Találatok a következő kifejezésre: Mitől lehet hogy két (90 db)

Mitől lehet, hogy két hete késik?

2 tesztet is csináltam, mindegyik negatív.

Legjobb válasz: Épp egyik ismerõsömnek van hasonló problémája. A pontos választ nem lehet így megmondani, egy nõgyógyász majdnem biztos, hogy tudja a választ. Az ismerõsömnél egy ciszta az oka a késésnek. Nálad persze nem biztos. Neki gyógyszert írt fel az orvos. Ha eddig rendszeres volt valami oka biztos van. Szerintem menj el nõgyógyászhoz és rögtön okosabb leszel.

Épp egyik ismerõsömnek van hasonló problémája. A pontos választ nem lehet így megmondani, egy nõgyógyász majdnem biztos, hogy tudja a választ. Az ismerõsömnél egy ciszta az oka a késésnek. Nálad persze nem biztos. Neki gyógyszert írt fel az orvos. Ha eddig rendszeres volt valami oka biztos van. Szerintem menj el nõgyógyászhoz és rögtön okosabb leszel.
Nekem is ez a gondom... Hogy amikor úgy gondolja, akkor fogja magát, és vagy kimarad, vagy késik 2 hetet, vagy egy hónapban kétszer is megjön... rejtély, hogy miért. Az orvos írt fogamzásgátlót, amivel rendesen be tudja állítani a 28 napos ciklust... Lehet neked is segítene...
Nekem 4 hete késik. A doki korai terhességre gyanakszik, pedig közöltem velem, hogy pasit egy ideje már nem láttam, de azért csináltam tesztet, és negatív. Abban maradtunk, hogy várunk 2 hetet, majd újabb UH ( a mostani nem mutatott ki semmit), és ha akkor sem lesz semmi az UH-n akkor kapok gyógyszert.

Mitől lehet hogy két viszonylag egyszerű teherbe esés és terhesség után TSH gondok és rendszertelen ciklus?

Van egy 3,5 és egy 1 éves gyerkőcöm. Mindkettő természetes úton fogant, mindkettőre kb 5-6 hónapot vártunk csak mire összejött. Most szeretnénk még egy babát mert nem akarunk nagy korkülönbséget. De voltam vérvételen és a TSH-m 4,59 a háziorvosomnál voltam ő azt mondta hogy majd néhány hónap múlva menjek el megint. Nőgyógyásznál még nem voltam. Mindemellett a ciklusom is rendszertelenné vált. Régebben 29 naposak voltak, ha szedtem fogamzásgátlót, ha nem sosem késett max 1-2 napot. Most viszont van hogy 30, 24, 35, 32 napokra jön meg. Szeretnénk babát. Járt már valaki így?

Legjobb válasz: Szia! Az én TSH-m 5,190!!! és teherbe estem az elsõ próbálkozásra. Nem kellett eddig gyógyszert szednem rá, de most, hogy tudom, hogy terhes vagyok, megyek holnap megbeszélni a dokival, mi legyen. Nekem is rendszertelen a ciklusom:) Van egy 6 éves fiam is:)

