Találatok a következő kifejezésre: Mitől lehet hogy az arany (2 db)

Mitől lehet az, hogy az arany bokaláncom alatt befeketedik a bőröm?

Legjobb válasz: Valószínûleg mégsem arany az a bokalánc...

Valószínûleg mégsem arany az a bokalánc...
biztos, hogy nem arany......
Fémérzékenységed van.
Attól, hogy nem arany! A fémérzékenység kiütésekkel, pirossággal, viszketéssel jár.
Vagy nem arany a láncod, vagy iszonyatosan koszos, de annyira, hogy már fog. Ám én inkább mégis az elõzõre tippelnék...
Fémérzékenység vagy a schmuck gagyi!
Nem minden arany ami annak látszik! :-D

Mitől lehet az hogy arany fülbevalómtól (biztos hogy arany be van vizsgálva) az arcomat ameddig kiér a karika kékre fogja és a fülemen a lyuk is feketedik tőle?

Legjobb válasz: Hát... lehet. Nekem idült homloküreggyulladástól fájt három hónapig a fejem a nyáron, összejártam a város orvosait, mire végre valaki csinált egy röntgent. Így derült ki. Hogy mi lehet a tiéd oka, azt nem tudom. Milyen vizsgálatokon voltál? És amúgy ha felveszel egy másik arany fülit, az is csinálja?

Hát... lehet. Nekem idült homloküreggyulladástól fájt három hónapig a fejem a nyáron, összejártam a város orvosait, mire végre valaki csinált egy röntgent. Így derült ki. Hogy mi lehet a tiéd oka, azt nem tudom. Milyen vizsgálatokon voltál? És amúgy ha felveszel egy másik arany fülit, az is csinálja?
A bõrödtõl is függ, bizonyos hormonális változások, vagy vbetegségek hatására olyan anyagokat bocsáthat ki, amit az arany feketére színez. Ha zöld az elszínezõdés, akkor az ékszerrel van baj.
A kérdező hozzászólása: A fejem állandóan fáj nagyon sok orvosnál jártam de semmi. Lehet hogy ezzel összefüggésben áll? Már azelõtt is fájt mikor megkaptam a fülbevalót.
A kérdező hozzászólása: Röntgen, ct, belgyógyászat, ideggyógyászat, vérvételek tucatjai, szemészet, még nõgyógyászat is, hasi ultrahang.....szóval voltam egy pár helyen de semmi. Mr-re majd a napokban megyek.
Huhh... nem semmi :S Nos én konkrétan úgy tudom, hogy hormonális változások jele lehet az iyen elszínezõdés, mert a fémek reagálnak a bõrön lévõ anyagokkal. Nem tudom, annak lehet-e tünete, vagy valamilyen következménye fejfájás. Nem tudom azt sem, a fentiek közül melyik vizsgálat deríthetett volna ki ilyesmit, de talán érdemes erre is kitérni majd.
Szerintem lehet a fülbevaló miatt volt már rá példa az én környezetemben is.Szimpla allergia.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!