Találatok a következő kifejezésre: Mitől lehet hogy az (1809 db)

Lemerült az elem.
A kérdező hozzászólása: Vadina uj elemek vannak benne! De azé köszi!!
Hát nem tom de tom hogy van pénzed de veszek egy ujjat me logok enyive jolesz teso!????
A kérdező hozzászólása: Kössz teso!!!!!!

Mitől lehet, hogy az iker osztálytársaimat lassú zene hallatára kirázza a hideg? Minden egyes lassú számot ha hallanak rendesen látszik amint a szőrök állnak fel, s rázza a hideg. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Nem, ez komoly. Mi is saját szemünkkel tapasztaltuk, láttuk mikor gyorsabb zene volt akkor semmi, és mikor lassút tettünk, pontosabban a One Republic - Apologize zeneszámot tettük be akkor rendesen felálltak a szõreik és rázta õket a hideg. Érdekesnek tartottam, egypetéjü ikrek de gondolom semmi köze ???? Nem tudom de jó volna megtudni a magyarázatát mert érdekes dolog...:D

A kérdező hozzászólása: Nem, ez komoly. Mi is saját szemünkkel tapasztaltuk, láttuk mikor gyorsabb zene volt akkor semmi, és mikor lassút tettünk, pontosabban a One Republic - Apologize zeneszámot tettük be akkor rendesen felálltak a szõreik és rázta õket a hideg. Érdekesnek tartottam, egypetéjü ikrek de gondolom semmi köze ???? Nem tudom de jó volna megtudni a magyarázatát mert érdekes dolog...:D
Azért, mert nagyon szépnek találják, és tetszik nekik :) Én is így vagyok ezzel. Bár nekem nincs ikertesóm
Szerintem ez valami butaság, lelki dolog, bebeszélik maguknak vagy megjátsszák. Szerintem beképzelik maguknak valami miatt. Érdekes...
Engem is kiráz a hideg a lassú, szép számok hallatára!Nem tudom miért!

Mitől lehet hogy az 1 hónapos szoptatós babámnak 1 hete csak segítséggel van kakija? Mit adjak neki, vagy én mit egyek (lekvár, joghurt ezeket eszem folyamatosan )

3 nap után megh?mér?ztük és 5 pelusnyi kaki jött ki, majd 3 napig megint semmi akkor glicerines kúp és megint 3 pelusnyi kaki. Tehát ne az van hogy hasznosítja az egészet.El?tte rendesen volt neki, napjában többször is. Adok neki minden 2. evésnél kamillateát.De idáig nem hatott. Nem akarom rászoktatni a segítséges kakilásra viszont mikor már céklavörös a gyerek mert nyom de nem jön semmi akkor kell a segítség.

Legjobb válasz: Kamillateát ne adj neki folyton, mert önmagában az szárít, és lehet, hogy az is még jobban megfogja a beleket. Csak akkor, ha már úgy érzed hogy kakilna, cukrozd meg, és langyosan igya lehetõleg úgy hogy mondjuk reggel 20-30 perccel evés elõtt. Nekünk eddig mindig bevált, és mostmár vissza is állt a napi 1-2 kakira.Egyébként ha egy teáskanál duphalac vagy laevolac szirupot (székletlazító) adsz neki,az is megkakiltatja. Ha ez esetleg mégsem egítene, és már sok idõ eltelt, akkor lehet esetleg kúpozni, de 3 nap után még nem piszkálnám ilyesmivel.