Szia! Az én TSH-m 5, 190!!! és teherbe estem az elsõ próbálkozásra. Nem kellett eddig gyógyszert szednem rá, de most, hogy tudom, hogy terhes vagyok, megyek holnap megbeszélni a dokival, mi legyen. Nekem is rendszertelen a ciklusom:) Van egy 6 éves fiam is:)
A magas tsh val is teherbe lehet esni, csak nagy a vetélés kockázata. Az endokrinológusok babázáshoz 1-2 közötti értékeket szeretnek, úgyhogy ha aháziorvos nem foglalkozik vele mindenképp keress fel egy endokrinológust! Biztos ami biztos!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! kedves elsõ! Mennyi ideje próbálkoztatok? Hanyadik héten vagy? tudom hogy nem szabad netrõl diagnózist felállítani csak utána olvastam és egy picit megijedtem. Az is a gond hogy a párom mindig hulla fáradt mikor estére hazaér, igy elég ritkán szoktunk együtt lenni. Ezért jó volna tudni hogy kb mikor vannak az esélyes napok. De rendszertelen ciklus esetén nehéz eltalálni. :(
Ezért kellene elõbb a ciklust rendbe tenni és a TSH-t normalizálni, mert így nehezebb a teherbe esés és nagyobb a vetélés kockázata.
Szia! Az elsõ fiammal, mikor terhes lettem, akkor semmi bajom nem volt a TSH-mal és fél év alatt estem teherbe. Akkor 2, 8-as volt a TSH-m, a ciklusaim pedig sosem voltak pontosak. Nem értem, ezeket az "ideális" 1-es teherbeesõs elõírt értékeket, mert nekem ennyi az életben nem volt. Ma voltam a dokimnál és a jelenlegi TSH értékem mellett sem lesz gondom. Ráadásul az utóbbi néhány hónapban magától beállt 31 naposra a ciklusom (+/-1-2 nap eltéréssel) Most az elsõ próbálkozásra sikerült ilyen "szar"(doki szerint nem szar:) ) TSH mellett:DD A t4-em jó. Annyi, hogy figyelni fogják havonta és ha panaszom van, akkor soron kívül. Nyilván minden ember és szervezet más. Az a biztos, amit a Te dokid mond.
Ja, azt még lehagytam, hogy az 5. héten vagyok:) Persze kicsit aggódom azért, de ki nem? Minden kismama ilyen:DD bízom az orvosomban, mindig úgy történtek a dolgok, ahogy azt megmondta. Ez azért megnyugtat:)

Mitől lehet, hogy két hete vannak jóslóim, majd most pár napja semmi?

38 hetes vagyok és már pár napja semmi jóslóm nincs, pedig el?tte elég rendszeres volt. 2. baba, de az els?nél ilyen nem volt.

Legjobb válasz: Nem tudom miért, de nálam is így volt! 36-37. héten olyan erõs jóslóim voltak, hogy sokszor felállni sem tudtam. Aztán ahogy közeledett a kiírt idõpont egyre kevesebb és gyengébb lett. Aztán teljesen el is múltak, 40+2 naposan meg kellett indítani a szülést, mert besárgult a magzatvíz. Csak az oxi hatására indultak meg a fájások...

Nem tudom miért, de nálam is így volt! 36-37. héten olyan erõs jóslóim voltak, hogy sokszor felállni sem tudtam. Aztán ahogy közeledett a kiírt idõpont egyre kevesebb és gyengébb lett. Aztán teljesen el is múltak, 40+2 naposan meg kellett indítani a szülést, mert besárgult a magzatvíz. Csak az oxi hatására indultak meg a fájások...
Elsõnek: mintha magamat olvasnám, csak nekem 40 hét 3 napra indították meg a szülést! A 36. héten még a dokim meg is ijedt, hogy hamar jön a babám, mert érezhetõen sok jóslóm volt, fájt mindenem, ezért még 1 hétig magnéziumot kellett szednem. A 37.-38. hétre leálltak a jóslók és vissza sem tértek a fájások, és végül nekem is indítani kellett a szülést.

Mitől lehet, hogy két egymást követő ciklusban teljesen máshogy néz ki a hőgörbém?

Mindkét ciklusban elevitet szedtem, most szedek mellé jódot is, bár szerintem eddig sem volt jódhiányom, de biztos ami biztos. Szerintetek okozhatta a jód, vagy mindenki másnak is totál különböz?ek a ciklusai?

Legjobb válasz: http://www.fertilityfriend.com/home/1e5684 Nézd meg az enyém, ott van a mostani és ott van a múlt ciklus is. Most málnalevelet iszom és baromi nagy a változás. Az elõzõ ciklusban meg az elején elég nagy stresszhatás ért. Nem tudom a jód mennyire befolyásolja. Azért mindig vannak különbségek a ciklusok között, nem biztos hogy a jód az oka.

