Találatok a következő kifejezésre: Mitől lehet hogy ha a (342 db)

Mitől lehet, hogy ha a router-re kábellel kapcsolódom, akkor a mért sebesség 30mbit, ha wifin keresztül, akkor csak 10mbit?

A szolgáltatóm a UPC.

Legjobb válasz: valószínûleg azért van, mert kábelen a maximális sebesség megy át, amire elõfizettél, wifin viszont csak annyi, amennyit bír a wifi... :)

valószínûleg azért van, mert kábelen a maximális sebesség megy át, amire elõfizettél, wifin viszont csak annyi, amennyit bír a wifi... :)
Mert a hálókártyád 100 Mbit, ezért ott átmegy a 30, a Wifid viszont csak 10...
wifi gyenge, nem csak nálad ilyen.
A kérdező hozzászólása: A wifi nem 10 mbit, hanem 54, ha nem n-es. Ha n-es, akkor az is 100mbit. A router es a gep 1, 5m-re van egymastol. Csak azota tapasztalom ezt, miota a upc a szolgaltatom. Digikabelnel wifin is hozta a sebesseget.

Az mitől lehet hogy ha a kocsival hosszabb távot teszek meg, a lemezfelni felmelegedik?

Hosszabb táv alatt 20-30 km-t értek.

Legjobb válasz: Szerintem a fék vagy kerékcsapágy melegszik és azért.

Szerintem a fék vagy kerékcsapágy melegszik és azért.
az elõzõkön túl az alacsony abroncsnyomás is okozhatja a jelenséget.
Abroncsnyomás alacsony vagy a fék befog. Nálunk is ez volt, a végén már füstölt is. Figyeld és ha így marad nézesd meg. Nem éri meg, hogy baleseted legyen.
A 20-30km alatt valószinûleg fékezni is kell, általában nem keveset. Ez alapból melegíti a felni is.
Amíg nem olvad meg addig ne érdekeljen
Ez egy természetes jelenség!de ha aggodsz nézesd át egy szerelövel a futomüvet!!:)
A kérdező hozzászólása: Kösz a válaszokat! Valószinüleg a fék a hibás :S
Árpa?
Nekem volt ilyenem még 16-7 éves koromban és tényleg árpa. Elmentem vele a háziorvoshoz, felírt rá valami cuccot, pár nap és elmúlt. Egyébként egy idõ után begyulladhat tõle a szemed, szóval irány az orvos.

Mitől lehet, hogy ha nagyon pépesre rágom a kaját akkor nem tudom lenyelni?

Mindegy mit eszek ha finom ha nem ha túlságosan pépesre rágom akkor nem megy le hanem öklendezek kb meg kiköpöm inkább. Még rám is szólt egyszer anyum, hogy ne nyeljek le olyan nagy falatokat. De egyébként tudtommal nincs baja a gyomromnak.

Legjobb válasz: ha sokat rágsz akkor undorítóbb lesz. és ezért nem akarod lenyelni

ha sokat rágsz akkor undorítóbb lesz. és ezért nem akarod lenyelni

Mitől lehet, hogy kimaradt a havim, ha nem vagyok terhes? Lehet ebből baj? (mostanság sokat voltam ideges, de már 4 hete késik)

Legjobb válasz: Én speciel 2olyan lányt ismerek,akinek nyáron szinte nincs is meg!!Nem tudom mitõl!! Volt már ilyened??