Kamillateát ne adj neki folyton, mert önmagában az szárít, és lehet, hogy az is még jobban megfogja a beleket. Csak akkor, ha már úgy érzed hogy kakilna, cukrozd meg, és langyosan igya lehetõleg úgy hogy mondjuk reggel 20-30 perccel evés elõtt. Nekünk eddig mindig bevált, és mostmár vissza is állt a napi 1-2 kakira.Egyébként ha egy teáskanál duphalac vagy laevolac szirupot (székletlazító) adsz neki, az is megkakiltatja. Ha ez esetleg mégsem egítene, és már sok idõ eltelt, akkor lehet esetleg kúpozni, de 3 nap után még nem piszkálnám ilyesmivel.
3 nap után nem kell "segíteni" a szoptatott babáknak, sõt...náluk még az is normális ha 7-9napig nincs széklet. Lányomnak 5-6naponta volt kaki.
Bocsi, az lemaradt hogy tornáztassad, maszírozzad, azzal serkented a bélmozgást. Ha mentek orvoshoz vagy védõnõhöz, kérdezz rá valamilyen homeós szerre, azokat bátran lehet használni.
ja! ne kínozd semmivel! az anyatejes babáknak nem ritka a 2hetente egy széklet sem! nálunk 10nap volt a csúcs, de a 3hónap után rendezõdött a dolog. simogasd, tornáztasd ha hasfájós és próbáld elhagyni a szoptatós teákat, homeós bogyókat. (nálunk ezektõl volt a hsafájás, mindkettõnél) ne csinálj semmi drasztikusat ez a lényeg! fog kakilni, amikor lesz annyi salakanyag benne hogy kijöjjön!
SZia! Amikor a kislányom még szopizott és én sárgabarackot ettem, akkor olyan hasmenése lett mindig, hogy csak na. (2 alkalom után jöttem rá... utána már nem is nagyon ettem...) Ezzel esetleg tudsz segíteni neki, most úgyis mindjárt jön a barackszezon. Sok sikert! 2 éves kislány anyukája
ISTEN ÕRIZZEN AKÁR 10 NAPOT IS VÁRNI!!!! A 3 IS SOK!! NEKÜNK IS PONT ÍGY VOLT, DE MÁSFÉL KÉT NAP UTÁN SEGÍTETTÜNK NEKI. NE KÍNOZD SOKÁIG! NEM FOG RÁSZOKNI!!!! 2 HÉT ALATT RENDEZÕDNI FOG HIDD EL NEKEM!!!!!! NE VÁRJ NAPOKAT, AZ SZENVEDÉS NEKI!!!!!!
Szia! Nyugodtan rásegíthettek, ha úgy látod hogy erölködik a picúr és nem jön az eredmény. Ha megy hõmérõzéssel akkor úgy, ha kúppal, attól sem lesz semmi baja. Egy éves kor elõtt nem szokik hozzá. Mi is így voltunk a nagyobbik lányommal. A kicsi 10 naponta kakilt, de õ tök nyugis volt, nem fájt a hasa és nem erölködött. Minden baba más. Kedves utolsó. Azért ordítani nem kellen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hozzászólásokat. Azért döntöttem a segítség mellett mert szegénykém céklavörös úgy erölködik de semmi. Csak reggel adok neki teát 15 ml.és tegnapelõtt volt kaki. Remélem mostmár helyrejövünk.

Mitől lehet hogy az egyszer használt gáztűzhely sütője ma már nem akar lángra lobbanni?

Legjobb válasz: Van egy olyan állítási lehetõség hogy hálozati gáz (földgáz) és palackos gáz(pb). Nem itt van a bibi? Ha ti voltatok azok akik használtátok utoljára akkor tudod hogy ez a rész volt-e piszkálva. A másik hibája az is lehet hogy a van benne egy hõ érzékelõ féle cucc, mint a konvektoroknál. Esetleg az adta be a kulcsot.. Szerintem az utóbbi lesz a bûnös. Javaslom, hogy hívjatok gázszerelõt mert az a biztonságosabb megoldás!

Van egy olyan állítási lehetõség hogy hálozati gáz (földgáz) és palackos gáz(pb). Nem itt van a bibi? Ha ti voltatok azok akik használtátok utoljára akkor tudod hogy ez a rész volt-e piszkálva. A másik hibája az is lehet hogy a van benne egy hõ érzékelõ féle cucc, mint a konvektoroknál. Esetleg az adta be a kulcsot.. Szerintem az utóbbi lesz a bûnös. Javaslom, hogy hívjatok gázszerelõt mert az a biztonságosabb megoldás!

Mitől lehet, hogy az egyik körmöm alatt (kb.1 éve) mindig van egy kis rész ami begennyesedik és ki is lehet nyomni? Fáj is.

Legjobb válasz: Azt úgy hívják, hogy "benõtt a köröm". Amikor vágod a körmöd figyelj arra, hogy nem kell nagyon lekerekitened, inkább hagyd kicsit szögletesre legfeljebb reszeld le egy kicsit. Ha mégis begennyesedik, akkor azt ki kehet nyomni, sõt az jobb is mert te is érzed akkor hogy nem feszül, de mindig csak fürdés után mert ha koszos csak hamarabb begyúllad!! Ha ez sem használ akkor menj el az orvosodhoz õ tudni fogja hogy hova menj tovább esetleg ha vészesebb akkor meg is mûthetik! De itt ne olyan altatásos hanem inkább egy "pedikûrösös m

Azt úgy hívják, hogy "benõtt a köröm". Amikor vágod a körmöd figyelj arra, hogy nem kell nagyon lekerekitened, inkább hagyd kicsit szögletesre legfeljebb reszeld le egy kicsit. Ha mégis begennyesedik, akkor azt ki kehet nyomni, sõt az jobb is mert te is érzed akkor hogy nem feszül, de mindig csak fürdés után mert ha koszos csak hamarabb begyúllad!! Ha ez sem használ akkor menj el az orvosodhoz õ tudni fogja hogy hova menj tovább esetleg ha vészesebb akkor meg is mûthetik! De itt ne olyan altatásos hanem inkább egy "pedikûrösös m
*mûtétre gondolj. Remélem segítettem:) )
A kérdező hozzászólása: Rendben köszönöm a segítséget:)

Mitöl lehet hogy az akváriumom tele lett csigával?