http://www.fertilityfriend.com/home/1e5684 Nézd meg az enyém, ott van a mostani és ott van a múlt ciklus is. Most málnalevelet iszom és baromi nagy a változás. Az elõzõ ciklusban meg az elején elég nagy stresszhatás ért. Nem tudom a jód mennyire befolyásolja. Azért mindig vannak különbségek a ciklusok között, nem biztos hogy a jód az oka.
A kérdező hozzászólása: Hû, nekem is hasonlóan kiegyenesedett, mint a tied (na, annyira azért nem, de nekem is több egymás utáni napon tök ugyanannyi volt a hõm. Nekem az elõzõ havi: http://ciklus.hu/images/diagramok/523c086412cce90b7fbdeca9fa.. A mostani pedig: http://ciklus.hu/images/diagramok/523c086412cce90b7fbdeca9fa..
A kérdező hozzászólása: Még egy kérdés: elõször én is a fertilityfriend-en akartam vezetni a hõgörbém, de nekem farenheitben jött be. Hogy lehet celsiusra állítani?
Settings/Chartings options És ott lehet beállítani hogy celsius, meg hogy hol méred.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen :)

Mitöl lehet hogy két napja napjában többször is nyilalást érzek a hasam alján de csak jobb oldalt és föleg ha felkellek valahonnan?

Legjobb válasz: Szia! azt nem írod, hogy hány hetes terhes vagy, de gondolom ez attól van, hogy nõ a méhed és változik odabent minden.

Szia! azt nem írod, hogy hány hetes terhes vagy, de gondolom ez attól van, hogy nõ a méhed és változik odabent minden.
Én most vagyok 19 hetes terhes, és 12 hetes "korom" óta nyilal a jobb oldalamba, ha felkelek és mozgok!már a sebészetet is megjártam vele, mert azt hitték vakbélgyulladás!De csak a méhem nõ, a tartószalagok nyúlnak, és az okoz ilyen tüneteket, és mit mondjak, az elõttem válaszolók is írták, hogy nagyon tud fájni!! Jobbulást neked!!
Gondolom, terhes vagy. A méhet tartó izmokra tudok tippelni, az tud így szúrni meg nyillalni, ahogy feszül megy nyúlik.
Szia én 6 hetes vagyok és napközben volt párszor olyan pár másodperces nyilalás a bal petefészkemnél, hogy összegörnyedtem.Én is attól féltem , hogy valami baj van de a doki azt mondta ez az alhasi fájdalom vele jár, nõ a méh és a szalagok tágulnak.ha nagyon zavaró azért menj el dokihoz.Ha nem említsd meg neki majd.

Mitől lehet, hogy két napja a székletürítésnél vérzek?

Enyhe szúró fájdalmat érzek székelésnél már egy id? óta, de két napja véres is lett a WC papír. Nincs székrekedésem, nem er?lködöm, akkor mi lehet? Aranyér vagy valami súlyosabb?

Legjobb válasz: Valószínûleg aranyér. De egy ismerõsömnek vastagbél polip okozta a véres székletet. Próbáld meg kitapintani, és ha egy kitüremkedõ dudort érzel, akkor az aranyér lesz. Vegyél a patikában aranyér elleni kenõcsöt, de ha nem használ, akkor irány az orvos.

Valószínûleg aranyér. De egy ismerõsömnek vastagbél polip okozta a véres székletet. Próbáld meg kitapintani, és ha egy kitüremkedõ dudort érzel, akkor az aranyér lesz. Vegyél a patikában aranyér elleni kenõcsöt, de ha nem használ, akkor irány az orvos.
Egy csomó minden lehet! Menj el dokihoz!

Van köztetek olyan, aki sokat szédül? Mitől lehet? Hogy lehet megelőzni/gyógyítani? Először két hete szédültem egy napot, de mostmár két napja szédülök zsinórban. Védőnő csak pislog orvos sem mond semmit.

Bármilyen tapasztalat?

Legjobb válasz: Jó lenne tudni milyen idõs kismama vagy. A terhesség elején sokkal jelemzõbb a szédülés a hormonok miatt stb stb.. Egyébként én is sokat szédelgek és pár napja jobban is mint szoktam de ez a meleg miatt lehet.Olvass utána mennyi minden okozhatja egy terhes nõnél.Pl le esik a vércukor,túlhajtod magad,vérnyomás probléma,stb. Azért a vérnyomásodra figyelj és arra hogy egyél rendesen. Sajnos elég jellemzõ terhességi tünet ne akadj ki azért annyira::)

