartalom, stb), és módszert váltok. Spirál, vagy valami. Csak errõl nem sokat tudok sajnos.
A kérdező hozzászólása: Félek, hogy ha tabi fajtát váltok, akkor hízok, vagy ki tudja milyen hatásai lesznek. :(

Mitől lehet, hogy ehónapban kimaradt a menzeszem?

Amikor meg kellett volna jönnie (5-6 körül) volt egy kis folt a bugyimon, meg nagyon ideges voltam egész nap (mikor rendesen megjön is mindig az vagyok), meg volt pár darabka a vizeletemben, de ezen kívül SEMMI!!! Ez mit?l lehet?! Nem vagyok stresszes, nem kezdtem fogyókúrába, nem tudom, mi mástól lehet... 20/L vagyok és 8 éve rendszeres és nem lehetek terhes

Legjobb válasz: Felfázás?

Felfázás?
A kérdező hozzászólása: Nincs más "tünetem", csak ennyi, hogy nem jött meg.
Menj nõgyógyászhoz, ha semmit sem talál, akkor hormonális oka lehet, akkor kérj tõle beutalót endokrinológiára. De 8 év után ez nem normális.
A kérdező hozzászólása: Hát, oda max akkor mennék, ha jövõ hónapban sem jönne meg! Amúgy volt már olyan életemben máskor is (2x), hogy 1 hónap kimaradt.
túlsúlyos sem vagy? terhesség azért van kizárva, mert az elmúlt 3 hónapban nem volt szex?
A kérdező hozzászólása: 158 cm és 50 kg vagyok, az elmúlt 20 évben senkivel sem kerültem intim kapcsolatba :D
De más bajod nincs? Pl alhasi fájdalom, vagy szõrösödés, hízás, fogyás, hangulatzavarok, depresszió, szorongás, izzadás, stb?
A kérdező hozzászólása: Nem, semmi ilyesmit nem tapasztaltam.

Az mitől lehet, hogy "nagy wc-zés" előtt olyan érzésem van mintha görcsölnék (mint menzesz idején)?

Legjobb válasz: valsz fel vagy puffadva. nem változtattál az étrenden mostanában?

valsz fel vagy puffadva. nem változtattál az étrenden mostanában?
A kérdező hozzászólása: nem, nem régóta elõjön az ilyesmi, elfogadhatóan táplálkozom..így nem értem mitõl lehet

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!