Pár napja észrevettem hogy elszaporodtak a csigák pedig nem vettem növény vagy dísszt hogy bekerültek volna csak magátol megteremtek :S Mit tudok ellenük tenni hogy ne legyenek benne?? Nagyon picik ezért nem tudom kiszedegetni egyenként:S

Legjobb válasz: Régebben bekerülhetett bármivel pete, ami most kelt ki és most szaporodtak el annyira, hogy látványos legyen. Azért szaporodtak el ennyire, mert túletetsz. Napi 1x elég etetni és csak annyit, amennyit kb. 1-2 perc alatt megesznek. Lehulló maradéknak nem szabad maradni a vízben! Vagy nem jó a szûrésed, nem csinálod jól a vízcseréket és túl algás, mulmos (bomladék) az akvárium, azon is elszaporodnak...figyelj oda az etetésre, a szûrésed ha gyenge, cseréld nagyobbra, és cserélj rendszeresen vizet. Lehet, hogy a világításod se megfelelõ, ha algásodsz. Leírhatnád milyen szûrõd, világításod van, hány literes az akvárium és milyen gyakran mennyi vizet cserélsz le.

Régebben bekerülhetett bármivel pete, ami most kelt ki és most szaporodtak el annyira, hogy látványos legyen. Azért szaporodtak el ennyire, mert túletetsz. Napi 1x elég etetni és csak annyit, amennyit kb. 1-2 perc alatt megesznek. Lehulló maradéknak nem szabad maradni a vízben! Vagy nem jó a szûrésed, nem csinálod jól a vízcseréket és túl algás, mulmos (bomladék) az akvárium, azon is elszaporodnak...figyelj oda az etetésre, a szûrésed ha gyenge, cseréld nagyobbra, és cserélj rendszeresen vizet. Lehet, hogy a világításod se megfelelõ, ha algásodsz. Leírhatnád milyen szûrõd, világításod van, hány literes az akvárium és milyen gyakran mennyi vizet cserélsz le.
Ja és kiszedni úgy tudod lekönnyebben, ha éjszakára beteszel egy forrázott salátalevelet. Arra majd rámennek és ki tudod szedni õket. Vagy szerezz be egy helena-t, vagy botia-t.
A kérdező hozzászólása: A szûrõm-- Flipper RS-105 100-180L-ig lehet használni. Nekem 120L-es az akvárium a világításom egy éjjeli lámpa :S de elég jól bevilágítsa az egész akváriumot és méghozzá föntrõl. Vízcserét ritkán cserélek csak után töltök kb 2 hetente.
Hát ez elég nagy baj...a szûrõ nagyon gyenge, ráadásul noname...az tök mindegy mi van a dobozra írva, az a gyárban készült üresjáratos motorteljesítmény, legalább kellene neked egy 1000 liter/óra teljesítményû szûrõ, de 120 literhez már külsõ szûrõ se ártana. Éjjeli lámpa világításnk? Jézusom...120 literhez kellene legalább 60W teljesítményû fénycsõ (persze ez 2 csõbõl is állhat, nem kell 1), ami ráadásul nem sima neon, hanem kimondottan akváriumi. És 8-10 órát kell világítani, ki kell tapasztalni. Vizet meg heti 30%-ot kellene cserélni pihentetett vízzel (1 napig állni hagyod, hogy kiszálljon a klór). Így nem csoda, hogy terjednek a csigák, meg sajnos ez hosszútávon brutális algásodáshoz vezet (ha még nem tiszta barna algás...), meg fertõzött lesz a víz, ami következtében kipusztul az egész halállomány...

Mitől lehet, hogy az elmúlt 1-2 napban nem éreztem annyira aktívnak a babucit? Ugye ez nem gond?

20 hetes vagyok és az elmúlt egy két napban annyira nem rugdosott aktívan.Éreztem hogy rúg, csak nem olyan sokat egyszerre.Meg éreztem, hogy úgy kidugja magát a hasfalamhoz, ilyenkor keményebb azon a ponton a hasam. Arra gondoltam lehet ez a hülye id?járás lenyomja, mert engem is lenyom, aztán többet alszik, de az is lehet, hogy a megszokotthoz képest pörg?sebbek voltak ez elmúlt napok, jobban meger?ltettem magam, de azért nem vészesen.Szerintetek?Veletek volt ilyen?tudom nem jó aggódni, nem is akarok, mert nem arról van szó hogy egyáltalán nem érzem hogy rugdos...jöv? héten megyek dokihoz amúgy. ja el?re is köszi a válaszokat, ha nem reagálnék azért van, mert eg ideig nem leszek gépközelben.