Én speciel 2olyan lányt ismerek, akinek nyáron szinte nincs is meg!!Nem tudom mitõl!! Volt már ilyened??
A kérdező hozzászólása: nem volt még ilyenem, nekem nyáron is rendesen meg szokott jönni. volt hogy késett, de ennyit még sosem.
Ha még nemrég kezdtél em menstruálni, akkor akár féléves szünet is elõfordulhat. Valamint stressz, jelentõsebb hízás/fogyás, felfázás, fertõzés miatt is lehet. Valamint nyáron a meleg miatt is. Ha nincs panaszod, sem kellemetlen folyás, akkor szerintem ne aggódj. Én már 4 éve menstruálok, viszont 3 hónap után most jött meg. Nyugi.:)
Lehet, hogy a mosogatószerre reagál így a bõröd.
talán mert nem olyan érzékeny vele? :)
Kevésbé intenzív az élmény.
A kérdező hozzászólása: Tudunk csinálni valamit, hogy óvszer nélkül is tovább bírja?
rejszoljon sokat jó hosszan. ne nevess ez igy van. ne 10percig hanem elgalább fél orákig.
Ne csináljátok óvszer nélkül.
A kérdező hozzászólása: Nem nevetek. Remélem bejön, így ugyanis elég rossz..:((
A kérdező hozzászólása: 5/6-os 3 hónapja fogamzásgátlót szedek, mégis minek használnánk óvszert?
Szívhangod? Szerintem az lesz.
A kérdező hozzászólása: hát nem tudom .. mert mikor megfogom a hasam akkor érzem a dobogást de csak a fekszem .. meg látom is a tükörbe ha jobban megfigyelem ..
Én is szoktam ilyet érezni! Kicsit kellemetlen de elmúlik!!!!
Szerintem a vegetatív idegrendszer jelez ezzel az érzéssel valamit!Stresszes vagy!!!!
A kérdező hozzászólása: ahha értem .. Köszönöm a Válaszaitokat !
Szerintem az aorta hasi szakaszából eredõ ütõér pulzálását érzed "dobogásnak". Ha fekszel, elnyomod, ezért érezni, mint pl. a nyaki ütõérnél.
Szerintem is stresszes vagy.
a hasi ütõér

Az mitől lehet, hogy ha írok, a 'd'-t és a 'g'-t mindig összekeverem?

Tudom hogy mit kell írni, meg hogy maga a bet? hogy néz ki, hogy kell leírni, de valamiért mindig a másik bet?t írom le. d helyett g-t, és g helyett d-t. És csak írásban van ilyen gondom. Szerintetek ez mit?l lehet?

Legjobb válasz: Diszgráfia diszlexia nélkül is lehet. Lehet csak két betû összekeverése írás közben. Van erre egy speciális módszer, ami nem a másolásról szól.

Diszgráfia diszlexia nélkül is lehet. Lehet csak két betû összekeverése írás közben. Van erre egy speciális módszer, ami nem a másolásról szól.
diszlexia
én is erre tippelek
A kérdező hozzászólása: De akkor is ha csak 2 betûre érvényes? És ez gyógyítható?
Együtt érezek, bár én sem tudom rá a választ. De ne már, hogy ez diszlexia?! Én ugyanígy vagyok a gy-vel és a ty-vel. Ha írok, mindig el kell gondolkodnom, hogy hogy írjam le, ha a gy betût akarom leírni mindig mondogatom félhangosan, hogy GYönGY és akkor megy, ha a meg a ty-t akkor kuTYA v. TYúk. Tiszta ciki, de ez van...
Dislexia az olvasás zavara, a disgráphia az írásé. De nem két betût szoktak téveszteni, az ennél komolyabb. El kell menni egy logopédushoz, õk elég jól diagnosztizálják az ilyen jellegû problémákat.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Majd megpróbálok én is egy olyan szót mondogatni közben, amiben sokszor van az a betû. :) A logopédus tudtommal csak a kiejtéssel foglalkozik, szóval ahhoz hiába mennék...
A logopéus egyáltalán nem csak a kiejtéssel foglalkozik. A dislexia, dysgráfia megállapítása is a feladatai közé tartozik. A Nevelési Tanácsadókban az ilyen jellegû prolémákkal a logopédus foglalkozik, ezért nyugodtan mehetsz logopédushoz.
A kérdező hozzászólása: Ezt nem tudtam. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!