Jó lenne tudni milyen idõs kismama vagy. A terhesség elején sokkal jelemzõbb a szédülés a hormonok miatt stb stb.. Egyébként én is sokat szédelgek és pár napja jobban is mint szoktam de ez a meleg miatt lehet.Olvass utána mennyi minden okozhatja egy terhes nõnél.Pl le esik a vércukor, túlhajtod magad, vérnyomás probléma, stb. Azért a vérnyomásodra figyelj és arra hogy egyél rendesen. Sajnos elég jellemzõ terhességi tünet ne akadj ki azért annyira::)
Ja és 30 hkm vagyok:)
Én is végig szédóültem mindkét terhességem alatt. Szõlõcukor, hideg levegõ használt nekem. ÉS Graphitus c30 homeós szerbõl 2 golyó gyorsan a szájba, már ha használasz homeopátiát-
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. 26 hetet töltöm ma. :) Terheléses vércukrom jó lett, vérnyomásom állandó, "csak" vizesedek.
Alacsony vérnyomás? Cukor?

Mitől lehet, hogy csak két napig volt meg a mensesem? 30 napra szokott megjönni, ahogy most is, de 4-5 napig tart. Most két napig tartott és a harmadik nap már semmi.

Megszakítással védekezünk. Valamiért már két hete fájnak a melleim és ez is megszokott sz?nni a menses után, de most ez se sz?nt meg. Menses el?tt pedig egyszer nagyon er?s szúrást éreztem a méhemben, de csak pár másodpercre.

Legjobb válasz: Szerintem 99,99%, hogy terhes vagy. A megszakítások "védekezés" nem védekezés.

Szerintem 99, 99%, hogy terhes vagy. A megszakítások "védekezés" nem védekezés.
A kérdező hozzászólása: Ja és a hõm 37, 1 a harmadik napon. De akkor két napig miért volt meg?
Hát elég valószínû a terhesség, Gratula.A terhesség korai szakaszában elõfordulhat még menstruáció szerü vérzés, tesztelj

Mitől lehet, hogy éjjelnte begörcsöl a lábam, mind kétt vádlim?

Nagyon fájdalmas dolog, és jó lenne tenni elene. Most vagyok 22 hetes terhes.

Legjobb válasz: Nekem a Magne B6 tabletta bevált, én este lefekvés elõtt is beveszek egyet. Egyébként napi kettõt szedek.

Nekem a Magne B6 tabletta bevált, én este lefekvés elõtt is beveszek egyet. Egyébként napi kettõt szedek.
Igen, ez magnezium hiany. Szedj nyugodtan magneziumot!
magnézium hiány vagy megterhelés. arra figyelj hogy a terheség alatt nagyobb az esély a trombózisra, ha úgyérzed nem múlik el akkor menj dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Okés!Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat!!Szép pócak lakó várást!!
Én ugy tudom a calcium hiány is okozza ezt!Szerintemmind a kettõt szedd!Én is szedem és amikor jött ez a tünet, tudom mennyire fájdalmas és rossz, háromszorosára növeltem a calcium magnéziumot és azóta nem volt:) Nekem anyum mondta ezt õ táplálékkiegészítõkkel foglalkozik évek óta, én is ezeket szedem és szépen fejlõdünk is a babóval.Sztem próbáld ki ilyenkor amúgy is több kell, mert a baba elvonja a calciumot a csontjainkból ez késõbbcsontritkuláshoz vezethet.37hetes kismama

Mitől lehet hogy körülbelül két hete elkezdett fájni a fog ínyem?

Először bevolt gyulladva az elmúlt szerencsére, most meg érzékeny lett az alsó fogsorom..

Legjobb válasz: Lehet, hogy összeszedtél valami szájfertõzést, menj el dokihoz, vagy fogorvoshoz.

Lehet, hogy összeszedtél valami szájfertõzést, menj el dokihoz, vagy fogorvoshoz.
Joggal tarthatsz tõle, hogy a ínygyulladás nem elmúlt, hanem továbbterjedt a fogágyra. Sürgõsen menj fogdokihoz, mert ha hanyagolod végzetes kimenetelû lehet mármint a fogaidra nézve. Ha a fogágy betegszik meg, idõvel sorvadásnak indul, és az ennek következtében elvesztett fogak pótlása is problémásabb.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!