Legjobb válasz: Szia!Ne aggódj emiatt,még nagyon sokszor lesz ilyen.Nem mindennap egyformák a babák sem,lehet az idõ is befolyásolja,vagy máshogy fordult és azért érzed kevésbé.Nekem is sokszor volt ilyen,mindig paráztam,de semmi baj nem volt a babával.Az a lényeg hogy érzed,ahogy erõsödik,egyre többet ,és erõsebben fog rugdosni.Boldog babavárást!1 hónapos kislány anyukája

Szia!Ne aggódj emiatt, még nagyon sokszor lesz ilyen.Nem mindennap egyformák a babák sem, lehet az idõ is befolyásolja, vagy máshogy fordult és azért érzed kevésbé.Nekem is sokszor volt ilyen, mindig paráztam, de semmi baj nem volt a babával.Az a lényeg hogy érzed, ahogy erõsödik, egyre többet , és erõsebben fog rugdosni.Boldog babavárást!1 hónapos kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: köszi:) igen, én is arra gondoltam, hogy lehet úgy fordult, hogy éppen nem érzem ahogy rug...de akkor minden oké:) nem idegeskedek:)

Az mitől lehet, hogy az első menet után fáj a nemi szervem?

És emiatt sokszor nincs kedevem szeretkezni. ez ugye nem lehet attól, hoy méhnyakrákom van? Pedig nem is csináljuk durván.

Legjobb válasz: Lehet attól fáj, hogy száraz vagy,használjatok sikosító krémet, a patikában segítenek.Ha rendszeresen jársz (évi 1x)rákszûrésre,méhnyakráktól nem kell félned.Ne gondolj ilyenekre.

Lehet attól fáj, hogy száraz vagy, használjatok sikosító krémet, a patikában segítenek.Ha rendszeresen jársz (évi 1x)rákszûrésre, méhnyakráktól nem kell félned.Ne gondolj ilyenekre.
Szia, nem tudom, hany eves vagy, en 18 evesen kezdtem a nemi eletet, es mindig fajt.25 evesen lett egy allando kapcslatom, vele is honapokig fajt. de egy idõ utan elmultak a fajdalmak. megtanultam lazitani, maximalisan biztam a partnerben, most 30eves vagyok, de igazabol most kezdem csak elvezni a sexet. fel a fejjel! engedd el magad, oruljetek egymasnak:D

Mitől lehet, hogy az utóbbi időben a menzeszem előtti pár napban barnás folyásom van, és nagyon fáj a hasam?

Terhesség kizárva, szoptatni nem szoptatok, fogamzásgátlót nem szedek! 33 napos a ciklusom, de a rendes mensi el?tt 2-3 napig barnás, minimális folyásom van!

Legjobb válasz: akár a felfázástól is lehet!

akár a felfázástól is lehet!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, és a privát üzis infót is! Az esetleg nem lehetséges, hogy múlt hónapban a havim elõtt gombás fertõzésem volt, és nem mentem el dokihoz, hanem vártam, hogy magától elmúljon? El is múlt egy hét alatt, azt hittem, minden okés, és utána, mielõtt megjött, volt a barnázás, és akkor is úgy fájt a hasam alja, mintha le akarna szakadni! Most is, pár nap múlva kell megjönnie, megint barnázok, de annyira minimális, hogy épp, amikor pisilés után kitörlöm, csak akkor veszem észre, viszont a hasam megint úgy fáj, mintha jól hason ütöttek volna! Felfázás nem tudom, lehet-e, mert nem kell gyakrabban wc-re mennem, és mást sem tapasztalok, ami arra utalhatna, bár nem csodálnám, mert mindig a hideg járólapon ülök a babám mellett, míg játszok vele!

Mitől lehet hogy az arcon pattanásos és a hátam is a mellkasomon már elmúlt?

Mostanában diétázok és sok fehérjét viszek be lehet ettől ? mit tudok ellene tenni ?

Legjobb válasz: Köszönöm ez nagyon hasznos információ volt nekem :)) És mivel tudnám magamat méregteleníteni és az arcomon mitõl lehet ?

A kérdező hozzászólása: Köszönöm ez nagyon hasznos információ volt nekem :) ) És mivel tudnám magamat méregteleníteni és az arcomon mitõl lehet ?
A kérdező hozzászólása: Fuu de jó köszönöm ez most hasznos volt :) ))

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!